22 February 2026 11:11:46
Üzenőfal
Üzenet küldéséhez be kell jelentkezni

26 August 2015 10:25:36
Mi a helyzet a ligával?

04 August 2015 18:44:12
Válaszod meg is kaptad Grin Smile

04 August 2015 14:28:39
Most már elmondod mit találtál ki?

04 August 2015 14:05:53
Sikerült letölteni a játékot akinek gondja volt? Ha az én linkemmel nem ment most már fent van másik verzió is(CODEX)

28 July 2015 19:09:01
Indulhat is a PCM 11-es móka! Smile

Archívum
Felhasználók
Online vendégek: 1

Online tagok: 0

Regisztráltak: 928
Legújabb tag: Iyuit01
Bejelentkezés
Felhasználónév

Jelszó

Még nem regisztráltál?
Regisztráció

Elfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése
Szavazás
Kis Dario kalandjai videős vagy szöveges formátumban legyen?

Szavazáshoz be kell jelentkezni
Cycling Manager Hungary :: Profi Kerékpársport :: Tour de France
 Téma nyomtatása
Tour de France 2011
Szasza78
#41 Hozzászólás nyomtatása
11 July 2011 10:04:19
Vízhordó

Regisztrált: 21.05.09

Monof írta:
Szasza78 írta:
Kivételesen egyet értek Notával.
Felfogni nem tudom mi szükség ennyi autóra meg motorra a kerékpárosok között. Azt meg végképp nem értem mit keresett mellettük azon a járdányi úton.

Azon csodálkoztam, hogy eddig nem volt baleset, csak idő kérdése volt és örüljünk, hogy nem halt meg senki!

A másik baleset meg sajnos benne van a sportban és a show része.

A pénzükért keményen meg kell dolgozniuk a versenyzőknek.
A boxolónak szétverik a fejét, a focistának a lábait rúgják szét, a kerékpáros pedig néha elesik, vagy éppen leesik az útról.
Az életben mindennek ára van...

Itt nekem az a problémám, hogy amíg néha esnek-kelnek, addig nincs gond. De hogy ennyit és ilyen súlyosakat... Meg lehet nézni szerintem, hogy nagyon régen volt ennyi komoly sérülés 1 hét alatt..
Mondjuk ez az éve egy horror a kerékpársportban... Nem tudom mi van most, de komolyan szorítok értük, hogy ne essen bajuk a továbbiakban...

Igen, ebben igazad van.
Gondolom ez a nézettség növelésének érdekében van...
Egyre több kamerás motor, egyre több kísérő kocsi, egyre nagyobb felhajtás és ugye egyre lehetetlenebb utak, mert szükség van a drámára is.
Rasszizmus = Tapasztalat
Terrorista = Hazafi

Szasza78
#42 Hozzászólás nyomtatása
11 July 2011 10:11:05
Vízhordó

Nota írta:
Nem értem én sem hogy miért van mostanában ennyi bukás és komoly esés, sérülés, haláleset. Talán annak is van köze a dologhoz hogy iszonyatosan nagy a nyomás mostanság a versenyzőkön. Valamit tuti változtatni kell mert most rossz irányba mennek a dolgok. Jobb felszerelés kell, még akkor is ha ez kicsit kellemetlenebbé teszi a versenyzők minden napjait. Közelíteni kellene a motorosokhoz a kerékpárosok viseletét, bár tudom hogy ez nehéz lesz, de megérné. Hány hatalmas bukást láttunk már a MotoGP-ben, pedig ott jóval nagyobb tempónál esnek. Védeni kell a gerincet, a kulcscsontot, és a végtagokat is, és persze főleg a fejet. Nem akarom én kitalálni hogy mi lenne a tuti, erre volt bringásokat kellene felkérni.

Az autók meg motorok számát csökkenteni kell! Kisebb, esetleg erre a célra fejlesztett járművekkel kell a srácokat kísérni.

Ez valóban érdekes kérdés.
Régebben is jöttek le nagy hegyekről a versenyzők és hasonló -vagy rosszabb minőségű - úton tették ezt.
Talán a kiélezettebb -nagyobb tétű- verseny miatt vállalnak és kockáztatnak többet.
Egy gerincvédő és egy könnyű fém bukó mindenképpen kellene.
Rasszizmus = Tapasztalat
Terrorista = Hazafi

Monof
#43 Hozzászólás nyomtatása
11 July 2011 10:22:12

Csapattulajdonos

Regisztrált: 12.04.09

Szasza78 írta:
Nota írta:
Nem értem én sem hogy miért van mostanában ennyi bukás és komoly esés, sérülés, haláleset. Talán annak is van köze a dologhoz hogy iszonyatosan nagy a nyomás mostanság a versenyzőkön. Valamit tuti változtatni kell mert most rossz irányba mennek a dolgok. Jobb felszerelés kell, még akkor is ha ez kicsit kellemetlenebbé teszi a versenyzők minden napjait. Közelíteni kellene a motorosokhoz a kerékpárosok viseletét, bár tudom hogy ez nehéz lesz, de megérné. Hány hatalmas bukást láttunk már a MotoGP-ben, pedig ott jóval nagyobb tempónál esnek. Védeni kell a gerincet, a kulcscsontot, és a végtagokat is, és persze főleg a fejet. Nem akarom én kitalálni hogy mi lenne a tuti, erre volt bringásokat kellene felkérni.

Az autók meg motorok számát csökkenteni kell! Kisebb, esetleg erre a célra fejlesztett járművekkel kell a srácokat kísérni.

Ez valóban érdekes kérdés.
Régebben is jöttek le nagy hegyekről a versenyzők és hasonló -vagy rosszabb minőségű - úton tették ezt.
Talán a kiélezettebb -nagyobb tétű- verseny miatt vállalnak és kockáztatnak többet.
Egy gerincvédő és egy könnyű fém bukó mindenképpen kellene.

Szerintem az utak szélességét kéne növelni, hogy elférjenek... Mert néhol 5 bicaj megy egymás mellett, úgy, hogy 3 alig fér el...
Másik, hogy a nagy körversenyek elejére kéne egy hegy, csupán azért, hogy kirajzolódjon, ki megy az összetettért és ki másért. Így talán az első héten nem lenne ekkora tolongás. Persze értem én, hogy így csak a 2ik héten dőlnek el a kérdések, és Thoma bácsi se lenne sárga trikós, de véleményem szerint csökkenne a tolongás...
Hát.. Sajnos a plusz védőfelszerelés nagyon nehéz kérdés.. Motoros bőrruhában tekerni egy kínszenvedés lenne. Zárt sisak is az lenne. Gerincvédő lenne még a legegyszerűbb megoldás, viszont drasztikusan sokat nem segítene. Kockáztatni meg mindig is kockáztattak, sőt, régen sokkal rosszabb bicajokkal, sokkal rosszabb utakon is tepertek lefelé. E a sport ilyen, ez benne van. Ők vállalják, tudva, hogy mindig történhet baj. Persze meg kell tenni mindent a biztonságukért, csak nem könnyű kérdés ez.
"Az élet szép, csak élni tudni kéne... "

Az oldal és a csapat egyik alapító tagja.

2011-es Giro d'Italia tippelde győztese

www.cycling-manager.hu
Nota
#44 Hozzászólás nyomtatása
11 July 2011 11:24:32
Tour de France győztes

Regisztrált: 17.04.09

Persze hogy vállalják a veszélt is, de azért ez nem extrém sport ahol tisztában vannak vele hogy az életüket kockáztatják. Ez egy tömegsport ami kicsúcsosodik a profi országúti versenyekben. Nem keresik a veszélyt, kapcsoltan kapják és így kell elfogadniuk.

Biztos vagyok benne hogy az is jót tenne ha kisebb mezőny tekerne a nagy három heteseken is. Én simán meghúznám 7 embernél a határt csapatonként és 20 csapat bőven elég lenne. Ez így "csak" 140 versenyző ami rögtön csökkentené a kiszolgáló személyzet és infrastruktúra méretét is. Az utak sokkal kevésbé lennének zsúfoltak és a verseny ugyanilyen izgalmas lehetne. Az se lenne rossz persze ha lenne egy-két kisebb hegy már az elején is meg egy rövidebb TT. Így akkor kialakulna valóban hogy melyik nap kinek kell elöl lennie és nem lenne ez a kavarás.

Nem mondom hogy zárt sisak kell, de egy a mostaninál sokkal jobban védő bukó elkélne. Ki KELL találni valamit a váll is kulcscsontsérülések ellen és nagyon komoly törvényeket kell hozni a versenyző védelmében uniós szinten. Nem kell hogy ez konkrétan bringásokra legyen szabva, elég annyi hogy közterületen sporttevékenység folytatóit védjék a külöső behatásoktól. Csak idő kérdése hogy egy értelmileg vagy lelkileg sérült ember komolyan befolyásolja a verseny kimenetelét, a komoly sérülésekről nem is beszélve.
A 2009-es Giro d'Italia tippelde győztese
A 2009-es Tour de France tippelde győztese

t_o_m_i
#45 Hozzászólás nyomtatása
11 July 2011 11:37:33
U23-as versenyző

Regisztrált: 18.05.09

azért az elég naív gondolat, hogy csökkenteni a versenyzői létszámot, minél több versenyző, annál több potenciáls hírdetőfeület, és ez igaz mind a csapatok számára, mind pedig a versenyzőkére, és ameddig a pénz diktál, már pedig az, addig nem lesz ésszerű változtatás, szerintem

Csabikaa13
#46 Hozzászólás nyomtatása
11 July 2011 14:05:37
Világbajnok

Regisztrált: 22.06.11

De ne a versenzői létszámot csökkentsék ha nem az idióta motorosokat és a az autósokat bőven elég lenne 3-4 autos egy a szökevényekkel egy a mezöny eleén és a végén meg talán olyanoknak kéne kocsiba ülni akik tudnak vezetni -.-

Fresi
#47 Hozzászólás nyomtatása
11 July 2011 20:47:24
Hegyi segítő

Regisztrált: 16.05.09

Kolobnev fennakadt a doppingteszten...

http://www.nemzet...ja-2085635

Monof
#48 Hozzászólás nyomtatása
11 July 2011 21:05:14

Csapattulajdonos

Hm.... Vagyis az előtte lévő 68 versenyzőnek is kellett doppingolnia... Hm.. Érdekes.

www.cycling-manager.hu
Nota
#49 Hozzászólás nyomtatása
11 July 2011 22:51:06
Tour de France győztes

Először is Tomi attól hogy nem lenne csak csapatonként 7 versenyző attól még nem szűkülne a reklám lehetőség. Viszont mondjuk nem kellene annyi kiszolgáló autó meg motor, stb.

Aztán Monof az ha én doppingolok attól még nem kell mindenki másnak doppingolnia aki kicsit is jobb nálam.

Monof
#50 Hozzászólás nyomtatása
12 July 2011 06:46:49

Csapattulajdonos

Nota írta:
Aztán Monof az ha én doppingolok attól még nem kell mindenki másnak doppingolnia aki kicsit is jobb nálam.

Hm, persze, nem feltétlen kell, de anno pl. érdemes azon elgondolkozni, hogy larmstrongot ugye sosem kapták el, az összes riválisát meg igen, és még doppinggal se tudták megverni... Hm, furcsa.
De kiemelem, ez csak az én véleményem. Lehet vele vitatkozni. Csak felesleges. Smile
Szerkesztette: Monof - 12 July 2011 06:50:39

www.cycling-manager.hu
t_o_m_i
#51 Hozzászólás nyomtatása
12 July 2011 07:27:03
U23-as versenyző

Regisztrált: 18.05.09

Nota írta:
Először is Tomi attól hogy nem lenne csak csapatonként 7 versenyző attól még nem szűkülne a reklám lehetőség. Viszont mondjuk nem kellene annyi kiszolgáló autó meg motor, stb.

Azért igen, az igaz, hogy minden versenyzőnek ugyan olyan meze van, de minél több ember annál több lehetőség, akár szökésre akár bukásra, szóval, hogy szerepeljen a tv-ben, mert nyilván ez a szponzorok célja, szóval azért számít a mennyiség is szerintem, amúgy meg, hogy 7 8 vagy 9 versenyzőjük van, az "a plusz pár kulacs" elfér kevesebb kocsiban is.

Szasza78
#52 Hozzászólás nyomtatása
12 July 2011 08:15:12
Vízhordó

Monof írta:
Nota írta:

Hm, persze, nem feltétlen kell, de anno pl. érdemes azon elgondolkozni, hogy larmstrongot ugye sosem kapták el, az összes riválisát meg igen, és még doppinggal se tudták megverni... Hm, furcsa.
De kiemelem, ez csak az én véleményem. Lehet vele vitatkozni. Csak felesleges. Smile

"Addig jár a korsó a kútra..."

Ez bizony kellemetlen.
Tudjátok hogy van ez?!
Addig mindenki ártatlan amíg be nem bizonyosodik róla az ellenkezője.
Az meg hogy bebizonyosodik-e, az csak szervezés kérdése.
Rasszizmus = Tapasztalat
Terrorista = Hazafi

Monof
#53 Hozzászólás nyomtatása
12 July 2011 08:23:56

Csapattulajdonos

Szasza78 írta:
Monof írta:
Nota írta:

Ez bizony kellemetlen.
Tudjátok hogy van ez?!

Meg pénz kérdése Smile
Mai szakaszra tippek?
Szerintem kéne indítani egy tippeldét, hogy ma ki fog elesni, címmel.

www.cycling-manager.hu
Szasza78
#54 Hozzászólás nyomtatása
12 July 2011 08:34:29
Vízhordó

Monof írta:
Szasza78 írta:
Monof írta:
Nota írta:

Ez bizony kellemetlen.
Tudjátok hogy van ez?!

Meg pénz kérdése Smile
Mai szakaszra tippek?
Szerintem kéne indítani egy tippeldét, hogy ma ki fog elesni, címmel.

Na igen, a szervezésbe az is benne foglaltatik.

Láttátok már ezt a képet? Shock (13.kép)
Eddig azt hittem fa oszlopok közé esett szegény Hoogerland.

http://kepek.orig...ovat=sport
Szerkesztette: Szasza78 - 12 July 2011 08:35:28
Rasszizmus = Tapasztalat
Terrorista = Hazafi

Speedy7
#55 Hozzászólás nyomtatása
12 July 2011 13:28:34
Vízhordó

Regisztrált: 13.04.09

Te jóég!! Az a kép nagyon durva... Sad

Nota
#56 Hozzászólás nyomtatása
12 July 2011 21:42:58
Tour de France győztes

Nem a kulacsok száma miatt kell kevesebb személyzet, de gondolom ezt ti is tudjátok. Nem mindegy hogy 140 versenyző van, vagy hogy mondjuk 210. Sokkal nehezebb a mezőnyben való helyezkedés is, nagyobb a tülekedés is. Persze ettől még simán lehet bukni, de talán kevesebb lenne az esélye.

Monof
#57 Hozzászólás nyomtatása
14 July 2011 17:24:36

Csapattulajdonos

Nos. Contador ma meghalt. Kíváncsi vagyok, hogy ez csak most volt, vagy tényleg nem fogja bírni. Viszont a többiek érdekeset fognak harcolni. Smile

www.cycling-manager.hu
Monof
#58 Hozzászólás nyomtatása
14 July 2011 17:27:18

Csapattulajdonos

Viszont Vöki előtt le a kalappal. Iszonyat nagy küzdő.

www.cycling-manager.hu
Csabikaa13
#59 Hozzászólás nyomtatása
14 July 2011 17:53:57
Világbajnok

Regisztrált: 22.06.11

Hát contii biztos hogy volt ára indulni a giron
Evans a nagy esélyes :s

Dani1603
#60 Hozzászólás nyomtatása
14 July 2011 18:03:47
U23-as versenyző

Regisztrált: 14.05.11

Szerintem Evansnek lesz legalább egy rossz napja,mint tavaly. Majd fölveszi a sárgát és megint leszakad az Alpokban. Remélem Berci azért összeszedi magát, de csapat nélkül nehéz lesz a Schleck testvérekkel.

Ugrás a fórumra:

1,045,978 egyedi látogató