Cycling Manager Hungary :: Profi Kerékpársport :: Minden egyéb
|
dOpPiNg ???
|
|
| hazmesterzs |
17 February 2011 19:18:30
|
|
Vízhordó ![]() Hozzászólások: 172 Regisztrált: 26.05.09 |
Ez nem olyan egyszerű (bár mi egyszerű a jogban), azt se lehet tudni hogyan került a szervezetébe az anyag, nagyon kicsi a mennyiség. Arról nem is beszélve hogy a politika is beleszólt, a támogatók befektetett összegeiről nem is beszélve. Az élsport valóban soha nem lesz tiszta, nagy valószínűség szerint mindenki aki valamilyen teljesítménysportban (atlétika, kerékpár stb.) elért valami kiemelkedő eredményt mindenki doppingolt. |
|
|
|
| Nota |
19 February 2011 21:16:49
|
Tour de France győztes![]() Hozzászólások: 661 Regisztrált: 17.04.09 |
Az is érdekes hogy akkor a versenyek rendezői hogyan viszonyulnak majd Contador-hoz. Ugye eddig szokás volt hogy nem szerették ha elmegy a versenyükre aki nemrég lebukott. Egy-két évig rossz szemmel nézték őket, utána már jöhettek. Most ugye új szerződés van a profi csapatokkal, azok meg ugye elméletileg azt küldenek a versenyekre akiket akarnak és Alberto nem azért bringázik hogy mondjuk chilei kört nyerjen. Hallani viszont olyat hogy indul a Giro-n ami arra enged következtetni hogy kihagyja a Tour-t. Gondolom nem önszántából. A másik lehetőség hogy csattanós válaszként be akarják húzni a nagy hármast ami lehetetlen.
A 2009-es Giro d'Italia tippelde győztese A 2009-es Tour de France tippelde győztese |
|
|
|
| Nota |
21 July 2011 18:53:57
|
Van itt egy ilyen topik, csak sajnos többen tele szemetelik a többi topikot ezzel a témával. A dopping létezik, ezt szerintem én sosem vitattam. Sőt az is igaz hogy sok profi - és sokkal több amatőr - kerékpáros is szed doppingnak minősülő szereket. DE a legtöbb profi bringás csak doppingnak nem minősülő szereket szed. Szerintem mostanság a valóban doppingoló versenyzők száma napról napra csökken. Nem Voeckler lett sokkal jobb versenyző, és nem a mezőny erősödött vagy gyengült össze egymáshoz. Egyszerűen csak nem a dopping dönt. Elhangzott hogy Moncoutie hegyimenő. Na azért ez picit csúsztatás, mert ugyan jó a hegyeken, de már 36 éves, és túl van a csúcson, legjobb eredménye egy Vuelta nyolcadik összetett és hegyi trikók a Vueltáról. Nem Tour menő, és nincs formában. Thor a világ egyik legjobb versenyzője, és nekem egyetlen doppinggyanús esete sem rémlik, ha bárki tud ilyenről akkor írja le ide. Személyes kedvencem is ő aki évről évre lassul a sprintekben, de tudja hogy ezt hogyan kompenzálja, egyre jobb a hegyeken, dombokon. És ha mindenki doppingol, akkor ugye Voeckler is, mert szépen megy a "doppingos" összetett menőkkel. Ja és lehet sarkítani, meg csúsztatni, és persze ha valaki lebukik akkor rögtön a károgóknak van igaza és nem nekem. Ez finoman szúlva sem logikus. Szerintetek Contador nem venne be valamit ha "merne"? Régebben ilyenek nem történtek, a nagyok minden nap nagyok voltak, Lance szinte minden hegyen köröket vert a mezőnyre. Szerintem is a kerékpár az egyik legtisztább sport. A bringások használnak táplálékkiegészítőket, és gyógyszerkúrákat, homeopátiát, stb, tudatosan készítik fel a szervezetüket, és VAN aki átlépi ezalatt a határokat, DE többségben vannak azok akik nem kockáztatnak mert le is bukhatnak. Ez más sportokban szinte lehetetlen. Itt bárki nyugodtan kifejtheti álláspontját, lehet vitatkozni, sőt tőlem anyázni is, én nem vagyok mod, meg semmi. De talán nem csak én vagyok vele úgy hogy a Tour topikjában nem szívesen olvasom a spekulációkat. Nem tudok hsz-eket kihagyni, mert aztán ha valaki egy értelmetlenségre értelmesen válaszol az lehet hogy érdekel. A 2009-es Giro d'Italia tippelde győztese A 2009-es Tour de France tippelde győztese |
|
|
|
| Szasza78 |
21 July 2011 20:09:43
|
Vízhordó![]() Hozzászólások: 222 Regisztrált: 21.05.09 |
Akkor reagálnék az állításaidra... Ha Moncutié nem hegyi menő, akkor hogy szedett össze hegyi trikókat a körversenyen? (Hegyi trikókat nem a sprinterek szokták elvinni legjobb tudomásom szerint) Te minek tudod be, hogy Hushovd hegyi szakaszt nyer, eddig meg meglátott egy hegyet és visszafordult? Azt hogy Contador tavaly úgy ment hegyre fel, ahogy én lefelé, most meg majdnem bekapja a fogaskerék a nyelvét mire felér a hegyre? Voeckler eddig sehol sem volt, most meg Contadort hagyja ott a hegyen? Chavanel egyik évben az élmezőnyben van és szakaszokat nyer, az idén meg kullog a mezőnyben és látni sem látjuk szinte? (csak, hogy nehogy a fejlődéssel tudj érvelni) Boonen ugyanez az idén... Elfelejtették, hogyan kell elsőnek beérni? Ezeket a tényeket te csupán a véletlen művének tudod be? Azért a "károgóknak" nem alaptalanul van igazuk, hiszen szerintem az ujjaimon nem tudnám megszámolni hány menő bukott meg doppinggal. Az meg nem értem ebben mi nem logikus? Mindennek oka van, csodák pedig nincsenek... Nem akarlak itt "téríteni", majd az idő és a tények majd bebizonyítják az igazamat. Rasszizmus = Tapasztalat Terrorista = Hazafi |
|
|
|
| Martin |
21 July 2011 20:23:15
|
U23-as versenyző![]() Hozzászólások: 24 Regisztrált: 24.07.10 |
Nézd,Hushovd valóban nem volt jó a hegyeken,de ha figyelted az utóbbi éveken sokkal lassabb volt a sprinteken,és nem ez volt az első jó eredménye a hegyes-dombos szakaszokon. Kezd Gilbert féle versenyző lenni.Amúgy amelyik szakaszon hazaért,egyszer sem hegyimenőket vert meg,és nem olyan hú de hataémas hegyek voltak azok,mint ma.Contador idén nyert egy Girot,ami egy 3 hetes körverseny,és bizony másfél hónapja lett vége.Nem véletlenül nem sikerült sok embernek megnyernie a Tourt és a Girot is egy éven belül. Ráadásul bukott is,nagyon sokat,egyáltalán nincs formában,bármennyire is ő a favorit.Voeckler nem hinném,hogy szedne bármiylen szert is,nem oylan embernek ismerhettük meg.ma is műr majdnem lefordult a bicikliről,de megvédte a trikót! Szerintem egyáltalán nincsen igazad. |
|
|
|
| Nota |
21 July 2011 21:33:12
|
Na hát akkor nem csak én látom másképp mint Szasza. A másik topikban is volt már hozzáértő és értelmes ellenvélemény és most is jött egy. Szasza szerint az a reális ha valaki mindig ugyanúgy megy. Szerintem az a reális ha néha jól, néha meg gyengébben megy, mert emberből van ő is és a többi is, van rossz napja, sőt rossz éve is. Talán az sem mindegy hogy mi zajlik valakinek a magánéletében, vagy hogy épp doppingbotrány miatt zargatják a felkészülés közben. Fáradtság is van a világon, én az utóbbi időben nem láttam olyat aki egymás utáni két nagy körön jó összetettet ment volna. Hogy kell hegyi trikót nyerni nagy körön? Kell hozzá egy versenyző aki a lankásabb hegyeket jól bírja és nem pukkan ki három hét alatt. Sokat kell támadni, és elég rosszul állni az összetettben hogy el is engedjenek. Aztán vagy sikerül hazaérni - ha engedi a mezőny mert nem fontos a szakasz számukra - vagy szépen becsorogni szintidőn belül. Ettől még ha öregszik valaki akkor kopik a hozzáállása, az edzésmunkája és egyre lassabbá válik. Van aki érik mint a bor, és van aki már 32-33 évesen abba kell hogy hagyja. Van még egy pici gond Szasza érvelésével. Azt mondja hogy még mindig iszonyat sok bringás, vagy akár mind is doppingol. Ezzel egy időben azt sugallja hogy vannak akik a dopping miatt érnek el eredményeket. Ez már fura dolog, mert ha a többiek is szedik akkor vannak jobb és gyengébb szerek és hasonlók. De akkor most az említett régebben jó most meg gyenge srácok nem szednek semmit? Miért nem? Eddig miért nem buktak le, most meg miért félnek? A többiek miért nem félnek? Régebben a nagy kutyák sprinterből lettek Tour győztesek a doppingtól? Fura logikán alapulnak a "vádak". Ha valaki rossz akkor azért rossz mert nem mer szerekhez nyúlni mint rég, ha valaki jó akkor az meg új szert szed. De véletlenül sem jobb, véletlenül sincs élete formájában. Persze meg lehet ezt így is közelíteni, csak én nem így szoktam. Amíg valakinek a B mintája nem pozitív addig nem doppingolt. Lehet valaki gyanús, de a teljesítmény mindenképp megsüvegelendő. Egy sprinter szedhet bármit, nem nyer Tour-t, és Contador sem nyer sprintbefutót. Jó lenne ha egyszer valaki lebukna mondjuk a teniszezők közül, vagy mondjuk a focisták közül. A bringában jól keresnek a profik úgy öt-hatszázan, és nagyon jól a top50. A fociban van 10-20.000 nem kis pénzt leakasztó profi, és minimum 100 sztár aki keres úgy mint Cancellara vagy épp Evans. A teniszezők között még a top100 végén lévők is jobban keresnek mint mondjuk Voigt. Mindkét említett sportág erősen támaszkodik az erőnlétre és a regenerálódásra, gyorsaságra, robbanékonyságra. Hatalmas sorozatterhelésnek kell eleget tenni, és nem lehet formán kívül játszani. A bringások egy évben általában kétszer vannak nagy formában, összesen vagy 40-50 napon át. A focisták egy évben 7-8 hónapon keresztül játszanak formában, meccsenként 70-90 percen át, úgy 40-60 meccsen. A teniszezők egy-egy nagy versenyen 5-6 meccset vívnak 2-3 naponta. Ennek ellenére egy komoly teniszező és egy igazán nagy focista sem bukott le az utolsó 10 évben. Volt egy Maradona nevezetű nagy tehetségű labdazsonglőr aki már a 30 évvel ezelőtti fociban sem bírta szerek nélkül. Persze azóta mindenki tisztán hajt mint a mérgezett egér. Meg kell nézni egy 80-as évekbeli VB vagy BEK meccset és összehasonlítani egy BL meccsel az utóbbi 4-5 évből. Meg kell nézni egy 30 évvel ezelőtti tenisz meccset mondjuk Wimbledon-ból és egy mait. Ott már akkor is profik voltak a sportolók és keményen doppingoltak közülük nem kevesen. Ezeket a sportokat szoktam említeni, de ha nagyon akarnék tudnék még vagy 5-10 olyat mondani ahol alig van doppingeset a fizikalitása ellenére. Sajnos a köztudatban még mindig az él hogy a bringában szinte mindenki doppingol. Ha megkérdezünk egy átlag magyart hogy mondjon 3 dolgot a kerékpárról akkor köztük lesz az is hogy sok a doppingolás. Hiszem hogy nem a kerékpár a legtöbb doppingolót maga között tudó sportág, de ez a legrosszabb megítélésű. Remélem hogy sokan olvassák ezt a fórumot olyanok is akik csak ismerkednek ezzel a csodás sporttal, vagy csak felszínesen követik. Náluk továbbra is erősítik az ilyen doppingos vádaskodások a rossz megítélést. Szerintem ez nincs így jól, itt nem ezzel kellene foglalkozni, van hely erre bőven elég máshol. Itt a sportág szépségeiről kellene beszélnünk mert van belőle bőven. Szerintem. A 2009-es Giro d'Italia tippelde győztese A 2009-es Tour de France tippelde győztese |
|
|
|
| Szasza78 |
21 July 2011 22:19:27
|
Martin írta: Nézd,Hushovd valóban nem volt jó a hegyeken,de ha figyelted az utóbbi éveken sokkal lassabb volt a sprinteken,és nem ez volt az első jó eredménye a hegyes-dombos szakaszokon. Kezd Gilbert féle versenyző lenni.Amúgy amelyik szakaszon hazaért,egyszer sem hegyimenőket vert meg,és nem olyan hú de hataémas hegyek voltak azok,mint ma.Contador idén nyert egy Girot,ami egy 3 hetes körverseny,és bizony másfél hónapja lett vége.Nem véletlenül nem sikerült sok embernek megnyernie a Tourt és a Girot is egy éven belül. Ráadásul bukott is,nagyon sokat,egyáltalán nincs formában,bármennyire is ő a favorit.Voeckler nem hinném,hogy szedne bármiylen szert is,nem oylan embernek ismerhettük meg.ma is műr majdnem lefordult a bicikliről,de megvédte a trikót! Szerintem egyáltalán nincsen igazad. Igazad van, egy 2x olyan magas képződményt, mint a Mátra nem illik hegynek nevezni...
Rasszizmus = Tapasztalat Terrorista = Hazafi |
|
|
|
| Szasza78 |
21 July 2011 22:23:37
|
Látom Nota, te lelkes híve vagy ennek a sportnak és szeretsz csak a szépségéről beszélni. Nincs is ezzel probléma -ez így helyes-, csak hát nem struccok vagyunk, hanem emberek. Attól, hogy elfordítjuk a fejünket, attól még ott van az a valami amiről nem akarunk tudomást venni, mert nem mutat jól a látóterünkben -az általunk elképzelt szép világban. A másik fórumon Dragon is kifejtette véleményét a témával kapcsolatban
Rasszizmus = Tapasztalat Terrorista = Hazafi |
|
|
|
| Szasza78 |
22 July 2011 08:48:24
|
Mellesleg Nota, csak tegyél egy próbát magaddal! Nem tudom, hogy van-e a városodban -vagy környékén- egy domb vagy hegy?! Mondjuk mászd meg időre legalább 5 egymást követő napon! Hidd el, hogy nem fogsz számottevően eltérő eredményeket kapni. Ha -tegyük fel- 7 perc alatt érsz fel átlagban akkor 6,5 és 7,5 perc közötti értékeid lesznek. Nem lesz olyan, hogy egyik nap 5, a másik nap pedig 9 perc alatt érsz fel, mint ahogy a tour-on láthatjuk sokszor. Rasszizmus = Tapasztalat Terrorista = Hazafi |
|
|
|
| Monof |
22 July 2011 10:07:43
|
|
Csapattulajdonos ![]() Hozzászólások: 437 Regisztrált: 12.04.09 |
Nos, 2 vélemény. Az igazság a 2 között van. Látszik, hogy Nota sem kerékpáros, csak indulnál el egy magyar bajnokin, változna ám a véleményed nagyon gyorsan. (Azért merem mondani, mert kísértem már egy pár versenyt és bizonyos kerekesekről tudom, hogy mit tud, ehhez képest néha nagyon sokkal többet tud...) De azért az is túlzás, hogy mindig, minden körülmények között doppingolnak. Nekem egy dolog fáj. a texasi. Hiszen mellette mindenki doppingolt, ez tény, de ő úgy nyert, hogy ő nem. Persze. Nos, ezt nem tudom elhinni.
"Az élet szép, csak élni tudni kéne... " Az oldal és a csapat egyik alapító tagja. 2011-es Giro d'Italia tippelde győztese |
| Monof |
22 July 2011 10:10:29
|
|
Csapattulajdonos ![]() Hozzászólások: 437 Regisztrált: 12.04.09 |
És ugye én csak Magyarországról beszéltem, ahol se pénz, se semmi sincs a kerékpársportban....
"Az élet szép, csak élni tudni kéne... " Az oldal és a csapat egyik alapító tagja. 2011-es Giro d'Italia tippelde győztese |
| t_o_m_i |
22 July 2011 10:41:59
|
U23-as versenyző![]() Hozzászólások: 52 Regisztrált: 18.05.09 |
Szasza78 írta: Mellesleg Nota, csak tegyél egy próbát magaddal! Nem tudom, hogy van-e a városodban -vagy környékén- egy domb vagy hegy?! Mondjuk mászd meg időre legalább 5 egymást követő napon! Hidd el, hogy nem fogsz számottevően eltérő eredményeket kapni. Ha -tegyük fel- 7 perc alatt érsz fel átlagban akkor 6,5 és 7,5 perc közötti értékeid lesznek. Nem lesz olyan, hogy egyik nap 5, a másik nap pedig 9 perc alatt érsz fel, mint ahogy a tour-on láthatjuk sokszor. azért az, hogy egy ilyen röid távon fél perces eltéréseket megengedsz, az a példádat gyengíti, a 7 perces idő elég rövid távot enged feltételezni, és ha már iylen rövid távon fél perces eltérést feltételezel, akkor az általad elöbb kifogásolt nagy különbségek bizony 160 kilóméterek esetében lehetségek |
|
|
|
| Szasza78 |
22 July 2011 11:05:14
|
t_o_m_i írta: Szasza78 írta: Mellesleg Nota, csak tegyél egy próbát magaddal! Nem tudom, hogy van-e a városodban -vagy környékén- egy domb vagy hegy?! Mondjuk mászd meg időre legalább 5 egymást követő napon! Hidd el, hogy nem fogsz számottevően eltérő eredményeket kapni. Ha -tegyük fel- 7 perc alatt érsz fel átlagban akkor 6,5 és 7,5 perc közötti értékeid lesznek. Nem lesz olyan, hogy egyik nap 5, a másik nap pedig 9 perc alatt érsz fel, mint ahogy a tour-on láthatjuk sokszor. azért az, hogy egy ilyen röid távon fél perces eltéréseket megengedsz, az a példádat gyengíti, a 7 perces idő elég rövid távot enged feltételezni, és ha már iylen rövid távon fél perces eltérést feltételezel, akkor az általad elöbb kifogásolt nagy különbségek bizony 160 kilóméterek esetében lehetségek Elég ügyesen kimatekoztad. Igazából ez nem egy konkrét példa volt, csupán szemléltetni szerettem volna, hogy egy kerékpáros az adott formájától és képességeitől nem tud gyökeresen eltérni külső segítség nélkül. De a kedvetekért majd lepróbálom - ha megyek Szekszárdra- és konkrét példával és számokkal fogok jönni. Szerkesztette: Szasza78 - 22 July 2011 11:09:29 Rasszizmus = Tapasztalat Terrorista = Hazafi |
|
|
|
| t_o_m_i |
22 July 2011 11:10:54
|
U23-as versenyző![]() Hozzászólások: 52 Regisztrált: 18.05.09 |
Szasza78 írta: t_o_m_i írta: Szasza78 írta: Mellesleg Nota, csak tegyél egy próbát magaddal! Nem tudom, hogy van-e a városodban -vagy környékén- egy domb vagy hegy?! Mondjuk mászd meg időre legalább 5 egymást követő napon! Hidd el, hogy nem fogsz számottevően eltérő eredményeket kapni. Ha -tegyük fel- 7 perc alatt érsz fel átlagban akkor 6,5 és 7,5 perc közötti értékeid lesznek. Nem lesz olyan, hogy egyik nap 5, a másik nap pedig 9 perc alatt érsz fel, mint ahogy a tour-on láthatjuk sokszor. azért az, hogy egy ilyen röid távon fél perces eltéréseket megengedsz, az a példádat gyengíti, a 7 perces idő elég rövid távot enged feltételezni, és ha már iylen rövid távon fél perces eltérést feltételezel, akkor az általad elöbb kifogásolt nagy különbségek bizony 160 kilóméterek esetében lehetségek Elég ügyesen kimatekoztad. Igazából ez nem egy konkrét példa volt, csupán szemléltetni szerettem volna, hogy egy kerékpáros az adott formájától és képességeitől nem tud gyökeresen eltérni külső segítség nélkül. De a kedvetekért majd lepróbálom és konkrét példával és számokkal fogok jönni. tudom de hát nem másnak is jól eshet egy kis kötekedés egyébként ez a megközelítés azért nem feltétlenül életszerű, mert ahhoz hogy erről tapasztalot nyerhessünk, napi 150-200 km-eket kellene letekerni, az meg hogy ingadozó a teljesítményük az lehet amiatt, hogy egyik szakaszon rápihen a másikra |
|
|
|
| Szasza78 |
22 July 2011 11:25:39
|
t_o_m_i írta: Szasza78 írta: t_o_m_i írta: Szasza78 írta: Mellesleg Nota, csak tegyél egy próbát magaddal! Nem tudom, hogy van-e a városodban -vagy környékén- egy domb vagy hegy?! Mondjuk mászd meg időre legalább 5 egymást követő napon! Hidd el, hogy nem fogsz számottevően eltérő eredményeket kapni. Ha -tegyük fel- 7 perc alatt érsz fel átlagban akkor 6,5 és 7,5 perc közötti értékeid lesznek. Nem lesz olyan, hogy egyik nap 5, a másik nap pedig 9 perc alatt érsz fel, mint ahogy a tour-on láthatjuk sokszor. azért az, hogy egy ilyen röid távon fél perces eltéréseket megengedsz, az a példádat gyengíti, a 7 perces idő elég rövid távot enged feltételezni, és ha már iylen rövid távon fél perces eltérést feltételezel, akkor az általad elöbb kifogásolt nagy különbségek bizony 160 kilóméterek esetében lehetségek Elég ügyesen kimatekoztad. Igazából ez nem egy konkrét példa volt, csupán szemléltetni szerettem volna, hogy egy kerékpáros az adott formájától és képességeitől nem tud gyökeresen eltérni külső segítség nélkül. De a kedvetekért majd lepróbálom és konkrét példával és számokkal fogok jönni. tudom de hát nem másnak is jól eshet egy kis kötekedés egyébként ez a megközelítés azért nem feltétlenül életszerű, mert ahhoz hogy erről tapasztalot nyerhessünk, napi 150-200 km-eket kellene letekerni, az meg hogy ingadozó a teljesítményük az lehet amiatt, hogy egyik szakaszon rápihen a másikraLehet, hogy félreértettél. Én nem egy versenyről beszélek egymást követő napokon. Vegyük Armstrong-ot. Egyszer fáradhatatlanul teker fel egy adott hegyre látszik, hogy duzzad az erőtől és az arcán erőlködés nyomát sem látod, a másik évben pedig a fülén veszi a levegőt ugyanazon a hegyen és grimaszol egyfolytában,látszik, hogy szenved. Persze nyilván itt sok egyéb körülmény közrejátszik, de ekkora differenciának nem szabadna tisztán lennie! Szerkesztette: Szasza78 - 22 July 2011 11:27:17 Rasszizmus = Tapasztalat Terrorista = Hazafi |
|
|
|
| Nota |
22 July 2011 16:00:11
|
OK Szasza. Nézzük a te példád. Tekerj le 10 km-et egy körpályán a városodban. Mérd le, majd csináld meg minden nap egy héten át. Szerintem már a végefele javul az időd egy picit, de valóban hasonló eredmények jönnek majd mivel hasonlóképp táplálkozol és fizikálisan sincs nagy különbség. Na ezek után csináld azt hogy egy héten keresztül kemény fizikai munkát végzel napi 8 órán át, és csak egyszer eszel egy keveset naponta. Az uccsó napon aztán tekerd le a 10 kilós körödet étlen szomjan. Fogadjunk hogy az időd romlik majd. Na ezek után tekerj minden nap 30 kilót közepes tempóban és pihenj, egyél rendesen és utána menj egy 10-est. Tuti javulni fog a legjobbad, nem is keveset és a legrosszabbadnál nagyságrendekkel lesz jobb. Van napi forma, persze hogy a Landis féle feltámadás nem reális, de lehet javulni, rendeződni egy este alatt is.Pláne ha fejben minden rendben van. Szerintem a doppingnál sokkal fontosabb a jó szakmai felkészítés és a megfelelő táplálkozás, edzésmunka. A 2009-es Giro d'Italia tippelde győztese A 2009-es Tour de France tippelde győztese |
|
|
|
| Dragon |
22 July 2011 17:30:29
|
|
Hegyi segítő ![]() Hozzászólások: 371 Regisztrált: 10.07.09 |
Ha Contador innen megnyeri a Tourt akkor nekem be ne próbálja mesélni valaki, hogy nem doppingol...
A 2010-es Tour de France tippelde nyertese. A 2010-es La Vuelta Espana tippelde ezüstérmese. A 2011-es La Vuelta Espana tippelde nyertese. SIPOS JÁNOS SOSEM FELEDÜNK EL! |
|
|
|
| Boonen |
22 July 2011 17:56:01
|
|
Vízhordó ![]() Hozzászólások: 125 Regisztrált: 22.04.10 |
Legalább nézd végig a szakaszt aztán írj ilyeneket mint láttad nem nem nyeri meg. |
|
|
|
| Boonen |
22 July 2011 22:04:04
|
|
Vízhordó ![]() Hozzászólások: 125 Regisztrált: 22.04.10 |
Nyilván a dopping sem isten... Tehát ha bizonyos elméletek szerint x doppingol meg y is akkor miért jobb egyik a másiknál? Nem hiszem, hogy eddig csak Contador doppingolt volna MÁR HA DOPPINGOLT, a mezőnyben mindenki tisztában van azzal, hogy Contador nagyon tehetséges. |
|
|
|
| Dragon |
23 July 2011 08:44:43
|
|
Hegyi segítő ![]() Hozzászólások: 371 Regisztrált: 10.07.09 |
Szándékosan írtam akkor amikor Contador úgy ment a hegyre mint egy félisten! De továbbra is durvának tartom azt, hogy valaki felmegy úgy az első kettő hegyre ahogy, és még utána így elindul az utolsóra. Akkor úgy nézett ki, hogy akár rájuk verhet 2-2,5 percet. Nem így történt. Továbbra is tartom azt, hogy nem mindenki doppingol a mezőnybe de mégis vannak akik ennek segítségével érnek el sikereket! A 2010-es Tour de France tippelde nyertese. A 2010-es La Vuelta Espana tippelde ezüstérmese. A 2011-es La Vuelta Espana tippelde nyertese. SIPOS JÁNOS SOSEM FELEDÜNK EL! |
|
|
|
| Ugrás a fórumra: |

Kezd Gilbert féle versenyző lenni.Amúgy amelyik szakaszon hazaért,egyszer sem hegyimenőket vert meg,és nem olyan hú de hataémas hegyek voltak azok,mint ma.

de hát nem másnak is jól eshet egy kis kötekedés