Cycling Manager Hungary :: Profi Kerékpársport :: Minden egyéb
|
Bodrogi Laci
|
|
| Fresi |
24 June 2010 14:31:12
|
Hegyi segítő![]() Hozzászólások: 347 Regisztrált: 16.05.09 |
NA igen ma kiderül, mi lesz Lacival de a magyar bajnokságra is nagyon kíváncsi vagyok. Most néztem a L' Equipe oldalált ott Lacit tartják a nagy favoritnak. Remélem bejön neki. Gyerünk Laci! |
|
|
|
| slama |
24 June 2010 19:37:45
|
Ifi versenyző![]() Hozzászólások: 1 Regisztrált: 24.06.10 |
1. VOGONDY Nicolas BTL 1h03'29" 50 2. CHAVANEL Sylvain QST 25" 30 3. BODROGI Laszlo KAT 29" 25 4. PINEAU Jérôme QST 01'12" 21 5. POUX Paul - 01'28" 18 6. KERN Christophe COF 01'40" 15 7. RIBLON Christophe ALM 01'45" 12 Sajna, nem sikerült, azért szép volt Laci! http://www.cqrank...ceid=17750 |
|
|
|
| Nota |
24 June 2010 19:43:45
|
Tour de France győztes![]() Hozzászólások: 661 Regisztrált: 17.04.09 |
Hát csekély francia tudásom szerint nem sikerült Lacinak, csak a harmadik lett. Vogondy nyert és Chavanel lett a második 25 másodperc hátránnyal. Laci 29 másodpercet kapott. Nagyon sajnálom a dolgot, de ezzel én megint jó időre leírtam Bodrogit. Ne értsetek félre tényleg remek versenyző ő akinek már többször összejöttek kisebb-nagyobb sikerek, de most kellett volna igazán bizonyítania hisz elméletileg már rég erre várt, hogy végre megkapja az elismerést mint francia bajnok. Erre csalódást keltően szerepel. Így aztán a Tour indulás meg a VB indulás is veszélyben. Nagy kérdés hogy ki mennyi fantáziát lát a továbbiakban benne. Ahogy én látom nem is egy nagyon társasági ember ő, nem úgy tűnik hogy túl sok barátja lenne a csapatában, de szerintem ez a Credit-nél is így mehetett. Szóval én csalódtam Laciban, mindig nagy volt a szája hogy sajnos a magyar bajnoki mezt nem becsülik, bezzeg már hányszoros francia bajnok lenne, és akkor ... Pedig én drukkoltam neki. Közben találtam egy rendes eredménysort is: 1 Nicolas Vogondy BTL 01u03'29'' 2 Sylvain Chavanel QST op 0'25'' 3 Laszlo Bodrogi KAT op 0'29'' 4 Jérôme Pineau QST op 1'12'' 5 Paul Poux SAU op 1'28'' 6 Christophe Kern COF op 1'40'' 7 Christophe Riblon ALM op 1'45'' 8 Sébastien Turgot BTL op 1'46'' 9 Christophe Le Mevel FDJ op 1'48'' 10 Jérémy Roy FDJ op 1'49'' A 2009-es Giro d'Italia tippelde győztese A 2009-es Tour de France tippelde győztese |
|
|
|
| Fresi |
24 June 2010 20:10:08
|
A vébén szinte biztos, hogy nem indítják hacsak nem sérül le Vogondy vagy Chavanel, de szerintem a Tour-on sem. Hatalmas meglepetés Vogondy győzelme (nekem legalábbis), rá azért nem sokan számítottak. Azért jó lenne megtudni, hogy volt-e mondjuk kerékcsere vagy eső ami akadályozta. Hát sajnos ilyen a kerkpársport... Én nem írnám le Lacit, néha van hogy nem úgy forog az ember lába ahogy azt ő akarja. |
|
|
|
| Nota |
24 June 2010 21:43:04
|
Picit félre értettél Fresi, nem is mint versenyzőt a képességeit illetve írom le, hanem mint karriert. Persze aki még a franciákat sem tudja legyőzni az ne számítson sok jóra a komoly versenyeken sem. Az amcsik tele vannak jó TT-sekkel, és szinte minden komoly európai nemzetnek van egy-két jó TT menője. Én is kíváncsi vagyok mi hátráltathatta Lacit, de én úgy tudom hogy a felkészülésével most komolyabb gond nem volt, mind láttuk ahogy egyre jobb eredményeket hozott a versenyeken és úgy tűnt hogy ebből mostanra nagy eredménynek kell kijönnie. Nem jött.
A 2009-es Giro d'Italia tippelde győztese A 2009-es Tour de France tippelde győztese |
|
|
|
| Fresi |
24 June 2010 22:39:59
|
Hát biztony kiváncsi lennék egy Laci interjúra |
|
|
|
| Nota |
25 June 2010 11:10:34
|
Egyébként Vogondy meg jó kerekes, és tudható volt hogy jó TT-s, de meglep hogy Lacit megverte. Persze ha kivesszük a képből Bodrogit akkor nincs mit csodálkozni hogy a formán kívüli Chavanelt elkalapálta, a tavalyi bajnok PEraud megbetegedett pár héttel ezelőtt és nem tudott indulni, és ahogy azt már korábban is írtuk a többi franci sincs kirobbanó formában. Kíváncsi leszek Vogondy-ra a Tour-on, nem elképzelhetetlen hogy harcban álljon a legjobb francia címéért mert a hegyeken sem kutyaütő. Chavanel elég gyenge, Moncutié-t a hegyi trikó motiválja és Casar-ról nem sok hírt hallottam mostanság.
A 2009-es Giro d'Italia tippelde győztese A 2009-es Tour de France tippelde győztese |
|
|
|
| Nota |
25 June 2010 21:28:57
|
![]() Készült egy interjúszerűség Bodrogival a cyclingnews-on, a teljesség igénye nélkül: ![]() ![]() "Még mindig nem vagyok elég erős" Mondta Bodrogi a 2008-as német körön szerzett sérülésére célozva. "Még dolgoznom kell kicsit a hegyekben hogy visszatérjek a 2008-as szintre, kicsit csalódott vagyok hogy ez ilyen sokáig tart." Bodrogi nem tagja a Katusha Tour csapatának így egyedül kell a hegyekbe vonulnia. "Csapatot keresek a jövő évre, tudják elég stresszes tud lenni a Katusha." A francia bajnokságon már a Quickstep-től kapott segítséget. A 33 éves szívesen csatlakozna újra egy francia csapathoz. Most először indulhat franciaként a VB-n ha kiválasztják, "Még nem kaptam meghívást Jalabert-től, de már sokszor vettem részt VB-n, és tudom hogy meztől függetlenül a maximumot kell kiadni magadból hogy valami érdekeset mutass. Ha meghívnának a francia csapatba a VB-re nem mondanék nemet. Voltam már második, harmadik negyedik és ötödik is, már csak a győzelem hiányzik." A franciák legjobb helyezése az utóbbi 5 évben a VB-n egy tizedik hely volt Chavanel-től 2008-ban. Ő kizárta hogy részt vegyen a VB-n Vogondy pedig meglátja hogy hogyan alakul a formája a Tour után. Így Péraud és Bodrogi lehet a logikus választás. Egyéni véleményem: Laci nem tudott idén még értékelhetőt letenni az asztalra és a Katusha kivárt a Tour csapat jelölésével a bajnokságokig, és mivel Laci nem nyert így nem megy. Brutt, Ivanov, Rodriguez, Karpets, McEwen, Kolobnev, Vandenbergh, Vorganov, Pliuschin megy az Tour-ra. Emlékeztetnék mindenkit hogy én 10 embert tippeltem amiből 6 bejött. Karpets-re abszolút nem számítottam, és Gusev-et vettem tutira helyette. Állítólag Karpets lesz a fő ember, de gyanítom hogy ez Rodriguez lesz. Laci pedig nagy magyarázkodásba kezdett ebben az iterjúszerűségben. Magvillantotta hogy mekkora VB-menő és hogy milyen motivált. Csak az a baj az egésszel hogy pl semmi köze a hegyi edzéseknek a TT-s menéshez, LAci sokkal jobban ment időfutamokon amikor nem bírta a hegyeket. Manapság már simán jön az első grupettóval a hegyen, de beleszürkült az időfutammezőnybe. Lett belőle egy jó segítő aki ezt még nem képes elfogadni. Neki mostmár arra kéne koncentrálnia hogy felvezessen egy jó sprintert, de én úgy látom hogy nem hajlandó behódolni senkinek. Látszik hogy nem érzi magát jól az oroszok között, és már elvágyódik. Valószínűleg egy kis francia csapatban láthatjuk majd jövőre ahol sokat vethet latba a nagy múltja a VB-ken. Szerintem nem viszik el a VB-re, és én nem tudom Chavanel miért mondta vissza a válogatottat. Vogondy jó eséllyel a legjobb francia lesz a Tour-on és utána pihen egy nagyot és indul a VB-n. Ha Péraud visszatér akkor pedig ő megy vele és nem Bodrogi. Szerintem így kell két szék közé a földre csüccsenni. Nagy Lacihoz hasonlítható a dolog, bár tény hogy Bodrogi sokkal gerincesebben lépte meg a váltást mint az átlövő. A 2009-es Giro d'Italia tippelde győztese A 2009-es Tour de France tippelde győztese |
|
|
|
| Fresi |
25 June 2010 22:05:05
|
Elég meglepő, hogy a Quick Step kocsija kísérte a versenyen... Az oroszok annyira leszarták az egészet, hogy ki sem küldtek senkit (két embert meg egy autót) a versenyre? Az egyik legnagyobb költségvetésű csapat. Ráadásul a Tour elött?? Nem akarták megnézni milyen formában van? Szerintem ennek két magyarázata lehet: 1. Összeveszett a bezetőkkel, azért távozik is a szezon végén. 2. Ha megnyerte volna sem indították volna a Touron. Jó lesz neki egy kisebb francia csapat, mert bár lehet, hogy már nem tudja azt nyújtani, mint fénykorában, de a franciák között még mindíg jónak számít. A Cofidisben vagy az FdJ-ben eltudnám képzelni. Ezekben a csapatokban még a Tour részvétele is simán benne van. VB Ezekszert akkor még marad esély az indulásra. Én nagyon örülnék neki, mert a pálya feküdhet a stílusának és akkor benne lehet az első hatban szerintem. Általában az időfutam ob győztese biztos induló, most ez ugye Vogondy, ő szerintem indulni is fog, mert bár egynapos versenyzőnek ismertem meg (szerintem ti is) a mezőnyversenyen még annyi esélyt sem adnék neki, mint az időfutamon. Szóval ő tuti, a másik pedig Chavanel lenne de ő meg lemondta. Így kézenfekvő lenne Bodrogit indítani, de még bizonyítania kell neki az időfutamokon, mert ez eddig ténlyeg nem volt annyira meggyőző, bár sztem a tavalyi TT-bajnok Péraud nem tudott volna nyerni akkorsem ha indul idén. A tavalyi sikere az esőnek volt köszönhető (bár a vébén egész jól ment). Más meg annyira nincs a franciáknál aki joggal pályázna a helyre. Ráadásul a franciáknak kellene a jó eredmény már szólval akkor most mégis úgy tűnik, hogy jó esélye van a vébére Lacinak. Mindenesete kíváncsi leszek mint megy az osztrák körön, bár ott azért nincs olyan mezőny, mint a PT versenyen de 3-4 jó TT-s miníg van. De LAcinak nagyon kéne a győzelem. |
|
|
|
| Nota |
26 June 2010 00:26:42
|
Az FDJ nem kis csapat, sőt még erősödhet is mivel hosszútávú biztos és komoly szponzora van. Könnyen lehet hogy a legjobb francik mellett szereznek majd egy igazán nagy nevet is jövőre. Szerintem Lacinak inkább egy Saur - Sojasun vagy Big Mat - Auber 93 szintű csapat nézhet ki, esetleg egy meggyengülő BBox vagy az általad is említett Cofidis.
|
|
|
| Fresi |
27 June 2010 19:18:52
|
Voeckler nyerte a francia bajnokságot aminek nagyon örülök. Bodrogi bejött 12.-nek 15 mp hátránnyal, ami nagyszerű eredmény, pláne, hogy csapat nélkül ment. Nemhiába a francáknál is a legjobbak között van. Szerintem egy kicsit dacból is ment, úgy, mint amikor 19. lett Salzburgban az időfutamon, utána pedig a mezőnyversenyen is bejött ugyanarra a helyre. Mindenesetre ez szép volt! Itthon Kusztor duplázott az időfutam után a mezőnyversenyt is megnyerte. Nagyszerű teljesítmény, ráadásul egyik számban sem ő volt a fő favorit. |
|
|
|
| Nota |
27 June 2010 22:32:15
|
Majd rakok fel képeket a bajnokságról. Gratula Kusztornak!
|
|
|
| Fresi |
03 July 2010 09:58:03
|
Laci indul az osztrák körversenyen! Jó versenynek ígérkezik a hegyek és az időfutam miatt, no meg a rajtlista sem rossz: http://www.oester...x08_de.htm Én valószínű, hogy az időfutamra kimegyek, ha valaki szeretne csatlakozni, írjon bátran aztán megbeszéljük. Ennél közelebb aliga lehet látni, ilyen versenyzőket. |
|
|
|
| tibo |
03 July 2010 17:08:21
|
|
Csapattulajdonos ![]() Hozzászólások: 367 Regisztrált: 18.04.09 |
Fresi írta: Laci indul az osztrák körversenyen! Jó versenynek ígérkezik a hegyek és az időfutam miatt, no meg a rajtlista sem rossz: http://www.oester...x08_de.htm Én valószínű, hogy az időfutamra kimegyek, ha valaki szeretne csatlakozni, írjon bátran aztán megbeszéljük. Ennél közelebb aliga lehet látni, ilyen versenyzőket. Hanyadikán lesz az időfutam.?? |
|
|
|
| Fresi |
03 July 2010 20:24:31
|
10-én szombaton, egy hét múlva! |
|
|
|
| Sipetya |
06 July 2010 21:30:58
|
|
Hegyi segítő ![]() Hozzászólások: 427 Regisztrált: 15.04.09 |
Laci 37.lett az osztrák kör mai szakaszán, mindössze 1 perccel maradt el a győztestől. A szakaszról annyit, hogy két első és egy második kategóriás hegyet kellett megmászniuk.
![]() |
|
|
|
| noname931129 |
07 July 2010 14:47:25
|
Ifi versenyző![]() Hozzászólások: 8 Regisztrált: 03.02.10 |
Igen viszont a második szakaszon több mint 9és fél percet kapott ! :S De az egy perc az tényleg dícséretes ! |
|
|
|
| Fresi |
07 July 2010 21:57:44
|
Ricco leiskolázta a mezőnyt ma is. Megnyerte a 2. nagyon nehéz etapot is és így már 1'44"-el vezet Sella elött, gyakorlatilag megnyerte a versenyt. Laci is jó ment, 8 percet kapott Ricco-tól 51.-nek jött ma, összetettben a 41. helyen áll, a 136-ból. Szerintem ez nem rossz látva, hogy milyen nehéz etpapok vannak ezen a versenyen. Szombatra nagyon kiváncsi leszek, elvileg Lacinak nyerni kellene. |
|
|
|
| Sipetya |
10 July 2010 15:48:44
|
|
Hegyi segítő ![]() Hozzászólások: 427 Regisztrált: 15.04.09 |
nem hiszem el 1 36 NED19810308 POSTHUMA, Joost RAB 00:30:47 00.00.00 2 3 GER19870407 GRETSCH, Patrick THR 00:30:58 00.10.90 3 26 RUS19860711 OVECHKIN, Artem KAT 00:31:27 00.40.54 4 11 BEL19790829 DEVOLDER, Stijn QST 00:31:33 00.46.16 5 44 ESP19800205 IRIZAR ARANBURU, Markel RSH 00:31:34 00.47.65 6 45 POR19851018 MACHADO, Tiago RSH 00:31:36 00.49.32 7 7 NZL19810110 ROULSTON, Hayden THR 00:31:39 00.52.24 8 112 LAT19760121 BELOVHOSCIKS, Raivis FLM 00:31:44 00.57.27 9 22 FRA19761211 BODROGI, Laszlo KAT 00:31:45 00.58.46 ![]() |
|
|
|
| Fresi |
10 July 2010 21:39:58
|
Hát igen... én is nehezen hittem el amit az óra mutatott amikor Laci beért, dehát az sehasem hazudik. Bevallom jobbra számítottam, minimum a dobogóban bíztam, de az sem jött össze, ráadásul 1 percet kapott, ami szerintem ezen a pályán sok, legalábbis Lacinak az, mert ez a pálya elvileg fekszik neki, legalábbis korábban nagyon jól ment itt. Egyébként nagyobn jó idő volt, és szél sem volt és a győztes is ugyanakkor ment, szóval nem tudom mi lehetett , de bízom a jobb folytatásban. |
|
|
|
| Ugrás a fórumra: |