Cycling Manager Hungary :: Profi Kerékpársport :: Tour de France
|
Le Tour de France
|
|
| Patrikk |
19 July 2010 22:01:36
|
|
Vízhordó ![]() Hozzászólások: 159 Regisztrált: 14.04.09 |
Dranzer írta: Patrikk írta: "Az élet mindig kiegyenlíti a dolgokat." Eshet itt még Contador is... Ami azt illeti, éppen ezzel egyenlítődött ki a dolog, hiszen Contador a prológon rávert Andy-re rendesen, aztán azon a macskaköves szakaszon meg neki volt valami zűrje és így került összetettben elé Schleck. Nemde? ![]() Akár így is fel lehet fogni
"A győztesek sosem adják fel, aki feladja sosem lesz győztes!" ![]() |
| Patrikk |
19 July 2010 22:03:41
|
|
Monof írta: És megérte nekik visszatérni???? Mert úgy mentek "nyugdíjba" hogy a csúcson voltak... De így... hogy fognak? Mint a leírt harcosok.. És ez szerintem nem jó. Én nem szerettem volna azt látni, hogy Ulle szenved a touron, leszakad, ne megy neki és a vert mezőnyben jön be... Ez teljesen így van, én csak annyit írtam hogy szerintem nem a pénz miatt tértek vissza, hanem mert nem találtak a helyüket a "való világban".Ettől függetlenül szerintem Armstrong és Schumi is lesz*rja hogy mit gondolnak róla az emberek
"A győztesek sosem adják fel, aki feladja sosem lesz győztes!" ![]() |
| jegember95 |
19 July 2010 22:09:22
|
Hegyi segítő![]() Hozzászólások: 287 Regisztrált: 09.07.09 |
Patrikk írta: Monof írta: És megérte nekik visszatérni???? Mert úgy mentek "nyugdíjba" hogy a csúcson voltak... De így... hogy fognak? Mint a leírt harcosok.. És ez szerintem nem jó. Én nem szerettem volna azt látni, hogy Ulle szenved a touron, leszakad, ne megy neki és a vert mezőnyben jön be... Ez teljesen így van, én csak annyit írtam hogy szerintem nem a pénz miatt tértek vissza, hanem mert nem találtak a helyüket a "való világban".Ettől függetlenül szerintem Armstrong és Schumi is lesz*rja hogy mit gondolnak róla az emberek ![]() Apropó, Schumi. Stefan Schumacherrel mi van?Már egy jó ideje nem hallottam róla, azt tom h eltiltották, de most mi a helyzet nála? |
|
|
|
| Nota |
19 July 2010 22:29:10
|
Tour de France győztes![]() Hozzászólások: 661 Regisztrált: 17.04.09 |
Tök jó hogy erre a két Armstrong-Ulle esetre hivatkozunk, de van aki pontosan tudja hogy milyen helyzetben történtek ezek? Gondolok itt arra hogy milyen szakasz melyik részén volt, illetve voltak e más zavaró tényezők az összetettben, vagy hogy mennyi volt még hátra a Tour-ból, milyen különbség volt a versenyzők között, ki mennyire volt erős. Szóval ezek nagyon fontos tényezők és nem vagyok meggyőződve róla hogy ennyire kiélezett helyzet lett volna akkoriban. Egyébként azóta már nyilatkoztak az érintettek és elmondható hogy egyedül Schleck az aki unfairnek érzi a dolgot, még Riis sem meri ezt állítani. A legtöbb nagy bringás nem foglal állást, vagy azt mondja hogy versenyhelyzet volt. Contador azt mondja nem tudta pontosan mi történt Schleckel, csak arra lett figyelmes hogy nincs elöl és hogy Menchov meg Samu mellette tempóznak. Persze Schelck szerint látnia kellett Albertonak mi történt vele, és úgy gondolom a kettő között van az igazság. Azt bírtam hogy Andyt megdícsérték milyen jól ment lejtmenetben, hogy ez volt élete downhillje, és ő is szépen bólogatott rá hogy kockáztatnia kellett, stb... Csak az ezzel a bibi hogy a lejtő nagy részén Van den Brock ment elöl, és Vino simán utolérte őket, szóval nem volt az olyan jó downhill. A hegy tetején még 20 másodperc volt csak a hátrány ami aztán majd 40 lett a végére. A 2009-es Giro d'Italia tippelde győztese A 2009-es Tour de France tippelde győztese |
|
|
|
| Sipetya |
19 July 2010 22:44:44
|
|
Hegyi segítő ![]() Hozzászólások: 427 Regisztrált: 15.04.09 |
Én Schlecktől nem olvastam olyan nyilatkozatot, hogy infairnek érezte a dolgot, elismerte, hogy balszerencséje volt, és még nem ért véget a Tour, ennyi, nem kezdte el fikázni Contadort. Van den Broeck alig vezetett, kb olyan 25%-ot vállalt, Vino meg nem rossz DH-s. Az hogy meg Contador nem látta, hogy mi történt...Amikor Andynak leesett a lánca akkor volt Alberto tőle 10 méterre, simán láthatta, utána meg folyamatosan nézett hátra, hogy hol van Schleck, és azt sem hiszem el, hogy a kísérőkocsiból nem szóltak egyből a fülére,, és hogy pont csak ezt az infot nem mondják el, miközben úgy irányítják a versenyzőket, mintha PCM-eznének... ![]() |
|
|
|
| Nota |
19 July 2010 23:19:49
|
Figyu Sip nem tudom te mit néztél, de a DH-t szinte végig a belga vezette, nem is nagyon engedte maga elé a luxemburgi-t mert csak lassította őket. Vino nagyon jó DH-s, de akkor miért mondjuk hogy Andy-t jót ment lefele? Simán gyengét ment és a hátrányának a nagy részét ennek köszönheti. Én simán el tudom képzelni hogy Alberto nem tudta mi baja Andy bringájának. Persze azt éreznie kellett hogy nem az ereje fogyott el, ezért mondom hogy félig van igazuk. Tudta hogy gebasza van, de ez lehetett defekt, vátló, vagy bármi más és őt ez egyáltalán nem érdekelte. Na és akkor idézetek a dühös Schlecktől: As a visibly angry Schleck slowed down after crossing the finish line he noticed an Astana soigneur and sarcastically said to him, "Bravo" "I guess we all have different cultures. Personally I wouldn't ride like that. My stomach is full of anger. I'm going to take my revenge on the Tourmalet." Ez eddig annyit tesz hogy a láthatóan dühös Schleck a célvonalon áthaladva észrevett egy Astana vezetőt és szarkasztikusan odaszólt neki: "Bravó" "Azt hiszem különféléek a kultúráink. Én nem így versenyzem. A gyomrom tele van dühvel- Bosszút állok a Tourmalet-en." Ja és Andy kommentálta a saját váltóproblémáját is: "I don't know the reason, I only know that I dropped the chain," Nem tudom mitől történt, csak azt tudom hogy leesett a láncom. A 2009-es Giro d'Italia tippelde győztese A 2009-es Tour de France tippelde győztese |
|
|
|
| Sipetya |
20 July 2010 00:23:25
|
|
Csak holnap neked megnézem az ismétlést, és lemérem, hogy ki mennyit vezetett Dh-ban, mert gyakorlatilag csak Andy ment. nagy kérdés az is, hogy a többiek, mármint a versenyzők, mennyire fogják ezek után "megutálni" Contadort. A nyilatkozathoz visszatérve, ez rögtön a célba érkezés után volt, akkorra már leszállt a lila köd, de amikor már lenyugodott, úriember módjára viselte a történteket. Szerkesztette: Sipetya - 20 July 2010 00:25:33 ![]() |
|
|
|
| Nota |
20 July 2010 08:06:19
|
Miért utálná bárki is Contadort? Nem olvastad a nyilatkozatokat? Senki nem bírálta őt Schleck-et kivéve. Legfeljebb Fabian fog rá fújni egy ideig de ezzel szerintem képes lesz együtt élni. Nyugodtan nézd meg az ismétlést, abból sok minden kiderül majd. De kérlek nézd kicsit objektívebben mint az élő adást. Nekem nincs egy kedvenc bringásom vagy csapatom és annak szurkolok aki épp megérdemli. Nem mondom néha én is fogom a gyengébb pártját, de azzal nem lehet vádolni hogy a győztesek oldalán akarnék villogni. Soha semmiben nem volt ez így. Az kezd nekem ellenszenves lenni hogy Andy jött a semmiből, nagy sikereket ért el és kezdi úgy érezni hogy van joga úgy viselkedni mint egy 40 éves rutinos rókának aki mindent látott már és jogosan kér számon másokon ezt-azt. Ne felejtsük el hogy Andy-nek még csak a jóból jutott ki, nem tudja mi az a kudarc és sosem volt háttérbe szorítva, sosem kellett mást segítenie, sosem volt gyenge csapata. Kíváncsi leszek mihez kezd majd ha jönnek a problémák. Úgy érzem hogy nem érzi milyen szerencsés ő a Saxo-val. Az egyik legnagyobb tehetsége a kerékpársportnak de még sokat kell tanulnia ahhoz hogy versenyképes legyen Contadorral. Ha szerencsések leszünk akkor pár éven belül nagy csatákat láthatunk majd köztük és addigra talán Tony Martin is ki tud lépni a Columbiás sprinterek árnyékából. Szerintem a német srác képes lehet majd konkurálni velük. A 2009-es Giro d'Italia tippelde győztese A 2009-es Tour de France tippelde győztese |
|
|
|
| Szasza78 |
20 July 2010 08:33:07
|
Vízhordó![]() Hozzászólások: 222 Regisztrált: 21.05.09 |
Már hogyne tudta volna Contador mi történt. Csattant az a hajtás akkorát, hogy még a hegytetőn is hallották! Contador pedig kihasználta a kínálkozó alkalmat. Ez olyan, mint mikor egyvalaki elesik, a másik csapat pedig akkor kezd el húzni, tempót menni. Egy cseppet sem mondható korrektnek, vagy sportszerűnek, de nyilván nem is bűntetendő. Nem véletlenül hurrogták ki Contadort a dobogón. A versenyzőtársak pedig kellőképpen kultúráltak ezért nem foglalnak állást. Mellesleg én is úgy emlékszem, hogy Andy vezette főleg a downhill-t. Persze Samuval nem könnyű versenyezni lefelé. |
|
|
|
| Patrikk |
20 July 2010 08:43:47
|
|
Persze hogy tudta hogy mi történt. Ez evidens... De mennie kellett, ilyen lehetőséget ki kell használni.Ennyi.
Szerkesztette: Patrikk - 20 July 2010 08:44:55 "A győztesek sosem adják fel, aki feladja sosem lesz győztes!" ![]() |
|
20 July 2010 08:44:01
|
|
Csapattulajdonos![]() Hozzászólások: 526 Regisztrált: 10.04.09 |
"Ez kerékpársport, nem fórum a sportszerűségről a Mónika-show színvonalán." Ezt ma olvastam a BringaHiradón. De teljesen igaz.Patrik - Nota: úgysem tudjátok reálisan lemérni ki ment elöl lejtmenetben mert a TV kamera úgysem mutat mindent.... Most már azt mondom tekintsünk előre, kíváncsi leszek a mai hegyi szakaszra hogy Andy ilyen "elborult elmeállapotban" mit tud menni... |
|
|
|
| Patrikk |
20 July 2010 08:46:09
|
|
Az Sipetya és Nota vitája volt Na de tényleg haggyuk, kíváncsi vagyok én is hogy Schleck mit tud ma menni "dühből". "A győztesek sosem adják fel, aki feladja sosem lesz győztes!" ![]() |
| Nota |
20 July 2010 08:53:00
|
Na az meglepne ha ma nagyot menne a Saxo. Ember nem gondolja hogy ma menés lenne. Persze nem baj ha leszakad egy-két menő, de nagyon nem kedvez ez a szakasz Andy-nek, ha támad ő ember nélkül marad Albertoval meg minimum Vino lesz a végén is. Jobb ha elengedik Carlos papát és nyer egy szakaszt illetve bejön 10 közé. Legalábbis nagyon remélem.
A 2009-es Giro d'Italia tippelde győztese A 2009-es Tour de France tippelde győztese |
|
|
|
| Szasza78 |
20 July 2010 09:04:35
|
E-mail írta: "Ez kerékpársport, nem fórum a sportszerűségről a Mónika-show színvonalán." Ezt ma olvastam a BringaHiradón. De teljesen igaz.Patrik - Nota: úgysem tudjátok reálisan lemérni ki ment elöl lejtmenetben mert a TV kamera úgysem mutat mindent.... Most már azt mondom tekintsünk előre, kíváncsi leszek a mai hegyi szakaszra hogy Andy ilyen "elborult elmeállapotban" mit tud menni... Ha nem létezne sporteszűség és csak ilyen Contador-féle "sportemberek" bicikliznének, valószínűleg nem nézném, mert számomra a sport szépségének szerves része a fair play. (pl. mikor Ullrich bevárta Armstrongot) Még 10 év elteltével is emlegetik, emlegetjük és jó szájízzel beszélünk róla. Jó, hogy már nem csak a győzelem a cél és löködik egymást le a hegyoldalról, csak mert győzni akarnak! Hová fajul a világ?! |
|
|
|
| Monof |
20 July 2010 09:31:22
|
|
Csapattulajdonos ![]() Hozzászólások: 437 Regisztrált: 12.04.09 |
Az a baj, hogy a fő dolgot elfelejtitek. Itt PÉNZRŐL van szó. Nem hírnévről, megbecsülésről, vagy bármi másról. Nem 1950-et írunk, könyörgöm. Aki ezzel még nem szembesült, vagy gyerek még, vagy idióta... Én is dologzom, basszus, nekem is pénzről szól a világ, mertt vannak számlák, kiadások.. Nem hobbiból, jókedvből dologzok, persze ha az is párosul hozzá, hát legyen, az jó. De ha vki ki akarna innen túrni, hidd el, minden eszközt bevetnék, hogy megmaradjon az állásom. Nos ez sarkítva, de igaz a versenyzésre is. Ha nem nyersz, mehetsz zuhanyozni... Ezt ne felejtsétek el. Az örök másodikra kutya se fog emlékezni, és pénze se lesz úgy élni, mint az elsőnek. 5 év múlva senki sem arra fog emlékezni, hogy Contador nem várta meg, mert leesett a lánca, hanem arra, hogy "ezzel lehet h megnyerte a Tourt". Ennyi. Az hogy Ulle és Armi mit tett régen.. szép volt, de Ulle ha nem várja meg se veri meg az öreget, ezt tény.. Én mondom ezt Ulle fan. Ez szép gesztus, de sokat nem ért. Ennyi. És akkor még közel sem volt ennyi pénz benne a sportban. "Az élet szép, csak élni tudni kéne... " Az oldal és a csapat egyik alapító tagja. 2011-es Giro d'Italia tippelde győztese |
| Szasza78 |
20 July 2010 09:53:49
|
Jó dolog, ha az embernek sok pénze van Monof, hiszen kibővülnek a lehetőségei, és valóban sok pénz van a sportban. És azt tudod miért van sok pénz a sportban? Azért mert sok ember nézi és nagy a reklámértéke. Ha nem lenne élvezetes és csupa "gusztustalan" sportszerűtlen dolog történne benne, akkor az emberek nem néznék és máris nem lenne benne nagy pénz! Ne gondolkozz már úgy mint egy ostoba "EZT MÉG ITT MEGLÁTOM, BAN LESZ"! Csak nekik forog a pénz körül a világ. Az igazán fontos dolgokat nem kapod meg, bármennyi pénzed is van. Elég érdekesnek találom amit írsz kerépkáros létedre! Egy profi kerékpárosnak nem hinném, hogy a pénz lenne az elsődleges szempont. Szvsz a hírnév és az, hogy a legjobb legyen. Nekik már régen nincs megélhetési problémájuk és nem is lesz. De még ha jégkrémet árulna akkor sem lenne. Az, hogy itt Magyarországon ez másképp működik, az egy dolog. Szerkesztette: Monof - 20 July 2010 10:04:38 |
|
|
|
| Monof |
20 July 2010 10:03:30
|
|
Na innen látszik, hogy gyerek vagy. Nem, félreértés ne essék, én utálom a pénzt. Öl, taszít és nyomorba dönt, vagyis mint az alkohol. De! Sajnos ha élni akarsz, az is kell. Számos, de számos példát fel tudnék neked hozni , de felesleges. Mai magyar fiatalok miért hagyják abba a profi kerékpárt??? Mert inkább tanulnak hogy a jövőben meg tudjanak élni, mert itthon kerékpárből nem lehet. Kint is ez a fő szempont. És az oldalon az etnikum bántalamzásával teljes mértékben fel vagyok háborodva. Ez is már egy szetereotípia... Szóval máskor vigyázz mit írsz. És igen, hidd el, Andynek is, Armstrongnak is, Contadornak is a pőénz a lényeg.. Mert ugye ha nem az lenne, akkor nem lenne ennyi fizetésük, nem kerülnének ennyibe a dolgok, stb.. Gondolkozzál már egy picit el felnőtt módjára. "Az élet szép, csak élni tudni kéne... " Az oldal és a csapat egyik alapító tagja. 2011-es Giro d'Italia tippelde győztese |
| Monof |
20 July 2010 10:14:06
|
|
Illetve ami kiamardt: Szerinted miért hasznának teljesítménynövelő szereket és miért költenek rá dollár ezreket, milliókat? Csak úgy hobbiból? Vagy csak azért hogy 5 Tour nyerjen?? Nem hinném.. Ezeket picit gondold át. "Az élet szép, csak élni tudni kéne... " Az oldal és a csapat egyik alapító tagja. 2011-es Giro d'Italia tippelde győztese |
|
20 July 2010 10:22:58
|
|
Csapattulajdonos![]() Hozzászólások: 526 Regisztrált: 10.04.09 |
Egyetértek Monof. A mai sportvilágot is, mint sok mást a pénz határozza meg. Ha nem létezne sporteszűség és csak ilyen Contador-féle "sportemberek" bicikliznének, valószínűleg nem nézném, mert számomra a sport szépségének szerves része a fair play. (pl. mikor Ullrich bevárta Armstrongot) Még 10 év elteltével is emlegetik, emlegetjük és jó szájízzel beszélünk róla. Jó, hogy már nem csak a győzelem a cél és löködik egymást le a hegyoldalról, csak mert győzni akarnak! Hová fajul a világ?! Azért ésszerű keretek között kell tartani a sportszerűséget. Szerintem azért a hegyről lelökdösést nem lehet összehasonlítani egy olyan momentummal amit Contador csinált tegnap. Meg régen megnézed azért voltak alattomos dolgok (vonaton utazás, jancsiszög, stb.) mégis megmaradt a sport.... Az a baj, hogy a fő dolgot elfelejtitek. Itt PÉNZRŐL van szó. Nem hírnévről, megbecsülésről, vagy bármi másról. Van szó hírnévről meg megbecsülésről is, de lássuk be elsődleges szempont a pénz - ezzel egyetértek. Ha nem ölnének bele a szponzorok milliókat és nem akarnák kivenni a tízszeresét belőle akkor rég a süllyesztőben lenne a sportág profi része...Egy profi kerékpárosnak nem hinném, hogy a pénz lenne az elsődleges szempont. Szvsz a hírnév és az, hogy a legjobb legyen. Számos, de számos példát fel tudnék neked hozni , de felesleges. Mai magyar fiatalok miért hagyják abba a profi kerékpárt??? Mert inkább tanulnak hogy a jövőben meg tudjanak élni, mert itthon kerékpárből nem lehet. Kint is ez a fő szempont. Ehhez annyi fűznék hozzá hogy kint ha ügyes vagy akkor meg lehet élni, de ahhoz nagyon ügyesnek kell lenni! Nézd meg milyen harc megy egy-egy ProTour-beli csapat helyéért! És ha szerződtetnek akkor se biztos hogy visznek versenyre. Sok a világon a bringáscsapat, sok a jó képességű versenyző, de csak nagyon kis része kerül tűzközelbe.... Ui. jól elkanyarodtunk az alaptémától, de szerintem ez is egy érdekes téma hogy mi megy a mai kerékpársportban. |
|
|
|
| Sipetya |
20 July 2010 10:24:36
|
|
De ha nem mutat mindent a TV, akkor Nota honnan tudja, hogy van den Broeck vezetett többet? És eddig csak tőle hallottam ezt, hogy Andy alig ment DH-ban... Szerintem ma az lenne jó a Saxonak, ha valakit előre küldenének. Szerintem legideálisabb Cancellara lenne, Mivel haa hegycsúcson éri utol őt Andy akkor lejtmenetben, meg síkon is tudná húzni. És az utóbbi napokban Fabian a mezőny legvégén szokott megérkezni. De akár Voigt vagy Jakob (Fuglsang) is jó lenne előretolt helyőrségnek, mivel Jakob DH-ban is jó. És ha van egy kis szerencséjük akkor a síkon érnek utol egy 4-5 fős bolyt, amivel össze tudnak dolgozni. Chris (Sörensen)-t meg én arra használnám, hogy meghúzza az utolsó hegyet. Ez lenne az én taktikám, de gondolom Riis kiagyalt valamit este. ![]() |
|
|
|
| Ugrás a fórumra: |