Cycling Manager Hungary :: Profi Kerékpársport :: Minden egyéb
Oldal: 2 / 2: 12
|
|
Milyen kerékpárt érdemes venni?
|
|
| vegas99 |
26 July 2009 19:28:09
|
Ifi versenyző![]() Hozzászólások: 4 Regisztrált: 26.07.09 |
szia fresi köszi a választ, légyszives írd le mi nem vált neked be a detonatoron? és mit javasolnál helyette a schwalbenak van valami jó gumija montello vagy ltremo, ami nekem szinpatikus lenne vagy?........ üdv. vegas |
|
|
|
| Fresi |
26 July 2009 19:49:40
|
Hegyi segítő![]() Hozzászólások: 347 Regisztrált: 16.05.09 |
Detonator nekem alapból a régi bicajomon volt amikor vettem. Rengeteg defektem volt vele, de mások is írják, hogy nem egy túl jó külső... szóval én olyat nem vennék. A legjobb külső amit valaha használtam az a Michelin Pro Race 2. Nagyon könnyű és jól bírja a strapát is, egyetlen gond az, hogy drága. Volt Schwalbe Luganom is, semmi gond nem volt vele, rásdásul az ára sem vészes. Sokan használnak Continentált is, én még nem próbáltam csak a belső gumijukat, de az sem lehet rossz. Szóval ez is attól függ, hogy mennyit szánnál rá, ha sokat akkor Michelin vagy Vittoria, ha nem olyan sokat akkor jó a Schwalbe is. |
|
|
|
| vegas99 |
27 July 2009 20:29:37
|
Ifi versenyző![]() Hozzászólások: 4 Regisztrált: 26.07.09 |
frankó, köszi a tippet, megnéztem a michelin pro race t télegmindenki dícséri. háát sana nekem egyenlőre nincs más választásom elhozom a detonatorral és ha megadja magát csere lesz. de mindenesetre jó tudni mitől mit lehet várni...ugye... köszi vgs |
|
|
|
| Cancellara |
28 August 2009 14:52:46
|
|
U23-as versenyző ![]() Hozzászólások: 16 Regisztrált: 20.05.09 |
Gepida Bandon 810 elég jó kis bicó nekem is az van fékek elég jók mikor megvettem még vigyáznom kellett hogy ne satuzzak annyira erősek voltak és még most is ezt használom konkrétan elég strapabiró az egész felni tesztelve 40km full laposan és semmi 8as vagy tojás vagy bármi gond szóval jó bicó! |
|
|
|
| Patrikk |
05 May 2010 20:04:10
|
|
Vízhordó ![]() Hozzászólások: 159 Regisztrált: 14.04.09 |
Elég régen írtam, de viszont most szeretnék kérni egy pár tanácsot Idén mindenféleképpen szeretném komolyabban csinálni ezt az egész "sportot" ehhez viszont kell egy komolyabb kerékpár is( tavaly montival mentünk egy "félkört" a Balatonon).http://bolha.test...clid=18896 Elsőkörben ezt néztem ki.Mi a véleményetek róla?Azt viszont mindenképp fontos megemlítenem hogy maximum 70 ezret szeretnék költeni kerékpárra, tehát ez is a nagyon a határon táncol.Tehát az lenne a kérdésem hogy 70-ig bezárólag mi lenne a legjobb választás(országúti kerékpár, akár már versenyekre is mennék idén) ? u.i: Monof ha megvan még az a Gepidád, akkor arról tárgyalhatnánk
Szerkesztette: Patrikk - 05 May 2010 20:16:13 "A győztesek sosem adják fel, aki feladja sosem lesz győztes!" ![]() |
| tibo |
05 May 2010 21:55:33
|
|
Csapattulajdonos ![]() Hozzászólások: 367 Regisztrált: 18.04.09 |
Patrikk írta: Elég régen írtam, de viszont most szeretnék kérni egy pár tanácsot Idén mindenféleképpen szeretném komolyabban csinálni ezt az egész "sportot" ehhez viszont kell egy komolyabb kerékpár is( tavaly montival mentünk egy "félkört" a Balatonon).http://bolha.test...clid=18896 Elsőkörben ezt néztem ki.Mi a véleményetek róla?Azt viszont mindenképp fontos megemlítenem hogy maximum 70 ezret szeretnék költeni kerékpárra, tehát ez is a nagyon a határon táncol.Tehát az lenne a kérdésem hogy 70-ig bezárólag mi lenne a legjobb választás(országúti kerékpár, akár már versenyekre is mennék idén) ? u.i: Monof ha megvan még az a Gepidád, akkor arról tárgyalhatnánk ![]() Monofnak szerintem még megvan a gepida és azzal jól járnál. Megnéztem a linkedet de ez 1 single speed bringa, versenyre pedig érdekes lenne az 1 sebességes. Nézegesd a bikemag piacterét ott vannak jó témák. Ez pl nem rossz: http://forum.bike...detes-8747 Csak nem fékváltós de a Whirlwind-ek jó áron szoktak leni. |
|
|
|
| Patrikk |
06 May 2010 12:12:46
|
|
Tibo te esetleg - ha már őt nem lehet elérni a sok munkája miatt - betudnál linkelni egy képet Monof eladó Gepidájáról?Meg hogy naggyábból milyen árban mozog, a "baráti kedvezeménytől" eltekintve ?
"A győztesek sosem adják fel, aki feladja sosem lesz győztes!" ![]() |
| Patrikk |
06 May 2010 13:39:48
|
|
Közben megbeszéltünk mindent
"A győztesek sosem adják fel, aki feladja sosem lesz győztes!" ![]() |
| Sipetya |
11 May 2010 10:51:18
|
|
Hegyi segítő ![]() Hozzászólások: 427 Regisztrált: 15.04.09 |
Sziasztok! Szeretném átalakítani a bringámat: http://www.decath...-73730395/ Pontosabban fékváltókart és országúti kormányt tennék rá, amihez szerintem a hátsó váltót Shimanosra kéne cserélni. Szeretném kikérni a véleményeteket, hogy mit vegyek, melyik megbízható milyen méretet stb. Mindegy hogy mennyibe kerül, csak olcsó legyen
![]() |
|
|
|
| Sipetya |
11 May 2010 12:19:05
|
|
Gyorsan megnézve az ebike.hu-n ezeket a fékváltókarokat találtam: Bal:http://ebike.hu/termekek/valtas/fekvalto-kar/dual-cont-orsz/4374+shimano+sora+07+st3304a+bal+tripla+filghtdeck+komp/ Jobb:http://ebike.hu/termekek/valtas/fekvalto-kar/dual-cont-orsz/14783+shimano+2300+st2300/ vagy http://ebike.hu/t...deck+komp/ És a kérdésem az lenne hogy ha 8 sebességes a váltó de csak 7 fokozat van, az mekkora baj? ![]() |
|
|
|
| Fresi |
11 May 2010 13:05:59
|
Hát nemtudom mennyire lenne működőképes így ez a szerkezet... Azt nem tudom, hogy a Sora fékváltókar pozicionálása mennyire egyezik meg a hátsó váltóéval. Mert tegyük fel a sora fvk egy váltásra 3 mm-t húz a bóvdenen de lehet, hogy a hátsó váltónak meg mondjuk 4 mm kell hogy feljebb tegye a láncot. Végülis ha megveszed a fékváltókart akkor kipróbálhatod, hogy működik-e, ha nem akkor lecseréled a hásó váltót is. Bár megmondom őszintén szerintem 30 ezer sok egy pár Sora karért. Használtan 10-15-ből tudsz venni egy párt. Az meg nem nagy gáz h a váltó 8as de neked 7 kokozatod van... |
|
|
|
| Sipetya |
11 May 2010 13:14:36
|
|
Alapból úgy terveztem hogy beszerzek egy Shimano hátsó váltót, csak nem tudom hogy milyen lenne jó.
![]() |
|
|
|
| Fresi |
11 May 2010 17:22:19
|
Sorát vegyél sztem. |
|
|
|
| Sipetya |
12 May 2010 14:12:18
|
|
A Shimano Sora '08 fékváltókarról mit tudtok mondani? Mennyire megbízható?
Szerkesztette: Sipetya - 12 May 2010 14:21:15 ![]() |
|
|
|
| Sipetya |
12 May 2010 20:48:26
|
|
Másik kérdés: úgy látom hogy országúti kormányoknál 2 féle kormányközép átmérőjű van, és hogy van-e lényeges különbség a 2 fajta között, vagy hogy melyiket szokták használni?
![]() |
|
|
|
| Fresi |
12 May 2010 22:34:11
|
Más nem ír akkor válaszolok, így válaszolok én 1. 3 évig használtam Shimano Sora fékkarváltót (meg a teljes szettet), rosszat nem tudok mondani róla, ahhoz képest h ez a legolcsóbb a piacon nem olyan rossz. A váltásokkal nincs gond vele, teszi a dolgát, az hogy a Sora nem annyira precíz, gyors és pontos, mint mondjuk az Ultegra az nem a fékkarváltó hibája. Az egyetlen fogyatékossága, hogy alsófogásból nem tudsz vele lefelé váltani, mivel nem éred el a pöcöt, ami ez a célt szolgálja. Így igazából versenyzésre nem ajánlott, de itt jegyezném meg hogy sokan használják versenyeken is. Annak aki keveset megy, túrázásra használja jó választás lehet. 2. A kormány: Többfajta vastagságú kormányt is lehet kapni, a legelterjedtebb talán a 26 mm-es és a 31.8mm-es (oversize). Hogy miért jó az ne kérdezd egy a légnyeg, olyat vegyél ami a stucnidhoz jó, mert ha nem akkor vehetsz azt is. |
|
|
|
| Sipetya |
06 July 2010 15:31:48
|
|
Sziasztok! Eladó egy Btwin 63-as vázméretű bringa: http://www.decath...-73730395/ 2 éve vettem meg, csak nyaranként használtam, összesen van benne max 1000km. Tökéletes állapotban van, még most is használom néha néha, ár:65000Ft Akit érdekel az írjon, vagy msn-en is megtalál, ha kell tudok képet csinálni róla. ![]() |
|
|
|
Oldal: 2 / 2: 12
| Ugrás a fórumra: |