Cycling Manager Hungary :: Profi Kerékpársport :: Tour de France
|
Le Tour de France
|
|
| Lighter33 |
21 July 2010 17:38:00
|
|
Hegyi segítő ![]() Hozzászólások: 362 Regisztrált: 17.04.09 |
Sipetya írta: Csak kiegészítés képp, Lance is nyert VB-t. '93-ban, ha minden igaz ![]() |
|
|
|
| Monof |
22 July 2010 11:07:40
|
|
Csapattulajdonos ![]() Hozzászólások: 437 Regisztrált: 12.04.09 |
Huh, igaz nyert, és még? Valami mást a Touron kívül és van értéke is?
"Az élet szép, csak élni tudni kéne... " Az oldal és a csapat egyik alapító tagja. 2011-es Giro d'Italia tippelde győztese |
| Szasza78 |
22 July 2010 11:31:23
|
Vízhordó![]() Hozzászólások: 222 Regisztrált: 21.05.09 |
Team-TT nem lesz az idén?? |
|
|
|
| Sipetya |
22 July 2010 11:35:07
|
|
Hegyi segítő ![]() Hozzászólások: 427 Regisztrált: 15.04.09 |
Touron nem, de a Vuelta azzal kezdődik.
![]() |
|
|
|
| Szasza78 |
22 July 2010 11:37:04
|
De szokott lenni nem?! |
|
|
|
| Sipetya |
22 July 2010 11:48:20
|
|
Nem minden évben.
![]() |
|
|
|
| Szasza78 |
22 July 2010 13:03:49
|
Azt hittem mindig van?! Köszi! |
|
|
|
| Nota |
22 July 2010 16:24:14
|
Tour de France győztes![]() Hozzászólások: 661 Regisztrált: 17.04.09 |
Mostanság már nem dívik a Tour-on a csapatidő, viszont amióta itt nincs azóta van a Giro-n. Van annak bája, de nagyon kedvez az erős csapatoknak ezért akkor jó ha rövid ahogy a Giro-n szokás csinálni. Ha beraknak egy 50km-eres TTT-t akkor a gyengébb csapatoknál akár 3-4 percet is kaphat a menő. Többek között ez is a Giro felé billenti a mérleg nyelvét, ott ügyesen van TTT, hegyi TT és még sima időfutam is, még sem mondja senki hogy a TT-seknek kedvezne. A Tour legnagyobb pozitívuma a mindig gyönyörű táj és a mítikus hegyek mint a mai Tourmalet és hát a mezőny ami egyértelműen a legerősebb.
A 2009-es Giro d'Italia tippelde győztese A 2009-es Tour de France tippelde győztese |
|
|
|
| Szasza78 |
23 July 2010 08:05:13
|
Erre a kérdésre azoktól a fórumtársaktól várnék választ, akik azon a véleményen voltak, hogy a Touron minden körülmények között verseny van és csak a győzelem és a pénz a fontos. A tegnapi szakaszon miért engedte Contador, hogy Schleck győzzön, hiszen tisztán látszott, hogy ha hajrára került volna sor, akkor azt nem Andy nyeri?! No meg a király etap győzelme volt a tét! Talán mégis létezik fair-play és mégsem mindent a csapat elvárásainak vagy a pénznek kell alávetni? |
|
|
|
| Nota |
23 July 2010 08:41:06
|
Fú Szasza! Senki nem mondta hogy nincs fair play, vagy épp íratlan szabályok és gesztusok ebben a sportban. Csupán annyit mondtunk hogy ez egy kiélezett kemény profi sport ami százmilliókat szórakoztat és százmilliókat ölnek bele évente a nagy cégek aki ki is akarják ezt belőle venni. Itt van pl Sastre esete, ő most lenyilatkozta hogy lassan kezd elege lenni ebből a bevárósdiból és nála is olyan eset volt amikor nem tehetett mást. Már Konovalovast előre küldték neki és a szökevények már így is túl messzi voltak hogy utolérje őket. Ha ő is várt volna akkor keresztet vethetett volna a szökésre és az esetleges szakaszsikerre. Őt nem azért fizetik hogy jópofizzon hanem hogy betartsa a csapatutasítást és menjen amikor mennie kell és hozzon eredményeket meg publicitást. Én egyébként ezt a bevárást teljesen jogosnak éreztem ahogy Sastre elmenetelét is. A két dolog pedig nem zárja ki egymást, Sastre más helyzetben volt mint mondjuk Menchov, innen is látszik hogy nem lehet azonnal elitéltni valakit. És akkor konkrétan Contador gesztusa annak szólt hogy először is Andy nagyon erős volt és nem tudta őt leszakítani és valahol méltatlannak érezte volna kettejük nagy csatájában azt hogy egy számára annyira nem fontos dologért a szakaszsikerért küzdjön vele az utolsó métereken. Aztán ott volt az ismert incidens és ki akarta ezzel békíteni Schleck-et, illetve elismerte vele azt is hogy majd 10km-ert vezetett neki a luxemburgi fel a hegyre. Szerintem akkor sem lehetne megkövezni Alberto-t ha nem adta volna át a győzelmet, de ő már megengedhette magának hogy így tegyen. Pl egy Samu nem tehette volna ezt meg Menchovval vagy bárki mással szemben mivel az ő csapatának egy szakaszsiker lehet hogy többet ért volna még a Tour dobogójánál is. Én nem vagyok az ilyen előre engedések ellen, de azért ne felejtsük el azt a tényt sem hogy ezen iszonyat sokan konkrétan pénzt és elismerést buktak el. A kerékpársport is fogadható és biztos vagyok benne hogy nem kevesen fogadtak tegnap a spanyolra akik így most bukták a pénzüket. Én őket is meg tudom érteni, szóval látni kell a kép minden árnyalatát. A 2009-es Giro d'Italia tippelde győztese A 2009-es Tour de France tippelde győztese |
|
|
|
| Szasza78 |
23 July 2010 09:20:26
|
"Az a baj, hogy a fő dolgot elfelejtitek. Itt PÉNZRŐL van szó" (Monof) "Egyetértek Monof. A mai sportvilágot is, mint sok mást a pénz határozza meg" (E-mail) Értem én Nota, miről beszélsz. Sőt részben egyetértek a többiekkel is, viszont ti azt nem vagytok képesek megérteni, hogy ezek az emberek -szvsz-sokkal inkább azért csinálják amit csinálnak, mert szeretik és szellemi és fizikai kielégülést okoz nekik és nem pedig a pénzért. Lásd: Aranycsapat, Armstrong, de a tegnapi esetet is felhozhatnám, ahol is -nem hinném, hogy csapata utasításra- Contador átadta a győzelmet. De felhozhatnám szinte az összes mai Magyarországon élő profi sportolót, akik nem tudnak akkora pénzeket keresni, hogy elég legyen az inaktív időszakukra is. |
|
|
|
| Fresi |
23 July 2010 09:44:18
|
Hegyi segítő![]() Hozzászólások: 347 Regisztrált: 16.05.09 |
Én kicsit sajnálom, hogy Contador nem indult el tegnap igazán, mert úgy érzem ha nagyon akart volna akkor eltudott volna menni Schlecktől. Azzal bizonyíthatta volna, hogy jó helyre kerül a sárga trikó, mert így az fog megmaradni, hogy a hegyeken nem tudta Andy-t megverni csak amikor annak technikai problémái voltak. Emellet én nem vagyok híve annak, hogy valaki szakaszgyőzelem nélkül nyerjen GT-t. Márpedig a pisztolyosnak ez lehet a második ilyen sikere. Ha valóban annyira jó Alberto akkor nyerjen szakaszt, ne matekozzon, hanem verje meg a többieket. A csapata is megvan hozzá. |
|
|
|
| Monof |
23 July 2010 12:51:16
|
|
Szasza78 írta: "Az a baj, hogy a fő dolgot elfelejtitek. Itt PÉNZRŐL van szó" (Monof) "Egyetértek Monof. A mai sportvilágot is, mint sok mást a pénz határozza meg" (E-mail) Értem én Nota, miről beszélsz. Sőt részben egyetértek a többiekkel is, viszont ti azt nem vagytok képesek megérteni, hogy ezek az emberek -szvsz-sokkal inkább azért csinálják amit csinálnak, mert szeretik és szellemi és fizikai kielégülést okoz nekik és nem pedig a pénzért. Lásd: Aranycsapat, Armstrong, de a tegnapi esetet is felhozhatnám, ahol is -nem hinném, hogy csapata utasításra- Contador átadta a győzelmet. De felhozhatnám szinte az összes mai Magyarországon élő profi sportolót, akik nem tudnak akkora pénzeket keresni, hogy elég legyen az inaktív időszakukra is. De komolyan, nem értelek. Te is kedvtelésből dolgozol nem? Mert szeretsz. A pénz tisztán 2lagos funkciót tölt be. Ennyi, innentől kezdve nem foglalkozom tovább a témával. Mert ugye mintha nekik ez lenne a munkájuk is... És igen, szép volt amit Contador csinált, le a kalappal. Annó ha jól emlékszem Ulle is át akart volna adni Klödennek egy szakaszt csak a sokak által bálványozott texasi nem engedte, neki az a győzelem is kellett... De mondom, innentől kezdve ezt a kérdést szanaszét tárgyaltuk. "Az élet szép, csak élni tudni kéne... " Az oldal és a csapat egyik alapító tagja. 2011-es Giro d'Italia tippelde győztese |
| Sipetya |
23 July 2010 13:18:19
|
|
Ha van egy kis szerencséje Cavnek, akkor talán ő is megszerezheti a zöldet, de már csak 6 segítője van. Szóval azért marad izgalom az utolsó 3 etapra, és én még Andyt sem temetném..
Szerkesztette: Sipetya - 23 July 2010 13:18:52 ![]() |
|
|
|
| Szasza78 |
23 July 2010 13:43:36
|
Monof! Erre azért még egy érvelést engedj meg! Ezek a kerékpárosok gyerekkorukban elkezdik a kerékpározást. Ahogy telik az idő -szvsz- még jobban megszeretik és az életformájukká is válik. Én még olyan sportolót nem láttam, aki ne bolondulna azért a sportért amit űz, r-go a hobbijával keresi a pénzét. Nekem -és úgy látom neked meg pláne- nem a hobbim a munkám, ezért nekünk jóval terhesebb elvégezni mint nekik. |
|
|
|
| Monof |
23 July 2010 15:53:40
|
|
Szasza78 írta: Monof! Erre azért még egy érvelést engedj meg! Ezek a kerékpárosok gyerekkorukban elkezdik a kerékpározást. Ahogy telik az idő -szvsz- még jobban megszeretik és az életformájukká is válik. Én még olyan sportolót nem láttam, aki ne bolondulna azért a sportért amit űz, r-go a hobbijával keresi a pénzét. Nekem -és úgy látom neked meg pláne- nem a hobbim a munkám, ezért nekünk jóval terhesebb elvégezni mint nekik. Persze, hobbijuk is, de azért szerintem főként munka. De én szeretem munkámat
"Az élet szép, csak élni tudni kéne... " Az oldal és a csapat egyik alapító tagja. 2011-es Giro d'Italia tippelde győztese |
| Patrikk |
23 July 2010 17:38:52
|
|
Vízhordó ![]() Hozzászólások: 159 Regisztrált: 14.04.09 |
" Farrar nincs, elment szemüveget árusítani " ![]() ![]() ![]()
"A győztesek sosem adják fel, aki feladja sosem lesz győztes!" ![]() |
| Patrikk |
23 July 2010 17:44:41
|
|
Vízhordó ![]() Hozzászólások: 159 Regisztrált: 14.04.09 |
Komolyan összekéne gyűjetni ezeket az aranyköpéseket
"A győztesek sosem adják fel, aki feladja sosem lesz győztes!" ![]() |
| Sipetya |
23 July 2010 17:52:24
|
|
Vasárnap ha Petacchi legalább 6. lesz akkor, megszerzi a zöld trikót, kivéve ha Hushovd nyer, de erre kevés esély van szerintem.
![]() |
|
|
|
| Nota |
23 July 2010 18:59:58
|
Jól van Szasza, senki nem mondta hogy ezek a srácok ne szeretnék a sportjukat. Sőt mi azt mondjuk veled ellentétben hogy a sportot szeretik és nem azt játszani hogy milyen jópofa rendes srácok hogy bevárják egymást és dédelgessék egymás lelkét. Szóval versenyezni szeretnek meg nyerni, és nem bájologni és esetleg veszíteni. Ez ennyire egyszerű. És ha munka példát akarunk hozni akkor gondolj bele hogy melóhelyen lehetőség nyílik hogy feljebb lépj a ranglétrán végre oda ahol lenned kellene. Végre azt csinálhatnád amit szeretsz és kicsit kevesebb melóval többet is keresnél, talán kevesebb stresszel élhetnél és büszkébb is lehetnél a melódra. Ezt az esélyt nem adnád oda hogy egy egész rendes kollégád kapja inkább a melót helyetted mert ő hogy megérdemli mivel 10 éve a cégnél van és mindenki komálja míg te csak pár éve vagy ott de kigürized a beled is. És te sem a pénzért teszed hanem azért ami az egésszel jár. Szóval ebben az esetben te sem mondod hogy bocs de nem kell a meló, legyen a Ferié. Persze nem fogod elgáncsolni, de igyekszel majd hogy tiéd legyen a poszt.
A 2009-es Giro d'Italia tippelde győztese A 2009-es Tour de France tippelde győztese |
|
|
|
| Ugrás a fórumra: |