12 June 2026 01:33:48
Üzenőfal
Üzenet küldéséhez be kell jelentkezni

26 August 2015 10:25:36
Mi a helyzet a ligával?

04 August 2015 18:44:12
Válaszod meg is kaptad Grin Smile

04 August 2015 14:28:39
Most már elmondod mit találtál ki?

04 August 2015 14:05:53
Sikerült letölteni a játékot akinek gondja volt? Ha az én linkemmel nem ment most már fent van másik verzió is(CODEX)

28 July 2015 19:09:01
Indulhat is a PCM 11-es móka! Smile

Archívum
Felhasználók
Online vendégek: 1

Online tagok: 0

Regisztráltak: 928
Legújabb tag: Iyuit01
Bejelentkezés
Felhasználónév

Jelszó

Még nem regisztráltál?
Regisztráció

Elfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése
Szavazás
Kis Dario kalandjai videős vagy szöveges formátumban legyen?

Szavazáshoz be kell jelentkezni
[Karrier] Team Vorarlberg
#21 Hozzászólás nyomtatása
07 June 2011 19:16:13
Csapattulajdonos

Regisztrált: 10.04.09

Örülök hogy tetszenek a beszámolók, remélem többen kedvet kaptok majd karrierleírásokhoz - bár Te már ugye írod az Astanásat! ;-) A sprintbug elég zavaró hiba, én is gyakran találkozom vele - reméljük idénre javítják.

Kérdés volt még Reto Hollenstein formaidőzítése:
Neki szezon elején a Luganon kellett jól mennie, 90%-os formában volt ekkor. Most kapott egy kis pihenőt májusig. Topformát az augusztusi és október olasz egynaposokon várok el tőle, de e két hónap között is számítok rá mint első számú ember. Ezek a dombos egynaposok fekszenek neki, kapitányként pedig szerezhet majd mind ranglistapontokat, mind pénzt. Talán a második fontosabb is mint az első, ugyanis jövőre egy bővebb kerettel szeretnék nekivágni a szezonnak hogy még több versenyen indulhassunk.

Soldado
#22 Hozzászólás nyomtatása
07 June 2011 21:17:34
U23-as versenyző

Regisztrált: 15.07.09

Még arra gondoltam, hogy egy ranglistát mutathatnál (csapat, egyéni) nyilván a te versenyzőidre koncentrálva. Arra is kíváncsi lennék, hogy néztél-e ki valakit a következő idényre. Esetleg ifik akik esélyesek a csapatba kerüléshez?

Illetve reálisan nézve mikorra lehetsz Pro-Tour csapat.
Szerkesztette: Soldado - 07 June 2011 21:28:40

#23 Hozzászólás nyomtatása
08 June 2011 12:07:27
Csapattulajdonos

Köszönöm a kérdéseket! Bárkinek van kérdése tegye fel, szívesen válaszolok rájuk/hozok képeket állásokról, versenyekről, versenyzőkről, csapatokról!

Utólag még hoztam Reto Hollenstein pontos formaidőzítését:
img846.imageshack.us/img846/7976/hollensteinforma.jpg

Ranglistát a következő verseny után szeretnék mutatni, május elején, viszont az átigazolásról ejthetek pár szót:
"Az Atlas Personal bejelentette hogy szeretnék leigazolni Reto Hollensteint. Ennek nem örülök. Reto jó versenyző így szeretném a csapatnál tartani. Engem is kérdeztek hogy kit szeretnék elsősorban leigazolni: én Thomas Rohreggert neveztem meg. Idén lejár a Leopardnál a szerződése, jól megy a hegyeken, ráadásul nálunk kapitányi szerepet kaphat. Bízom benne hogy lesz lehetőségem a tárgyalásra. Emellett figyelőm Gerhard Krenn járja az osztrák versenyeket fiatal tehetségek után kutatva. Rupert Hörtnagl teljesítményére figyelt fel eddig, aki a többnaposokra specializálódott. A Nutrixxion Sparkasse szponzorálja a srácot. Gerhard lát benne lehetőséget, és az U23-as világversenyeken is jól teljesít így ő is pályázhat a jövő évi keret egyik szabad helyére."

A ProTour tagság még elég messze van. Ez függ attól is hogy kiket tudok leigazolni az erős osztrákok és svájciak közül (velük szeretném kiharcolni a tagságot, ha nem megy akkor igazolok csak más országokból is). Plusz ha nagyon könnyen jönnek az eredmények (nem a realitást tükrözik) akkor felteszem a nehézséget Hardra, ami megint hosszabbít(hat) a folyamaton. Jövőre még tuti Continental. Viszont a 3-4. évre ha minden összejön akkor elő lehet állni egy ProTour gárdával.

#24 Hozzászólás nyomtatása
09 June 2011 14:03:17
Csapattulajdonos

Menjünk tovább, utazzunk el ezúttal Isztambulba ahol a Török Körversenyen indultunk!

media.whatsonwhen.com/frommers/371/536173-I-BG-44107.jpg
Presidential Cycling Tour of Turkey (TUR)

Team Voralberg: René Weissinger (GER), Dominik Brandle (AUT), Dominik Hrinkow (AUT), Josef Benetseder (AUT), Harald Starzengruber (AUT), Stefan Poll (AUT)

Csapatvezetői előszó: Április végén Törökországba utaztunk egy 8 napos felkészülési versenyre. Elég összetett verseny lesz, az első szakasz időfutam lesz, majd a verseny első fele dombos, a második fele pedig sík szakaszokon lesz lebonyolítva. Célunk a felkészülés a májusi versenyekre, amikor is tényleg beindul a szezon számunkra is. Egy-két jó helyezés (TOP 10) biztató lenne a jövő hónapra nézve, de szökésekkel is próbálkozni fogunk!

img690.imageshack.us/img690/2765/turkey1mx.jpg

Egy 5 kilométeres isztambuli prológgal indult az idei Török Körverseny. A szép andalúziai eredményeket nem tudtuk megismételni, elég sík pálya volt. Weissinger 11.-nek érkezett ami bíztató eredmény a némettől. A többiek is jelentős időhátrány nélkül érkeztek, ahogy az egész mezőny.

img827.imageshack.us/img827/6105/turkey2.jpg

A második szakasz egy sík szakasz volt, néhány kisebb dombbal. Csak a mezőnyben kellett ülnünk ma, a szökést későbbre tartogatom. Természetesen mezőnyhajrá döntött, ahol Downing volt a leggyorsabb. Weissinger egész jó helyen, 12.-nek érkezett! A következő két szakasz már dombosabb lesz, remélem sikerül majd szökésekben benne lennünk hogy elhozzunk egy-két részhajrát!

img708.imageshack.us/img708/9283/turkey3.jpg

A harmadik szakaszon bementünk a hegyek közé. A versenyzőknek akadtak is problémái. Mondtam a srácoknak hogy aki tud az előre meneküljön! A szökésbe végül az osztrák bajnok Starzengrubernek sikerült belekerülnie, a dombokon azonban innen is leszakadt 2 társával együtt, de még így is sokáig mentek a mezőny előtt. A taktika sajnos nem jött be, a mezőny az utolsó 2-3 dombon nagy tempót diktált, így mindenki leszakadt tőlünk. Hozzáteszem hogy mondtam nekik hogy inkább szakadjanak le, mintsem végleg kihajtsák magukat. Így még lehet esélyünk a jövőben szökésekre! A Vorarlbergesek együtt jöttek be, majd 12 perc hátránnyal. Elöl pedig nagyon nagy verseny volt, tele támadásokkal. A legjobban Kessiakoff bírta, aki többször is próbálkozott és végül megnyerte a szakaszt!

img405.imageshack.us/img405/1223/turkey4.jpg

A harag napja volt a mai. Szél, eső és hegyek nehezítették a Török körverseny résztvevőinek dolgát. Szökéssel ma már nem is próbálkoztunk, majd a síkon. A mezőny nagyon nagy tempót diktált az egész szakaszon, versenyzőinknek az volt a célja hogy fent maradjanak. Végül ez 3 versenyzőnek: Starzengrubernek, Weissingernek és Pollnak sikerült. Az utolsó 20 km-ig kellett kibírni, ugyanis a vége már lejtmenet volt. 61 ember érkezett a végén együtt, a szakaszt egy fiatal francia Chainel nyerte. Érdekesen figyeltem hogy a dombokon a sprinterünk – Weissinger – mozog a legjobban. Furcsa. Van még hova fejlődnie a csapatnak.

img21.imageshack.us/img21/2097/turkey5s.jpg

Ismét egy nehéz szakasz volt, és ráadásul hosszú is – elsősorban emiatt nem feküdt az amúgy is fáradt versenyzőimnek. Mondtam a srácoknak hogy a mai naptól kezdve lehet próbálkozni: mindenki sikeresen összeszedett egy elég nagy hátrányt ahhoz hogy elengedjék. Gratuláltam is nekik ehhez! Ma Starzengruber és Poll is tudott támadni, már rögtön az első hegyen. Ez még engem is meglepett, de örültem neki – főleg úgy hogy a 2-3. helyet elhoztuk a hegyihajrán. Végül egy 9 fős sor rázódott össze a fennsíkon, akik szépen haladtak. A második hegyi hajrára Pollnak kellett rámennie, azaz csak kellett volna. Nagyon fáradt volt, így csak 4.-nek ért fel – de így is a hegyi összetettben 3. lett és hozott egy kis pénzt is a csapatnak, ami mindig jól jön! Az elmenést végül megfogták és „mezőnyhajrá” döntött. A legjobb emberünk ezúttal is a német Weissinger lett, aki az első nagyobb leszakadó csoporttal beérve újabb 4,5 perc hátrányt szedett be. A többieket már nem is mondom. Nem is lenne baj az időhátrány, de mellette mindenki fáradt, nem tudnak regenerálódni. Tanulniuk kell még ezt a dombos-többnapos menést.

img821.imageshack.us/img821/8291/turkey6.jpg

Kiértünk egy síkabb terepre. Erre vártunk már igen régóta. Lehetett szökéssel próbálkozni. A kínálkozó alkalmat nem hagytuk ki: Hrinkow volt ma szökésben, Furdi és Kosyakov társaságában. Mivel mindenkinek nagy időhátránya volt, úgy gondoltam hogy elenged minket a peloton és egy szakaszgyőzelem összejöhet. A főmezőny sajnos ezt nem így gondolta, maximum 8 percre engedték el őket, de azt is hamar ledolgozták. A nap egyetlen komoly emelkedőjére már csak Kosyakov volt elöl. Poll jól érezte magát, így ráment a második helyre, ami meg is lett neki – így még esélye van a hegyi trikóra! A végén csak ő (75.) és Weissinger (19.) maradt az elejével, a többiek az első üldözőcsoportban jöttek. Jó lenne megszerezni a hegyitrikót, vagy egy szakaszgyőzelmet a hátralévő etapokon.

img847.imageshack.us/img847/746/turkey7.jpg

Az utolsó előtti szakasz egy rövid etap volt. Nekünk mégis igen fontos. A szakasz elején Pollnak volt feladata: a hegyi trikóra mentünk, így elmenésben kellett lennie, ugyanis csak a győzelem számított a hegyihajrán. Juraj Sagannal szépen mentek ketten elöl, végig Poll vezetett: mondom nem lesz itt baj, miénk lesz a trikó. Sagan viszont alattomos módon az utolsó kilométeren előrejött és elvitte a hajrát Poll elöl. A szakasz végén elmondtam neki hogy talán másképp kellene villogni a csapatfőnökök előtt – nem így. Hozzájuk aztán még felzárkóztak 3-an, így egy 5 fős csoport lógott meg. Pollnak mondtam hogy ne vezessen semmit, ha már őt se segítették. Na meg hátul voltak a sprintereim. A végén mezőnyhajrá volt megint, ahol villogtak is. Weissinger 3., Strazengruber 11. lett. Az elvesztett hegyi trikó után Weissinger 3. helye újra visszahozta a csapat életkedvét. Kell egy ilyen rutinos róka a csapatba!

img801.imageshack.us/img801/8008/turkey8.jpg

UnitedHealthcare siker az utolsó etapon! Tőlük is elsősorban az ausztrálok villogtak (Menzies,Sutherland,Clarke). De kezdjük az elején. A mai napon ismét egy szakaszgyőzelem reményében vágtunk neki a szökésnek. Dominik Brandle mellett tegnapi ellenfelünk Juraj Sagan, és Kristjan Fajt vett részt az elmenésben. Volt már 8 perc is az előnyük, de a UnitedHealth szépen dolgozott, így megfogtak minket. A hajrában Weissinger a sprinttrikót birtokló Chainelre figyelt. Mint utólag kiderült hibásan. Próbált még előrejönni, de már teljes mértékben nem sikerült, így a 6.-nak jött. Strazengruber pedig 7. lett, bár ő elölről indult úgyhogy annyira nem volt gyors. Ha Weissinger és Strazengruber helyet cserélt volna a hajrá elején akkor még lett volna esélyünk a szakaszra.

Eredmények

img192.imageshack.us/img192/4670/turkeygc.jpg

Astanás győzelem az összetettben. Kessiakoff végig szépen versenyzett, megérdemelte a győzelmet, ráadásul a csapatversenyt is ők nyerték. Akit még kiemelnék az Steve Chainel lenne: a fiatal FDJ-s megnyerte a ponttrikót is, ráadásul 6. lett összetettben. Tőlünk Weissinger lett a legjobb: 72. pozíciójával és kb. negyed óra hátránnyal. A hegyitrikó a Katyusához került, abból is a Continentális bejegyzésűhöz. Kosyakov 38 ponttal nyert, mögötte Poll végzett ugyanennyivel, csak az orosz szerezte meg előbb a pontmennyiséget. A fiatalok versenyét Urán nyerte a Skyból, két francia Rolland és Coppel (Europcar és Saur - Sojasun) előtt.
Eredmények Team Vorarlberg: Összetettben a legjobb Weissinger lett a 72. (+16.12) helyen. Poll és Strazengruber jött még tűrhető helyen: 85-88. helyen 27-29 perc hátránnyal. A pontversenyben Weissinger lett 10., a hegyi pontversenyben Poll 2. U25-ben és a csapatversenyben nagyon hátul végeztünk. Legjobb szakaszhelyezésünk egy 3. hely René révén, aki az egész versenyen kiemelkedett a csapatból.

Csapatvezetői értékelés: Máshogy terveztem ezt a versenyt. Tudtam hogy csak felkészülési lesz, de ahogy alakultak verseny közben az események simán meglehetett volna a hegyi trikó és a szakaszgyőzelem is. René Weissinger teljesítményét emelném ki elsőnek: szépen versenyzett a német, egyértelműen csapatkapitány volt. Strazengruber és Poll teljesítménye sem volt rossz, próbálkoztak szökésekkel és voltak olyan szakaszai a versenynek ahol egész ügyesen versenyeztek. A többiek belefakultak a mezőnybe. Hrinkow és Brandle fiatalok még, lesz lehetőségük a fejlődésre szerintem, Benetseder pedig vízhordó volt emiatt is elfáradhatott. Kicsit csalódott vagyok az eredmények láttán, de májusban lesz lehetőség javítani.

Lighter33
#25 Hozzászólás nyomtatása
09 June 2011 21:01:53

Hegyi segítő

Regisztrált: 17.04.09

Marha jó beszámoló, további jó játékot!
Grin

#26 Hozzászólás nyomtatása
10 June 2011 06:55:57
Csapattulajdonos

Köszönöm a pozitív véleményeket, biztatásokat! Nekem is tetszik a karrier, szépen haladok előre! Amíg látom hogy titeket is érdekel a dolog, meg Nekem is van kedvem és időm játszani addig biztosan folytatni fogom a játékot és a beszámolókat! ;-)

Május

Számunkra igazán májusban kezdődik a szezon. Egyik főversenyünk a Bajor körverseny ugyanis a hó végén lesz – szeretnék tisztes teljesítményt mutatni a támogatóink számára. A versenyek előtt azonban tekintsünk körül a világban. Alapjában véve ide terveztem az átigazolási részt, de arról már ejtettem néhány szót - fentebb olvashatjátok, így csak a világranglistáról jelentkezem helyzetjelentésekkel.

Világranglista
A Continental Tourt jelenleg két Cofidises vezeti: Dumoulin és Moncutié, harmadik a holland Traksel a Landbouwkreditből. Csapatunk legjobbja Reto Hollenstein a 15. helyével. A csapatok között is a franciák dominálnak: Cofidis-FDJ-Landbouwkredit a sorrend. Mi a 15. helyen állunk. Elégedett vagyok ezekkel a pozíciókkal, abszolút a reális tudásunkat mutatják. A nemzetek versenyében Ausztria a 20.
img831.imageshack.us/img831/34/ranglistamay9.jpg

Mostantól minden hónap elején szeretnék világranglista jelentéseket adni, főleg ha érdekel titeket. Írjátok meg hogy melyik diszciplinák érdekelnek titeket, és akkor azokat is beleveszem a jelentésbe!

#27 Hozzászólás nyomtatása
14 June 2011 20:14:57
Csapattulajdonos

GP Herning (DEN)

Team Voralberg: René Weissinger (GER), Dominik Brandle (AUT), Dominik Hrinkow (AUT), Stefan Poll (AUT), Harald Strazengruber (AUT), Josef Benetseder (AUT)

Csapatvezetői előszó: Törökországból már tegnap délután át kellett repülnünk Dániába. Nem volt rövid az út, így a versenyzőink nem tudtak sokat pihenni. A mezőnyhajrában bízom, ha Weissinger vagy Strazengruber tud akkor hajrázni fog.

img221.imageshack.us/img221/4781/gpherningh.jpg

A verseny elején szökéssel próbálkoztunk, ugyan sok reményt nem fűztem hozzá, de hátha mégis elalszik a mezőny. Tőlünk Benetseder lógott meg 7 társával együtt. Szépen haladtak, a 6 percet is elérte az előnyük, de a mezőny nem engedte el őket végül. Végig szűk utakon, szélben, murvás vagy éppen macskaköves utakon haladtunk. A csapateligazításon fel is hívtam erre a figyelmet hogy ma kiemelten fontos elöl helyezkedni. A srácok jól teljesítették a feladatot. A befutó Herning városába volt, ami a dán kerékpársport egyik fellegvára. Viganó érkezett be elsőnek: ő még a szökésből maradt elöl egyedül, de később őt is befogta a peloton. A mezőnyhajrában mindenki részt tudott venni tőlünk (kivéve a szökésben volt Benetsedert), a legjobban Weissinger szerepelt, aki 6. lett. 800 Eurót ért ez a hely ami bőven fedezte a kiutazás költségeit, és egy remek eredmény a fárasztó török kör után.

Csapatvezetői értékelés:
Nem vártam ma sokat a csapattól, főleg a macskakövek miatt: ugyanis nem kedvelik a srácok ezt a terepet. De szépen túlélték ezen részeket és a végén hajráztak is. Weissinger 6. helye nagyszerű, nagyon meg vagyok vele elégedve!

#28 Hozzászólás nyomtatása
15 June 2011 17:38:53
Csapattulajdonos

Lincoln GP (GBR)

Team Voralberg: René Weissinger (GER), Dominik Brandle (AUT), Dominik Hrinkow (AUT), Stefan Poll (AUT), Harald Strazengruber (AUT), Josef Benetseder (AUT)

Csapatvezetői előszó: Folytattuk Európai körutunkat. Mivel kevés verseny van a környéken és nem is mindig megfelelő időben így kénytelen vagyunk más távoli európai országokban versenyezni. Most sem volt másképp: ezúttal Nagy-Brittaniában vettünk részt a Lincoln GP-n. Alaposan áttanulmányoztam az eddigi versenyeket és a terepet és arra jutottam hogy szökésekkel kell ma próbálkoznunk, mert akkor lehetünk eredményesek.

img268.imageshack.us/img268/7844/lincolngp.jpg

Az eredményeket már látjátok, de hadd meséljem el hogyan is alakult a verseny. Nagyon mozgalmas volt! Az első néhány kilométeren egy 4 fős szökés alakult ki, benne Dominik Brandle volt a csapatból, nagyszerű erre vártunk! A verseny eleje nyugodtan telt, a közepén viszont elindult a verseny. Végül így egy 13-as elmenés formálódott, csapatunkból Hrinkow is feljött. A csoport legtöbb előnye 6 perc volt, közben a mezőny folyamatosan kettészakadt! 90-el a vége előtt Poll, Benetseder és Weissinger is belekavarodott egy elmenésbe 2 Jelly Bellyssel. 1-1,5 perccel mentek a mezőny előtt. 60 kilivel a vége előtt esélyesek egy csoportja meglépett a pelotontól: benne Strazengruber figyelt. Mindenki elmenésben a csapatból! Ennél többet akarva sem kérhettem volna a srácoktól! Később a véletlen szökevények visszaszakadtak a mezőnybe. Elöl az esélyesek üldözték a 13-as elmenést, ami szintén kettészakadt egy 4 és egy 9 fős csoportra. A végjáték igazán izgalmas volt. Elöl Caruso (Liquigas) lépett meg mindenkitől, utána Hrinkow-Brandle majd Kasper Jorgensen a Glud & Marstandból , aztán az esélyesek (Veelers, V. Hummel, Turgot, Rolland). Szép kis üldözőverseny. A Vorarlberg-duót utolérték az esélyesek, de a két Dominik velük együtt ért be a célba: a 7-8. helyen! Nagyszerű! Strazengruber 2 körrel a vége előtt lépett meg, amikor nem volt már nagy tempó: Haza is ért, sőt majdnem megfogta a szökésből leszakadókat - a 18. helyen érkezett.

Csapatvezetői értékelés: A szökéssel számoltam, azzal is hogy bejön. Hrinkow és Brandle volt a két legjobb formában lévő ember a csapatból, ezért nekik kellett menniük. Szép eredményt értek el a fiatalok, meg voltam velük elégedve. A többiekre sem lehet panasz, végig aktívan versenyeztek az ismeretlen brit pelotonban.

#29 Hozzászólás nyomtatása
18 June 2011 12:32:23
Csapattulajdonos

Nagyon csöndben van mindenki itt a topikban! Remélem azért mert mindenki izgatottan várja már az idei egyik célversenyünket: a Bajor körversenyt. Hamarosan arról is olvashattok, de előbb olvassátok el mi történt az első fő felkészülési körversenyünkön - a Tour de Picardie-n.

upload.wikimedia.org/wikipedia/en/e/ea/Logo_Tour_de_Picardie.png
Tour de Picardie (FRA)

Csapatvezetői előszó
: Nagy-Brittaniából visszautaztunk Franciaországba hogy folytassuk a versenyek sorozatát. Egy igen rangos versenyre sikerült meghívót szerezni: a Tour de Picardie-ra amit a Tour szervezőbizottsága szervez. Sok ProTour csapat és erős Pro Contik vannak a mezőnyben, úgyhogy kiváló felkészülés lesz a Bajor körversenyre. A versenyre azt a célt tűztem ki hogy szerezzük meg a hegyitrikót, ami abszolút teljesíthető feladat látva a versenyzők egyre javuló formáját.

img10.imageshack.us/img10/4452/picardie1.jpg
Jól indult a szakasz számunkra ugyanis Benetseder elvitte a hegyi hajrákat, plusz benne volt az elmenésben is (10 fő lépett meg). A peloton 6,5 percre engedte el őket a legtávolabb. A francia csapatok dolgoztak: hazai pályán bizonyítani szerettek volna. A végén még Benetseder ment egy nagyot, ahol további hegyi pontokat szerzett. Így a szakasz végén ő vehette át a hegyi trikót. A végén azonban mezőnyhajrá döntött. Strazengruber vezette fel Weissingernek a sprintet, aki Sulzberger előtt nyerte a szakaszt! Nagyszerű kezdés. Nem tudom meddig tartjuk meg a trikót, de megpróbáljuk most már végig.

img716.imageshack.us/img716/9909/picardie2.jpg
Alapjában véve sík szakasz következett, ráadásul mi vezetjük az összetettet és elvileg a mezőnyt is. Kettős taktikát választottam egy szökéssel: nem kell védeni a trikót, és a szökésben lévő is hozhat pontokat, jóváírást. Hrinkow két társával lépett meg. Iriarte a Movistarból és Wetterhall az Endurából tartott vele. Óriási szél jellemezte a szakaszt, a szökevények szépen távolodtak, a mezőny nagyon lassan ment, de 6,5 percnél a Roubaix csapata elkezdett dolgozni. 75 km-nél már meg is fogtak minket. Ez Benetsedernek kedvezett aki megint elhozott egy hegyet! A végén ismét a Starzengruber-Weissinger duó ment a szakaszgyőzelemért, amiről ezúttal lemaradtunk. Az összetett trikót és a ponttrikót is az ausztrál Sulzberger viseli most már.

img854.imageshack.us/img854/1996/picardie3.jpg
Arra kellett ma figyelni hogy akinek van már hegyi pontja az ne szerezzen ma pontot az első hegyen - kivéve ha tőlünk van. Ennek szellemében Hrinkow rántotta fel a szökevényeket az első hegyre, bebiztosítva a kiváló csapatember Benetseder hegyi trikóját. Kijárt már ez a segítőnek! A verseny hátralévő részét egy 6 fős sor töltötte szökésben, mi pedig vártuk a mezőnyhajrát. 120 km-nél Weissinger keveredett bukásba, de sikerült felérnie minden gond nélkül. A mezőnyhajrá igen érdekes volt. Sulzbergerre figyeltünk, aki nem akart megindulni, ezért 2 km-nél Weissinger robbantott és megnyerte a szakaszt és ezzel az összetettet és a pontversenyt is. /Sajnos valszeg a sprintbug miatt nem sprinteltek :-S/

img196.imageshack.us/img196/8917/picardiegc.jpg
Az összetett mi uraltuk, 3 emberünk végzett a legjobb 12-ben. Benetseder kiváló akcióival nagy fölénnyel hozta el a hegyitrikót. Weissinger két szakaszgyőzelme révén megnyerte a pontversenyt is. A fiatalok fehér trikóját Wesley Sulzberger az FDJ versenyzője nyerte, itt a legjobb Vorarlberges Hrinkow lett a 4. helyével. A csapatok között a holland Cyclingteam De Rijke bizonyult a legjobbnak.

Csapatvezetői értékelés: A csapat egyértelműen felül teljesített erején a két szakaszgyőzelemmel, a pont és összetett trikó elhódításával. Nem vártam ilyen jó szereplést május ilyen korai szakaszában, főleg hogy ProTour csapatokkal meccseltünk. Remélem nem fáradnak el a srácok a Bajor körversenyre.
Szerkesztette: E-mail - 18 June 2011 12:33:24

alberto contador
#30 Hozzászólás nyomtatása
18 June 2011 14:02:48
Vízhordó

Regisztrált: 27.02.11

Nagyon élvezem olvasni a beszámolót,azon gondolkozok,hogy én is csinálok egy hasonlót de még nem döntöttem el teljesen.

#31 Hozzászólás nyomtatása
20 June 2011 09:12:35
Csapattulajdonos

ticker.live-radsport.ch/images/11052317850-anthony-roux-gewinnt-den-circuit-de-lorraine-mit-21-siegen-gegen-thomas-de-gendt.jpg

Circuit de Lorraine (FRA)

Csapatvezetői előszó: Francia túránk folytatódott. Úgy gondoltam ezen két verseny kitűnő felkészülés lesz Bajorországra. Célunk ismét a hegyitrikó megszerzése, illetve szökésekben részvétel az első és harmadik szakaszokon. Poll lesz a támadásfelelős, Weissinger pedig a hajrákban jeleskedhet ismét.

img171.imageshack.us/img171/9841/lorrianne1.jpg
A szakasz elején Brandle ment el egy szökéssel, tudtam hogy valószínűleg nem lesz sikeres, ezért figyelt ő. A nap szökésébe Poll keveredett bele az előzetes tervek szerint. Elhozta az összes hegyi hajrát, utána már csak pihent, 12 társa vezetett neki. Az üldözés során a szűk utakon a mezőny hamar kettészakadt, sajnos Benetseder hátul ragadt, mert éppen vizet hozott. Bukás is volt 7 km-rel a vége előtt: Brandle keveredett bele, de komoly baja nem lett, így folytathatta a versenyt. A győzelem sorsa mezőnyhajrában dőlt el, ahol Weissingernek lett volna ereje megnyerni a szakaszt, de a végét elspórolta, így Gesliné lett a szakasz,és a sárga trikó is. Pozitívum hogy holnap nem nekünk hanem az FDJ-nek kell vezetnie!

img805.imageshack.us/img805/8224/lorrianne2.jpg
A mai nap a pihenésről szólt számunkra. Senki nem szökött és nem is kellett elöl dolgoznunk. Volt egy 7 fős szökés, de nem zavart mert Poll hegyi trikója nem forgott veszélyben. 50-el a vége előtt a dombnak és a szűk utaknak köszönhetően szétszakadt a mezőny: ráadásul megkezdődött a szökevényüldözés is! Végül egy 45-fős csoport érkezett a hajrára, tőlünk csak Brandle nem volt benne. Geslin nagyszerűen bírja a dombokat, így nem volt neki gond megnyerni a szakaszt, sőt még Ljungbladdal ketten időelőnyt is szereztek! Tőlünk 3-an is a TOP 10-ben érkeztek, így elégedett vagyok, főleg úgy hogy összetettben is ez a helyzet. Poll nagy formában versenyez, övé a hegyi és a legjobb fiatalnak járó trikó is!

img715.imageshack.us/img715/9018/lorrianne3.jpg
Ma megint Pollnak kellett mennie, hogy megnyerje véglegesen a hegyi pontversenyt. A feladatot végre tudta hajtani, sőt egész nap szökésben volt Coppelel és Van Heckével, ami azért érdekes mert 5. az összetettben 1 perc hátránnyal. A mezőny nem aludt, a szökést azért megfogták. A végén a sprintereim ismét domináltak: Weissinger nyert, Starzengruber a 3. lett. Miénk a ponttrikó is. Az egyetlen negatívum hogy Hrinkow leszakadt a végén. Az erő megvolt benne, csak hátrament vízért és sajnos ottragadt egy leszakadó bolyban. Nagyon kell figyelni a vízhordásra úgy tűnik, mert ez már a második alkalom hogy így járunk.

img199.imageshack.us/img199/9594/lorrianne4.jpg
Ma ismét csak figyelnünk kellett, az összetett miatt. Egy 14 fős szökés alakult ki a nap folyamán, amit a Cofidis és a Team Type 1 összehangolt munkával ledolgozott. Az utolsó dombon számítottam az esélyesek támadásaira, Weissinger ment is velük, sőt egy kicsit tovább is tudott menni, de a peloton nem engdett el senkit. A mezőnyhajrában Starzengruber volt a főemberünk, mivel Weissinger eléggé fáradt volt. Egy dobogót el is hozott az osztrák bajnok, ami már a második neki ezen a versenyen.

img832.imageshack.us/img832/6677/lorrianne5.jpg
Az utolsó etap sem különbözött a többitől. Ismét a mezőnyhajrára vártam. 12 fő lépett meg megint, de a Cofidis szépen kontrollált. A hegyi trikóval kicsit elmatekoztuk magunkat, ugyanis Coppel elment és elvitte a hegyihajrákat. Az utolsó két kis domb 16 és 10 pontot ért, így mennünk kellett hogy meglegyen a trikó. Ezzel nem számoltam - bevallom őszintén! Benetseder, Hrinkow és Brandle azonban elöl forgott,ráadásul a Team Type 1 és a Cofidis is besegített nekünk az összetett miatt. Ennek ellenére nem értük utol őket, és Poll sem tudott felugrani. Coppel jókor volt jó helyen és elvitte a hegyi trikót előlünk. Ez az én hibám tudom, mert nem számítottam rá hogy az a két bucka több pontot fog érni mint egy igazi hegy megnyerése. Nem baj van még esélyünk a ponttrikóra és az U25-re is! A sprintben ismét domináltunk Starzengruber vezette fel Weissingernek, aki magabiztosan nyert, és elhozta a ponttrikót /összetettben második/. Az osztrák felvezető pedig negyedik lett, ezzel ő is feljött a pontverseny 3. helyére.

img560.imageshack.us/img560/9783/lorriannegc.jpg
Itt vannak az összetett eredmények. Jól szerepelt a csapat, jó előjelek a holnaputáni Bajor körre. Ahogy fentebb is írtam a hegyi pontversenyt Coppel nyerte a Saur Sojasunból. Poll csupán 4 ponttal maradt le tőle, és az sem az ő hanem az én hibám volt. Pozitívum viszont hogy Weissinger nyerte a pontversenyt, ahol Starzengruber a 3. lett. A dobogóra még Turgot tudott feljönni (Team Europcar). Poll viszont nem maradt trikó nélkül, ő lett a legjobb fiatal versenyző, két Francaise des Jeux-ős Offredo és Roux előtt. A csapatversenyt is az FDJ nyerte.

Csapatvezetői értékelés: Vegyes érzelmekkel távoztunk a versenyről. Weissinger ha megnyeri az első szakaszt akkor talán az összetettben is nyert volna, Poll esetében pedig elszámoltam magam a hegyitrikóval kapcsolatban. A csapat amúgy jól ment, leszámítva a két vízhordós leszakadást. A pontversenyben és az összetettben is jól teljesítettünk, a srácok jó formában várják a német versenyt.
Szerkesztette: E-mail - 20 June 2011 09:13:22

#32 Hozzászólás nyomtatása
22 June 2011 09:22:57
Csapattulajdonos

Bayern Rundfahrt (GER)

Mivel kiemelt szponzori versenyről van szó, és a csapatnak is egyik fő versenye lesz a Bajor Körverseny, így úgy döntöttem részletesebb beszámolóval fogok ezután jelentkezni a kiemelt versenyekről!

Előzmények:

- Nem csak a csapat számára fontos verseny ez, ugyanis tájékoztattak hogy Nick Nuyens (Saxo Bank - Sungard), Marcus Burghardt (BMC Racing Team) és Fabian Wegmann (Leopard Trek) is ott lesz a rajtnál
- Felkészülési versenyeink a Tour de Picardie és a Curcuit de Lorraine voltak, amik jól sikerültek
- Támogatói elvárás: viselni a hegyi trikót a verseny folyamán
- Csapatfőnöki elvárás: megnyerni a hegyi trikót vagy szakaszt nyerni
- A verseny előtti napon Harald Starzengruber bukott az átmozgatáson és megzúzta a kezét. Jó hír azonban hogy a csapatorvos szerint indulhat a versenyen. Szükségünk is lesz rá!

Keret:
- Silvan Dillier (SWI)
Silvan még eléggé formán kívül van, ez egy belerázódási verseny lesz neki. Egyértelműen segítőként számolok vele. Az ötödik szakaszon indulhat kedvenc számában az időfutamon, mivel formán kívül van így azonban nem várok tőle sokat
- Matic Strgar (SLO)
A szlovén sprinternek hazája körversenye lesz a legfontosabb, így itt ő is csak segítőként mutatkozhat be. Neki azonban fontos állomás a verseny, ugyanis felkészülési verseny a Szlovén körversenyre.
- Harald Starzengruber (AUT)
Az osztrák sprinter sérülten indul, de elég jó formában. Bízom benne hogy számíthatunk a felvezetéseire itt is, úgy ahogy azt tette az előző két francia többnaposon.
- Stefan Poll (AUT), Dominik Brandle (AUT) és Dominik Hrinkow (AUT)
A három srác nagyjából egy szinten van. Mindegyikőjük fiatal és tehetséges. Hármuk közül valaki lehet harcban a hegyi trikóért, bár Brandle nem bírja a dombokat, de a sikeres szökések megalkotásában nagy segítség lehet.
- Josef Benetseder (AUT)
Benetseder a kapitány segítője lesz az egész verseny folyamán. Szép feladat lesz neki és biztos vagyok benne hogy kiválóan fogja végrehajtani.
- René Weissinger (GER)
Végül, de nem utolsó sorban a csapat kapitánya a Bajor körversenyen. René kiválóan sprintel, ezt már bizonyította a felkészülési versenyeken. Emellett a dombokat is bírja, így lehet esélye szakaszgyőzelmekre. Az összetettre most csak azért nem mert egy időfutam is van a szakaszok között ami nem az erőssége.

Tavalyi eredmények:

- Az összetett versenyt tavaly Maxime Monfort nyerte, Adriano Malori és Simon Spilak előtt. Látható hogy az időfutam döntő jelentőségű lesz.
- A pontversenyben Leigh Howard nyert, Travis Meyer és Gerald Ciolek előtt. Remélem idén a hazai pályán versenyző Weissinger hódítja majd el ezt a trikót.
- A hegyi pontversenyben Serafin Martinez volt a legjobb Wout Poels és Jan Barta előtt. Erre a diszciplinára is rámegyünk!
- A legjobb 25 éven aluli versenyző tavaly Malori volt, aki a szintén dobogós Spilaknál és Simon Geschkénél bizonyult jobbnak.

Csapatbemutató következik! Smile

#33 Hozzászólás nyomtatása
24 June 2011 07:36:25
Csapattulajdonos

Csapatbemutató

Saxo Bank
1. G.Larsson
2. M.Christensen
3. J.J.Haedo
4. J.A.Jorgensen
5. K.Klostergaard
6. J.Marycz
7. M.Morkov
8. N.Nuyens
Erős sorral érkezett a Saxo. Larsson jól bírja az időfutamot és a dombokat is. Haedo és Jorgensen ott lehet a hajrákban Klostergaard és Nuyens segítségével.

Leopard
11. M.Monfort
12. S.Denifl
13. A.Lund
14. M.Mortensen
15. J.Posthuma
16. F.Wegmann
Csak 6 fővel érkezett a Leopard, de talán jobb is hogy nem 8-al. Itt a tavalyi győztes Monfort, ő a kapitány, de Denifl, Posthuma és Wegmann is bármikor alkothat maradandót.

BMC
21. M.Burghardt
22. C.Barton
23. C.Butler
24. A.Moinard
25. T.Phinney
26. T.Roe
27. M.Santambrogio
28. S.Zahner
A BMC is erős sorral van jelen. Burghardt a dombokon lehet jó, míg Phinney az összetettre is esélyes lehet. A többiek szerintem csak segítők, talán még Santambrogionak lehetne esélye, de komolyabb emelkedők nem lesznek.

HTC
31. B.Grabsch
32. C.Fairly
33. P.Gretsch
34. L.Howard
35. C.Lewis
Látszik hogy sok verseny van egyben, a HTC is csak öt emberrel érkezett. Benne két esélyessel és egy sprinterrel. Grabsch és Gretsch is jól bírják a TT-t, ráadásul hazai pályán vannak. A fiatal Fairly pedig a sprinteknél lehet ott.

Christina Watches
41. M.Rasmussen
42. M.Hardahl
43. R.Jorgensen
44. M.Lind
45. J.Madsen
46. D.Malmros
47. M.Reihs
Jó sor ez a Christina Watches de nem az igazi. Rasmussen nem bírja az időfutamot, a többiek pedig nem olyan nagy nevek. Szerintem tőlük nem kell félni annyira, maxiumum a szökésekben lehetnek benne.

CCC Polsat
51. M.Rutkiewicz
52. Ł.Bodnar
53. P.Charucki
54. S.Janiszewski
55. J.Mendes
56. T.Smolen
57. M.Taciak
58. K.Zielinski
A lengyelek azért veszélyesek mert bárki kerül oda a hajrára képes megnyerni. Nagyon jó sprintereik vannak, ráadásul Bodnar bírja az időfutamot is.

NetApp
61. J.Del Nero
62. E.Baumann
63. A.Dietziker
64. B.Huzarski
65. R.Retschke
66. A.Schillinger
67. D.Schorn
68. M.Schwarzmann
Del Nero nagyon jól sprinter, Baumann pedig felvezető lehet. Vagy fordítva formától függően. A többiek sem gyengék, számolni kell a NetApposokkal.

Concordia
71. R.Guldhammer
72. N.Aistrup
73. A.Frisch
74. S.Lander
75. J.E.Madsen
76. M.Meyer
Középcsapat lehet a Concordia, Guldhammer pedig kiemelkedhet közülük.

Sparkasse
81. D.Müller
82. S.Forke
83. E.Mohs
84. S.Radochla
85. M.Schweizer
86. B.Sydlik
A Sparkasséban szintén sok jó sprinter van. Forke, Radochla és Müller is jó versenyzők. Kíváncsi leszek a teljesítményükre.

Vorarlberg
91. H.Starzengruber
92. J.Benetseder
93. D.Brändle
94. S.Dillier
95. D.Hrinkow
96. S.Poll
97. M.Strgar
98. R.Weissinger
A 9-es rajtszámokkal fogunk menni.

PSK Whirlpool
101. P.Benčík
102. A.Broz
103. V.Dlouhý
104. J.Hosek
105. J.Hudecek
106. J.Vecera
A PSK is alattomos egy csapat. Bencik jól bírja a dombokat, a többiek pedig biztos benne lesznek minden akcióban.

Sparebanken Vest
111. C.Stevenson
112. F.Eidshiem
113. R.Hegreberg
114. D.Jarsto
115. M.Stevenson
116. M.Olmheim
Maximum a szökésekben lehet velük számolni véleményem szerint.

Bank BGZ
121. R.Romanik
122. K.Czajkowski
123. A.Detko
124. T.Lisowicz
125. Pi.Sztobryn
126. Pa.Sztobryn
Újabb lengyel csapat, talán gyengébb mint a CCC Polsat, de azért a sprintekben okozhatnak meglepetéseket.

Atlas Personal
131. L.Beuret
132. R.Addy
133. N.Baldo
134. M.Bernatonis
135. G.Dessibourg
136. L.Pommier
137. D.Rosch
138. F.Salzinger
Az Atlas Personal nem hozott valami erős csapatot: Kuszti jó lett volna ide kapitánynak a dombokra, de ők úgy döntöttek hogy Beuretet hozzák. Ő se lesz rossz azért!

Glud & Marstrand
141. J.Nielsen
142. D.Foder
143. M.Jacobsen
144. K.Jebjerg
145. K.Jorgensen
146. J.Sorensen
Egy kis dán csapat, aki nem hiszem hogy bele tudjon szólni akármibe is.

NSP
151. T.Thömel
152. S.Baldauf
153. T.Fothen
154. L.Menville
155. M.Mortka
156. J.Schmeiser
157. L.Schädlich
Az NSP ugyan magas rajtszámot kapott, de annyira nem gyenge a csapat. Thömel egy fiatal titán, mellette Fothen és Schadlich is sprinter, szóval 3 ember is mehet majd a szakaszgyőzelemért.

Brandenburg
161. F.Schiewer
162. N.Arndt
163. T.Barkshact
164. R.Bartko
165. S.Schäfer
166. L.Telschow
A Brandenburg azért erős mert jó időfutamosai vannak a csapat erejéhez képest. Az U25-ben TOP 10-be várom az egyik emberüket.

Joker
171. R.Borgersen
172. V.Bugge
173. A.Gjolberg
174. C.Jensen
175. C.Rake
176. I.Stokstad
A Joker nem valami veretese csapat, de szökésekkel biztosan próbálkozni fognak.

Thüringer Energie
181. M.Barth
182. R.Matzka
183. J.Steigmiller
184. F.Thiel
185. K.Thiele
186. M.Willam
A hazai pályán versenyző Thüringer Energie fiatal csapattal érkezett. Barth az egyetlen aki ütőképes, a többiek csak a versenyrutin miatt érkeztek.

Indeland
191. M.Van Ruitenbeek
192. M.Bertling
193. J.De Gans
194. D.Finders
195. L.Hagenaars
196. F.Monreal
Az Indeland se túl erős, ők is csak szökni jöttek.

#34 Hozzászólás nyomtatása
27 June 2011 07:58:25
Csapattulajdonos

1.szakasz: Pfarrkirchen – Freystadt
img198.imageshack.us/img198/5425/profiljj.jpg
Sík szakaszra került ma sor, de fontos volt nekünk – a hegyi trikó miatt. A Poll-Brandle-Hrinkow hármasból kellett ma valakinek elöl lennie hogy megszerezzük a trikót. A végén a mezőnyhajrára ha jól megy két felvezetőm is lesz, így René Weissinger megint sprintelhet.
img840.imageshack.us/img840/5354/pcm0001f.png
Nehezen alakult ki a nap elmenése. Sokan próbálkoztak, de a mezőny is haladt. A végén 14 fő lépett meg, benne Hrinkow. Dominik az első hegyi hajrát nyerte, a másodikon második lett, így ő viselheti a hegyi trikót holnap. Nagyszerű! A mezőnyt a CCC Polsat vezette, ahogy mondtam sok a jó sprinter itt, így nem véletlenül haladtak elöl. A szakasz mezőnyhajrában dőlt el. Strgar eléggé fáradt volt a felvezetéshez, így ő nem vett részt ebben. Starzengruber jó erőben volt, de többen rátették a kereket még Weissinger előtt. A rutinos osztrák azonban pont ekkor húzta be a féket, így ezen sprinterek jelentősen hátrakerültek. Ugyan tőlünk is Starzengruber, de Weissinger elöl maradt. 2.7 kilométernél indult meg a hajrá. Weissinger nagyon nagyot ment, így magabiztosan nyerte a szakaszt.
img89.imageshack.us/img89/9792/pcm0004w.png
René Weissinger a mezőnytől is elszakadt és simán nyerte a szakaszt, de a többiek is elöl jöttek, elég sok emberünk végzett a TOP 10-ben! Íme az eredmények:
img841.imageshack.us/img841/4861/pcm0005m.png
Az összetettben viszont Jorgensen vezet a Saxo-Bankból, ugyanis az utolsó gyorsasági hajrát ő vitte el, az ezzel szerzett jóváírással és a második hellyel pedig meglett neki az összetett, a ponttrikó és a legjobb fiatalnak járó trikót is. Legalább nem nekünk kell védeni a trikókat!

#35 Hozzászólás nyomtatása
28 June 2011 07:50:42
Csapattulajdonos

Na mi újság? Olvassa még valaki a beszámolót? Mennyire vagytok elégedettek a csapattal? Smile

2.szakasz: Freystadt – Bad Gögging
img802.imageshack.us/img802/7411/profildn.jpg
Dombos etapnak lett előre jelezve a mai nap, de én inkább síknak mondanám. A mai napon a fő cél a pihenés lesz a versenyzők számára, bízunk a mezőnyhajrában, meg abban hogy Weissinger átveheti a sárga trikót!
img155.imageshack.us/img155/6464/pcm0001n.png
Eléggé Fighter szakasz volt a mai, hogy úgy fogalmazzak. Előbb 8 ember szakadt el a sorozatos támadások után, majd még 4, majd még kettő, aztán Wegmann is utánuk eredt.
img838.imageshack.us/img838/8132/pcm0005i.png
A szökés haza is ért volna, ha a BMC, a Saxo és a CCC Polsat nem dolgozik ilyen sokat. A Saxo Bank gárdáját kiemelném, ők nagyon sokat mentek, tőlük is Nuyens volt az aki a síkon úgy ment mint a gép. Gőzmozdonyként vezette a mai nap a pelotont!
img191.imageshack.us/img191/2343/pcm0006fk.png
Ha egyáltalán pelotonnak lehet nevezni azt a 30 fős csoportot aki elöl maradt. Történt ugyanis hogy a nagy üldözésben az utolsó két dombra igen gyorsan haladtak a versenyzők. Ehhez még hozzájött hogy Denifl (Leopard - Trek) és Santambrogio (BMC) támadtak is, az utolsó 20 kilométeren szinte végig akcióban voltak.
img802.imageshack.us/img802/1218/pcm0007.png
A Saxo azonban szépen védte a trikóját, így mezőnyhajrá döntött. Starzengruber jó szokása szerint előrement felvezetni, Weissinger azonban nem tudta rárakni a kereket, így hátulragadt. Onnan már hiába hajrázott, csak a csoport felét tudta megverni. 2.5 km-nél Larsson robbantott, aki el is távolodott hamar. De ekkor Starzengruber is kapcsolt hogy nincs ott az embere, így ő maga sprintelt. Mivel gyorsabb volt Larssonnál így utolérte őt, majd kb. 2,5 cm-el megnyerte a szakaszt! Nézzétek meg a képet! Így az osztrák bajnok is megszerezte első győzelmét a szezonban!
img684.imageshack.us/img684/3513/pcm0008s.png
Hozzátenném hogy Stefan Pollal nagyon meg vagyok elégedve: ma a 6. helyen jött és kiválóan bírja a dombokat! Letette a névjegyét az utóbbi versenyeken, kivívta az elismerésemet, így vele mindenképpen számolok a jövőben is – biztos helye van a csapatban.

Dzsoni
#36 Hozzászólás nyomtatása
28 June 2011 11:19:32
U23-as versenyző

Regisztrált: 18.08.09

Én olvasom és olyannyira tetszik, hogy 1 kisebb csapattal ügyeskedsz, hogy neki indultam az Adria mobillal(bár én a 2009-el játszom Smile )

Lighter33
#37 Hozzászólás nyomtatása
28 June 2011 15:11:48

Hegyi segítő

Regisztrált: 17.04.09

Persze, hogy olvassuk, nagyon jó. A csapat is jó, így tovább.
Grin

#38 Hozzászólás nyomtatása
29 June 2011 08:50:56
Csapattulajdonos

3.szakasz: Bad Gögging - Aichach
img857.imageshack.us/img857/4807/profilck.jpg
A mai nap egyértelműen a harcosoknak és a jó dombmenőknek kedvez. A szakasz elején egyből megindultak a támadások. Nagyon aktívak a csapatok, főleg a kicsik. Addig támadnak amíg nincs két emberük a szökésben. Hihetetlen. Ez főleg akkor idegesítő amikor elmegy egy jónak tűnő szökés, majd az ilyen srácok felhúzzák rá az egész sort. Emiatt is nem tudtunk olyan embert küldeni a szökésbe aki a hegyi trikóért harcolhatott volna. Fabian Wegmann lépett meg egyedül a hegy aljában. Aztán a tetőn megint támadások a hegyi trikóért: Rutkiewicz, Gretsch, Rasmussen.
img843.imageshack.us/img843/8083/pcm0002pj.png
Végig nagy tempó volt, így a mezőny ismét szétszakadt kisebb csoportokra. Elöl Wegmann azonban kiválóan versenyzett. Olyannyira hogy nem is értük utol. Magabiztosan nyerte a szakaszt a hazai pályán versenyző német.
img810.imageshack.us/img810/1465/pcm0004c.png
Az utolsó dombokon megint nagy tempó volt, támadást támadás követett. Elszakadni azonban a Saxo Banknak köszönhetően senki nem tudott. A mezőnyhajrában nem volt elsőszámú emberem, mindenki szabadon hajrázhatott: Weissinger meg is szerezte a második helyet! Holnap időfutam, ami eldöntheti a verseny sorsát!
img151.imageshack.us/img151/4346/pcm0005v.png

t_o_m_i
#39 Hozzászólás nyomtatása
29 June 2011 12:56:45
U23-as versenyző

Regisztrált: 18.05.09

Én is olvasom, és teccik xD, nekem is Smile nagyon jók a képi illusztációk, én is játszom egy karriert, csak én a 08as játékkal, nekem ez a 10 annyira nem jött be...

#40 Hozzászólás nyomtatása
01 July 2011 12:21:27
Csapattulajdonos

4.szakasz: Friedberg (ITT)
img6.imageshack.us/img6/760/profillr.jpg
Ma időfutamot rendeztek. Mivel az egyetlen valamire való időfutammenőnk Dillier nincs formában , így a tisztes helytállás volt a cél. A srácok ezt teljesítették, sőt Hrinkow, Benetseder és Weissinger felül is teljesített. Tőlük még rosszabb pozíciókat vártam, de jól mentek. A képes beszámoló az időfutam jellege miatt elmarad, íme az eredménylista:
img219.imageshack.us/img219/8159/pcm0011b.png

5.szakasz: Friedberg- Moosburg
img807.imageshack.us/img807/8660/profilt.jpg
Sík szakasz volt a mai is, így megint mezőnyhajrára apelláltam!
img28.imageshack.us/img28/6365/pcm0002o.png
Egy 9 fős szökés alakult ki a nap folyamán. A mezőny hagyta őket hadd dolgozzanak elöl! 10 percre is el tudtak menni! 70 km-nél még több mint 8 perc volt az előnyük. Ekkor gondolkoztam el, hogy lehet hogy hazaérnek?! A szökés nekünk sem volt jó, nem akartuk elveszíteni Weissinger és Starzengruber pozícióit, így mi is beszálltunk a vezetésbe – legalább az előnyük legyen minimális ha már hazaérnek!
img217.imageshack.us/img217/4674/pcm0003p.png
A szökés haza is ért, Barth nyert a Thüringer Energieből. A mezőnyhajrán már nem nagyon igyekeztek a srácok, így még fizetős helyen sem jöttek meg.

Íme a szakasz eredményei:
img19.imageshack.us/img19/7192/pcm0005c.png
 
Eredmények
img215.imageshack.us/img215/7649/pcm0006p.png
Az összetettet Larsson nyerte – teljesen megérdemelten. Jó elöl látni a Vorarlbergeseket Weissingert a 3., Starzengrubert a 9. helyen. A tavalyi győztes Monfort ezúttal 5. lett.

img269.imageshack.us/img269/1718/pcm0007x.png
A leggyorsabb lábú Jorgensen lett, a Saxo fiatal tehetsége. Végig szorgalmasan versenyzett, minden részhajrára ráment amire tudott. Érzésem szerint ez jelentette a különbséget közte és Weissinger között.

img88.imageshack.us/img88/2898/pcm0008p.png
A legjobb hegyimenő Wegmann lett, a hosszú szökésének köszönhetően. A 2. szakaszon a trikót viselő Hrinkow 5. lett.

img26.imageshack.us/img26/5005/pcm0009o.png
A legjobb fiatal versenyző Patrich Gretsch lett. Kiváló időfutamenő, érdemes lesz odafigyelni a jövőben! Ugyanez igaz a második Deniflre, akit szeretnék alkalomadtán leigazolni!
A csapatverseny a Leopardé lett, akad egy pár emberük a legjobb 10-ben! 

Csapatvezetői értékelés
Jól mentek a srácok, annak ellenére hogy egy trikót sem hoztunk el. Két szakaszt nyertünk, volt rajtunk a hegyi trikót, azt hiszem jól szerepeltünk támogatónk, a Bina Istra előtt! A jövő hetet Szlovéniában kezdjük, majd Luxemburgban folytatjuk. Reméljük a legjobbakat a következő célversenyünkre, a Szlovén körversenyre.

Ugrás a fórumra:

1,054,091 egyedi látogató