Cycling Manager Hungary :: Pro Cycling Manager :: Pro Cycling Manager 2010
|
Segítség
|
|
| Csabikaa13 |
14 August 2011 21:38:05
|
Világbajnok![]() Hozzászólások: 837 Regisztrált: 22.06.11 |
egyértelmű easy és szerintem bár magán vélemény meg lévő csapattal mert ugy reaálisakabbak a célok És a kép szerintem feles mert itt csak manager leszel benne^^ |
|
|
|
| hazmesterzs |
14 August 2011 22:03:44
|
|
Vízhordó ![]() Hozzászólások: 172 Regisztrált: 26.05.09 |
Egyébként képet a Gui/Single/ManagerPhoto, részbe kell bemásolni, 64x64 pixel legyen és tga kiterjesztésű. |
|
|
|
| TomBoo |
15 August 2011 00:56:41
|
|
U23-as versenyző ![]() Hozzászólások: 11 Regisztrált: 26.07.11 |
Sziasztok! Oké, akkor egy meglévő csapattal kezdem! Kipróbáltam közben, túl vagyok az első 1-2 versenyen hát érdekes volt. Még a hozzászólások -válaszok- előtt kipróbáltam a custom team variációt, jó magas büdzsével, próbáltam minél jobb tagokat betenni a csapatba. Sikerült nyernem is (sprintet, hegyi szakaszt, és egy teljes futamot' is), szóval van némi siker élmény.Amiket tapasztaltam, -és kérdéseket vet fel számomra-: A leírás szerinti -pozició tartása gomb- úgy vettem észre azt eredményezi ha megnyomom, hogy visszaesik a tempó és elkezd lemaradni az adott kerékpáros...többnyire ezért a csapat tagokra váltott vezetés utasításokat raktam, ezzel váltogatták is egymást, de a -vonat- sorrendet nem tudtam pontosan megszervezni -befolyásolni-. (most olvastam, hogy az egyéni tempó gomb és a csuszka állítása segítségével esetleg előre tolhattam volna az előre szánt kerékpáros) Összegezve az lenne ennek a többszörösen összetett kérdésnek a lényege , hogy hogyan szoktátok a vonat sorrendet felállítani szervezni.A másik a víz, olvastam, hogy ha kiadom egy csapattagna az utasítást hátramegy és hoz vizet a többieknek, hátra is ment vételezett vizet, de ahogy láttam magának csak... ill. amit még tapasztaltam, hogy mivel a többiek szomjaztak kénytelen voltam nekik is kiadni a 'víz parancsot' és volt aki hátramenet nélkül vízhez jutott, de volt aki hiába intett nem jutott vízhez. Mi itt a szabály, ki kap vizet és aki nem az miért...vagy a hátraküldött versenyző ha nem zárkózik kellőképpen fel az élbolyba akkor nem tud átadni vizet? ...ez-esetben érdekelne az élen menő hogy juthat vízhez, anélkül, hogy hátra kellene menni, ezáltal elvesztve nehezen megszerzett előnyét. A védéssel is hadakoztam Ez egy tök laikus kérdés lesz, készüljetek fel... hagyok időt is... ![]() Mivel az országúti kerékpározást is nemrég kezdtem figyelemmel kísérni (magam MTB-al rovom az utakat), ez a védés dolog nem tiszta, ha egy kerékpárosnak nevezzük A-nak kiadom hogy védje B-t akkor az azt jelenti, hogy elötte kerekezik és húzza? vagy valami mást. Én arra használtam, hogy egy helymenő mögé beállítottam a sprinterem a hegyi részen... de nem volt egyértelmű a stratégiám sikere ezért kérdem ![]() Még eszembe ugrott a kontra támadás gomb, hát nekem az nem akar működni, a leírást azt mondja -meg a józan eszem is - hogy ha valaki támad ezzel tudom kontra támadni, és írja hogy a legegyszerűbb, ha jobb klikk a szökőre és kiválaszt a kontra gomb, na ezt meg is tettem, de nem történt semmi említésre méltő, a mezőnybe legelől kerekező játékosom ugyan ugy tekert mint a parancs kiadása előtt, nem állt ki a nyeregből, meg ilyesmi, illetve senki mellet nem jelent meg a kontra támadás ikon a kerekezőim közt. Ennek mi a titka, mit hibázhattam el vajon?Egyenlőre megint ennyi, most majd megfogadva a tanácsot valós csapattal próbálkozom, és köszönöm az eddigi segítségeteket, meg a következőket is ![]() ...ja még valami, egyik futam közben simán elszállt a programom (a fórumban javasolt program verziót töltöttem le), szereti amúgy a progi a 64 bites win7-et? -vagy ez lehet az oka (igaz csak 1-szer csinálta, az is lehet, h valami véletlen anomália volt...) ...jah és nem mertem frissíteni, a torrentes verzió engedi a patch-elést vagy ne erőltessem. Ha lehet patch-elni mit javasoltok, miket rakjak fel, jelenleg a full alap verzióval nyomulok. |
| bendzsi98 |
15 August 2011 09:51:50
|
|
Csapattulajdonos ![]() Hozzászólások: 859 Regisztrált: 10.03.11 |
Szia! Vízért csak egy embert küldj hátra, az visz mindenkinek, csak várj egy kicsit. Ne a mezőny elején lévő versenyzőt küldd hátra, hanem aki a vége felé tanyázik! Hegyi szakaszokon pedig ne a sprinter menjen vízért, mert leszakad, hanem akinek még van energiája(ne is a vezetőd menjen). Egy kis kisegítés a gombokkal kapcsolatban(bár szerintem már olvastad ):http://users.atw.hu/cycling-manager/articles.php?article_id=7A vonatról pedig összeállítást találsz itt a fórumon, csak nézegesd, valahol megtalálod ![]() Remélem tudtam segíteni! Üdv UTÓIRAT: hogyan kell a custom team büdzséjét álítani?? Hajrá Andy&Frank Schleck! A 2011-es Vuelta a Espana tippelde ezüstérmese. A 2012-es Tour de France tippelde ezüstérmese. A 2012-es Tour de Pologne tippelde nyertese. A 2012-es londoni Olimpia női mezőnyverseny tippeldéjének nyertese. A 2012-es Eneco Tour tippelde nyertese. A 2012-es Clasica San Sebastian tippelde nyertese. A 2012-es Vuelta a Espana tippelde nyertese. A 2012-es Világbajnokság férfi elit verseny tippeldéjének nyertese. A 2013-as Tour Down Under tippelde nyertese. Sipi soha nem feledünk!!! |
|
|
|
| Csabikaa13 |
15 August 2011 14:10:58
|
büdzséjét ez mit jelent?![]() |
|
|
|
| Speedy7 |
15 August 2011 16:14:22
|
Vízhordó![]() Hozzászólások: 103 Regisztrált: 13.04.09 |
Hát, hogy a csapat címert, hogy kell beilleszteni. ![]() |
|
|
|
| Csabikaa13 |
15 August 2011 19:23:35
|
jaa foggalmam nincs :$ |
|
|
|
| TomBoo |
16 August 2011 09:22:09
|
|
bendzsi98 írta: ... Üdv UTÓIRAT: hogyan kell a custom team büdzséjét álítani?? a játék erősségnél van egy százalék érték azt húztam 100%-ra akkor adta a legtöbb lóvét (költség keretet) büdzsét ![]() CUSTOM TEAM esetében így jobbakat tudtam bevállogatni a csapatba, de már nem custom' játszom, megfogadtam a tanácsotokat és reális csapatot választottam, elég erőset, hogy könnyebb legyen a betanulási időszak... Ez a vízhordás azért még most is gondot okoz nekem elküldöm hátra az egyiket, aztán visszajön előre a többihez, és már egy kupacban nyomják akkor kiadom a társának is a 'víz parancsot', de az is elmegy hátra...Lehet csak egynek kell kiadnom az visszatér és magátol történik a víz átadása? Mert ugy gondoltam, ha egy hátra megy visszajön akkor kell a többinek is egyesével 'víz parancsot' adni, és úgy töltődnek a kulacsok...de lehet rosszul gondolom... a fiaim vattát köpnek sajnos a végére mindig ![]() Ha valakinek lenne kedve egy szakasz elvi leírására, az szívesen venném, és tanulmányoznám. Mert próbáltam elvegyülni a mezőnybe a srácokkal igy pihenve kicsit a végére (ez a stratégia elbukott nálam mert meglépett egy pár kerekes és nem tudtuk befogni őket) vagy ha mind elől megy váltott vezetés parancsokkal, akkor meg elfogyunk a véghajrára. Szóval a régi motorosok, hogy építenek fel mondjuk egy 200 km -nyi 1-2 heggyel tüzdelt szakaszt. Milyen posztokat állítanak be (vezető sprinter... egyáltalán csapat tag darabszám általában mennyi legyen), és milyen stratégiával mentek. Tegnap tanulságos versenyeket futottam, megnyertem a köztes sprint és hegyi részeket de a végét elbuktam mindig... és biztosan a stratégia volt az oka, de egyszerüen nem tudtam a mezőnyben szélárnyékokba bújva sporolva menni, mert ott szana szét voltak az embereim, és a szökésekre nem tudtam reagálni elég gyorsan, egyenlőre csak úgy tudok menni ha a csapatom viszi a mezőnyt, de ez a végére sok negatívumot hoz, ezt tapasztaltam. Köszi mindenkinek az eddigi és a következő segítségeket, sokat tanulok a játékból napról napra izgalmas |
| TomBoo |
16 August 2011 09:29:22
|
|
Most épp Csabikaa13 Higroad Team Columbia [HTC]-s beszámolóit olvasgatom, nagyon jó, tanulságos kezdő szemmel is, köszönet érte! Már msot az előző hozzászólásom pár gondolatára választ kaptam benne, ráadásul ezt a csapatot választottam én is ![]() |
| Pingi |
16 August 2011 11:13:35
|
|
U23-as versenyző ![]() Hozzászólások: 12 Regisztrált: 08.07.09 |
TomBoo! Én is kezdő vagyok, de sikerült egy-két trükkre rájönnöm! A víz! Kijelölsz egy versenyzőt, lehetőleg sík terepen vagy a hegy végén, JOBB klikkel rákattintasz az egyik emberedre és ki fog jönni az a gombsor ami a bal alsó sarokban is látható, tehát a szökés, visszatámadás stb. és ott rákattintasz a vízre és már indul is hátra majd amikor visszér a csapat tagjai közé szétosztja! Az én taktikám a kifulladás ellen az, hogy a verseny legelején mindenkit előre zavarok, kijelölöm őket és utána vissza a mezőnybe elöl vannak, együtt és így nem is fáradnak annyira! A szökéseket úgy érem utol, hogy amikor 2-3 percre elmentek akkor hosszú vezetéssel előre állok és 55-60as erővel utolérem őket, lejtmenetben lehet 70 is ha sietsz és az erősebbek nem fáradnak el! Versenyzők, hogy kiket indíts egy versenyen! Alap felállás a sprinter és segítője (a második ill. a harmadik legjobb sprinter), hegyi menő, egy erős versenyző akinek jó a regenerálódása a szökésekhez és a többi! Ez az alap, de ez úgy változik, ha pl. egynapos hegyi versenyre nem kell sprinter inkább hegyi menőket bőven! Ha nincsenek hegyek akkor viszont a hegyi menőket lehet edzőtáborba küldeni! Sprinter és segítőjénél figyeld, hogy nincs-e párhuzamosan egy olyan verseny ahova kell még egy sprinter, mert akkor segítőnek ne a második legjobbat rakd! Igazából egy versenye válogatja, de az alapfelállás megvan! Ha van olyan szakasz ahol vannak hegyek, dombok, de a vége a sprintereké akkor jelöld ki a hegyi menődet jobb klikk a sprinterre és a menüsor felső sorában az utolsó "Proteckt" gomb (remélem jól írtam)! Védeni fogja ami azt jelenti, hogy mindig mögötte, szélárnyékban teszi a kereket a sprinter így kevésbé fárad! A végén a sprintnél én ugyan így állítom be a segítőjére, de a sprinterrel még ugyanúgy jobb klikk a segítőre és a kis nyíl az "s" előtt és amikor a segítővel el kezdesz sprintelni akkor a sprintered ki fog ugrani mögüle és már megy is! Ez a taktika nekem csak félsikereket hozott, van szakasz győzelmem, de szerintem még nem tökéletes, a vonat még nem megy! Lehet nem tökéletes, de én is kezdő vagyok! Remélem azért tudtam segíteni! A utolsó 20-30km-em még nem tökéletes, de a többi jól megy ! Ha épp kedvem tartja akkor az első versenyeken megszerzek minden trikót kiv. az összetettet! Az még nem sikerült és márciusig még nem jutottam, mindig idegesít, hogy nincs semmi eredményem pedig a legjobbakkal vagyok, de most látszik valami halvány reménysugár! Tanulok én is!És persze Hajrá Hoogerland! A HŐS! |
|
|
|
| TomBoo |
16 August 2011 12:14:48
|
|
Húú köszi Pingi! ![]() Nagyon sok hasznos infót írtál, alkalmazni is fogom őket, aztán beszámolok, mire jutottam. Trikók köztes szakaszok nekem is összejönnek már, de a vége az még nagyon nehéz, főleg a fáradtság miatt. A sprintek ahol fej-fej melletti küzdelem van nem szoktak sikerülni, ott sokat kell még fejlődnöm, de a javaslataid alapján talán legalább fittebbek -frissebbek- lesznek a kerekeseim mire a szakasz végére érnek. Ha még kérhetnék egy kis segítséget: a versenyző paramétereiről, ha pár szót írnál melyik mihez fontos (persze sok egyértelmű van köztük -számomra is-, de biztos lenne újdonság, amit egy tapasztaltabb játékos már tud, főleg egyes tulajdonságok összefüggésére gondolok), előző írásodban megtudtam pl hogy a hegyi menőnek fontos a regenerálódás értéke, ehez hasonló összefüggésekre gondoltam itt. |
| Pingi |
16 August 2011 13:13:25
|
|
Hüha... gondolom nem a jelentésükre vagy kíváncsi... Igazából ami számít (szerintem) az a Average tehát az átlag esősség! Flat a sík terepre vonatkozik, a tempómenő (magamra ismertem) a Mountain az a meredekebb hegy a Hills pedig a kisebb "hegyek"! Fontos még hegyi szakaszon a szökevénynek a DH vagyis a Dawn Hill, magyarul a lejtmenet, hogy mennyire nem szívbajos a lefele száguldásnál! Accelration gyorsulás, szökésnél, sprintnél! A Recovery vagyis szabad fordításban a regenerálódás, erő visszanyerése! És a Sprint, hogy mennyire jó sprinter az illető! Én ezeket nézem és ezek alapján állítom össze a csapatot versenyek előtt! Persze a Stamina, a kitartás, hogy a meglévő erejét mennyire tudja beosztani! Mondjuk ezek csak a jelentések, de... nem tudom mennyit segítettem! |
|
|
|
| bendzsi98 |
16 August 2011 14:00:41
|
|
A fáradtsággal kapcsolatban: sprintszakaszokon én általában 7 km-rel a vége előtt használom az úgynevezett zselét, ami egy zöld kis sáv a versenyzőknél bal oldalon. Így kb. 4 km-rel a vége előtt kap erőt(ezt a piros-sárga csík jelzi, ahol 7 km-nél zöld volt), és általában behúzza a szakaszt, mert nem fáradt annyira.
Hajrá Andy&Frank Schleck! A 2011-es Vuelta a Espana tippelde ezüstérmese. A 2012-es Tour de France tippelde ezüstérmese. A 2012-es Tour de Pologne tippelde nyertese. A 2012-es londoni Olimpia női mezőnyverseny tippeldéjének nyertese. A 2012-es Eneco Tour tippelde nyertese. A 2012-es Clasica San Sebastian tippelde nyertese. A 2012-es Vuelta a Espana tippelde nyertese. A 2012-es Világbajnokság férfi elit verseny tippeldéjének nyertese. A 2013-as Tour Down Under tippelde nyertese. Sipi soha nem feledünk!!! |
|
|
|
| TomBoo |
16 August 2011 14:02:56
|
|
Igen a jelentésük az tiszta, csak a 'mit-mivel érdemes nézni' volt érdekes, de köszönöm az infót mert van benn újdonság. Pl a DH teljesen racionális amit leírtál róla, mégsem figyeltem rá megfelelő súlyal, de most majd azt is nézem, bizony sok szakaszon hozhat ha bátran nyargal a szökevény lefelé is. Tényleg, attól kell tartanom, hogy bukik a versenyzőm, mert eddig szerencsére nem történt balesetem, a játékban amúgy előfordulhat? Van ilyen tapasztalat? A Recovery-t sem kezeltem megfelelően eddig, most arra is figyelek majd, a karrierbe amit kezdtem tegnap, az edzéssel bíbelődtem sokat, ezért vetődtek fel a paraméterekkel kapcsolatos kérdéseim, mindenkinek egyedi edzést állítottam be, próbáltam a megfelelőt mindnek. Felvettem 4 edzőt, próbáltam úgy igazolni őket, hogy minden skill-t tudjon valamelyik jól edzeni a (leggyengébb 6-os asszem, a többi tulajdonság 7-8-9-10) persze minden edzőnek 1 vagy két magas skill-je van. Apropó a 'Northern Classic' -remélem jól emlékszem rá- az milyen edzést takar -a többi típus többé kevésbé tiszta volt, de ez nem- lehet ezzel kapcsolatban meg a kerékpár sporthoz kéne real' jobban értenem asszem ez amit csak 6-os szinten tudok edzetni.Köszi mégegyszer a tippeket sok hasznos volt bennük megint! Szerkesztette: TomBoo - 16 August 2011 14:35:10 |
| bendzsi98 |
16 August 2011 14:04:32
|
|
A vonatról kapcsolatban pedig hasznos beszámoló van itt az oldalon. Bal oldalon a sávban rákattintotok a fórumra(a GYIK fölött), ott Pro Cycling Manager 2009-re katt, majd a 2.oldalon Tutorial, na rákatt, és egy kicsit lejjebb görgetve megtaláljátok a vonatról szóló, hasznos bejegyzést. Nekem nagyon bejön! Remélem segítettem!
Hajrá Andy&Frank Schleck! A 2011-es Vuelta a Espana tippelde ezüstérmese. A 2012-es Tour de France tippelde ezüstérmese. A 2012-es Tour de Pologne tippelde nyertese. A 2012-es londoni Olimpia női mezőnyverseny tippeldéjének nyertese. A 2012-es Eneco Tour tippelde nyertese. A 2012-es Clasica San Sebastian tippelde nyertese. A 2012-es Vuelta a Espana tippelde nyertese. A 2012-es Világbajnokság férfi elit verseny tippeldéjének nyertese. A 2013-as Tour Down Under tippelde nyertese. Sipi soha nem feledünk!!! |
|
|
|
| Pingi |
16 August 2011 15:34:34
|
|
TomBoo! Persze, hogy bukhat a versenyződ és defektet is kaphat! Ilyen jó az a védés dolog! Persze, csak, ha egy esélyes embered esik vissza, gondolok itt a sprinterre, vagy az összetettben vezetőre! Egy erős csapattaggal visszamész érte, beállítod a védést és nagy tempóra állítod! Ha elég idő és erő áll rendelkezésre akkor visszaér a mezőnybe, de ne számíts arra, hogy valamelyikőjükkel szakaszt nyersz, mert teljesen kidöglenek, de legalább nem lesz hátrányban! Én csak nagyon értékes emberekért megyek vissza, nem követem a "nem hagyunk hátra senkit" elvet! Ha csak egy sima csapattag bukik azért nem fogok elpazarolni még egy embert! Csak a sprinter és a csapatkapitány... Bendzsi! Köszi, ki is próbálom! |
|
|
|
| Csabikaa13 |
16 August 2011 15:53:06
|
Tomboo nincs mit kérdezz nyugodtan énsem vagyok egy vér profi de segítek^^ |
|
|
|
| Csabikaa13 |
16 August 2011 20:56:22
|
Ha szeretnétek akkor csinálnák egy olyat hogy a verseny elelyétöl a végéig képekkel leírom hogy én mit szoktam csinálni és hogy mi ajánlot de csak ha szeretnétek^^ |
|
|
|
| TomBoo |
16 August 2011 21:44:33
|
|
Csabikaa13 írta: Ha szeretnétek akkor csinálnák egy olyat hogy a verseny elelyétöl a végéig képekkel leírom hogy én mit szoktam csinálni és hogy mi ajánlot de csak ha szeretnétek^^ én mindenképp támogatom az ötletet!! Épp most nyomtam a Tour of Australia 3. szakaszát, és hát ... maccsom se volt, mindig elől voltunk az első sprint az megvolt de csak egy szelepsapkányival' szoros volt aztán a 2 hegyi részen meg 4-5 hely környéke lett meg a végén meg nem volt energiánk a sprintre, pedig a zselét is használtam, számított is kicsit jobb volt az energia. A befutó előtt kb 3-4 km-el még 1 kerekes kivételével elől voltunk mind, de tudtam hogy semmi nem lesz belőle mert az energia vonalak a béka segge alatt voltak, hát így is lett azthittem 4-5 hely összejön de vagy 15-20 lett belőle.Szóval jöhetne az az etalon leírás, kell az nekünk kezdőknek szerintem ![]() |
| Csabikaa13 |
16 August 2011 21:46:45
|
Meg fogom probálni valahogy meg ugy csináld hogy mikor elkezdödik a szakasz rá mész a váltott vezetésre mindenekire amikor mindenki elöl van visza álitotd őket a mezőnybe és ott lesznek elöl és nem fáradnak de hozom majd a leirásT![]() |
|
|
|
| Ugrás a fórumra: |

azthittem 4-5 hely összejön de vagy 15-20 lett belőle.