Cycling Manager Hungary :: Profi Kerékpársport :: Giro d'Italia
|
GIRO 2011
|
|
| Nota |
11 May 2011 21:36:55
|
Tour de France győztes![]() Hozzászólások: 661 Regisztrált: 17.04.09 |
Igen, a 108-as számmal el lehetne indítani valami biztonsági kampányt is. A belinkelt oldalon olvastam egy hozzászólásban hogy az is közrejátszhatott a tragédiában hogy a képek tanulsága szerint nem volt szorosan rögzítve a bukó, így semmi erőt nem nyelt el. Szerintem annak a védő betonnak ütközött, ami jobbra löktem. Nem hinném hogy repült volna, szerintem csak simán lepattant és elindult a sziklafal felé. Tuti iszonyat gyorsan ment, legalább 60-70-el és telibe találta szemből a falat. Lehet hogy meg lehetne az ilyesmit egy komolyabb bukóval előzni. Nem értek hozzá, de ezek után nem zárom ki. Annyi könnyű sérüléses esést láttunk már és remélem csak ilyeneket látunk majd ezután.
A 2009-es Giro d'Italia tippelde győztese A 2009-es Tour de France tippelde győztese |
|
|
|
| Fresi |
11 May 2011 21:44:41
|
Hegyi segítő![]() Hozzászólások: 347 Regisztrált: 16.05.09 |
Ezek a bukók nagyon jó mindőségűek és nagyon hasznosak (én is tapasztaltam már párszor...) viszont a versenyzők arcát nem védik, bár nagyon ritkán esnek úgy, hogy erre lenne szükség. Nem tudom mit lehetne kitalálni, mert teljes bukót, mint amilyen a motorosoknak van biztosan nem fognak viselni... |
|
|
|
| Lighter33 |
13 May 2011 17:16:02
|
|
Hegyi segítő ![]() Hozzászólások: 362 Regisztrált: 17.04.09 |
Na, ez már jó volt. A vége nem sokon múlt
![]() |
|
|
|
| jegember95 |
13 May 2011 18:19:06
|
Hegyi segítő![]() Hozzászólások: 287 Regisztrált: 09.07.09 |
http://www.youtub...PvudZKmvAU Nyugodj Békében Wouter :( Szerkesztette: jegember95 - 13 May 2011 18:19:28 |
|
|
|
| Fresi |
14 May 2011 22:06:13
|
Érdekes volt a mai szakasz, szerintem nem sokan számítottak arra, hogy Contador támadni fog azon a rövid emelkedőn 1,5 km-rel a cél elött. Szerintem a többi favoritot is jól meglepte ez az attak ami aztán 17"-et jelentett a spanyolnak. Ezt elkell ismerni szépen csinálta... Érdekes dolog az is, amit Garzelli nyilatkozott, szerinte ugyanis eddig a "nagyok" közül senki nem tette oda még magát igazán, pedig lehetőség lett volna rá. Gondolom itt elsősorban Menchovra, Nibalira, Rodriguezre gondolt, ők eddig nem vállaltak semmit. Szerintem a nehezebb etapokra spórolnak. Az is érdekes, hogy ha elmegy egy szökés akkor mennyire nehezen tudják őket befogni. Volt 2 olyan szakasz is amikor elvaxolták az üldözést és éppen hazaért a szökés... Én ezt annak tudom be, hogy eddig a nagyobb csapatok nem nagyon mentek, nem kontrollálták az elmenést (pl. a Liquigast, a Katyushát vagy a Rabobankot sem nagyon láttam még elől komoly tempót menni), inkább a kisebb csapatok (Aqua e Sapone, Andreoli, Farnese) próbálkoznak. Nekik meg nehezebben megy. Kíváncsian várom a holnapi szakaszt lesz-e komoly attak, amikor már tényleg csak a legjobbak maradnak ott szemtől-szembe. Szerkesztette: Fresi - 14 May 2011 22:07:00 |
|
|
|
| Lighter33 |
14 May 2011 22:13:33
|
|
Van egy érzésem, hogy csak támadgatások lesznek, nem lesz olyan, aki fogja magát és nekimegy a hegynek és a többieknek. Megvárják a király etapokat és az utolsó hetet. De azt is figyelembe kell venni, hogy hétfő pihi, lehet valaki odadurrant és viszi magával a többit.
![]() |
|
|
|
| Nota |
14 May 2011 22:37:13
|
Szerintem sem lesz komoly támadás, valószínű hogy aki nem veszélyes azt még el is engedik majd. Egymást nézik majd a nagyok mert még mindenkinek csak veszíteni valója van. Igazából a rózsaszínra se nagyon vágynak mert azzal munka is járna. Ezt a rendezők rontották el a túl sok heggyel amiktől nagyon tartanak még az erős csapatok is. A kicsik közül is sokan arra spórolnak hogy majd akkor támadjanak ha már komoly hátrányuk lesz és elengedik ezért a nagyobb neveket is.
A 2009-es Giro d'Italia tippelde győztese A 2009-es Tour de France tippelde győztese |
|
|
|
| Lighter33 |
14 May 2011 22:40:21
|
|
Igen, a tavalyi Tour ezzel lett "elrontva", szerintem. Mindenki várta, hogy majd mekkora csata lesz már a verseny elején-közepén, mert tele rakták hegyekkel a versenyt, de nem jött össze a szervezőknek. Nem hülyék a bringások, hogy kicsinálják saját magukat. Nincs az a Landis, aki minden hegyen végigmegy maxon.
![]() |
|
|
|
| Lighter33 |
15 May 2011 17:07:03
|
|
SCARPONI!!!!! Nemár,,,,
![]() |
|
|
|
| Fresi |
15 May 2011 17:39:41
|
Alberto ma szépen odapörkölt, úgy látszik akkor tegnap nem azért nem mentek, mert nem számítottak rá, hanem azért, mert nem tudtak. Mindenesetre még van 2 hét a versenyből, nehéz lesz Contadort megverni, de azért lehet neki is 1-2 rosszabb napja, szóval még nem dőlt el semmi. |
|
|
|
| Lighter33 |
15 May 2011 18:23:27
|
|
Nem tartozik a kedvenceim közé Contador, de jó látni, hogy végre Ő is támad és nem csak hébe-hóba. Viszont, attól tartok innentől megint csak teszi a kereket és egy centit nem fog menni, ha nem muszáj. Jól csinálja, minek fárassza magát, de pont ezért nem kedvelem. Egyszer villan, onnan pedig csak látványtalanul esik le az embernek, hogy "verhetetlen"...
![]() |
|
|
|
| Monof |
15 May 2011 18:27:23
|
|
Csapattulajdonos ![]() Hozzászólások: 437 Regisztrált: 12.04.09 |
Lighter33 írta: Nem tartozik a kedvenceim közé Contador, de jó látni, hogy végre Ő is támad és nem csak hébe-hóba. Viszont, attól tartok innentől megint csak teszi a kereket és egy centit nem fog menni, ha nem muszáj. Jól csinálja, minek fárassza magát, de pont ezért nem kedvelem. Egyszer villan, onnan pedig csak látványtalanul esik le az embernek, hogy "verhetetlen"... Okos kerekes ezt csinálja.. Anno Larmstrong se csinált többet, amikor nem kellett, nem ment. Itt a többiek voltak gyengék. Venga Venga Conti
"Az élet szép, csak élni tudni kéne... " Az oldal és a csapat egyik alapító tagja. 2011-es Giro d'Italia tippelde győztese |
| Lighter33 |
15 May 2011 18:43:00
|
|
Tudom, ezért van, hogy szeretem is őt meg nem is. Legyen kemény, nyerjen meg minden szakaszt xD Na, poént félretéve ezért profi a profik között, mert tudja, hogy "csak" ennyit kell tennie. Azért, egyszer megnézném mit reagálnának a többiek, amikor Ő rózsában rájukver még vagy 1-3 percet. Az is igaz, hogy azért is tenni kell, hogy "csak" ennyi legyen a dolga. Ezt az előnyt sem a szél hordta össze. Szerkesztette: Lighter33 - 15 May 2011 18:43:58 ![]() |
|
|
|
| Fresi |
15 May 2011 18:46:55
|
Lighter33 írta: Tudom, ezért van, hogy szeretem is őt meg nem is. Legyen kemény, nyerjen meg minden szakaszt xD Na, poént félretéve ezért profi a profik között, mert tudja, hogy "csak" ennyit kell tennie. Azért, egyszer megnézném mit reagálnának a többiek, amikor Ő rózsában rájukver még vagy 1-3 percet. Az is igaz, hogy azért is tenni kell, hogy "csak" ennyi legyen a dolga. Ezt az előnyt sem a szél hordta össze. A mai napból kiindulva, még szerintem simán benne van hogy nyer 2-3 szakaszt... Én nem szeretem Contadort de eddig úgy néz ki, hogy ő a legerősebb. Talán nem ment volna 50"-et, ha a többiek összeálltak volna és tempót mennek, ehelyett alig mertek menni a szembeszél miatt... Na majd meglátjuk a következő hegyi szakaszon, hogy a többieknek van-e még valami tartalékuk. Forza Nibali ! |
|
|
|
| Lighter33 |
15 May 2011 20:48:00
|
|
Legyen igazad. Inkább lassánuk támadóbb szellemű Contador-t, mint egy védekező stílusút.
![]() |
|
|
|
| tibo |
15 May 2011 21:05:13
|
|
Csapattulajdonos ![]() Hozzászólások: 367 Regisztrált: 18.04.09 |
Nem adja valaki annak a hentesnek a címet akitől Conto a marha húst veszi? Mert kéne belőle egy kis 20-25 tonna. Azt benyomom és jövőre megnyerem a Tourt, mert a franciák megmondták hogy 180 bringás doppingol (szóval a full elit) és mindenkit eltiltanak aki jobb nálam![]() Félre téve a szót nem bringáztak jól az olaszok, Conti túl erős. De én még nem írnám le a többieket, csak essen az eső és legyen egy 20 perces elmenés ![]() A franciák meg végre abba hagyhatnák a találgatásaikat, (és üzenem nekik hogy a csiga gagyi ízű) |
|
|
|
| Nota |
15 May 2011 21:35:40
|
Én nagyot csalódtam ma a mezőnyben. A Vuelta után azt gondolhattuk hogy itt egy új nemzedék, és idén már Nibali csillog majd a még mindig erős Scarponi mellett. Hát nem ez lett. Inkább kiderült hogy a Vuelta nem a Giro, és hogy Scarponi sem lesz már jobb annál amilyen mindig is volt. Lesznek jó napjai, de sok rossz is mint a mai. Rujano verte a mezőnyt, nem csak Conta és a nem mai csirke Garzelli is jobban jött mint a "nagyok". Kapott Menchov 2 percet? Joaquím Rodríguez még ennél is többet? Úgy hogy egy meredek 2 kilót leszámítva 6% körüli volt az emelkedő? Mi lesz itt a három kemény etapon? Conta támadás nélkül kemény tempót menve is leszakítja majd őket és már a TT előtt 4-5 percre lesz a többiektől? Szerintem a mezőny elkényelmesedett, úgy gondolták hogy még a verseny elején senki nem megy majd ilyen tempót. Hogy miben fáradtak ennyire el az első héten az nagy kérdés. Talán a Tour-on majd érdekesebb lesz a verseny. Fog még ContaKid támadni, bár biztos nem csinál majd butaságot. Olyan mintha egy rutinos, érett és okos bringás vezetné meg a rutintalan tejfölös szájú amatőröket. Azért megjegyezném hogy Contador élete talán legjobb formájában lehet. A doppingos idők miatt lehet hogy nem mérvadó a sebesség amivel ment ma, de már tegnap is feltűnő volt hogy mennyire egyben van. Ennek ellenére nem gondoltam hogy ma támad. Látszik hogy ő mennyivel jobban ért a sporthoz mint én. Le a kalappal előtte hogy ezekben a lelkileg is megterhelő időkben ennyire koncentrált tudott maradni. A Schleck tesók csak abban bízhatnak hogy egy szezonban kétszer nem lehet ekkora formában és a Tour-on így nem kapnak majd tőle sokat. A francik meg örülhetnek Le Mevel-nek, bár ez a lufi se tart majd soká, egy bubis vízben fogadni mernék hogy a 15-dik szakasz után már csak a top10-ért harcolhat majd ami végül elúszik majd. Ez a Rujano meg igazi egynapos menő, mármint nem az egynaposokon jó hanem minden évben egy nap
|
|
|
| Fresi |
15 May 2011 22:49:27
|
Én is valahogy úgy érzek, mint Nota. Valahogy többet vártam a mezőnytől. Nibali kimondottan készült erre a szakaszra, sokat edzett az Etán ráadául ezen a környéken született, szóval tőle mindenképp többet vártam. Persze lehet, hogy valóban volt valami vele ezért nem tudott olyan jól menni, minahogy nyilatkozta is ezt a szakasz után, de könnyen lehet hogy ez inkább csak amilyan magyarázat volt. Egyébként fél perccel a beérkezés után nem úgy tűnt, mint aki teljesen kihajtotta magát... No mindegy én nagyon kedvelem és drukkolok neki, remélem megtudja még szorongatni a spanyolt. Scarponi is érdekes volt. Amikor a pisztolyos témadott viszonylag könnyedén felért rá, jóval keményebb áttétellel, de a következő támadást már nem tudta átvenni és szerintem örült hogy betudott álni az üldözőcsoportba. Egyébként még szerencse, hogy volt egy embere Niemec (remélem jól írom) aki remekül vezette azt a csoportot sokat köszönhetnek neki. Megfordult az is a fejemben, hogy nem tudta letennia láncot a kistányérra ezért ment a nagyon végig, de nem olvastam ilyen nyilatkozatot tőle... Kreuziger sem volt ma túl meggyőző, ment a többiekkel de semmi több... Tőle is vártam volna 1-2 attakkot. Csalódás volt Sastre, Menchov és Rodriguez is. Mondjuk Sastre annyira nem, de másik kettőt mindenki az esélyesek között emlegette, nos ha így folytatják, akkor nem tudnak még a Top10-be sem kerülni. Garzelli már öreg motoros szerintem tőle ez nem rossz eredmény, biztos lesz 1-2 támadása szakaszt nyerhet, de tőle én már nem várnék nagy eredményt. Kellemes meglepetés Le Mevel eddig kérdés, hogy meddig tudja majd ezt a remek helyezést tartani ugyan ez a helyzet Sivtsovval, nem gondoltam volna, hogy jobban megy majd, mint Pinotti... De őszintén szólva azt sem gondoltam volna, hogy Arroyo ilyen jó helyen lesz 8 szakasz után, persze még sok a szakasz sokminden változhat. |
|
|
|
| Lighter33 |
15 May 2011 23:06:12
|
|
Egyet remélek: Nem szeretem a luxemburgi tesókat, de adja az ég, hogy Ők közelebb legyenek Contador-hoz a Tour-on. Ezt a mezőnyt még a 2009-es Armstrong is verné..
![]() |
|
|
|
| Lighter33 |
15 May 2011 23:07:36
|
|
Nézi valaki a ToC-át? Hó esett, szakaszt törölték. LOL xD
![]() |
|