Cycling Manager Hungary :: Profi Kerékpársport :: Giro d'Italia
|
GIRO 2011
|
|
| Nota |
16 May 2011 16:56:31
|
Tour de France győztes![]() Hozzászólások: 661 Regisztrált: 17.04.09 |
Na akkor azt hiszem egy rugóra jár az agyunk Fresi. Carlostól várható volt hogy már csak a szakaszsiker nézhet ki neki, de Menchov meg Purito még egészen jó karban vannak, nekik a dobogó kellene legyen a céljuk. Ettől most messzi kerültek. Még ezen sem lepődnék meg ha mindez mondjuk a 15-dik szakaszon történik, de hogy már az első igazán nehéz etapon ahol nem is olyan nagy a meredekség hogy ennyire begörcsöljenek! Minimum érdekes. Aztán lehet hogy a dopping elleni harc újabb vívmányait kell megszoknunk, azt hogy az átlagos génekkel rendelkezőknek igen is vannak rossz napjaik még a kevésbé nehéz szakaszokon is. Valahol reálisabb a mostani versenyzés mint a régi Armstrongos-Basso-s idószakban. Ehhez persze idő kell hogy megszokjuk és a versenyeket is úgy kell felépíteni hogy továbbra is érdekesek, izgalmasak maradjanak.
A 2009-es Giro d'Italia tippelde győztese A 2009-es Tour de France tippelde győztese |
|
|
|
| Lighter33 |
16 May 2011 17:02:17
|
|
Hegyi segítő ![]() Hozzászólások: 362 Regisztrált: 17.04.09 |
Kevés az esély, de lehet, hogy majd a 2-3. hétre durrannak be a többiek és sokkal jobban fognak menni. Majd meglátjuk.
![]() |
|
|
|
| Nota |
16 May 2011 23:41:01
|
Én most azt vettem ki a srácok nyilatkozataiból hogy Contador-t külön kezelik és csak akkor tartják verhetőnek ha hibázik vagy teljesen kipukkan. Kicsit inkább spórolnak és egymást figyelik. Valamennyire értem is őket, de már túl okosak.
A 2009-es Giro d'Italia tippelde győztese A 2009-es Tour de France tippelde győztese |
|
|
|
| Nota |
20 May 2011 13:02:54
|
Szerintem ma nem lesz nagy attack, valószínűleg komoly hegyi bringások szöknek majd akiket összetettben el lehet engedni és hagyják hogy fáradjon a Saxo. A végén meg picit támadnak majd az olaszok hogy egyedül maradjon Conta. Holnapra is ez várható és akkor vasárnap az nyer aki a legtöbbet tudta pihenni addig. Az lenne nagy vicc ha a spanyol megviccelné őket, vagy ő támadna ma, vagy elengednének egy-két olyan spanyolt akik így összetettben már veszélyessé válnának az olaszokra.
|
|
|
| Lighter33 |
20 May 2011 14:09:13
|
|
Én még azt is megkockáztatom, hogy hagyná, hogy levegyék róla a rózsát és majd visszaveszi vasárnap. Az időfutamon meg bebiztosítja a győzelmet.
![]() |
|
|
|
| hazmesterzs |
20 May 2011 15:38:27
|
|
Vízhordó ![]() Hozzászólások: 172 Regisztrált: 26.05.09 |
Contadort csapat nélkül sem lesz egyszerű megverni, ott volt például, amikor nyert a Touron, Armstrong pedig harmadik lett, akkor se sokan segítették (meg is sértődött), inkább a texasinak próbáltak egy jobb helyezést kiharcolni (több, kevesebb sikerrel). |
|
|
|
| Fresi |
20 May 2011 16:10:12
|
Hegyi segítő![]() Hozzászólások: 347 Regisztrált: 16.05.09 |
Hát egyenlőre nincs nagy tempó a főmezőnyben talán majd az utolsó helyen belehúznak, de nagy attakot maximum a utolsó 2-3 km-en várok. |
|
|
|
| Nota |
20 May 2011 17:01:57
|
Go Rujano Go!
|
|
|
| Lighter33 |
20 May 2011 17:26:34
|
|
Na jólvan..
![]() |
|
|
|
| Fresi |
20 May 2011 22:09:01
|
Tartok tőle, hogy Contadort ezen a Giron nem tudják megszorítani. Egyedül Rujano képes vele tartani a lépést, de nenki sajnos akkora a hátránya, hogy a dobogós helye is véleményes... Ma megint demoraluzáló volt a különbség a mezőny és a Contador-Rujano páros között. Utánauk viszont van jónéhány olyan bringás, akik körülbelül hasonló erőt képvisel, közöttük nagy verseny alakulhat ki a dobogós helyekért, Ma egyébként nem számítottam ilyen korai támasára, de szerintem Alberto érezte, hogy a többiek nem nagyon tudtnak menni, benne meg még volt annyi, hogy meginduljon. Jól is tette nem kell itt annyit taktikázi amikor lehet menni akkor menni is kell bizony. Ez a bő három perces előny már most nagyon sok, ráadásul még növhet is bőven. Ugylátszik a többieknek már csak a 2, hely lehet a cél. Ami mondjuk nem rossz eredmény, de ekkora különbség már rég volt az első és a második közütt. Ettől függetlenül még valahol bízok benne, hogy valami nagy okosságot még kitalálnak az olaszok,,, hátha |
|
|
|
| Nota |
20 May 2011 23:11:41
|
Nem lesz már itt okosság, csak a remény él bennük hogy Conta kilukad. Annyi csak ezzel a baj hogy ma sem hajtotta ki magát. Ment egy tempón amiből váltott és csak a kis hegyimanó bírt vele menni nehezen. Ha nagyon kihajtotta volna magát akkor tudott volna még 20-30 másodpercet közé tenni de inkább a biztos komoly előnyre szavazott. Több nap mint kolbász, ad majd nekik még itt is ott is és begyűjti a pont meg a hegyi trikót is. Furcsállom hogy ennyire egymáshoz fáradtak a "nagyok". Még az öreg oroszra lehet számítani mert úgy néz ki kezd formába kerülni. Az is fura volt hogy a baszkok nem kicsit segítettek be Contadornak, nélkülük szétmehette volna magát a Saxo. Csak sajna Antónnak nem sikerült ellépnie a mezőnytől. Rujano-nak is sokat kellett próbálkoznia. El kellett ma búcsúzni Ciolektől és Appolloniótól is mert időn kívül értek be. Friss hír hogy kihagyják holnap a Monte Crostis-t, tehát csak a Zoncolan marad nagy hegynek. Ez így logikus és bőven elég nehéz ez a szakasz még így is. A sprinterek is nagyon örülnek, már akik még megmaradtak és lesz még hegy bőven azoknak akik keménykedni akarnak vasárnap meg a jövő héten. A 2009-es Giro d'Italia tippelde győztese A 2009-es Tour de France tippelde győztese |
|
|
|
| Monof |
21 May 2011 17:20:45
|
|
Csapattulajdonos ![]() Hozzászólások: 437 Regisztrált: 12.04.09 |
Jó volt ez így is, azért az a 20 km még jó lett volna. Contador tényleg azt csinál, amit akar, ez azért durva.
"Az élet szép, csak élni tudni kéne... " Az oldal és a csapat egyik alapító tagja. 2011-es Giro d'Italia tippelde győztese |
| Fresi |
21 May 2011 19:11:54
|
Contador tovább növelte így is az előnyét, de szerintem ma azért nem tűnt annyira érinthetetlennek. Látszódott az ő fején is hogy szenved rendesen. Persze a többiekén is... várom a holnapi szakaszt, hogy Nibaliék esetleg tudnak-e faragni valamit a spanyolon vagy marad minden a régiben és növeli az előnyét. A Liquigastól várnék csapat szinten valami nagyobb támadást eddig szinte semmit nem tudtak alkodtni, Szmyd nekem óriási csalódás, még szintem nem is láttam elől pedig már volt pár hegy... Talán előkerül holnap ő is |
|
|
|
| Boonen |
21 May 2011 22:57:36
|
|
Vízhordó ![]() Hozzászólások: 125 Regisztrált: 22.04.10 |
Scarponi számomra hatalmas csalódás... Az olasz nem érti meg, hogy ha Albertoval akar menni a lábai hamar fadarabbá válnak... De kérdezem én miéééééééééééért? Legalább próbálna meg 2. helyért menni nem Contadort figyelni hanem Nibalit mondjuk. Nibali is óriási csalódás, tavaly a Giro-Vuelta pároson sokkal jobb formában volt, valamit nagyon elnéztek. Hajrá öööööö Cataldo! |
|
|
|
| Lighter33 |
22 May 2011 13:39:20
|
|
Scarponi nekem is nagy csalódás. Verseny elején ő volt a reményem, de .....
![]() |
|
|
|
| Fresi |
22 May 2011 18:33:20
|
Húú hát ez nem akármilyen szakasz volt... Egyetlen probléma Knézy volt, ez az ember egyedül nem is üljön be bringát közvetíteni, inkább menyjen és kapáljon szőlőt... |
|
|
|
| Nota |
22 May 2011 20:01:11
|
Sajnos ő örökölte a negatív hozzáállást és Sipi nélkül nagyon unalmassá tud válni. Egyébként Nibalival kapcsolatban igaza volt, nagyon kemény volt nyilatkozósdiban pedig Contador mindig tisztelettel beszélt vele. Így most már küzdhet a dobogóért is Gadret-val vagy Nieve-vel.
|
|
|
|
22 May 2011 20:36:30
|
|
Csapattulajdonos![]() Hozzászólások: 526 Regisztrált: 10.04.09 |
Ha lenne egy nyelvválasztó gomb a távirányítón akkor biztosan az angol nyelvű kommentárt választanám a magyar helyett (bringaközvetítés Eurosport természetesen). Nem egy fokkal élvezetesebb... |
|
|
|
| Fresi |
22 May 2011 21:12:13
|
Nota! Szerintem nem árulok el nagy titkot azzal ha azt mondom, hogy én Nibalinak (és Scarponinak is) drukkolok ezan a Giro, meg persze általában is nagyon kedvelem őket. Szóval nyikván engem mélyebben értintett amiket Knézy mondott Nibalira, de egyébként több Contador fan is írta más fórumokon, hogy nagyon elvetette a súlykot annyit fikázta már Nibalit, ezt így nem lehet, ha neki személy szerint nem szimpatikus akkor aztmondom, hogy oké, de ő, mint kommentátor maradjon pártatlan és hagyja stúdión kívül ezeket a dolgokat. Bár ugye sokaszot az édesapja sem tudta ezt megtenni,,, Egyébként nem ez volt az első ilyen eset amikor valósággal "rászállt" valakire, egyszer Di Luca-t is nagyon fikázta kb. 3-4 évvel ezelött ha jól emlékszem... És ez a dolognak csak az egyik része. Nagyon elvan veszve, amikor egyedül közvetít, nem igazán tudja mi történik a mezőnyben, és sokszor ordas nagy hülyeségeket beszél, aztán persze rájön, hogy mivan és akkor úgy folytatja mintha misem történt volna. Pl. ma amikor Hoogerland megszökött az elmenésből azthitte hogy a főmezőnyből lépett meg. Pedig kb. 5× volt kiírva, hogy ottvan a szökésben de mind1, ő továbbra is azt mondogotta, hogy üldözőbe vette a szökevényket.... Egyébként még akkor is amikor kivolt írva a neve mellé, hogy Head of the race... Na jólvan mindenki hibázik nem erről van szó, de akkor legalább, mondta volna, hogy bocsánat elnéztem... De nem. De pl, amikor Garzelli ment elől és még volt 15 km hátra azt mondogatta, hogy megnyeri a szakaszt, pedig folyamatosan írtáka a különbséget és lehetett rá bőven számítani, hogy Nieve beérni. Egyébként meg sikeresen megállapította, hogy Garzelli a legjobb downhilles a mezőnyvben, mindezt úgy hogy lefelé is hoztak rajta bőven, miközben Nibali izomból elment Contadortól 25 mp-t. Ha meg valami bejön neki, akkor dícséri magát, hogy ő aztán mekkora szakértő... Emil! Otthon korábban UPC volt azon lehetett váltani nyelvet, volt angol, német, hollad és cseh is. Néha az angolon néztem és bár ott nem poénkodtak annyit azért érdekes volt. Most T-home van, ott pedig csak szlovákra tudok átkapcsolni de az meg felejtős. Egyébként lehet letölteni szakaszokat torrentről, pl. megnéztem azt a bizonyos 2006-os szakaszt, amit Landis nyert azzal a bizonyos nagy szökésével... Hát nem akármilyen élmény volt visszanézni eredeti olasz kommentárral, bár nem tudok olaszul elég sok mindent megértettem azért. Ajánlom mindenkinek ha van egy kis ideje. Ott tényleg szakértők ülnek a stúdióban, ráadásul nincs 5 percenkét reklám sem... Szerkesztette: Fresi - 22 May 2011 21:16:40 |
|
|
|
| Lighter33 |
22 May 2011 21:18:09
|
|
Nekem semmi bajom nincs Knézy-vel. Én bírom ahogy közvetítenek sipivel. A beszólogatásokkal, mindennel együtt úgy jó, ahogy van. Ha egyedül van, az nem annyira jó mert nem megy oda-vissza a dolog, de amikor ketten vannak, nagyon tudnak hasítani. Lehet azért élvezem ennyire, mert Én is ilyen vagyok. Mindenbe beleszólok, mindent elviccelek stb. Egy szónak is száz a vége, Én bírom Őt/Őket.
![]() |
|
|
|
| Ugrás a fórumra: |