24 April 2026 22:43:38
Üzenőfal
Üzenet küldéséhez be kell jelentkezni

26 August 2015 10:25:36
Mi a helyzet a ligával?

04 August 2015 18:44:12
Válaszod meg is kaptad Grin Smile

04 August 2015 14:28:39
Most már elmondod mit találtál ki?

04 August 2015 14:05:53
Sikerült letölteni a játékot akinek gondja volt? Ha az én linkemmel nem ment most már fent van másik verzió is(CODEX)

28 July 2015 19:09:01
Indulhat is a PCM 11-es móka! Smile

Archívum
Felhasználók
Online vendégek: 1

Online tagok: 0

Regisztráltak: 928
Legújabb tag: Iyuit01
Bejelentkezés
Felhasználónév

Jelszó

Még nem regisztráltál?
Regisztráció

Elfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése
Szavazás
Kis Dario kalandjai videős vagy szöveges formátumban legyen?

Szavazáshoz be kell jelentkezni
Segítség
Csabikaa13
14 August 2011 21:38:05
Világbajnok

Regisztrált: 22.06.11

egyértelmű easy és szerintem bár magán vélemény meg lévő csapattal mert ugy reaálisakabbak a célok

És a kép szerintem feles mert itt csak manager leszel benne^^

hazmesterzs
14 August 2011 22:03:44

Vízhordó

Regisztrált: 26.05.09

Egyébként képet a Gui/Single/ManagerPhoto, részbe kell bemásolni, 64x64 pixel legyen és tga kiterjesztésű.

TomBoo
15 August 2011 00:56:41

U23-as versenyző

Regisztrált: 26.07.11

Sziasztok!

Oké, akkor egy meglévő csapattal kezdem! Kipróbáltam közben, túl vagyok az első 1-2 versenyen Smile hát érdekes volt. Még a hozzászólások -válaszok- előtt kipróbáltam a custom team variációt, jó magas büdzsével, próbáltam minél jobb tagokat betenni a csapatba. Sikerült nyernem is (sprintet, hegyi szakaszt, és egy teljes futamot' is), szóval van némi siker élmény.
Amiket tapasztaltam, -és kérdéseket vet fel számomra-:

A leírás szerinti -pozició tartása gomb- úgy vettem észre azt eredményezi ha megnyomom, hogy visszaesik a tempó és elkezd lemaradni az adott kerékpáros...többnyire ezért a csapat tagokra váltott vezetés utasításokat raktam, ezzel váltogatták is egymást, de a -vonat- sorrendet nem tudtam pontosan megszervezni -befolyásolni-.
(most olvastam, hogy az egyéni tempó gomb és a csuszka állítása segítségével esetleg előre tolhattam volna az előre szánt kerékpáros)
Összegezve az lenne ennek a többszörösen összetett kérdésnek a lényege Smile, hogy hogyan szoktátok a vonat sorrendet felállítani szervezni.

A másik a víz, olvastam, hogy ha kiadom egy csapattagna az utasítást hátramegy és hoz vizet a többieknek, hátra is ment vételezett vizet, de ahogy láttam magának csak... ill. amit még tapasztaltam, hogy mivel a többiek szomjaztak kénytelen voltam nekik is kiadni a 'víz parancsot' és volt aki hátramenet nélkül vízhez jutott, de volt aki hiába intett nem jutott vízhez.
Mi itt a szabály, ki kap vizet és aki nem az miért...vagy a hátraküldött versenyző ha nem zárkózik kellőképpen fel az élbolyba akkor nem tud átadni vizet? ...ez-esetben érdekelne az élen menő hogy juthat vízhez, anélkül, hogy hátra kellene menni, ezáltal elvesztve nehezen megszerzett előnyét.

A védéssel is hadakoztam Smile Ez egy tök laikus kérdés lesz, készüljetek fel... hagyok időt is... Smile
Mivel az országúti kerékpározást is nemrég kezdtem figyelemmel kísérni (magam MTB-al rovom az utakat), ez a védés dolog nem tiszta, ha egy kerékpárosnak nevezzük A-nak kiadom hogy védje B-t akkor az azt jelenti, hogy elötte kerekezik és húzza? vagy valami mást.
Én arra használtam, hogy egy helymenő mögé beállítottam a sprinterem a hegyi részen... de nem volt egyértelmű a stratégiám sikere ezért kérdem Smile

Még eszembe ugrott a kontra támadás gomb, hát nekem az nem akar működni, a leírást azt mondja -meg a józan eszem is Smile- hogy ha valaki támad ezzel tudom kontra támadni, és írja hogy a legegyszerűbb, ha jobb klikk a szökőre és kiválaszt a kontra gomb, na ezt meg is tettem, de nem történt semmi említésre méltő, a mezőnybe legelől kerekező játékosom ugyan ugy tekert mint a parancs kiadása előtt, nem állt ki a nyeregből, meg ilyesmi, illetve senki mellet nem jelent meg a kontra támadás ikon a kerekezőim közt. Ennek mi a titka, mit hibázhattam el vajon?

Egyenlőre megint ennyi, most majd megfogadva a tanácsot valós csapattal próbálkozom, és köszönöm az eddigi segítségeteket, meg a következőket is Smile

...ja még valami, egyik futam közben simán elszállt a programom (a fórumban javasolt program verziót töltöttem le), szereti amúgy a progi a 64 bites win7-et? -vagy ez lehet az oka (igaz csak 1-szer csinálta, az is lehet, h valami véletlen anomália volt...)
...jah és nem mertem frissíteni, a torrentes verzió engedi a patch-elést vagy ne erőltessem.
Ha lehet patch-elni mit javasoltok, miket rakjak fel, jelenleg a full alap verzióval nyomulok.

ferrari-f1.co.cc
bendzsi98
15 August 2011 09:51:50

Csapattulajdonos

Regisztrált: 10.03.11

Szia!

Vízért csak egy embert küldj hátra, az visz mindenkinek, csak várj egy kicsit. Ne a mezőny elején lévő versenyzőt küldd hátra, hanem aki a vége felé tanyázik! Hegyi szakaszokon pedig ne a sprinter menjen vízért, mert leszakad, hanem akinek még van energiája(ne is a vezetőd menjen). Egy kis kisegítés a gombokkal kapcsolatban(bár szerintem már olvastad Smile):http://users.atw.hu/cycling-manager/articles.php?article_id=7

A vonatról pedig összeállítást találsz itt a fórumon, csak nézegesd, valahol megtalálod Smile

Remélem tudtam segíteni!

Üdv

UTÓIRAT: hogyan kell a custom team büdzséjét álítani??
Hajrá Andy&Frank Schleck!

A 2011-es Vuelta a Espana tippelde ezüstérmese.
A 2012-es Tour de France tippelde ezüstérmese.
A 2012-es Tour de Pologne tippelde nyertese.
A 2012-es londoni Olimpia női mezőnyverseny tippeldéjének nyertese.
A 2012-es Eneco Tour tippelde nyertese.
A 2012-es Clasica San Sebastian tippelde nyertese.
A 2012-es Vuelta a Espana tippelde nyertese.
A 2012-es Világbajnokság férfi elit verseny tippeldéjének nyertese.
A 2013-as Tour Down Under tippelde nyertese.
Sipi soha nem feledünk!!!

Csabikaa13
15 August 2011 14:10:58
Világbajnok

büdzséjét ez mit jelent?Pfft

Speedy7
15 August 2011 16:14:22
Vízhordó

Regisztrált: 13.04.09

Hát, hogy a csapat címert, hogy kell beilleszteni. Smile

Csabikaa13
15 August 2011 19:23:35
Világbajnok

jaa foggalmam nincs :$

TomBoo
16 August 2011 09:22:09

U23-as versenyző

bendzsi98 írta:

...
Üdv

UTÓIRAT: hogyan kell a custom team büdzséjét álítani??

a játék erősségnél van egy százalék érték azt húztam 100%-ra akkor adta a legtöbb lóvét (költség keretet) büdzsét Pfft

CUSTOM TEAM esetében így jobbakat tudtam bevállogatni a csapatba, de már nem custom' játszom, megfogadtam a tanácsotokat és reális csapatot választottam, elég erőset, hogy könnyebb legyen a betanulási időszak...

Ez a vízhordás azért még most is gondot okoz nekem Smile elküldöm hátra az egyiket, aztán visszajön előre a többihez, és már egy kupacban nyomják akkor kiadom a társának is a 'víz parancsot', de az is elmegy hátra...
Lehet csak egynek kell kiadnom az visszatér és magátol történik a víz átadása? Mert ugy gondoltam, ha egy hátra megy visszajön akkor kell a többinek is egyesével 'víz parancsot' adni, és úgy töltődnek a kulacsok...de lehet rosszul gondolom... a fiaim vattát köpnek sajnos a végére mindig Smile

Ha valakinek lenne kedve egy szakasz elvi leírására, az szívesen venném, és tanulmányoznám. Mert próbáltam elvegyülni a mezőnybe a srácokkal igy pihenve kicsit a végére (ez a stratégia elbukott nálam mert meglépett egy pár kerekes és nem tudtuk befogni őket) vagy ha mind elől megy váltott vezetés parancsokkal, akkor meg elfogyunk a véghajrára.
Szóval a régi motorosok, hogy építenek fel mondjuk egy 200 km -nyi 1-2 heggyel tüzdelt szakaszt. Milyen posztokat állítanak be (vezető sprinter... egyáltalán csapat tag darabszám általában mennyi legyen), és milyen stratégiával mentek.

Tegnap tanulságos versenyeket futottam, megnyertem a köztes sprint és hegyi részeket de a végét elbuktam mindig... és biztosan a stratégia volt az oka, de egyszerüen nem tudtam a mezőnyben szélárnyékokba bújva sporolva menni, mert ott szana szét voltak az embereim, és a szökésekre nem tudtam reagálni elég gyorsan, egyenlőre csak úgy tudok menni ha a csapatom viszi a mezőnyt, de ez a végére sok negatívumot hoz, ezt tapasztaltam.

Köszi mindenkinek az eddigi és a következő segítségeket, sokat tanulok a játékból napról napra Smile izgalmas

ferrari-f1.co.cc
TomBoo
16 August 2011 09:29:22

U23-as versenyző

Most épp Csabikaa13 Higroad Team Columbia [HTC]-s beszámolóit olvasgatom, nagyon jó, tanulságos kezdő szemmel is, köszönet érte! Már msot az előző hozzászólásom pár gondolatára választ kaptam benne, ráadásul ezt a csapatot választottam én is Smile

ferrari-f1.co.cc
Pingi
16 August 2011 11:13:35

U23-as versenyző

Regisztrált: 08.07.09

TomBoo!

Én is kezdő vagyok, de sikerült egy-két trükkre rájönnöm!

A víz! Kijelölsz egy versenyzőt, lehetőleg sík terepen vagy a hegy végén, JOBB klikkel rákattintasz az egyik emberedre és ki fog jönni az a gombsor ami a bal alsó sarokban is látható, tehát a szökés, visszatámadás stb. és ott rákattintasz a vízre és már indul is hátra majd amikor visszér a csapat tagjai közé szétosztja!

Az én taktikám a kifulladás ellen az, hogy a verseny legelején mindenkit előre zavarok, kijelölöm őket és utána vissza a mezőnybe elöl vannak, együtt és így nem is fáradnak annyira! A szökéseket úgy érem utol, hogy amikor 2-3 percre elmentek akkor hosszú vezetéssel előre állok és 55-60as erővel utolérem őket, lejtmenetben lehet 70 is ha sietsz és az erősebbek nem fáradnak el!

Versenyzők, hogy kiket indíts egy versenyen! Alap felállás a sprinter és segítője (a második ill. a harmadik legjobb sprinter), hegyi menő, egy erős versenyző akinek jó a regenerálódása a szökésekhez és a többi! Ez az alap, de ez úgy változik, ha pl. egynapos hegyi versenyre nem kell sprinter inkább hegyi menőket bőven! Ha nincsenek hegyek akkor viszont a hegyi menőket lehet edzőtáborba küldeni! Sprinter és segítőjénél figyeld, hogy nincs-e párhuzamosan egy olyan verseny ahova kell még egy sprinter, mert akkor segítőnek ne a második legjobbat rakd! Igazából egy versenye válogatja, de az alapfelállás megvan!

Ha van olyan szakasz ahol vannak hegyek, dombok, de a vége a sprintereké akkor jelöld ki a hegyi menődet jobb klikk a sprinterre és a menüsor felső sorában az utolsó "Proteckt" gomb (remélem jól írtam)! Védeni fogja ami azt jelenti, hogy mindig mögötte, szélárnyékban teszi a kereket a sprinter így kevésbé fárad! A végén a sprintnél én ugyan így állítom be a segítőjére, de a sprinterrel még ugyanúgy jobb klikk a segítőre és a kis nyíl az "s" előtt és amikor a segítővel el kezdesz sprintelni akkor a sprintered ki fog ugrani mögüle és már megy is! Ez a taktika nekem csak félsikereket hozott, van szakasz győzelmem, de szerintem még nem tökéletes, a vonat még nem megy!

Lehet nem tökéletes, de én is kezdő vagyok! Remélem azért tudtam segíteni! A utolsó 20-30km-em még nem tökéletes, de a többi jól megySmile! Ha épp kedvem tartja akkor az első versenyeken megszerzek minden trikót kiv. az összetettet! Az még nem sikerült és márciusig még nem jutottam, mindig idegesít, hogy nincs semmi eredményem pedig a legjobbakkal vagyok, de most látszik valami halvány reménysugár! Tanulok én is!

És persze Hajrá Hoogerland! A HŐS!

TomBoo
16 August 2011 12:14:48

U23-as versenyző

Húú köszi Pingi! Smile

Nagyon sok hasznos infót írtál, alkalmazni is fogom őket, aztán beszámolok, mire jutottam.
Trikók köztes szakaszok nekem is összejönnek már, de a vége az még nagyon nehéz, főleg a fáradtság miatt.
A sprintek ahol fej-fej melletti küzdelem van nem szoktak sikerülni, ott sokat kell még fejlődnöm, de a javaslataid alapján talán legalább fittebbek -frissebbek- lesznek a kerekeseim mire a szakasz végére érnek.

Ha még kérhetnék egy kis segítséget: a versenyző paramétereiről, ha pár szót írnál melyik mihez fontos (persze sok egyértelmű van köztük -számomra is-, de biztos lenne újdonság, amit egy tapasztaltabb játékos már tud, főleg egyes tulajdonságok összefüggésére gondolok), előző írásodban megtudtam pl hogy a hegyi menőnek fontos a regenerálódás értéke, ehez hasonló összefüggésekre gondoltam itt.

ferrari-f1.co.cc
Pingi
16 August 2011 13:13:25

U23-as versenyző

Hüha... gondolom nem a jelentésükre vagy kíváncsi...
Igazából ami számít (szerintem) az a Average tehát az átlag esősség! Flat a sík terepre vonatkozik, a tempómenő (magamra ismertem) a Mountain az a meredekebb hegy a Hills pedig a kisebb "hegyek"! Fontos még hegyi szakaszon a szökevénynek a DH vagyis a Dawn Hill, magyarul a lejtmenet, hogy mennyire nem szívbajos a lefele száguldásnál! Accelration gyorsulás, szökésnél, sprintnél! A Recovery vagyis szabad fordításban a regenerálódás, erő visszanyerése! És a Sprint, hogy mennyire jó sprinter az illető! Én ezeket nézem és ezek alapján állítom össze a csapatot versenyek előtt! Persze a Stamina, a kitartás, hogy a meglévő erejét mennyire tudja beosztani!
Mondjuk ezek csak a jelentések, de... nem tudom mennyit segítettem!

bendzsi98
16 August 2011 14:00:41

Csapattulajdonos

A fáradtsággal kapcsolatban: sprintszakaszokon én általában 7 km-rel a vége előtt használom az úgynevezett zselét, ami egy zöld kis sáv a versenyzőknél bal oldalon. Így kb. 4 km-rel a vége előtt kap erőt(ezt a piros-sárga csík jelzi, ahol 7 km-nél zöld volt), és általában behúzza a szakaszt, mert nem fáradt annyira.

TomBoo
16 August 2011 14:02:56

U23-as versenyző

Igen a jelentésük az tiszta, csak a 'mit-mivel érdemes nézni' volt érdekes, de köszönöm az infót mert van benn újdonság.
Pl a DH teljesen racionális amit leírtál róla, mégsem figyeltem rá megfelelő súlyal, de most majd azt is nézem, bizony sok szakaszon hozhat ha bátran nyargal a szökevény lefelé is.

Tényleg, attól kell tartanom, hogy bukik a versenyzőm, mert eddig szerencsére nem történt balesetem, a játékban amúgy előfordulhat? Van ilyen tapasztalat?

A Recovery-t sem kezeltem megfelelően eddig, most arra is figyelek majd, a karrierbe amit kezdtem tegnap, az edzéssel bíbelődtem sokat, ezért vetődtek fel a paraméterekkel kapcsolatos kérdéseim, mindenkinek egyedi edzést állítottam be, próbáltam a megfelelőt mindnek.
Felvettem 4 edzőt, próbáltam úgy igazolni őket, hogy minden skill-t tudjon valamelyik jól edzeni a (leggyengébb 6-os asszem, a többi tulajdonság 7-8-9-10) persze minden edzőnek 1 vagy két magas skill-je van.

Apropó a 'Northern Classic' -remélem jól emlékszem rá- az milyen edzést takar -a többi típus többé kevésbé tiszta volt, de ez nem- lehet ezzel kapcsolatban meg a kerékpár sporthoz kéne real' jobban értenem Smile asszem ez amit csak 6-os szinten tudok edzetni.

Köszi mégegyszer a tippeket sok hasznos volt bennük megint!
Szerkesztette: TomBoo - 16 August 2011 14:35:10

ferrari-f1.co.cc
bendzsi98
16 August 2011 14:04:32

Csapattulajdonos

A vonatról kapcsolatban pedig hasznos beszámoló van itt az oldalon. Bal oldalon a sávban rákattintotok a fórumra(a GYIK fölött), ott Pro Cycling Manager 2009-re katt, majd a 2.oldalon Tutorial, na rákatt, és egy kicsit lejjebb görgetve megtaláljátok a vonatról szóló, hasznos bejegyzést. Nekem nagyon bejön!

Remélem segítettem! Smile

Pingi
16 August 2011 15:34:34

U23-as versenyző

TomBoo! Persze, hogy bukhat a versenyződ és defektet is kaphat! Ilyen jó az a védés dolog! Persze, csak, ha egy esélyes embered esik vissza, gondolok itt a sprinterre, vagy az összetettben vezetőre! Egy erős csapattaggal visszamész érte, beállítod a védést és nagy tempóra állítod! Ha elég idő és erő áll rendelkezésre akkor visszaér a mezőnybe, de ne számíts arra, hogy valamelyikőjükkel szakaszt nyersz, mert teljesen kidöglenek, de legalább nem lesz hátrányban! Én csak nagyon értékes emberekért megyek vissza, nem követem a "nem hagyunk hátra senkit" elvet! Ha csak egy sima csapattag bukik azért nem fogok elpazarolni még egy embert! Csak a sprinter és a csapatkapitány...
Bendzsi! Köszi, ki is próbálom!

Csabikaa13
16 August 2011 15:53:06
Világbajnok

Tomboo nincs mit kérdezz nyugodtan énsem vagyok egy vér profi de segítek^^

Csabikaa13
16 August 2011 20:56:22
Világbajnok

Ha szeretnétek akkor csinálnák egy olyat hogy a verseny elelyétöl a végéig képekkel leírom hogy én mit szoktam csinálni és hogy mi ajánlot de csak ha szeretnétek^^

TomBoo
16 August 2011 21:44:33

U23-as versenyző

Csabikaa13 írta:
Ha szeretnétek akkor csinálnák egy olyat hogy a verseny elelyétöl a végéig képekkel leírom hogy én mit szoktam csinálni és hogy mi ajánlot de csak ha szeretnétek^^

Smile én mindenképp támogatom az ötletet!! Épp most nyomtam a Tour of Australia 3. szakaszát, és hát ... maccsom se volt, mindig elől voltunk az első sprint az megvolt de csak egy szelepsapkányival' Smile szoros volt aztán a 2 hegyi részen meg 4-5 hely környéke lett meg a végén meg nem volt energiánk a sprintre, pedig a zselét is használtam, számított is kicsit jobb volt az energia. A befutó előtt kb 3-4 km-el még 1 kerekes kivételével elől voltunk mind, de tudtam hogy semmi nem lesz belőle mert az energia vonalak a béka segge alatt voltak, hát így is lett Frown azthittem 4-5 hely összejön de vagy 15-20 lett belőle.

Szóval jöhetne az az etalon leírás, kell az nekünk kezdőknek szerintem Grin

ferrari-f1.co.cc
Csabikaa13
16 August 2011 21:46:45
Világbajnok

Meg fogom probálni valahogy meg ugy csináld hogy mikor elkezdödik a szakasz rá mész a váltott vezetésre mindenekire amikor mindenki elöl van visza álitotd őket a mezőnybe és ott lesznek elöl és nem fáradnak de hozom majd a leirásTPfft

Ugrás a fórumra:

1,052,316 egyedi látogató