Cycling Manager Hungary :: Profi Kerékpársport :: Minden egyéb
|
dOpPiNg ???
|
|
| Nota |
07 October 2010 12:50:23
|
Tour de France győztes![]() Hozzászólások: 661 Regisztrált: 17.04.09 |
Én meg arra emlékszem hogy az amerikai sportoknál amolyan szemet húnyás zajlik, vagyis nem erőltetik a teszteket. Az a legnagyobb baj hogy ma az egyetlen sportág ahol komoly harc van a doppingolás ellen az a kerékpár. Persze a harc során vannak áldozatok míg a lapításnál virágzik a gazdaság. Megnéznék én egy-két nagy teniszezőt vagy épp futballistát hogy milyen vér meg vizeleteredményeket hoz. A 2009-es Giro d'Italia tippelde győztese A 2009-es Tour de France tippelde győztese |
|
|
|
| Fresi |
07 October 2010 19:44:53
|
Hegyi segítő![]() Hozzászólások: 347 Regisztrált: 16.05.09 |
Néha 1-2 sportoló az amicsiknál is megbukik, csak hogy lássák, hogy ott is megy a harc... Marion Jones pl. |
|
|
|
| Nota |
08 October 2010 16:04:57
|
Jones nem bukott meg, csak vallott. Ő teljesen kikészült a dologtól és inkább mindent bevallott. Gondolom azért már szorult körülötte a hurok de csak azért mert annyira feltűnően sokat nyert. Vagyis ha nem lett volna ilyen nagy tehetség akkor talán sosem derül ki a dolog mert nyert volna egy-két versenyt és kész.
A 2009-es Giro d'Italia tippelde győztese A 2009-es Tour de France tippelde győztese |
|
|
|
| Peter14 |
09 October 2010 04:35:56
|
U23-as versenyző![]() Hozzászólások: 20 Regisztrált: 16.09.10 |
Meghökkentő vélemények a Contador-ügyben A 2008-ban megbukott Tour-hegyi király, az osztrák Bernhard Kohl, valamint az egyik legjobb „pandúr”, az olasz Ettore Torri nyilatkozott: Kohl röviden és velősen ennyit tett hozzá a Contador történetéhez: Az emberek tudják, hogy a kerékpársportban nem lehet Tour de France-t nyerni dopping nélkül. Három hét, 3000 kilométer, s közben négyszer megmászod a Mount Everestet. Nem lehet." Kohl felhívta a figyelmet arra is, hogy a Contador győzelemmel véget érő idei Tour hasonlóan gyors volt, mint amit a szintén megbukó Floyd Landis nyert 2006-ban: 40 km/h fölött volt az átlagsebesség mindkét versenyen. Talán 10-15 év kellene, hogy dopping nélkül lehessen nyerni, ha együtt dolgozunk a dopping ellenes szervekkel. Engem ellenőriztek vagy 200-szor, és ebből 100 esetben voltak a szervezetemben doppingszerek. Elkaptak, de 99 másik esetben nem. Még akkor sem vagyok biztos benne, hogy a kerékpárosok abbahagyják a doppingolást, ha új teszteket vezetnek be.” Az olasz olimpiai bizottság antidopping csoportjának feje, Ettore Torri meghökkentő kijelentést tett az Associated Press-nek adott interjújában: "Legalizálni kellene a kerékpársportban a doppingszereket, amennyiben azok nem veszélyeztetik a versenyzők egészségét." Torri: "Minél régebben benne vagyok ebben, egyre csak csodálkozom, mennyire elterjedt a doppinghasználat. És nem hinném, hogy ki lehet irtani. Ez egy folyamat, mindig jönnek ki új szerek, amiket nem lehet kimutatni. Az pedig nem igazságos, hogy kiszedünk egy bringást a százból, ha a többi 99 is doppingolt, csak nem bukott meg. Amíg a dopping pénzért megvásárolható lehetőség a sikerre, mindig létezni fog. Gátat kell szabni, annak, hogy pénzért lehessen előnyhöz jutni. A dopping ellen harcolók, mindig hátrányban lesznek a doppingolókkal szemben." Szerkesztette: Peter14 - 09 October 2010 04:41:14 aláírás: Figlár Péter ![]() |
|
|
|
| Nota |
09 October 2010 22:00:13
|
Igen ezeket én is olvastam még angolul. Kohl egy senki a szememben mert egyáltalán nem is küzdött, nem akart visszatérni, nem akart tovább bringázni. Doppingolt és ezzel hirtelen dobogós lett. Na most akkor a többiek nála mind tehetségtelenebbek és a doppinggal is kikaptak tőle vagy nem mindenki doppingol. Én utóbbira tippelnék mert különben ez a nagy tehetség szeretné megmutatni mire képes szer nélkül. Ezzel nem azt mondom hogy Contador nem doppingolt csak azt hogy hülyeségeket magyaráz Kohl. Mi már ez az átlagsebességgel is? Ebben benne van az összes sík meg TT is és ráadásul a versenyek évről évre változnak, hol több a hegy, hol a TT hol meg sok a sprint. Ne hasonlítsunk Tour átlagsebességeket. Hasonlítsuk a nagy hegyek megmászásának idejét. Ha így nézzük akkor látjuk hogy a rekordokat még mindig Ullrich, Armstrong meg Pantani tartják. Amikor Basso még kokszolt akkor melékszünk hogy hagyott ott mindenkit a hegyeken, előtte meg Armstrongtól láthattunk ilyet. Mostanában ez már nem divat. Torri meg egy vén trotty aki azt sem tudja mit beszél, egyik héten dögöljön meg minden doppingos máskor meg legalizálni kellene. Tőlem akár legalizálhatnának is ezt-azt mert ez így nem fair de dönteni kéne nem nyilatkozni. A 2009-es Giro d'Italia tippelde győztese A 2009-es Tour de France tippelde győztese |
|
|
|
| Fresi |
09 October 2010 22:42:02
|
Tegyeük fel 1-2 szert legalizálnak (elég szörnyen hangzik... de tegyük fel) az orvosok, kutatók akkor is dolgozni fognak és lesznek újabb, jobb szerek, akkor meg azt fogják szedni egyesek. Szóval szerintem ez nem megoldás.
Szerkesztette: Fresi - 09 October 2010 22:43:00 |
|
|
|
| Peter14 |
10 October 2010 01:09:49
|
Csapattársa buktathatja meg Contadort? A belga Humo magazin olyan kijelentéseket tett közzé egy Asztana-versenyző szájából, miszerint a háromszoros Tour-győztes Alberto Contador a Criterium du Dauphiné Liberé verseny után súlycsökkentés céljából használt klenbuterolt (ugyanaz a szer, amit a Tour pihenőnapján végzett doppingtesztből mutattak ki). Az anonimitást kérő csapattárs azt is elmondta, hogy akkoriban vettek le Contadortól vért későbbi vértranszfúzió céljából, így még benne lehettek vérében a tiltott szer nyomai. A Dauphiné Liberé verseny során – ahogy emlékezhetünk rá – Contador nem mutatta legjobb formáját, annak ellenére, hogy megnyerte a királyetapot, az időfutamon gyengén teljesített önmagához és a győztes Janez Brajkovichoz képest, a Tour emelkedőire azonban csúcsformába (még ha talán nem is önmaga csúcsformájába) lendült. Contador – nevét elhallgatni kérő – csapattársának terhelő szavai: „A Dauphiné alatt Contadoron még mindig volt súlyfelesleg. Egy átlagembernek ez nem tűnik fel, de még mindig volt rajta egy-két kiló. A klenbuterol jó szolgálatot tesz az utolsó kilók lefaragásához, ugyanakkor garantálja, hogy nem veszítesz izomtömeget, vagy a legjobb esetben akár kis extra izomtömeg is keletkezik. A szert kombinálva alkalmazzák, T3-mal (Triiodothyronine), ami egy zsírégető hormon. Ezzel gyorsabb hatást lehet elérni, kisebb dózis klenbuterollal. A kisebb adag ugye kisebb lebukásveszély. A Dauphiné és a Tour között Contador vérét lecsapolták, csak kis tasakonként, hogy a vérértékei ne különbözzenek a biológiai útlevélben jegyzettekhez képest. A lecsapolás akkor történt, amikor még lehettek klenbuterol nyomai a vérében. Azok a részecskék a vértasakban voltak, egészen addig, míg vissza nem jutatták a szervezetébe.” Arra a kérdésre, hogy a biológiai útlevél program ellenére továbbra is folyik a vérátömlesztés és vérdopping, az Asztana versenyzője így felelt: „Természetesen. De kis adagokban (150cc). Korábban a versenyzők a Tour alatt két-három nagyobb adagot (400-500cc) is használtak. Ezt most már nem tehetik meg a biológiai útlevél program és a vérértékekben előidézett ingadozás miatt.” aláírás: Figlár Péter ![]() |
|
|
|
| Nota |
10 October 2010 17:52:41
|
Ja értem én ezt, csak az a bibi hogy mindezt név nélkül "mondta" valaki. Soha senki nem ismer el ilyesmit nyíltan és ez azért gyanús. Miét nyilatkozna ilyet bármelyik bringás? Azért hogy rontsa a sportága megítélését? A leírtak szerint ez egy elfogadott metódus és nem csak a menő élt vele, vagyis jó eséllyel a nyilatkozó is. Van még egy pici bökkenő az egésszel: Mikrodózisos vérátömlesztésnek mi értelme van? Ráadásul akkor vették le amikor nem volt top formában a versenyző? Szóval átlagos vérből amiben sejthetően vannak még kimutatható szerek átömlesztenek 1-2 decit? Amikor levették akkor Contador szakaszt nyert és tuti doppingtesztet csináltak nála. Ott miért nem találtak semmit? Túl sok a kérdőjel és túl sokat nyert a lap aki lehozta a sztorit. Szerintem ez kitalált történet. Nem így csinálják.
A 2009-es Giro d'Italia tippelde győztese A 2009-es Tour de France tippelde győztese |
|
|
|
| Peter14 |
10 October 2010 20:48:57
|
é csak olvastam vhol nem én íróm
aláírás: Figlár Péter ![]() |
|
|
|
| Nota |
11 October 2010 20:48:15
|
Tudom hogy nem te írod, olvastam már külföldi portálon.
|
|
|
| Fresi |
12 October 2010 19:46:09
|
Contador: "Remélem hamarosan meghozzák a döntést ügyemben, de ha nem tiltanak el, akkor is lehet, hogy visszavonulok. Minden illúziomat elvesztettem a kerékpársporttal kapcsolatban." Érdekes, lehet hogy megállapodtak, hogy nem lesz balhé és cserébe visszavonul?? |
|
|
|
| Peter14 |
12 October 2010 19:57:39
|
Leteheti a biciklit Contador! Fontolgatja, hogy visszavonul a jelenkori országúti kerékspársport legnagyobb alakja, a háromszoros Tour-győztes spanyol Alberto Contador - írja a spanyol El Mundo szerdai számában. "Teljesen elkedvetlenedtem, le vagyok törve, már az is eszembe jutott, hogy abbahagyom, bárhogy döntsön is az UCI" - mondta a sztár múlt csütörtökön a spanyol szövetség elnökének, Carlos Castanónak. Nem kizárt, hogy Contador csupán taktikai okokból tette ezt a hangzatos kijelentést, hogy nyomást gyakoroljon a Nemzetközi Kerélpárszövetségre (UCI) és a Doppingellenes Világszervezetre (WADA), hiszen nála nagyobb attrakciót senki sem jelent a sportágban. Lance Armstronggal és Andy Schleckkel vívott csatái élményszámba mentek az elmúlt években, ha nem tiltanák el, abban az esetben talán a korábban már megbukott Riccardo Ricco lehetett volna legnagyobb riválisa jövőre. A WADA jelentése szerint nagyon kis mennyiségű, 50 pikogramm klenbuterolt mutattak ki Contador egyik vizeletmintájában, amit az idei Tour egyik pihenőnapján vettek tőle. A Nemzetközi Kerékpáros-szövetség (UCI) azonnal felfüggesztette a sztár versenyzői engedélyét, eltiltás várhat rá. aláírás: Figlár Péter ![]() |
|
|
|
| Nota |
12 October 2010 21:40:26
|
Na ha ez igaz, akkor már nagy a baj. Mi az hogy kedvét vesztette? Lehet hogy valóban valami háttéralkuról van szó és kezdi előkészíteni a nagy visszavonulást. Van benne ráció. Máig hiszem hogy pl Bettini is ezért hagyta abba, tudta hogy már csak veszteni valója van és hamar lebukhatna. Ettől még ezek az emberek a legjobb kerekesek, csak hát dopping nélkül nekik sem megy. Egyébként a Rasmussent meg Kohlt doppingoló emberkét eltiltották és tervezi egy könyv írását ami jövőre ki is jön és amiben pontról pontra leírja mit csináltak. Szerinte a vérátömlesztés egyáltalán nem veszélyes, épp hogy egészségesebb azzal mint anélkül végigmenni egy háromhetes versenyt. Kíváncsi vagyok.
|
|
|
| Dzsoni |
06 December 2010 18:49:19
|
U23-as versenyző![]() Hozzászólások: 74 Regisztrált: 18.08.09 |
Tud vmki vmi újat Contador ügyében? Olvasgatom itt-ott a megjelent cikkeket, de lehet nem látom mindent. November végi dolog, amit utoljóra találtam, akkor még javában folytak a tárgyalások. |
|
|
|
| hazmesterzs |
10 December 2010 10:33:54
|
|
Vízhordó ![]() Hozzászólások: 172 Regisztrált: 26.05.09 |
Egyelőre Riis bizakodó, a felkészülésre elment Contador, aztán a meghallgatásra várnak, illetve összeállítottak egy szakmai anyagot amiben különböző gyanúba keveredett és felmentett sportolók hasonló eseteit taglalják, gondolom erre építik a védelmüket, szóval még semmi nem dőlt el. |
|
|
|
| Szasza78 |
27 January 2011 07:59:53
|
Vízhordó![]() Hozzászólások: 222 Regisztrált: 21.05.09 |
http://sportgeza....tottak_el/ Lám-lám... Lassan körvonalazódni látszik a szkeptikusok számára is -remélhetőleg-, hogy csodák márpedig nincsenek. Rasszizmus = Tapasztalat Terrorista = Hazafi |
|
|
|
| Fresi |
10 February 2011 01:00:07
|
Gondolom olvastátok a Ricco-féle story-t ti is. Hát valószínűleg vége lesz a pályafutásának... Én nagyon nem örülök ennek, mert az egyik kedvencem... Nem értem hogy mi a fészkes fenéért kellett másodszor is a doppinghoz nyúlnia. Szerintem azért szerek nélkül sem lenne egy rossz versenyző. |
|
|
|
| hazmesterzs |
11 February 2011 11:04:55
|
|
Vízhordó ![]() Hozzászólások: 172 Regisztrált: 26.05.09 |
Fresi írta: Gondolom olvastátok a Ricco-féle story-t ti is. Hát valószínűleg vége lesz a pályafutásának... Én nagyon nem örülök ennek, mert az egyik kedvencem... Nem értem hogy mi a fészkes fenéért kellett másodszor is a doppinghoz nyúlnia. Szerintem azért szerek nélkül sem lenne egy rossz versenyző. Talán mert nem akart "a mezőny" lenni, a visszatéréséhez idén kellettek volna az igazán nagy győzelmek és hát nem könnyű akár egy tavaszi egynapost vagy egy szakaszt megnyerni, pláne az idei csapatok ellen. |
|
|
|
| Fresi |
12 February 2011 21:46:18
|
Szerintem azért nem lett vola egy középszerű veryenyző, lehet hogy GT-t nem nyert volna, de pár szakaszt ízért elcsíphetett volna ilyen-olyan versenyen dopping nélkül is... Meghát annyi esze lehetett volna, hogy másodszorra nem csinál ilyet inkább behúzza fülét-farkát... gondolom azért nem kevés pénzt kapott a csapatától és a szponzoraitól, most ezt is bukta, meg a becsületét is az már biztos! |
|
|
|
| Fresi |
16 February 2011 11:34:38
|
Érdekes: Contdort felmentették... Most akkor követett el doppingvétséget vagy nem? Elvieleg pozitív mintát produkált többször is, szerintem akkor egyértelmű a dolog. Így szerintem nem lesz tiszta a sport soha. |
|
|
|
| Ugrás a fórumra: |