24 April 2026 16:32:13
Üzenőfal
Üzenet küldéséhez be kell jelentkezni

26 August 2015 10:25:36
Mi a helyzet a ligával?

04 August 2015 18:44:12
Válaszod meg is kaptad Grin Smile

04 August 2015 14:28:39
Most már elmondod mit találtál ki?

04 August 2015 14:05:53
Sikerült letölteni a játékot akinek gondja volt? Ha az én linkemmel nem ment most már fent van másik verzió is(CODEX)

28 July 2015 19:09:01
Indulhat is a PCM 11-es móka! Smile

Archívum
Felhasználók
Online vendégek: 1

Online tagok: 0

Regisztráltak: 928
Legújabb tag: Iyuit01
Bejelentkezés
Felhasználónév

Jelszó

Még nem regisztráltál?
Regisztráció

Elfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése
Szavazás
Kis Dario kalandjai videős vagy szöveges formátumban legyen?

Szavazáshoz be kell jelentkezni
Cycling Manager Hungary :: Profi Kerékpársport :: Giro d'Italia
 Téma nyomtatása
GIRO 2010
tibo
#21 Hozzászólás nyomtatása
21 May 2010 12:34:41

Csapattulajdonos

Regisztrált: 18.04.09

Porte engem 1 kicsit Bobby Julich emlékeztet, ő ment nagyon jól időfutamot és ha akart a hegyen sem maradt le.
Később kitűnő segítője lehet Andynek.
Bár nagy kérdés mi lesz a Saxo-val Fuglsang is bejelentette már hogy lehet távozik. Őt is nagy húzás lett volna hozni a giro ra mert ő még jobban bírja a hegyeket.
Evans kiderült már mért verekedett olyan hevesen.
Meg azt sem értem hol volt a maradék csapata, én ha látom hogy megütik a kapitányom oda tekerek és leverem a csávót a bringáról de nem védték Cadelt egyáltalán meg.
Jövőre be kell vásárolniuk. Ebbe a csapatba amúgy Kusztor Peti simán befér és mivel a BMC fiók csapatában van remélem lesz is esélye.

Nota
#22 Hozzászólás nyomtatása
22 May 2010 18:09:41
Tour de France győztes

Regisztrált: 17.04.09

Megint okosan írok a hegyi szakasz után.
Ez durva volt. Nem gondoltam volna hogy ennyire nekiesnek az első komoly hegynek. Valahol ez egy erődemonstráció volt, bár szívesen látnám ha innentől minden szakaszon így mennének.
Nibali nagyon pozitív csalódás, nem gondoltam volna hogy ilyen formában lesz a hegyeken is. Gyakorlatilag ő volt a legerősebb, és sokat segített ma Bassonak ezzel a megúszással, Ivannak nem kellett a végén vezetnie miközben Evans, Scarponi, Vino és még sokan mások majd meg döglöttek a síkon.
A holnapi nap gyilkos lesz, a Zoncolan-on van 5 km ami átlagban 15%-os, úgy hogy nem megy 14% alá a meredekség ezen a részen, és csak úgy viccől van benne pár száz 20% fölötti méter is. Ha a Liquigas akarja akkor már a megelőző hegyeken megrostálhatják a mezőnyt, és akkor a meredeken akár támadhat is mondjuk a változatosság kedvéért Basso. Nibali meg csak szereli Scarponit. Kicsit sajnálom Vinót, bár azért az sejthető hogy a nagy sonkáit nem tudja az ilyen meredekeken tempósan vinni. Arroyo már nagyon megérdemelte ezt az elismerést, és talán pár napig rózsaszínben is maradhat ami erőteljesen a zöld olasz csapaton múlik majd. Ha holnap támadnak akkor nehéz dolga lesz a spanyolnak. Én mondjuk arra tippelek hogy holnap nem támadnak, "pihennek" a TT-re és elengednek egy jófajta szökést. Sajnos Simonit nem látom elég erősnek ehhez, de a magát elásó Garzelli akár szökhet is. Cunego megint olyan helyzetbe került amikor gyorsan döntenie kellene bár őt ismerve nem fog ami a legrosszabb döntés. Vagy szakaszokat kellene nyernie vagy az összetettre gyúrni, bár ez utóbbi már elment. Még a top10 is messzire került tőle a nagy szökés miatt. Arroyo szinte tuti top10 innentől csakúgy mint az egyre jobb formába kerülő Sastre.

Én most így tippelném a végeredményt:
1. Nibali
2. Evans
3. Basso
4. Sastre
5. Scarponi
6. Arroyo
7. Vinokourov
8. Gerdemann
9. Tondo
10. Wiggins

A végét volt nehezebb betippelni mivel a nagyon jó Pinotti és a közepes Cunego is hasonló eséllyel bír mint az angol bringás, de akárki lesz is a 10-dik komoly hátránnyal éri majd ezt el. Az első 5-6 viszont meglepően szoros lesz szerintem, olyan 4-5 percen belüli idővel az elsőtől.
Porte sorsa lehet még érdekes mivel kinéz neki a fehér trikó. A Liquigas-osok nem hatjhatnak a fehérre, hisz a két nagyot kell majd segíteni, az Omega-sok szerintem nem hoznak majd túl sokat és Cataldo sem szereti Porte-nél jobban a hegyeken. NAgy siker lehet ez a fiatal ausztrálnak amire komoly karriert lehet majd építeni. Egyelőre a pont- és hegyitrikó sorsa elég mostoha, nem sokaknak fáj rájuk a foga. A mai szökésből arra következtetek hogy Pozzato érdekelt a pirosban, de hogy a zöld kinek kell az még rejtély. Az viszont biztos hogy a holnapi meg a 19-dik és 20-dik szakaszon lehet majd megszerezni.

Na mára ennyit.
A 2009-es Giro d'Italia tippelde győztese
A 2009-es Tour de France tippelde győztese

Fresi
#23 Hozzászólás nyomtatása
23 May 2010 22:40:54
Hegyi segítő

Regisztrált: 16.05.09

Jókis szakasz volt a mai, igaz hogyne lenne jó, ha egy olyan hegyen van a befutó, mint a Monte Zoncolan Smile

Basso nagyszerű volt. már az első attakk után majdnem mindenkit leszakított csak Scarponi meg Evans bírta vele a lépést. Úgy tűnt Scarponi erős de nem bírta így leszakadt és onnan egyedül ment végig de így sem kapott sokat, a végén még majdnem utolérte Evanst is. Evans jó bírta egy darabig de amikor Basso támadott nem tudta átvenni és csakhamar fél perc majd 1 perc lett a hátránya. Mindent megtett de nem tudott feljebb jönni. Hátrább egész jól tartotta magát Cunego és Vinokourov sem volt rossz végülis, bár sztem ő kicsit hamar jött formába.

Sastre megint kapott 2,5 percet, bár tudjuk hogy nagyon jó a 3. héten de szerintem ez kevés lesz, egyszerűen nincs olyan formában. Ha nagyon jól megy még egy dobogó összejöhet neki, de szeintem nem tud nyerni.
Arroyo hamar leszakadt a hegyen de ennek ellenére ameddig ott volt vele Uran egész jó tartotta magát, aztán ahogy a segírője leszakadt úgy az ő hátránya is nőni kezdett elég rendesen végül kb. 3,5 percet kapott, de még így is vezett 3,5 perccel Porte elött. Porte is jól ment mert csak megtartotta a 2. helyet és őrzi a fehér trikót is amire jóeséllyel pályázik is.

Azt gondolom, hogy ezt a Giro-t Basso megnyerheti de nem lesz könnyű dolga, ugyanígy kell dolgoznia továbbra is a Liqiugasnak és akkor elvileg nem lehet gond.
Holnap szünnap utána helyi időfutam. Ott még szerintem Arroyo megőrizheti a rózsát mert annyit nem fog kapni Bassotól hacsak nem történik valami rendkívüli. Úgy gondolom, hogy szoros verseny lesz a keddi, mert 12 km-re azárt rálehet készülni. Ráadásul ugyanez a szakasz volt. ha jól emlékszem 2008-ban is akkor nem akakultak ki nagy különbségek az élmenők között. De biztos hogy nagyon érdekes szakasz lesz.

Nota
#24 Hozzászólás nyomtatása
24 May 2010 10:39:27
Tour de France győztes

Én számolgattam a tegnapi szakasz után egy kicsit. Szerintem ez a Zoncolan remekül megmutatta ki milyen erős és hogy miben is erős, hisz a hegy közepe brutál meredek volt, és a vége egy picit lankásabb. Láthattuk hogy Sipiék vélekedésével szemben Scarponi nem komálja annyira a 10% feletti részeket mint Ivan, de a végén nagyon jól jött. Engem Cunego lepett meg, de a számolásból kiderül majd hogy ez mennyire másodlagos.
Na szóval megnéztem mi vár még a nagyokra. Lesz ugye egy komoly hegyi TT, meg két durva hegyi szakasz. Lesznek még ezen kívül is hegyek, de én úgy kalkuláltam most hogy a tegnapi szakasz különbségeit még háromszor vettem. Tudom hogy ez nem teljesen objektív, de kiindulási alapnak jó ahhoz hogy lássuk mi is jöhet ki ebből a kaotikus helyzetből ami most van az összetettben. A számolás eredménye alapján a Giro utolsó szakasza előtt ilyen lehet a top10:
1. Basso
2. Evans olyan 5 perc körüli lemaradással. Ez persze nagyon csalóka mert nem mindig fog Basso támadni, és lehet hogy kifog majd egy-két rossz napot az olasz.
3. Scarponi és Sastre hasonló 6-7 perc körüli hátránnyal állhat majd itt.
5. Arroyo és Vino épp csak 10 perc alatt.
7. Nibali bő 10 percel.
8. Cunego majd 15-el.
9. Pinotti ás Porte olyan 17 percnyi lamaradással.

Mondom ezek az értékek csak arra jók hogy lássuk a tendenciát ha minden hasonlóan zajlik tovább. Ebből látszik hogy Cunego az ilyen jó menéssel is légüres térbe kerül majd épp csak beférve a legjobb 10 közé ami azért neki szerintem nem nevezhető sikernek. Pinotti és Porte viszont nagyon nagy sikerként könyvelheti majd el hogy ilyen jól helytállnak. Az olasz TT-menő bebizonyíthatja hogy mire képes, és a fiatal ausztrál egy nagy karrier - de legalábbis egy jó szerződés - elé néz. A fehér trikóját 2 ember veszélyeztetheti: Cataldo és Mollema, bár Portenak hatalmas az előnye vlük szemben és nagyot kell hibáznia hogy utolérjék. Jól látható hogy Arroyo, Nibali és Vino hogy egymásra találnak majd. Sajnos Vino nagy sonkáit nem lehet felcipelni időben a nagy hegyekre. Nagy harc lesz a dobogóért Scarponi és Sastre között, és Carlos csak egyre erősebb lesz minden nappal. Kedvez neki a sok hosszú hegy is, hisz mind tudjuk hogy neki a 10km-nél hosszabb hegyek fekszenek igazán. Sajnos Evans már lemaradással kezdi a harcot Bassoval szemben, és már nagyon fáradt lehet a hosszú tavaszi hadjárata után. Ha összeomlik akkor csak a dobogóért küzdhet. Talán picit csalóka Ivan nagy tegnapi dominanciája, hisz Nibali támadása miatt ő relatíve pihenhetett az előző szakasz végén, míg riválisai egymaguk hajtottak le egy időfutamnak megfelelő távot.

Érdekesek lehetnek még a szökevények. Efimkintől lefelé bárki szökhet, és ha van pár bringás aki az utolsó hegy előtt 6-8 perc előnnyel akár haza is érhet majd. Ilyenek: Gadret, Tondo, Wiggins, Garzelli, vagy akár Voeckler. Én Simoni-nak drukkolok, bár sajnos nem látom benne a kellő erőt és motiváltságot. Pedig egy nagy szökéssel igazi legendává válhatna Gibo. A 19-dik vagy még inkább a 20-dik szakasz lenne erre ideális. Ez utóbbiban egy kilómétert nem kell majd síkon tölteniük, és saját számításaim szerint valamivel több mint 70 kilómétert fognak hegynek fel menni. Az átlagos meredekség pedig a 72 kilóméteren majdnem 6% lesz. Ez átlag meredekség amiben benne vannak a 2-3 %-os részek is, tehát vagy 50-60 kilóméteren inkább 10% körüli lesz. Nem lesznek brutális részek, de szerintem nem sokaknak fog ízleni ez a 10% körüli érték sem. Persze nem végig mennek majd gyilkos tempót, de ha valaki bevállalja hogy egyedül megy végig a szakaszon - kellően rápihenve a megelőző napokon - akkor egy nagy attack-al nem lehet majd megfogni. A szakaz ráadásul egy hosszú lejtővel indul majd, és biztos vagyok benne hogy a mezőny nagy részének már az első emelkedő sem fog jól esni utána. Igazán jó alkalom lesz ez a szökésre, és a nagyokat nem fogja zavarni ha olyanok lépnek el akiknek 20 perc feletti hátránya van. Nekik egymást kell már majd akkor figyelni. Hajrá Simoni!

Fresi
#25 Hozzászólás nyomtatása
24 May 2010 23:03:51
Hegyi segítő

Szerintem olyan nagy különbség nem lesz az 1. és a 10. között.
Holnap érdekes lesz, már nagyon várom!

Fresi
#26 Hozzászólás nyomtatása
25 May 2010 21:42:22
Hegyi segítő

Megvolt az időfutam is, sajnos az elhúzódó tenisz miatt nem sokat látthattunk belőle, de azért a nagyokat többék-kevésbe igen. Garzelli nagy előnnyel nyert, bár gondoltam hogy ott lehet az élen de azért nem gondoltam volna hogy ekkorát megy. Mondjuk rátudott készülni rendesen.
Ma Basso kicsit visszafogottabb volt, de így is megtudta előzni Portét és közelít erősen Arroyo felé, aki még mindíg vezet 2,5 perccel. Ezt még lesz lehetősége ledolgozni, de menni kell nekik és folyamatosan támadni, nehogy a spanyol meglepje őket. Evans is odaérhet még ha áttudja mentei a mai formáját a következő szakaszokra, hátránya Bassoval szemben 42 másodperc, ezt akár egy nagy TT-vel talán leis tudja dolgozni, bár ha úgy alakulna a dolog, akkor szerintem Basso odatenné magát a rózsáért az utolsó szakaszon. De addig sokminden változhat, mert lesz hegy bőven, de szerintem még Evans-t sem szabad leírni.
Innentől kezdve az mondom, hogy szerintem az Arroyo-Basso-Evans trióból fog kikerülni a végső győztes. Legnagyobb sansza persze az olasznak van, aki mögött ott áll a nagyon erős Liquigas. Evansnak nincs csapata, Arroyo meg abban bízhat hogy valahogy megmarad az előnye. Nem sok esélyt látok rá, de mindent megfog tenni érte.

Nota
#27 Hozzászólás nyomtatása
25 May 2010 21:49:24
Tour de France győztes

Én úgy látom hogy Arroyonak nincs esélye a győzelemre, max a dobogóra amiért Scarponival meg Nibalival kell megküzdenie. Ebbe beleszólhat még Vino és Sastre is, de egyik a hegyeken, másik a TT-n fog lemaradni nagy eséllyel.

Soldado
#28 Hozzászólás nyomtatása
26 May 2010 21:00:41
U23-as versenyző

Regisztrált: 15.07.09

ÜDv!
Azért szerintem Vino meglepően jól ment a Zoncolanon, igaz a végére Sastre igencsak megközelítette. Én nagyon szurkolok Arroyonak, egy kis szerencsével meglehet neki a második hely. Egyébként amíg az időfutamon nem ér be az utolsó ember addig nem igazán lehet semmit sem kijelenteni. Apropó, Arroyo milyen időfutammenő?

Nota
#29 Hozzászólás nyomtatása
26 May 2010 21:40:31
Tour de France győztes

Arroyo milyen TT-s?
Jó kérdés mivel nagyon ritkán kell neki jól mennie időfutamon mert igazi hegyi segítőként számítanak rá a csapatában. Szerintem nem megy majd nagyon rosszul, hisz nem lesz teljesen sík az a TT, de fáradt lesz már addigra. Evans azért biztos ad neki vagy egy percet, de Basso nem sokat hoz már majd ott. Persze szerintem addigra már Arroyo nem lesz rózsában, sőt.

Fresi
#30 Hozzászólás nyomtatása
28 May 2010 21:46:24
Hegyi segítő

A mai szakasz brutális volt! Talán ez volt a legnagyobb verseny amit eddig láttam. A Mortirolon kezdődött a nagy Liquigas attak, ahogyan arra várni lehetett, amikor Szmyd ment előre egyből leszakadt Arroyo is. De a spanyol egészén jól tartotta magát, a hegytetőn csak 1' 50" volt a hátránya. Aztán lejtmenetben kockáztatott egy feljött 40'-re, hihetetlen hogyan ment lefelé, persze neki nem volt akkora veszítenivalója, mint Bassoéknak, akik szemlátomást óvatosan mentek. Arroyo szépen összegyűjtött, mindenkit, de senki sem akart menni és nem is tudott igazán abból a csoportból. Elől a Basso-Nibali-Scarponi trió haladt az élen, akik eléggé jól összedolgoztak. Az utolsó, nem túl meredek hegyet az Apricát 40' hátrányból kezdték meg Arroyoék és már azt lehetett hinni, hogy akár fel is ugorhatnak Bassoékra. De nem így történt. Elől még volt erő bőven hiszen ők nem mentek nyélen lefelé, tudtak pihenni amely nagyon kifizetődött. Az Apricán végül kb. 2 és fél perced adtak az üldözőknek. A végén Arroyoék csoportja 3'06"-t kapott, így Basso átvette a rózsát, Arroyo a második helyre csúszott vissza, Nibali pedig feljött a 3.-ra. Scarponi a negyedik.
A holnapi szakasz szintén brutális lesz. Elképzelhető, hogy Nibali és Scarponi támadást indít, a 2. helyért és megprábálják leszakítani Arroyot, akinek nagyon nehéz lesz megtartania a 2. helyet. Evans ma csalódás volt, ő elveszítette az esélyét a győzelemre mindenképp, de a dobogó is távolra került.

janika01
#31 Hozzászólás nyomtatása
29 May 2010 00:53:16
U23-as versenyző

Regisztrált: 16.02.10

A mai szakasz tényleg élményszámba ment. Viszont Cadel Evanst mai teljesítményét csalódásnak nevezni egy kicsit túlzás. Azért Bassonak és Nibalinak ott volt az egész csapat, akik segítették őket, ma Szmyd volt, akinek a legtöbbet köszönhettek, de az egész Giro-n a csapat vitte őket, és ez néhány szakasz kivételével igaz Arroyora, Vinokurovra, Portéra is. Evansnak viszont sehol sem volt a csapata, egyedül tartotta magát, és nem csoda, ha teljesen kimerült erre a szakaszra. Ráadásul még Scarponi is a Liquigasos duónak segített elöl, mögöttük meg senki nem vitte a bolyt, sem Vinokurov, sem Sastre, Arroyo meg teljesen kész volt már. Evans szinte végig saját erőből ment. Bár ez csak az én véleményem...Wink

Nota
#32 Hozzászólás nyomtatása
30 May 2010 22:30:12
Tour de France győztes

Vége a Gironak. Sajnos az uccsó TT-t nem láttam, de már nézegettem az eredményeket.
Giro végeredmény:
1 Ivan Basso
2 David Arroyo 01:51
3 Vincenzo Nibali 02:37
4 Michele Scarponi 02:50
5 Cadel Evans 03:27
6 Alexandre Vinokourov 07:06
7 Richie Porte 07:22
8 Carlos Sastre 09:39
9 Marco Pinotti 14:20
10 Robert Kiserlovski 14:51
Nagyjából minden a vártaknak megfelelően alakult, és akkor személyekre bontva álljon itt egy kis elemzés, kezdve a csalódásokkal:
No1 csalódás: Cunego aki az összetettre gyúrt, így nem nyert szakaszt, nem viselt trikót és végül nem került a legjobb 10 közé sem. Ráadásul nem kevéssel előzte meg őt a fiatal liquigasos segítő Kiserlovski.
Bruseghin végre megmutathatta volna mit tud egy erős csapat élén, de gyenge kezdés után erősen visszaesett majd feladta a versenyt. Semmit nem láttunk tőle a hazai körén amire nem mentség az esés sem. Sajnálom mivel kedvelem Marziot.
Petacchi-tól is többet vártam volna, ezen a Giro-n nem voltak komoly sprintek, ha igazi hajrá volt akkor Farrar vitte is. Greipel legalább nyert itt egy szakaszt a végén amikor már kihaltak a gyorslábúak.
Wiggins teljesítménye hullámzó volt, de összeségében elég negatívan értékelem, ennél többre számítottam.
Simoni, tőle egy nagy szökést vártam a hegyekben amivel szakaszt nyert volna. Így igazi élő legendává válhatott volna. Sajnos ehhez sem ereje, sem lehetősége nem volt, a mezőnynek túlságosan kellett mennie az utolsó napokon.
Pozitívan meglepett:
No1. meglepetés: Richie Porte nevét meg kell tanulnunk, a jövő nagy bajnoka lehet majd belőle. Nem csak a szökés miatt végzett ott ahol, már a prológon is jól ment, sőt az uccsó TT-re is maradt ereje pedig még nagyon gyakorlatlan.
Arroyo-ról mindenki tudta hogy jó hegyimenő, de bőven erő fölött teljesített és a második helye könnyen lehet élete legnagyobb sikere. Persze egy esetleges Valverde eltiltás hozhat még neki nagy lehetőségeket, de Pereiro Sio-hoz hasonlóan már többet nem engedik el szökni.
Pinotti mint GC versenyző kifejezetten jól állta a sarat. Nem egyszer verte a hegyekben Cunegot, sőt. Pedig állítása szerint nem volt hegyi edzőtáborban sem. Azért valószínűleg többé nem hajthat majd magáért ilyen nagy versenyen mert ennél többre nem lehet képes. Nagy dicséret illeti a teljesítményéért.
Gadret akár hegyi trikót is nyerhetett volna, sokkal jobban megérdemelné mint Lloyd. Talán majd a Tour-on, ha nem veszi eszét a harca legjobb francia címéért a top20 végén.
Scarponi a dopping nélküli versenyben is harcképes.
Egészében azt volt nagyon jó látni hogy a bringások hihető teljesítményt nyújtanak. Nincsenek gépek akik kiosztanak irgalmatlan hátrányokat szuszogás nélkül. Nincsenek versenyzők akik mind a 21 szakaszon jól mennek és nincs rossz napjuk. Evansnak is volt gyenge napja meg még Bassonak is. Vagy ott van pl Vino aki végre belenyugodott abba hogy a nagy sonkáival nem nyer már GT-t.
Azt hiszem tényleg érezhető hogy a bringások felszabadultabbak hogy nem kell takargatniuk a svindliket. Ezzel nem azt mondom hogy mindenki tiszta a mezőnyben, csak azt hogy a nagy része az, és nem kell dopping egy jó eredményhez. Jól mutatják ezt pl a hegyi TT-k is ahol rendesen csökkent a tempó.

Szóval végülis elégedett vagyok az olasz körrel és úgy érzem megint feladta a leckét a csigazabálóknak. Gyönyörű szakaszokat láttunk, voltak kemény csaták és izgalmak. Rengeteg néző buzdította a kerekeseket.

virenque
#33 Hozzászólás nyomtatása
30 May 2010 23:18:20
Vízhordó

Regisztrált: 20.04.09

Én is vonnék egy összegzést vagy inkább az én véleményemet.Mivel én Rabofan vagyok ezért azzal kezdeném mindjárt hogy az nagy csalódásként ért hogy a Címvédőként Nem indult Menchov ezzel kicsit nálam le is íródott a Giro hogy inkább másik versenyre készül egy versenyző címvédőként.Ez sajnos Igaz igaz Több csapatra is igaz szerintem hogy a Girora nem készülnek a legjobbjaikkal inkább egy két tehetsége vagy még igazán nagy eredményt el nem érő versenyzőt tesznek meg első emberré.
A másik akik a tavaszi klasszikusokon szép eredményeket értek el most nem igazán tudtak villogni még szakaszokra se lebontva Evans és Vinokurov is no meg Greipel is szép eredményeket ért el a Giro előtt de itt mikor kicsit meg kellet volna magukat mutatni
nem tudták kihozni magukból azt ami bennük van.Ezzel nem azt akarom mondani hogy Basso nem érdemelt meg egy Giro Győzelmet csak sztem Rajta kívül más nem akarta annyira ezt meg sztem ezt a csapata is gondolta,hogy itt megtudják magukat mutatni.Maga a szakaszok nekem tetszettek ahogy össze volt állítva kár hogy az idő nem mindig akarta hogy élveztük is.Mivel igazán sok hegyi vagy dombos szakasz volt megítélésem szerint ezért is hiányozhattak az igazi Sprinterek meg az ő győzelmeik.Csalódás nekem még hogy sem Simoni Sem Cunego nem próbált meg sokat bár Simoni azért a kopsz hegyre ráment de semmi több.Hirtelenjében ennyi lenne részemről.Kiváncsi leszek a Tourra mert sztem Contador a legerősebb bár nem lesz olyan csapata mint a Schelkéknek vagy Armstrongak de sztem a Rabo is oda teszi magát,hátha most összejön nekik nem úgy Rasmussennel amikor egy megnyert Tourt hagyatak vele abba a többi csapat.

janika01
#34 Hozzászólás nyomtatása
31 May 2010 00:14:22
U23-as versenyző

Regisztrált: 16.02.10

Én magát a Girot szintén az előttemszólókhoz hasonlóan tudnám értékelni, viszont mint Columbia-fan, róluk mondanék némi értékelést.

Pinottiban pozitívan csalódtam, egyrészt mert a legtöbb szakaszon ott volt az élmezőny környékén, egyenletes teljesítményt nyújtva a 9. helyet szerezte meg összetettben, és látszott rajta, mennyire akar bizonyítani, főleg hazai környezetben. Emellett azért is megletett, mert nem elsősorban tőle vártam a jó szereplést az emelkedőkön, hanem Albasinitől.

Greipelnek nagy nehezen sikerült egy szakaszt nyernie. Viszont ahogy hallottam, hogy elégedetlenkedett amiatt, hogy Cavendisht jobban favorizálják a csapatban, most sztem egy kicsit csindben is maradhat. Egyrészt mert Cavendish Californiában bizonyított a Giroval egyidőben, másrészt meg a Giron Goss is jobban teljesített nála a sprintekben, ugyanis amellett, hogy az ausztrál is nyert szakaszt, legalább egy második helyet is össze tudott szedni. Greipel nagy csalódás volt, Goss viszont egy kicsit meglepetés is.

Hansen sajnos feladta, Albasini, Rabon, Reynés Mimo, Sieberg megtette a dolgát a mezőnyben, sokat nem lehetett róluk hallani, Lewis jól segédkezett Greipel győzelmében, Róluk nem lehet sokat mondani.

A Columbia alapvetően sem egy nagy versenyek megnyerésére esélyes csapat, inkább a sprintekben és sprinterekben jeleskednek, a Girora is 3 sprintert vittek el, ehhez képest csalódás a két szakaszgyőzelem összességében, elsősorban a korábban említett Greipel miatt.

Remélhetően a Touron majd több szakaszt tudnak megnyerni, elsősorbna Cavendish jóvoltából.

Fresi
#35 Hozzászólás nyomtatása
31 May 2010 10:19:20
Hegyi segítő

Szerintem az egy nagyon jó Giro volt, láthattunk mindazt, ami a kerákpársport sava-borsa. Nagyon nagy kár azonban, hogyy egyes csapatok nem vették eléggé komolyan ezt a versenyt, sokan csak a B csapatot hozták el, aminek meg is lett a eredménye. Vinokourov és Evans is gyakorlatilag csapat nélkül ment ezen a versenyen, így nem lehet GT-t nyerni, ez már sokszor beizonyosodott és most is.
Pl. az aquila-i szakaszon valószínűleg nem lett volna az a 13 perces szökés, ami aztán később az egész versenyt meghatározta, ha mondjuk Vino mögött egy erős Astana áll. Vagy mondjuk Evans BMC-je nem a második vonallal érkezik.
A Liquigasnak volt egyedül igazán erős csapata, megnyerték a csapatidőfutamon és simán nyerték a csapatverset is, emellett 3 versenyzőjük is a TOP10-be került. Nagyszerűen kontrollálták a versenyt a nehéz szakaszokon is, fantasztikus csapatmunkát végezek, pedig sokszor diktálták elől a tempót akkor is amikor nem náluk volt a rószaszín trikó.
Basso teljesen megérdemelten nyert. Egyszer került nehéz helyzetbe a 3 hét alatt, azon a bizonyos sáros-esős szakaszon, amikor elestek Nibalival, a többiek pedig támadtak elől. De végülis jól kezelték a helyzetet. A Zoncolanon és Mortirolon is fantasztikusan ment, jól ment a hegyiidőfutamon és az utolsó elött kemély hegyszakaszon is, szóval ő volt a legkiegyensúlyozottabb.
Arroyo a szökéssel végül odaért a második helyre, ha nem lett volna ez akkor talán a 10. hely körül végezhetett volna, ami még úgysem lett volna rossz eredmény tőle, főleg, hogy elpzetesen Brushegin volt a kapitány.
Nibali beugróként 3. lett, nagyszerű eredmény. Biztos vagyok benne, hogy fog ő még Giro-t nyerni.
Scarponi nagyon-nagyon megérdemelte volna a dobogót, nagyon jól ment a hegyekeben és a tegnapi szakaszon is odatette magát, jó időt ment. Sajos ő a csapatidőfutamon bukott sokat.
Evans jó kezdte a versenyt, de a BMC harmat gyenge volt, így nem tudták a kezükbe venni a verseny irányítását egy pillanatra sem, összességében nem volt ő maga nem volt rossz de voltak nála erősebbek a mezőnyben.
Vinokourov eltiltás után 6. lett egyből ami nem rossz eredmény szerintem. Kérdés, hogy lesz-e még olyan jó valaha, hogy dobogóra tudjon állni...
Porte a verseny legnagyobb pozitív meglepetése. Szerintem senki sem gondolta, hogy így bírja majd a kemény 3. hetet is. Le a kalappal elötte, igaz ő is benne volt abban a bizonyos szökésben, de akkor is.
Sastre nekem csalódás volt. Mintha olvastam volna valami olyat, hogy ő idén a Giro-ra készül, hát ehhez képest, minden hegyi szakaszon külön időt kapott, kellett az a szökés, hogy 10-be legyen.
Pinotti is pozitív meglepetés nekem. Eddig csak azt tudtuk, hogy egy nagyon jó TT-s, de most bizonyította, hogy a hegyeken sem rossz. Remélem még lesz esélye bizonyítani kapitányként máskor is.
Kiserlovski a veryeny másik nagy meglepetése. Bejött a 10. helyre, ami nagyon nagy eredmény a horvátnak. Ráadásul ezt úgy tette, hogy közben Bassonak segített nagyon sokat, minden dícséretet megérdemel.
Szerkesztette: Fresi - 31 May 2010 10:22:05

Ugrás a fórumra:

1,052,259 egyedi látogató