24 April 2026 11:22:33
Üzenőfal
Üzenet küldéséhez be kell jelentkezni

26 August 2015 10:25:36
Mi a helyzet a ligával?

04 August 2015 18:44:12
Válaszod meg is kaptad Grin Smile

04 August 2015 14:28:39
Most már elmondod mit találtál ki?

04 August 2015 14:05:53
Sikerült letölteni a játékot akinek gondja volt? Ha az én linkemmel nem ment most már fent van másik verzió is(CODEX)

28 July 2015 19:09:01
Indulhat is a PCM 11-es móka! Smile

Archívum
Felhasználók
Online vendégek: 1

Online tagok: 0

Regisztráltak: 928
Legújabb tag: Iyuit01
Bejelentkezés
Felhasználónév

Jelszó

Még nem regisztráltál?
Regisztráció

Elfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése
Szavazás
Kis Dario kalandjai videős vagy szöveges formátumban legyen?

Szavazáshoz be kell jelentkezni
Cycling Manager Hungary :: Profi Kerékpársport :: Tour de France
 Téma nyomtatása
Le Tour de France
Dragon
20 July 2010 10:31:17

Hegyi segítő

Regisztrált: 10.07.09

Én egyet értek mind a két nézőponttal de azt le kell szögezni hogy:

1. A fair play nagyon fontos és tényleg sokszor élvezetesebb nézni a nagy csatát ha nem ilyen dolgok döntenek mint egy defekt vagy hasonló.

2. Viszont be kell látni a mai világba lassan már a levegőért is pénzt kérnek és ha nem tudsz valamivel sokat keresni akkor szinte nem érdemes abba belevágni.
A 2010-es Tour de France tippelde nyertese.
A 2010-es La Vuelta Espana tippelde ezüstérmese.
A 2011-es La Vuelta Espana tippelde nyertese.

SIPOS JÁNOS SOSEM FELEDÜNK EL!

Nota
20 July 2010 10:32:18
Tour de France győztes

Regisztrált: 17.04.09

Szerintem itt nem csak a pénz a lényeg, ezek a srácok nyerni akarnak nem pénzt keresni. Márpedig győztes csak egy lehet. Úgy bírom hogy Albertót itt jó sokan unfairnek nevezik miközben nem volt egyedül. Ott volt vele Samu meg Menchov is. Róluk senki nem beszél. Én kicsit utánaolvastam a régi Ulle-s esetnek, akkor pl nem is a német találta ki hogy lassítsanak hanem Hamilton vetette fel és a német egyetértett vele, főleg azért mert Lance is megvárta őt az esése után 2001-ben. Ja és ne felejtsük el hogy abban a két esetben vétlen esésekről volt szó, arról hogy még aggódtak is a másik fél iránt hogy vajon rendben van e. Most pedig egy melléváltásról van szó, Andy támadás közben rosszul váltott. Egyszerűen valami el volt cseszve a bringán vagy ő csinált nagy butaságot ez már mindegy, a lényeg hogy ez ugyanolyan gebasz mint egy defekt ami pl Roche-al történt aki így nem ért fel a neki megfelelő sorra és kapott pár perc hátrányt. Őt se várta meg a kutya sem mert versenyről van szó.

Tényleg kíváncsi vagyok a kritizálókra hogy szerintük akkor mikor is kell és kit bevárni. Nézzünk néhány esetet:

A eset:
Adott a két legjobb sprinter, Elemér és Józsi. Józsinak defektje van 10km-el a vége előtt és megáll neki a csapata. Elemérnek be kell várnia? Tegyük fel hogy Józsin a zöld trikó és csak 5 pontal vezet Elemér előtt. Így be kell várnia? Tegyük fel hogy ez az utolsó szakasz Párizsban, és ezzel dőlhet el a ponttrikó. Ekkor be kell várnia? Tegyük fel hogy bizonyos Kálmán sprinter egy másik csapatból 15 pont lemaradásban van a zöldért, így is kell várnia Elemérnek?

B eset:
Adott két hegyimenő Adrián és Lajos. Adriánon a pöttyös és az utolsó kategorizált hegyes szakaszon vagyunk, mindketten szöksében egy kis bojban. Lajos elváltja magát a második kategóriás hajrá előtt 1 kilométerrel. Adriánnak be kell őt várnia? Tegyük fel ott van velük János aki épp átveheti a pöttyöst Adriántól és ő nem fog megállni. Adriánnak meg kell állni? Tegyük fel hogy fordított a helyzet és Adrián kapta a defektet. Mit kell tennie Lajosnak és Jánosnak?

C eset:
Adott két összetett menő Sanyi és Béla. 1 perc köztük a különbség, Sanyin a sárga. Van 5 ember még 5 percen belüli hátránnyal. Béla a jobb tt-s, de van egy nagyon jó időfutammenő 3 percre aki gyengébb a hegyeken. Van még hátra 1 tt-s szakasz. Hegyi szakaszon vagyunk hegyi befutóval. Sanyi esik. Mi Béla teendője ha ez az esés az utolsó hegy közepén történik, és mi ha az uccsóelőtti lábánál? Mi van ha van elöl egy veszélyes szökevény aki feljöhet a pódiumra ezért a mostani harmadik menne utána? Mi van ha Sanyi nem esik, hanem megszédül? Mi van ha Sanyi figyelmetlen csapattársa okozta az esést frissítő átadásnál? Mi van ha defekt történt? Mi a tennivaló ha fordított a helyzet?

Igen, lehet a fairplay legszebb példája ha valaki megvárja a pórul járt ellenfelét,de ezért díjakat szokás osztani és nem lehet minden helyzetben elvárás.

A 2009-es Giro d'Italia tippelde győztese
A 2009-es Tour de France tippelde győztese

Monof
20 July 2010 10:39:35

Csapattulajdonos

Regisztrált: 12.04.09

Nota írta:
Szerintem itt nem csak a pénz a lényeg, ezek a srácok nyerni akarnak nem pénzt keresni. Márpedig győztes csak egy lehet. Úgy bírom hogy Albertót itt jó sokan unfairnek nevezik miközben nem volt egyedül. Ott volt vele Samu meg Menchov is. Róluk senki nem beszél. Én kicsit utánaolvastam a régi Ulle-s esetnek, akkor pl nem is a német találta ki hogy lassítsanak hanem Hamilton vetette fel és a német egyetértett vele, főleg azért mert Lance is megvárta őt az esése után 2001-ben. Ja és ne felejtsük el hogy abban a két esetben vétlen esésekről volt szó, arról hogy még aggódtak is a másik fél iránt hogy vajon rendben van e. Most pedig egy melléváltásról van szó, Andy támadás közben rosszul váltott. Egyszerűen valami el volt cseszve a bringán vagy ő csinált nagy butaságot ez már mindegy, a lényeg hogy ez ugyanolyan gebasz mint egy defekt ami pl Roche-al történt aki így nem ért fel a neki megfelelő sorra és kapott pár perc hátrányt. Őt se várta meg a kutya sem mert versenyről van szó.

Tényleg kíváncsi vagyok a kritizálókra hogy szerintük akkor mikor is kell és kit bevárni. Nézzünk néhány esetet:

A eset:
Adott a két legjobb sprinter, Elemér és Józsi. Józsinak defektje van 10km-el a vége előtt és megáll neki a csapata. Elemérnek be kell várnia? Tegyük fel hogy Józsin a zöld trikó és csak 5 pontal vezet Elemér előtt. Így be kell várnia? Tegyük fel hogy ez az utolsó szakasz Párizsban, és ezzel dőlhet el a ponttrikó. Ekkor be kell várnia? Tegyük fel hogy bizonyos Kálmán sprinter egy másik csapatból 15 pont lemaradásban van a zöldért, így is kell várnia Elemérnek?

B eset:
Adott két hegyimenő Adrián és Lajos. Adriánon a pöttyös és az utolsó kategorizált hegyes szakaszon vagyunk, mindketten szöksében egy kis bojban. Lajos elváltja magát a második kategóriás hajrá előtt 1 kilométerrel. Adriánnak be kell őt várnia? Tegyük fel ott van velük János aki épp átveheti a pöttyöst Adriántól és ő nem fog megállni. Adriánnak meg kell állni? Tegyük fel hogy fordított a helyzet és Adrián kapta a defektet. Mit kell tennie Lajosnak és Jánosnak?

C eset:
Adott két összetett menő Sanyi és Béla. 1 perc köztük a különbség, Sanyin a sárga. Van 5 ember még 5 percen belüli hátránnyal. Béla a jobb tt-s, de van egy nagyon jó időfutammenő 3 percre aki gyengébb a hegyeken. Van még hátra 1 tt-s szakasz. Hegyi szakaszon vagyunk hegyi befutóval. Sanyi esik. Mi Béla teendője ha ez az esés az utolsó hegy közepén történik, és mi ha az uccsóelőtti lábánál? Mi van ha van elöl egy veszélyes szökevény aki feljöhet a pódiumra ezért a mostani harmadik menne utána? Mi van ha Sanyi nem esik, hanem megszédül? Mi van ha Sanyi figyelmetlen csapattársa okozta az esést frissítő átadásnál? Mi van ha defekt történt? Mi a tennivaló ha fordított a helyzet?

Igen, lehet a fairplay legszebb példája ha valaki megvárja a pórul járt ellenfelét,de ezért díjakat szokás osztani és nem lehet minden helyzetben elvárás.

Komolyan, hülyének néztek a munkahelyen, annyira röhögtem amikor olvastam. De abszolult igaz, de ezek a nevek.... Grin
De egyetértek veled.
"Az élet szép, csak élni tudni kéne... "

Az oldal és a csapat egyik alapító tagja.

2011-es Giro d'Italia tippelde győztese

www.cycling-manager.hu
akvik
20 July 2010 11:03:31
U23-as versenyző

Regisztrált: 21.07.09

Mindenhol ezt olvastam, hogy Contador nem várta be andyt meg hogy ez milyen sportszerűtlenség.Akkor kérdem én a nagy Saxo meg Andy fanoktól hogy nem látták az arenbergi szakaszt?vagy mikor Fabian lelasította a mezőnyt hogy a kis andy utólérje őket?Kicsit szerintem elszálltak az andy drukkerek hogy rajta volt a trikó és nem tudták objektívan nézni a versenyt.Saxo-Astana 2-1 eddig a "jó cselekedeti listán'" ...(eddig viszonylag kedveltem őket de amit ezen a touron csináltak az kicsit kiverte nálam a biztosítékot)
i1193.photobucket.com/albums/aa348/the_hoyle86/Graphics/EQS_zps5xnxswpl.png

Sipetya
20 July 2010 11:11:17

Hegyi segítő

Regisztrált: 15.04.09

Akkor válaszolok Akviknak.
1. Amikor a Spa-i szakasz volt, ott gyakorlatilag a mezőny 75%-a bukott, és az döntött, hogy ki van elől, vagy hátul, hogy ki milyen gyorsan kap kerékpárt, és ha kap is a következő kanyarban nem bukik-e megint. Egyszerűen vakszerencse volt, hogy kik maradtak elől.
2. Mindenki tudta hogy az arenbergi szakaszon hol lesznek macskakövek, lehetett rá készülni. És Contador mért nem volt elől akkor? mért nem tette Andyra a kereket? Ő akkor nem bukott...
kepfeltoltes.hu/100112/matthews_www.kepfeltoltes.hu_.png

Sipetya
20 July 2010 11:13:40

Hegyi segítő

Még annyit hozzáteszek, hogy amikor Fabian leállította a mezőnyt, akkor minek hallgattak rá? Nyugodtan tudtak volna menni, nem rúgja nyaktövön őket Spartacus ha elhaladnak mellette. Ők is összefoghattak volna, de nem tették.

akvik
20 July 2010 11:15:33
U23-as versenyző

Értem amit mondasz. Szerinted Contador hibás hogy nem várta meg Schlecket?

Szasza78
20 July 2010 11:17:47
Vízhordó

Regisztrált: 21.05.09

Mellesleg Monof, egy kicsit kevered a szezont a fazonnal!
Magyarország-Nyugat viszonylagossága anyagi téren ill. csapat érdekei-versenyző céljai, ambíciói között!
Ha figyelmesen elolvastad volna azt az üzenetemet amire reagáltál, akkor nem írtál volna ilyen sületlenségeket.

Sipetya
20 July 2010 11:17:59

Hegyi segítő

Szerintem az lett volna a helyes, ha beáll Samuék mögé és egy centit sem megy, de ezt már korábban le is írtam. De amit nyilatkozott, hogy túl későn észlelte, hogy Andynak gondjai vannak, ezért hülyeség lett volna megállni, inkább ment izomból..érthetetlen.

Sipetya
20 July 2010 11:21:19

Hegyi segítő

Közben lemértem Notanak, hogy ki mennyit vezetett amikor mutatták őket, eredmény
A.Schleck:5'17"
van den Broeck:1'08"
Nota te nem tudom melyik sportrendezvényt nézted, de hogy nem a Tourt az biztos.

akvik
20 July 2010 11:21:40
U23-as versenyző

Szerintem az élet visszaadta tegnap Albertonak amit elvett tőle azon a két szakaszon.Ennyi.Egyszer egyiknek van szerencséje máskor pedig a másiknak.

Szasza78
20 July 2010 11:22:22
Vízhordó

Sipetya írta:
Közben lemértem Notanak, hogy ki mennyit vezetett amikor mutatták őket, eredmény
A.Schleck:5'17"
van den Broeck:1'08"
Nota te nem tudom melyik sportrendezvényt nézted, de hogy nem a Tourt az biztos.

Akkor jól emlékeztem...

Sipetya
20 July 2010 11:28:27

Hegyi segítő

egyik ismerősöm találta ezt: http://www.tracko...s/SHHW.png
És még nem látta...
Szerkesztette: Sipetya - 20 July 2010 11:28:42

20 July 2010 12:47:00
Csapattulajdonos

Regisztrált: 10.04.09

Jövök rendet tenni mert egy kicsit elfajult a dolog!

Azt a sok idézgetést kihagyhattátok volna, mert sok helyet foglal!!!!

A vitából meg szerintem egy kicsit vissza lehetne venni, illetve kulturáltabb körülmények között folytatni. A hozzászólásodat én töröltem Szasza mert úgy éreztem túl léptél egy határon. A többi hozzászólást is törlöm mert nem érdekel szerintem senkit a Ti egymás-szidása-piszkálása vitátok. A témát lehet folytatni ha esetleg más normál hangnemben, érdemben tudjátok folytatni! Az oldalnak nem ez lenne a célja hogy összeugrassza az embereket, de az meg egy más téma ami itt OFF lenne. Szóval kulturáltabban ha lehet, fogadjuk el egy kicsit más véleményét is...

Úgyis csak találgatás az egész. Nem vagyunk ott, nem látunk bele hogy ki miért csinálja az egészet. Biztosan van egy pár ember aki csak a pénzért, vagy csak a győzelemért csinálja, de ez ennél összetettebb. Ha valaki elkezd bringázni, megszereti, és csak ezt csinálja (sulit feladva pl.), akkor már nincs más lehetősége minthogy végigvigye a pályafutását és pénzt szerezzen belőle. Aki készült már egy évet keményen, célszerűen, versenyre vagy túrára felkészülésként az tudja hogy nem egyszerű sport. Sokszor van olyan időjárási vagy egyéb körülmény amikor a profik is azt mondanák hogy abbahagyom. De nem tehetik mert ettől függ az anyagi helyzetük. Viszont egy-egy győzelem alkalmával, vagy egy mezőnybeli beszélgetésben biztosan nem arról van szó hogy már megint kerestem X €-t.

Monof
20 July 2010 13:00:59

Csapattulajdonos

Regisztrált: 12.04.09

Sorry elragadtattam magam.. csak itt bent is felhúztak...
Szóval sorry Szasza, remélem nincs harag!
Monof
"Az élet szép, csak élni tudni kéne... "

Az oldal és a csapat egyik alapító tagja.

2011-es Giro d'Italia tippelde győztese

www.cycling-manager.hu
Szasza78
20 July 2010 13:28:38
Vízhordó

Ez ahhoz kevés, hogy én haragudjak. Smile

Közben ment egy privi, ha nem akarsz ne reagálj rá!

Szasza78
20 July 2010 13:41:55
Vízhordó

Lance szökésben uraim, egy prominens kis társasággal! Shock

Patrikk
20 July 2010 13:42:19

Vízhordó

Regisztrált: 14.04.09

Nagyon remélem hogy Hushovd nem veszi át a zöld trikót... Vicc lenne ha így nyerné meg hogy nem ő a leggyorsabb, hanem taktikával innen-onnan összeszedi a pontokat...Angry
"A győztesek sosem adják fel, aki feladja sosem lesz győztes!"

img30.imageshack.us/img30/2553/giro2009.jpg

http://www.cycling-manager.hu
Nota
20 July 2010 14:08:10
Tour de France győztes

Na akkor én is hajlandó vagyok visszavenni, bár nem érzem úgy hogy támadólag léptem volna fel. Elhiszem hogy Sip lemérte ki mennyit vezetett a TV-s időben, de valahogy mégsem azt írta hogy downhillben ki mennyit ment elöl. Azért mert ekkora ügyet csináltunk belőle én is lemérem majd a dolgot. Mondjuk tök nem fontos a dolog, mert csak annyi a kérdés hogy Andy mennyire ment jól a lejtős részen, szóval nem oszt nem szoroz, csak pleksziskérdés.

Patrikk: Husi megérdemli a zöld trikót ha sikerül megszereznie mert mindenki másnak is adott a lehetőség hogy szökjön, hogy nagyot küzdjön egy-egy pontért. A trikó megnevezése pedig nem az hogy "leggyorsabb sprinter" hanem hogy ponttrikó, vagyis az nyeri aki a legtöbb pontot szedi össze. Szerinted akkor az jobban megérdemli aki hegyibefutókkal szerzi meg a sprinterek előtt? Mert nem egyszer volt már ilyen.

Nota
20 July 2010 14:17:08
Tour de France győztes

Ja és úgy birom amikor Knézy is vetyeng azon hogy nem a nagy hegyimenők nyerik a pöttyöst. Mi a aja Moreau-val meg Charteau-val? Szerintem nagyon jól mennek ők most hegyre, és azt látni kell hogy a csapatok nem engednek el összetett menőt szökni. Virenque sem volt sokkal jobb hegyimenő mint Moreau.

Ugrás a fórumra:

1,052,218 egyedi látogató