11 June 2026 11:37:54
Üzenőfal
Üzenet küldéséhez be kell jelentkezni

26 August 2015 10:25:36
Mi a helyzet a ligával?

04 August 2015 18:44:12
Válaszod meg is kaptad Grin Smile

04 August 2015 14:28:39
Most már elmondod mit találtál ki?

04 August 2015 14:05:53
Sikerült letölteni a játékot akinek gondja volt? Ha az én linkemmel nem ment most már fent van másik verzió is(CODEX)

28 July 2015 19:09:01
Indulhat is a PCM 11-es móka! Smile

Archívum
Felhasználók
Online vendégek: 1

Online tagok: 0

Regisztráltak: 928
Legújabb tag: Iyuit01
Bejelentkezés
Felhasználónév

Jelszó

Még nem regisztráltál?
Regisztráció

Elfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése
Szavazás
Kis Dario kalandjai videős vagy szöveges formátumban legyen?

Szavazáshoz be kell jelentkezni
Cycling Manager Hungary :: Profi Kerékpársport :: Tour de France
 Téma nyomtatása
Tour de France kedvcsináló
Nota
#41 Hozzászólás nyomtatása
01 July 2011 10:04:38
Tour de France győztes

Regisztrált: 17.04.09

Jó tibo focicsapata, bár szerintem Martin meg Levi kicsit kilóg lefelé. Helyettük inkább A Klöden, Horner, Roche, Kern cserepadról tennék be valakiket. Én személy szerint nagyon bízok Evans-ben, lehet hogy Contadortól elmarad majd, de nem biztos hogy csa ka dobogó legalsó fokáért küzd majd. A Columbia nagyon érdekes lehet még, mert az ígéretes Van Garderen állítólag csak segítő lesz Velits meg Martin mögött, miközben én már most sokkal jobbnak tartom őt a három heteseken. Engem Velits Kreuzigerre emlékeztet, nagy tehetségek de nagyon meglepne ha valaha is harcban lennének a Tour győzelemért. Sötét ló lesz Cunego is, végre nem várnak tőle sokat, reméljük legalább ezt fogja tudni hozni. Én Frank-al egyáltalán nem számolok, szerintem ő csak a tesóért megy majd, nem igazi három hetes versenyző Levihez hasonlóan.

Felhívnám a figyelmet még néhány emberre és csapatra. Kezdésnek itt lesz a Vacansoleil, ők egész évben jól mennek, és kifejezetten szimpatikus hogy nem egy versenyre gyúrnak egész évben(mint a Leopard). Oroszok! Vagyis Katusha, hisz az ukránnak írt Silin-en kívül mind orosz nemzetiségüek. Karpets lesz a vezér alak, de talán Trofimov is okozhat meglepetést. Thomas Voeckler! Tudom hogy senkinek nem kell bemutatni, de idén még jobb mint szokott lenni, bár most nem szerezte meg a bajnoki címet.(kivételes) Sokat javult a hegyekben, persze ettől még nem megy rá az összetettre, de szinte bármelyik szakaszon szökhet és haza is érhet. Mernék rá tenni egy zizit hogy nyer egy szakaszt. Tony Gallopin! Nagy tehetség, bár kérdés hogy ezt hol kamatoztatja majd, érdemes lesz rá figyelni. AG2R! Szinte csak hegyi menőket hoztak, bár azért egyik másikuk hulla fáradt és formán kívül van. Elméletileg Roche a kapitány, aztán meglátjuk mi történik a gyakorlatban. Sylvester Szmyd! Tőle azt várjuk hogy leszakítsa a mezőnyt a hegyeken és Basso kényelmi tempóját diktálja 10-15 kilométeren keresztül. Idén jóformán semmit nem mutatott, de ismerjük jól hogy ettől még most csilloghat. Komálom az ilyen segítőket. Beñat Intxausti! Szépen fejlődő spanyol tehetség, és ha Arroyo betlizik akkor ő lehet a második opció. Jose Joaquin Rojas Gil! Az újabb sprinter generáció jeles tagja, bár inkább kalsszikus menőnek tartja magát. Az új Freire lehet belőle, bírja a hegyeket dombokat, és sebességben felveszi a versenyt a legjobbakkal is. Team RadioShack! AG2R a négyzeten, sok jó versenyző igazi vezér nélkül. Eröltetik ezt már évek óta és sosem jött be igazán. Egyik nagy sem mondja le a Tour-t, pedig szerintem okosan beosztva a csapatot simán nyerhetnének Giro-t és Vuelta-t és csinálhatnának mellé egy Tour top10-et is. Ehelyett minden évben csinálnak 3-4 Tour top20-at. Ryder Hesjedal vs. Christian Vande Velde! Az egyikük jó lesz az összetettben, és én a kanadaira tenném a zizimet. Jens Voigt!!! Ő nem maradhat ki a felsorolásból hasonlóan Vöeckler-hez. Nagy kedvencem a német, ő nálam A KERÉKPÁROS. Drukkolok neki hogy tudjon nyerni egy szakaszt, de annak is örülnék ha tudna csinálni egy magányos szökést úgy 200 kilón keresztül. Az ilyen egyre ritkább, pedig én pl imádom az ilyeneket és meghatározó élménynek tartom. Tud az ember három szökevénynek is szurkolni de ha egy ember van elöl akkor megdöntöm a TV-t hogy lejtőn haladhasson Smile

Egyébként jó hír hogy a Sky zöld beütése után még egy "tudatdesign" csapat módosított, hisz a Garmin világosabb mezt csináltatott a Tour-ra. Mind láttuk már idén hogy mennyire nem lehet elkülöníteni néhány nagy csapat versenyzőit messziről a fekete-fehér kék beütéses mezeik miatt. Úgy néz ki hogy szükség lenne egy platformra minden szezon előtt ahol átbeszélnék a csapatok a következő évi design-jaikat, hogy szépen elkülönüljön a mezőnyben minden csapat.

Kicsit off, de úgy néz ki hogy vége a Zomegnan időszaknak és új versenyigazgatója lesz a Giro-nak amit én csak üdvözölni tudok, idén teljesen el lett rontva a verseny a túl sok heggyel és rossz minőségű utacskával. Remélem hogy visszatérnek majd a sok dimbes-dombos végül sprintre is esélyt adó szakaszhoz meg a kevés hegyi befutóhoz!
A 2009-es Giro d'Italia tippelde győztese
A 2009-es Tour de France tippelde győztese

Fresi
#42 Hozzászólás nyomtatása
01 July 2011 10:31:44
Hegyi segítő

Regisztrált: 16.05.09

Hát lesznek azért érdekességek a touron is, érmes elolvasni és megnézni a videót itt:

http://www.velo.h...p;kod=9590

tibo
#43 Hozzászólás nyomtatása
01 July 2011 10:56:28

Csapattulajdonos

Regisztrált: 18.04.09

Top 9

Robert Gesink

kephost.hu/kep/2011/07/robertgeesink.jpg

Hollandia legjobb hegyi menőjének jól indult a szezon Ománban egy összetett győzelemmel. A touron hegyeken robbantani fog és talán az időfutamban is fejlődött idén, a top és meglehet a top 5 viszont már kétséges ilyen nevek mellett.

Idei eredmények:

Tour of Oman összetett győzelem

Tirreno–Adriatico összetett második és legjob fiatal

Tour of the Basque Country harmadik összetettben

Esélyei:A nagyok egymást nézve a hegyen elfogják engedni és így esélye lehet 1-2 szakasz győzelemre. A fehér trikót valószínűleg megnyeri a hegyi trikóra biztos nem megy rá.

Hátrány: Év elején nagyon jó formában volt de a Liberen nagyon nem mutatott jó formát és kérdés hogy jó szökevény hírében lévő csapattársai mennyire állnak be neki segíteni.

Szasza78
#44 Hozzászólás nyomtatása
01 July 2011 11:03:55
Vízhordó

Regisztrált: 21.05.09

Persze. Nem doppingol senki. Sőt doppingszerek nem is léteznek! Én találtam ki az egész históriát.

Nos Urak.
Az én alapkoncepcióm, hogy az élsportban mindenki doppingol. Anélkül nem is lenne ott az élsportban.
Ezalatt értem a focistákat, a kézilabdázókat, a futókat az úszókat és még sorolhatnám.
Ezzel igazából nincs is semmi probléma.

A kerékpár sportban azért éleződik ki ennyire a dopping kérdése szvsz, mert 19 napot szinte zsinórban versenyezni emberfeletti teljesítmény leadására kényszeríti a versenyzőket.

Ez olyan mintha a foci vb-t úgy rendeznék, hogy minden nap játszana a csapat kb. 20 napon át.
Vagy maratont futnának 5 nap egymás után, holott egy maraton lefutása akkora terhelésnek teszi ki a szervezetet, melyhez 1 hónap regeneráció szükséges.

Ezek a nagy körversenyek a többi sporthoz képest irreálisan sokat követelnek a versenyzőktől, ami ugye nyilvánvalóan "kiskapuk" nyitogatásához vezet. (nem mintha másik sportban másképp lenne, csak itt egyértelműbb a hossz miatt)
Ezek a gyógyszerek lényegesen lerövidítik a regeneráció időszakát, ami lehetővé tesz egy ilyen erőltetett versenyen való részvételt.
Egyéb esetben a kb. 9. napon félholtan esne össze a mezőny 3/4-ed része a kimerültségtől. A 4. negyede pedig a 12. versenynapon tenné ugyanezt.
Szerkesztette: Szasza78 - 01 July 2011 11:06:14
Rasszizmus = Tapasztalat
Terrorista = Hazafi

#45 Hozzászólás nyomtatása
01 July 2011 11:19:55
Csapattulajdonos

Regisztrált: 10.04.09

A kerékpár sportban azért éleződik ki ennyire a dopping kérdése szvsz, mert 19 napot szinte zsinórban versenyezni emberfeletti teljesítmény leadására kényszeríti a versenyzőket.

A kerékpársportban azért éleződik ki ennyire a dopping kérdése, mert
1) Van rendes doppingellenőrzés, nem csak tessék lássék módon
2) A doppingellenőrzések száma az egyik legtöbb ebben a sportban (sokszorosa más sportágakhoz képest, ha egyáltalán van abban a sportban)

Azt hiszem ha ugyanilyen szintű és mennyiségű ellenőrzés lenne más sportágakban is akkor néznének az emberek hogy mik derülnek itt ki. Szasza: más sportágban is kapnak azért terhelést a versenyzők rendesen, azt sem lehet már ép ésszel és testtel elviselni, oda is kell "segítség", de ott másmilyen mint a bringában. A bringa az azért nehéz sportág mert állóképességi: nem elég 1-2 órát menned edzésen/versenyen hanem minimum 3-at kell már a legalsó szinteken is.
Szerkesztette: E-mail - 01 July 2011 11:23:37

tibo
#46 Hozzászólás nyomtatása
01 July 2011 11:21:33

Csapattulajdonos

Top 8

Jurgen Van Den Broeck

kephost.hu/kep/2011/07/200411ispa_0142_600.jpg

A belga csillagok éve lesz? Gilbert mellett Van den Broeck lehet a belga armada új zászlós hajója.Már tavaly is jól ment a Touron és a felkészülése is nagyon tudatos és jól alakul.

Idei eredmények:

2nd Overall, Vuelta Andalucía második összetettben

Critérium du Dauphiné összetett negyedik és első szakasz győztes

Esélyei: bár már 28 éves úgy tűnik késő érő típus. Képes egyedül megiramodni a hegyeken nem kell neki kerék amit követni kell. A tavalyi eredményt képes lesz megismételni

Hátrány:Nagy eredményt várnak el tőle gyakorlatilag úgy hogy idén nyert először rangos szakaszt versenyen. Kérdés menyire lesz ez neki teher.

Nota
#47 Hozzászólás nyomtatása
01 July 2011 11:37:38
Tour de France győztes

Szasza te el sem olvasod mások hozzászólásait? Ki mondta hogy senki nem doppingol? Te vagy az a hiszékeny *** aki elhiszi hogy leül egy Astana-s egy újságíróval arról beszélni hogy Alberto mikor hogyan doppingolt. Ez kacsa, te meg tényként kezeled. Mit tudsz te a doppingról? Voltál profi sportoló? Netán nyugati világban profi kerékpáros? Használtál bármilyen doppingszert? Dolgoztál doppingszereket előállító laborban? Doppingoltál másokat?

Hidd csak el hogy vannak akiket náladnál és nálamnál sokkal jobb fizikummal áldott meg a sors és képesek letekerni ezt a távot. Persze ők a verseny 90%-ában menetszél nélkül ülnek a mezőnyben, míg a segítők hajtanak elöl. Egyébként meg általában a három hetesek 21 szakaszosak, ebben benne van persze a prológ ha van meg a TT-k is. Ha lesz időd akkor kérlek foglalkozz 10 percet azzal hogy összehasonlítod a Lance éra eredményeit a mostani időszakkal. Azt hiszem meg fogsz döbbenni. Ha most is mindenki szereket szed - valószínűleg sokkal fejlettebbeket mint anno - akkor miért van hogy lassabban mennek és látszik rajtuk a fáradtság, illetve nem csak a laborokkal rendelkező menők tudnak jól menni? Ez a sport igen is tisztul míg a legtöbben szemet hunynak a doppingolóknál. Szerinted az reálisabb hogy egy teniszező 10-12 nap alatt 4-5, egyenként 2-3 órás meccset vív ahol össze vissza rohangál a pályán és komoly erőt fejt ki? Vagy reálisabb hogy az NBA playoffban hetente 3, néha 4 meccset is vívnak sokszor közben egy hosszabb repülőúttal is nehezített "pihenéssel"? Vagy reálisabb hogy a spanyol élklubok focistái végig hajtják a 90 percet minden egyes meccsen úgy ahogy egy magyar 30 percet sem tud? Dopping mindenütt van, még a sportlövőknél is, és a kerékpárban sem mindenki szed szereket. Beszéljünk inkább a versenyről, én igyekszem megállni hogy ebben a témában többet itt ne vitázzak!
A 2009-es Giro d'Italia tippelde győztese
A 2009-es Tour de France tippelde győztese

Szasza78
#48 Hozzászólás nyomtatása
01 July 2011 11:59:12
Vízhordó

Nota írta:
Szasza te el sem olvasod mások hozzászólásait? Ki mondta hogy senki nem doppingol? Te vagy az a hiszékeny *** aki elhiszi hogy leül egy Astana-s egy újságíróval arról beszélni hogy Alberto mikor hogyan doppingolt. Ez kacsa, te meg tényként kezeled. Mit tudsz te a doppingról? Voltál profi sportoló? Netán nyugati világban profi kerékpáros? Használtál bármilyen doppingszert? Dolgoztál doppingszereket előállító laborban? Doppingoltál másokat?

Hidd csak el hogy vannak akiket náladnál és nálamnál sokkal jobb fizikummal áldott meg a sors és képesek letekerni ezt a távot. Persze ők a verseny 90%-ában menetszél nélkül ülnek a mezőnyben, míg a segítők hajtanak elöl. Egyébként meg általában a három hetesek 21 szakaszosak, ebben benne van persze a prológ ha van meg a TT-k is. Ha lesz időd akkor kérlek foglalkozz 10 percet azzal hogy összehasonlítod a Lance éra eredményeit a mostani időszakkal. Azt hiszem meg fogsz döbbenni. Ha most is mindenki szereket szed - valószínűleg sokkal fejlettebbeket mint anno - akkor miért van hogy lassabban mennek és látszik rajtuk a fáradtság, illetve nem csak a laborokkal rendelkező menők tudnak jól menni? Ez a sport igen is tisztul míg a legtöbben szemet hunynak a doppingolóknál. Szerinted az reálisabb hogy egy teniszező 10-12 nap alatt 4-5, egyenként 2-3 órás meccset vív ahol össze vissza rohangál a pályán és komoly erőt fejt ki? Vagy reálisabb hogy az NBA playoffban hetente 3, néha 4 meccset is vívnak sokszor közben egy hosszabb repülőúttal is nehezített "pihenéssel"? Vagy reálisabb hogy a spanyol élklubok focistái végig hajtják a 90 percet minden egyes meccsen úgy ahogy egy magyar 30 percet sem tud? Dopping mindenütt van, még a sportlövőknél is, és a kerékpárban sem mindenki szed szereket. Beszéljünk inkább a versenyről, én igyekszem megállni hogy ebben a témában többet itt ne vitázzak!

Nota "barátom"!
Azt hiszem a témával kapcsolatban mi már vitatkoztunk a dopping fórumban. Megismételni ezt nem kívánom.
Mivel akkor már leírtam, hogy használtam doppingszereket-nem csak pofázok róluk- nem kérdeznél ökörségeket, ha elolvastad volna. R-go vagy Te nem olvasod mások hozzászólásait, vagy nem túl jó a memóriád.

U.i: *** meg te vagy! Smile
Szerkesztette: Szasza78 - 01 July 2011 12:00:56
Rasszizmus = Tapasztalat
Terrorista = Hazafi

Monof
#49 Hozzászólás nyomtatása
01 July 2011 12:00:20

Csapattulajdonos

Regisztrált: 12.04.09

Gyerekek. Tisztelet.
Vitatkozni, kulturáltan lehet.
Köszönöm!
"Az élet szép, csak élni tudni kéne... "

Az oldal és a csapat egyik alapító tagja.

2011-es Giro d'Italia tippelde győztese

www.cycling-manager.hu
tibo
#50 Hozzászólás nyomtatása
01 July 2011 12:07:09

Csapattulajdonos

Kedves uraim.
Ezt a topikot nem azért hoztam létre hogy a szitkozódás menjen és a doppingról való veszekedés.
Ez 1 kis ráhangolódás egy kis kedv csináló.
Most még lehet meghagyom ezeket a hozzászólásokat de legközelebb egyből moderálom.
Én azt mondom mindenkinek igaza van.
Van aki doppingol és van aki nem.
És még több olyan dolog van amibe mi átlag emberek bele sem látunk.

tibo
#51 Hozzászólás nyomtatása
01 July 2011 12:30:50

Csapattulajdonos

Csapat bemutató furfangos képek, fütty Contador ellen, Andy ováció és gladiátorok.
http://www.cyclin...esentation
Szerkesztette: tibo - 01 July 2011 12:31:38

Szasza78
#52 Hozzászólás nyomtatása
01 July 2011 13:09:10
Vízhordó

http://www.youtub...InMfBE0PPs

Nem gyenge a srác.

Ismeri valaki?
Rasszizmus = Tapasztalat
Terrorista = Hazafi

andyschleck
#53 Hozzászólás nyomtatása
01 July 2011 15:17:56
U23-as versenyző

Regisztrált: 18.07.10

Remélem idén végre Andy Schleck meg tudja majd nyerni a versenyt Smile Contadornak fáradtabbnak kell lennie , mint neki , bár eddig ő sem villogott igazán . pl. Tour de Suisse .., bár azért megvillant egyszer kétszer Smile
Hajrá Andy !!Smile

virenque
#54 Hozzászólás nyomtatása
01 July 2011 17:36:52
Vízhordó

Regisztrált: 20.04.09

andyschleck írta:
Remélem idén végre Andy Schleck meg tudja majd nyerni a versenyt Smile Contadornak fáradtabbnak kell lennie , mint neki , bár eddig ő sem villogott igazán . pl. Tour de Suisse .., bár azért megvillant egyszer kétszer Smile
Hajrá Andy !!Smile

Megvillant?
Mikor már mki elengedte mert sehol nem volt összetettben.Egyébként még dobogón sem lesz az idén véleményem szerint.
Robosok hajrá

#55 Hozzászólás nyomtatása
01 July 2011 20:51:37
Csapattulajdonos

Regisztrált: 10.04.09

Azt hiszem ez tényleg kedvcsináló lesz! A holnapi szakaszon is áthalad a mezőny ezen a Gois szakaszon!

YouTube Videó

OFF
Milyen jó látni a régi nagyokat, régi csapatokat. Smile És mennyivel jobb az angol kommentár...

Lighter33
#56 Hozzászólás nyomtatása
01 July 2011 20:55:14

Hegyi segítő

... mint a mostani angol kommentár vagy, mint Sipiék?
Grin

Fresi
#57 Hozzászólás nyomtatása
01 July 2011 21:07:12
Hegyi segítő

Regisztrált: 16.05.09

Tényleg jobb az angol, de főleg az olasz bírom Cassani nagyon jókat mond, persze a 80 százalékár nem értem de még így is lejön pár dolog, és ő tényleg ismeri a bringáokat meg képban van.

bendzsi98
#58 Hozzászólás nyomtatása
01 July 2011 21:35:37

Csapattulajdonos

Regisztrált: 10.03.11

Hali!

Na, ki kezdi a tippelést, és hol? Smile

Figyeljetek, kérnék egy szívességet: aki vezeti a tippjátékot, megkérném hogy ezt a tippemet vegye figyelembe, hisz ma már nem leszek a gépnél, és holnap reggel 10-ig sem. Előre köszönöm! Smile

Tehát, 1.szakasz:

1. Hushovd
2. Rojas
3. Gilbert
4. Goss
5. Boasson Hagen
6. Roche
Hajrá Andy&Frank Schleck!

A 2011-es Vuelta a Espana tippelde ezüstérmese.
A 2012-es Tour de France tippelde ezüstérmese.
A 2012-es Tour de Pologne tippelde nyertese.
A 2012-es londoni Olimpia női mezőnyverseny tippeldéjének nyertese.
A 2012-es Eneco Tour tippelde nyertese.
A 2012-es Clasica San Sebastian tippelde nyertese.
A 2012-es Vuelta a Espana tippelde nyertese.
A 2012-es Világbajnokság férfi elit verseny tippeldéjének nyertese.
A 2013-as Tour Down Under tippelde nyertese.
Sipi soha nem feledünk!!!

Lighter33
#59 Hozzászólás nyomtatása
01 July 2011 21:43:01

Hegyi segítő

Tényleg. Holnap 10-ig kéne és nem nagyon van még hol tippelgetni. Reggel meg még Isten sem tudja, hogy kirobbant-e az ágyból 10 előtt Grin
Grin

Csabikaa13
#60 Hozzászólás nyomtatása
01 July 2011 21:44:54
Világbajnok

Regisztrált: 22.06.11

én is ezt mondom hogy most hova tippeljek?Grin

Ugrás a fórumra:

1,053,916 egyedi látogató