Cycling Manager Hungary :: Profi Kerékpársport :: Minden egyéb
|
dOpPiNg ???
|
|
| Monof |
23 July 2011 08:53:37
|
|
Csapattulajdonos ![]() Hozzászólások: 437 Regisztrált: 12.04.09 |
Na jó, szerintem ezt most fejezzük be. Senki sem fog tudni hitelt érdemlően cáfolni vagy tényeket adni, hogy doppingolnak-e vagy sem. Vannak tények, ami mellette szólnak (lásd magyar mezőny, vagy pér évvel ezelőtt a komplett osztrák AMATŐR mezőny). Ellen szól, hogy egyre kevesebben buknak, illetve nincsenek nagyon látványos javulások, romlások. De hitelt érdemlően senki sem fogja tudni megmondani, mi a frankó.
"Az élet szép, csak élni tudni kéne... " Az oldal és a csapat egyik alapító tagja. 2011-es Giro d'Italia tippelde győztese |
| Nota |
23 July 2011 10:34:36
|
Tour de France győztes![]() Hozzászólások: 661 Regisztrált: 17.04.09 |
Talán azért az kijelenthető hogy most mindenkinek van esélye eredményeket elérni a nagyok között is. Nem kell 3-4 szezont segítőként lehúzni hogy megosszák velük a tuti recepteket, akár 20-22 évesen is érhetőek el nagy eredmények, és aki tehetséges az kap lehetőséget is. Szerintem ez a fontos és nem az hogy 100%-osan tiszta legyen a mezőny mert ilyen sosem lesz SEMELYIK sportban sem, beleértve a sakkot és az asztaliteniszt is. Valaki mindig próbálkozni fog.
A 2009-es Giro d'Italia tippelde győztese A 2009-es Tour de France tippelde győztese |
|
|
|
| Soldado |
23 July 2011 12:15:46
|
U23-as versenyző![]() Hozzászólások: 43 Regisztrált: 15.07.09 |
Contadornak szurkolok, de sztem ez sejthető volt, viszont (lehet hülyén hangzik) nagyon örültem amikor az Alp'd Huez utolsó kilométerén szinte megállt, akárcsak Andy a csütörtöki szakaszon. Egy pár éve szerintem ez nem történt volna meg, ez talán jelenthet valamit. Akárcsak az, hogy a (100% tiszta ) franciák nagyon feljöttek. Én sem mondom, hogy nincs dopping, csak azt, hogy jóval kevesebb, mint pár éve, és kevesebb, mint a legnépszerűbb sportokban, mint például tenisz, foci, USA sportok (hogy az olimpiai élsportokról, mint az úszás, vagy az atlétika, már ne is beszéljünk). Itt jön képbe a sportdiplomácia, az ő hibájuk hogy a kerékpár egyenlő a doppinggal. Egyszóval nem kérek mást, mint hogy a doppingellenesek dőljenek hátra élvezzék a küzdelmeket. Ha pedig véletlenül eszükbe jut a dopping akkor gondoljanak a fentebb leírtakra. Vamos Alberto. Szerkesztette: Soldado - 23 July 2011 12:16:42 |
|
|
|
| Fresi |
23 July 2011 12:51:15
|
Hegyi segítő![]() Hozzászólások: 347 Regisztrált: 16.05.09 |
Így van, azthisztem, hogy ha Alberto ráver 2 percet az Alpe D'Huez-en a komplett mezőnyre, az kb. olyan lett volna, mint Landis 2006-os nagy diadala, ami után persze el is meszelték. Nem lett volna reális, a csütörtöki nap után ez a tegnapi teljesítémény... hozzáteszem így is hatalamsat ment. Én személy szeint Voecklernek drukkolok, de azt mondom, így volt ez szép és jó ahogyan törtöént... Ez már sok lett volna így egyszerre, hogy mineden szakaszon tud menni a legjobbakkal. Nembaj akkor is hihetetlen volt :) |
|
|
|
| Soldado |
23 July 2011 13:13:27
|
U23-as versenyző![]() Hozzászólások: 43 Regisztrált: 15.07.09 |
A másik ami régóta böki csőröm: Nem tudom ki néz itt focit, de meg kell nézni egy Barca meccset. Az amit ők nyújtanak csapat szinten (értsd mindenki) legalább akkora teljesítmény, ha nem nagyobb, mint Armstongé, Contadoré és Landisé. Aki valaha sportolt, vagy csak nem volt felmentve tesiből az tudja, hogy az állóképességet, legjobban megterheli az intervall jellegű mozgás/edzés. Namármost, a Barca játékosai 90 percen át, év 50-60 meccsen keresztül, jóformán mást sem csinálnak (pusztán fizikai szempontból értem, hogy nem csinálnak mást), mint hogy sok rövid sprintet levágnak (ez sok sportban benne van pl.: tenisz, kosár). Állítom a legjobb állóképességgel rendelkező kerékpáros, mondjuk Schleck, nem biztos, hogy ezt bírná 40 meccsen át (nyilván cucc nélkül), úgy ahogy a katalánok. (ez nyilván sok csapatra igaz, csak a Barcára hatványozottan, ők valami nagyon szuper cuccot kaphatnak, ami mellett rengeteg dolgoznakl). Nem feltétlenül Dragonra és Szaszára gondolok, de amit egyes fórumokon művelnek - a médiáról nem is beszélve - ha Contador a hegy lábánál megindul, vagy Voeckler bír menni a nagyokkal, esetleg ha Hushovd nyer egy hegyi szakaszt (egyébként meg kellett volna nézni a pulzusoksat, hogy kinek mennyi volt) na attól a belem kifordul. Hihetetlen képmutatás zajlik nem csak a sportban de a világban is Nem akarok azzal jönni, hogy ezt tanulom, és szakértője vagyok a témának, (mert nem) de az elmúlt években olvastam és tanultam annyit a erről, hogy nem a levegőbe beszélek. Ui.: Nem áll szándékomban, senkit megsérteni, csak szeretném, ha ebbe is belegondolnának azok az emberek. Szerk.: kicsit elragadtattam magam, és néhol túloztam, de nem javítok bele. Szerkesztette: Soldado - 23 July 2011 13:29:21 |
|
|
|
| Dragon |
23 July 2011 15:15:26
|
|
Hegyi segítő ![]() Hozzászólások: 371 Regisztrált: 10.07.09 |
Én sem azt mondom, hogy mindenki doppingol aki kicsit is jobb az átlagnál. De nekem amit Contador művelt tegnap (az utolsó hegy feléig) az kicsit sok volt., pláne azért mert előtte lévő etapon meg nem bírt menni. Ha tegnap beért volna 2,5 perc előnnyel és ma az időfutam ad még ennyit az időfutamon, így megnyerné a Tourt, akkor azt mondanám: Ez embertelen! DE nem így történt, így nem mondom azt, hogy Contador doppingol. Én hiszem, ha valaki elér egy sikert azt tisztán teszi, de mindig motoszkál bennem a gondolat, ha embertelen dolgot visz véghez valaki, lehet, hogy nem tiszta. A 2010-es Tour de France tippelde nyertese. A 2010-es La Vuelta Espana tippelde ezüstérmese. A 2011-es La Vuelta Espana tippelde nyertese. SIPOS JÁNOS SOSEM FELEDÜNK EL! |
|
|
|
| Nota |
23 July 2011 16:18:00
|
Ez tiszta sor, lehet kétség egy teljesítmény láttán. Ez természetes, én is megfogalmazom néha hogy gyanús volt valaki, és ne lepődjünk meg ha egyszer csak lebukik. De azt nem látni hogy a sportág tisztul és kiegyensúlyozottá válik az vakság. Volt egy bejátszás a tegnapi szakaszon a jó öreg Lance fénykorából, na ő érdekesen ment felfele. Ez persze nem azt jelenti hogy Armstrong a saját korában ne lett volna az egyik legjobb versenyző, csak azt hogy embertelenül teljesített. Sokkal emberibb lett volna ha akkoriban is van egy Tour-ja ahol formán kívül teker mint most Conta és küzd egy helyezésért, de tudjuk hogy a vér profizmus enyhe szó arra amit műveltek az időtájt a Discovery-nél. Ott átlagos amerikaiból sztárrá váltak négyen öten, és kinyírták a világ legjobb csapatait hegyre fel. Volt abban az érában két nagy csapat, a már említett Disco és a T-Mobile. Utóbbiról kiderült hogy a profizmus része volt az orvosi felkészítés is ami nem állt meg egy határnál és doppingnak minősülő eljárásokat is bevetettek. Ennek ellenére Mindig a németek húzták a rövidebbet. Akkoriban nagyon sok versenyző jelentette ki hogy nincs esély a nagyok ellen, és láthattuk hogy igazuk volt. Most ugyanazok a nevek hallgatnak, vagy azt mondják hogy változott a helyzet. Talán nem nekünk kívülállóknak kellene okosnak lennünk hanem nekik profiknak.
A 2009-es Giro d'Italia tippelde győztese A 2009-es Tour de France tippelde győztese |
|
|
|
| Boonen |
23 July 2011 17:53:51
|
|
Vízhordó ![]() Hozzászólások: 125 Regisztrált: 22.04.10 |
Én azért kiváncsi lennék, hogy itt hány ember edz edzés alatt nem a munkába tekerésre gondolok hanem-30-120km-es edzésekre rendszeresen, ha egy sem akkor érdekesen ítéltek. |
|
|
|
| t_o_m_i |
25 July 2011 08:18:21
|
U23-as versenyző![]() Hozzászólások: 52 Regisztrált: 18.05.09 |
Soldado a Barcelonáról annyit, hogy náluk is nagyon komoly szabályozás van, hogy ki mikor mit ehet, személyre szabva, meccs után fél óra sem telhet el, és már kell inniuk-enniük a megfelelő táplálékkiegészítőt, hogy megfelelő legyen a regenerációjuk, ezt olvastam, amikor tavasszal valami esztelenben felmerült, hogy az istenek is doppingolhatnak, egyébként egészen nyilvánvaló, hogy "táplálékkiegészítők" nélkül nem tudnának ilyen kiegyensúlyozottan magas szinten teljesíteni, aztán, hogy ezek közül mit minősítenek doppingnak, és mit nem, az már csak pénz kérdése |
|
|
|
| Fresi |
25 July 2011 10:44:40
|
Boonen írta: Én azért kiváncsi lennék, hogy itt hány ember edz edzés alatt nem a munkába tekerésre gondolok hanem-30-120km-es edzésekre rendszeresen, ha egy sem akkor érdekesen ítéltek. Vagyunk azért páran, akik tekernek ![]() |
|
|
|
| Fresi |
26 July 2011 14:01:52
|
Hoppá megint van pozitív mintánk: http://velo.hu/in...dalkomment Érdekes, hogy itthon alig van ellőrzés, de ha van akkor mindig találnak mostanában valamit... |
|
|
|
| Monof |
27 July 2011 10:00:40
|
|
Csapattulajdonos ![]() Hozzászólások: 437 Regisztrált: 12.04.09 |
Fresi írta: Hoppá megint van pozitív mintánk: http://velo.hu/in...dalkomment Érdekes, hogy itthon alig van ellőrzés, de ha van akkor mindig találnak mostanában valamit... vagyis a nagy pénzzel rendelkezők nem doppingolnak...
"Az élet szép, csak élni tudni kéne... " Az oldal és a csapat egyik alapító tagja. 2011-es Giro d'Italia tippelde győztese |
| hazmesterzs |
13 September 2011 15:15:15
|
|
Vízhordó ![]() Hozzászólások: 172 Regisztrált: 26.05.09 |
Legújabb hír: Jeannie Longo-t doppingolással vádolják, állítólag a férje vett EPO-t 2007-ben és célozgatott rá hogy a feleségének lesz. |
|
|
|
| Nota |
07 February 2012 12:00:59
|
ÖCSÉM!!!! Eltiltották Contadort 2 évre. Ez persze nem ilyen egyszerű, mert nem azt jelenti hogy mostantól 2 évig nem látjuk majd, hisz már a Vueltán elindulhat. Akkor hogy jön ki a 2 év, úgy hogy elveszik az utóbbi másfél év eredményeit tőle, így aztán rengeteg változás lesz visszamenőleg az eredményekben. Ez szerintem a sport megcsúfolása, és ezek után nem lehet csodálkozni ha nem jönnek a szponzorok a kerékpárba. Ahogy Andy Schleck fogalmazott, végre 566 nap után legalább van döntés. Ennél a sportágnak minden jobb lett volna, az is ha elmeszelik meg az is ha hagyják menni. Valverde után most ez, nincs igazság sajnos. Gyakorlatilag nincs ember aki ennek a hírnek igazán örülni tudna, szégyen gyalázat amit velünk művelnek! A 2009-es Giro d'Italia tippelde győztese A 2009-es Tour de France tippelde győztese |
|
|
|
| Csabikaa13 |
07 February 2012 14:49:10
|
Világbajnok![]() Hozzászólások: 837 Regisztrált: 22.06.11 |
És ez minden nem oké mert a saxoban 67 % át a pontoknak ő szerezte így ujra vizsgálják a saxo uci licencszét és lehet hogy egy csapatot tettek tönre.Ami az ügyet illeti butaság az egész minimális szer votl a szervezetében.Kívánom hogy a vueltán ha elindulnak egy 10 est verjen rá a másodikra (:
Sipos János volt a Magyar kerékpározás legnagyobb alakja R.I.P.Te örökre itt élsz a szívübnkben <3 A 2012-es Tour de France tippelde bronzérmese. A 2013-as Giro'd Italia tippelde győztese A 100.-ik Tour de France tippelde bronzérmese. |
|
|
|
| hazmesterzs |
07 February 2012 18:47:37
|
|
Vízhordó ![]() Hozzászólások: 172 Regisztrált: 26.05.09 |
Ezzel a döntéssel csak saját töketlenségüket bizonyítják. (már bocsánat) |
|
|
|
| Fresi |
07 February 2012 19:19:10
|
Én sem értek egyet ezzel a döntéssel, pedig rám aztán nem lehet mondani, hogy Contador-drukker lennék. Az ügy elején arról volt még szó, hogy ez az 5 piktogramm anyag olyan kis mennyiség, amely még nem ütközne az doppingellenes szabállyal. Márpedig ha ez így van akkor milyen jogon ítélték el Contadort? Mert elvileg amit nem tilt a szamályzat azt lehet... A másik. Nem tudták Contadorra rábizonyítani a bűnösségét, akkor milyen jogon ítélték el? Hol marad a minden embert megillető ártatlanság védelme? Lance Armstrongtól akkor miért nem vették el sohasem semmi? Szerkesztette: Fresi - 07 February 2012 19:20:06 |
|
|
|
| Csabikaa13 |
07 February 2012 19:21:32
|
Világbajnok![]() Hozzászólások: 837 Regisztrált: 22.06.11 |
Ha ezt a szert egy vizhordószervezetében találjak felsemfujják elsemmondják de mivel Conti elég nagy sztár szerintem ez lehetett az oka :s
Sipos János volt a Magyar kerékpározás legnagyobb alakja R.I.P.Te örökre itt élsz a szívübnkben <3 A 2012-es Tour de France tippelde bronzérmese. A 2013-as Giro'd Italia tippelde győztese A 100.-ik Tour de France tippelde bronzérmese. |
|
|
|
| t_o_m_i |
08 February 2012 00:37:00
|
U23-as versenyző![]() Hozzászólások: 52 Regisztrált: 18.05.09 |
Én már Valverde esetében kifejtetem a véleményemet erről az egészről "Armtrongostul, mindenestül", csak ismételni tudnám magamat. |
|
|
|
| Nota |
08 February 2012 08:03:01
|
Igen, Lance megint megúszta azzal hogy nincs elegendő bizonyíték ellene, míg Valverde meg Conta esetében nekik kellett volna az ártatlanságukat bizonyítaniuk. Röhej. Én sajnos nem tudok attól sem elvonatkoztatni hogy ki melyik országból érkezett, Lance mint az USA hőse ugye feddhetetlen kell maradjon, míg a spanyolok mindenki szemét szúrják. Tartok tőle hogy azok a nagy kerékpáros nemzetek akik nem sok mindent nyertek mostanság, picit orroltak ezekre a remek spanyol kerekesekre és mindent megmozgattak annak az ügynek az érdekében hogy elmeszeljék őket. Csak hát senki nem lát kicsit távolabb ennél? Ezzel a döntéssel magát a sportágat taszítják a süllyesztőbe. Eddy Merckx nyilatkozott, és kifejtette hogy semelyik más sportban nem mennek ilyen messzire a doppingellenőrzés terén, és ez már túlzás. Az egész eljárásról pedig neki az jutott eszében mintha meg lenne koreografálva hogy a bringának a legtöbbet ártson. És igaza is van, mert épp eszű szponzor ebbe nem teszi a pénzét, hisz vagy eredménytelen lesz a csapat és szinte semmit nem ér a befektetés, vagy jönnek az eredmények és előbb utóbb valaki belekeveredik valami doppingos szituációba amivel teljesen lejáratnak egy márkanevet is. Az pedig hogy utólag jó pár verseny eredményét írják át meg egy vicc. Senki nem tudja hogy a hetedik meg 11-dik mit szedett mert valószínűleg meg sem vizsgálták a befutó után, és papíron nyerni Tour-t sem lehet egy felemelő érzés. A kerékpár a bokszhoz hasonlóan a sikerességi listán (palmeras) nyugszik, de ezek után már ezt sem biztos hogy érdemes nézegetni hisz ki tudja kiket vettek ki valaki elől míg dobogós lett egy nagy körön. Na mindegy is, csak megint belerúgtak egy egyébként is levegőért kapkodó sportba, míg a foci, a tenisz meg még egy-két túlfizetett sport azt csinál amit akar. A kerékpár réteg sport, tízből jó ha 1 ember olyan hogy értékelni tudja esetleg, és ha ezek az emberek elfordulnak valamiért akkor nem lépnek újak a helyükre. A maradék kilencet kicsit sem köti le ez a versenyzés, tíz percet nem tudná nézni a bringát, nem hogy megértse.
|
|
|
| Ugrás a fórumra: |