Cycling Manager Hungary :: Profi Kerékpársport :: Tour de France
|
Le Tour de France
|
|
| Lighter33 |
01 July 2010 21:46:42
|
|
Hegyi segítő ![]() Hozzászólások: 362 Regisztrált: 17.04.09 |
Lesz tippverseny? |
|
|
|
| tibo |
01 July 2010 22:22:59
|
|
Csapattulajdonos ![]() Hozzászólások: 367 Regisztrált: 18.04.09 |
Igen jó lenne ha még ez a tippverseny lemenne |
|
|
|
| japan |
02 July 2010 07:14:19
|
Ifi versenyző![]() Hozzászólások: 3 Regisztrált: 01.07.10 |
E-mail írta: japan írta: Újabb privi Már ne haragudj, de miért kell ezeket itt közölni?????? Pont azért privát üzenet, mert csak neki szól és majd elolvassa ha be van jelentkezve! Mj: hamarosan kitörlöm ezt a három hozzászólást, hogy végre tényleg a Tour legyen a téma.... Bocsi, bocsi, bocsi ![]() |
|
|
|
| Szasza78 |
04 July 2010 19:53:45
|
Vízhordó![]() Hozzászólások: 222 Regisztrált: 21.05.09 |
Jól látom, hogy az idén a Mount Ventoux-t nem érinti a verseny???? ![]() |
|
|
|
| Nota |
05 July 2010 08:33:11
|
Tour de France győztes![]() Hozzászólások: 661 Regisztrált: 17.04.09 |
Igen, Alp d'huez sem lesz idén a Tour-on.
A 2009-es Giro d'Italia tippelde győztese A 2009-es Tour de France tippelde győztese |
|
|
|
| Nota |
05 July 2010 08:54:49
|
Egyébként sajna nem láttam élőben a szakaszt, de szerencsére az uccsó 2 kiló felkerült a netre jó minőségben kommentárral: YouTube Videó Jól látszik a kikockázáson hogy mit csinált Cavendish. Már azt sem értettem miért tippeltétek erre a szakaszra őt győztesnek mert nincs ott fejben a srác. Nagyon nincs ott. Ettől persze kijöhet neki a lépés, csak nem túl esélyes. Most is nekitámaszkodott a kanyarban Petacchi felvezető emberének és Freire már nem tudta kikerülni őket. Megint elrontotta mások játékát pedig Oscar nagyon jó formában van és dobógóesélye ezen a szakaszon is lett volna. Ezt a kanyart is rutinosan jól vette volna a spanyol pedig idiótaság ilyen kanyarokkal tarkítani az utolsó kilométereket és nagyban köszönhetőek ennek a bukások. Teljesen szétrázódott tőle a mezőny és keresgélhették újra a helyeiket a sprinterek amire nem volt már idő. Petacchi egyébként nagyon erős, jól mutatta ezt ez a sprint. Egyébként az ő megindulása indította el az uccsó esést mert Mondory bújt mögé és Farrar is rá akarta tenni a kereket. Amikor AleJet kibújt oldalra akkor viszont összeütköztek a kerekeik és nem tudták elkerülni a bukfencet. Poén hogy úgy összeakadt a két bringa hogy Farrar behúzta a célba magával a francia bringáját. Sajnálom Farrart, talán ő le tudta volna hagyni az olaszt akinek azért valahol örülök, régóta várt már egy ilyen nagy sikerre. Hushovd nekem picit fásult, McEwen már nem elég gyors a többieknek pedig nem volt esélyük a bukások miatt ezért nehéz megmondani ki hova érhetett volna. Nagy butaság hogy nincs időjóváírás mert az sokat dobna a versenyen már az első héten is. Tény hogy növeli a hegyi befutón győzedelmeskedők előnyét és kevésbé fontos a hegyi támadás tőle, de szerintem nincs annyi hegyi befutó hogy ez akkora gebasz lenne, viszont sok érdekességet veszítünk vele a többi etapon. A 2009-es Giro d'Italia tippelde győztese A 2009-es Tour de France tippelde győztese |
|
|
|
| Sipetya |
05 July 2010 10:25:44
|
|
Hegyi segítő ![]() Hozzászólások: 427 Regisztrált: 15.04.09 |
Mért nincs ott fejben Cavendish? Nem nagyon követtem a szezon során, hogy mit csinált.
![]() |
|
|
|
| Szasza78 |
05 July 2010 13:01:39
|
Nota írta: Igen, Alp d'huez sem lesz idén a Tour-on. Köszi! Ez olyan mintha a Paris-Rubaix-ból kivennék a macsakaköveket... |
|
|
|
| Nota |
05 July 2010 13:04:43
|
Alapból nincs közel sem olyan szezonja mint tavaly és van rajta egy nem kis nyomás. Nincs minden rendben a csapaton belül sem, állandó a rivalizálása Greipel-el. Simán el tudom képzelni hogy ez megosztja a sprintet felvezető embereket is. Tuti hogy Martin meg Rogers sem rendeli úgy alá magát a sprinteknek mint tavaly. Aztán ott volt a svájci kör negyedik szakasza ahol Cavendish egy megkérdőjelezhető sprinteléssel megakasztotta az egész mezőnyt és sikerült több embernek is elrontania a szezonját. Ha jól tudom akkor ezért nincs most pl Boonen vagy épp Haussler de nem esett az jól Cioleknek sem. Persze mindenki elkezdte ócsárolni Cavendish-t és ez nem esett jól neki. Szóval szerintem nagyon frusztrált és nincs ott a Tour-on fejben. Én egyébként sem komáltam őt, túl arrogánsnak tartom, sokkal jobban szimpatizálok a kicsit szerényebb kerekesekkel.
A 2009-es Giro d'Italia tippelde győztese A 2009-es Tour de France tippelde győztese |
|
|
|
| Lighter33 |
05 July 2010 16:37:06
|
|
Hát eddig igen érdekes ez az idei Tour. A végén még a hegyek előtt eldől, hogy ki fog nyerni :S |
|
|
|
| Lighter33 |
05 July 2010 16:41:46
|
|
Mindenesetre nagyon élvezetes. |
|
|
|
| Sipetya |
05 July 2010 17:02:37
|
|
Hát én ezt a szakaszt nem éppen élveztem, amikor megláttam hogy Andy elesett, meg gondolom Frank is, de az szép volt ahogy a többiek megvárták őket, meg a többieket. Most azért a Saxo rengeteget feláldozott azért, hogy felérjenek Schleckék.
![]() |
|
|
|
| tibo |
05 July 2010 17:58:49
|
|
Sziasztok mi történt a mai szakaszon?? Azt olvastam hogy Andy és talán Frank is esett de hogyan?? Csak a legvégét láttam hogy Cancellara nagyon ideges és mutogat hogy senki ne támadjon. A quickstep szökésben biztos voltam de hogy Chavanel győz a sérülése után arra nem. |
|
|
|
| Nota |
05 July 2010 23:52:43
|
Hát nekem nem tetszett ez a ledumált befutó mivel a sport szellemével nehezen egyeztethető össze. Egy dolog a taktikázás meg egymás elismerése de hogy megnyeressünk valakivel egy Tour de France szakaszt és ráadjuk a sárgát 3-4 szakaszra? Ráadásul voltak olyanok a mezőnyben akik személyesen nagyon rosszul érintettek ebben. Ilyen Tony Martin aki csöndben elfogadta a sorsát pedig kinézett neki hogy komolyat hozzon a többi összetett menőn és rajta lehessen jópár napig a sárga Fabian után. Persze értem én hogy milyen szép dolog bevárni az esőket, de ez máskor nincs így. Tegnap nem lehetett bevárni Freire-t aki hibátlanul versenyzett csak épp nem tudta kikerülni Cav-et. Ez a sport ilyen és máskor mindenki elfogadja. Hushovd-al értek egyet aki nagyon dühös volt a szakasz után. Azt mondta: "Egész nap a szakaszgyőzelemért bicikliztem meg a zöld trikóért és végül semmire nem volt esélyem. Ez nem fair. Ugyanez fog történni holnap? Ha Alberto Contador vagy egy másik nagy versenyző bukik a rázatón akkor joga lesz kérni hogy bevárják? Mikor fogunk versenyezni?" Gondoljunk bele, nincs túl sok szakasz ami a sprintereknek kedvezne és hogy idióták bukása miatt nem érnek oda a világ legjobb spinterei hol meg az ilyen esetek húzzák keresztül a számításukat. Ne felejtsük el hogy ez nekik is az év versenye és nem csak a Schleck tesóknak. Persze azok akiknek a csapata jól jött ki a dologból már arról beszélnek hogy nagyon veszélyes volt a szakasz és ez ellen demonstráltak a végén. Ja persze, csak más versenyeken is útba ejtik ezeket a lejtőket és mondjuk holnap sem lesz kevésbé veszélyes egy esetleg vízes pavé. De láttunk mi már érdekes szakaszokat Giro-n meg Vueltán is és valahogy azzal nem volt senkinek problémája ahogy az idiótán tervezett uccsó 3 km-ek miatt sem demonstráltak még. Pláne nem egy szakasz befutójánál. Az az igazság hogy nem szép gesztusok motiválták itt a mezőnyt hanem egyszerű érdekek. Ez nem olyan volt mint mikor Ullrich bevárta Armstrongot. Arról nem is beszélve hogy a mostani bukók azért valamellyest thettek is a bukásukról hisz nem mindenkinek okozott gondot ez a lejtmenet. Remélem holnap igazi verseny lesz mert különben tippelni sem egyszerű. A 2009-es Giro d'Italia tippelde győztese A 2009-es Tour de France tippelde győztese |
|
|
|
| Szasza78 |
06 July 2010 08:04:55
|
Nota írta: Hát nekem nem tetszett ez a ledumált befutó mivel a sport szellemével nehezen egyeztethető össze. Egy dolog a taktikázás meg egymás elismerése de hogy megnyeressünk valakivel egy Tour de France szakaszt és ráadjuk a sárgát 3-4 szakaszra? Ráadásul voltak olyanok a mezőnyben akik személyesen nagyon rosszul érintettek ebben. Ilyen Tony Martin aki csöndben elfogadta a sorsát pedig kinézett neki hogy komolyat hozzon a többi összetett menőn és rajta lehessen jópár napig a sárga Fabian után. Persze értem én hogy milyen szép dolog bevárni az esőket, de ez máskor nincs így. Tegnap nem lehetett bevárni Freire-t aki hibátlanul versenyzett csak épp nem tudta kikerülni Cav-et. Ez a sport ilyen és máskor mindenki elfogadja. Hushovd-al értek egyet aki nagyon dühös volt a szakasz után. Azt mondta: "Egész nap a szakaszgyőzelemért bicikliztem meg a zöld trikóért és végül semmire nem volt esélyem. Ez nem fair. Ugyanez fog történni holnap? Ha Alberto Contador vagy egy másik nagy versenyző bukik a rázatón akkor joga lesz kérni hogy bevárják? Mikor fogunk versenyezni?" Gondoljunk bele, nincs túl sok szakasz ami a sprintereknek kedvezne és hogy idióták bukása miatt nem érnek oda a világ legjobb spinterei hol meg az ilyen esetek húzzák keresztül a számításukat. Ne felejtsük el hogy ez nekik is az év versenye és nem csak a Schleck tesóknak. Persze azok akiknek a csapata jól jött ki a dologból már arról beszélnek hogy nagyon veszélyes volt a szakasz és ez ellen demonstráltak a végén. Ja persze, csak más versenyeken is útba ejtik ezeket a lejtőket és mondjuk holnap sem lesz kevésbé veszélyes egy esetleg vízes pavé. De láttunk mi már érdekes szakaszokat Giro-n meg Vueltán is és valahogy azzal nem volt senkinek problémája ahogy az idiótán tervezett uccsó 3 km-ek miatt sem demonstráltak még. Pláne nem egy szakasz befutójánál. Az az igazság hogy nem szép gesztusok motiválták itt a mezőnyt hanem egyszerű érdekek. Ez nem olyan volt mint mikor Ullrich bevárta Armstrongot. Arról nem is beszélve hogy a mostani bukók azért valamellyest thettek is a bukásukról hisz nem mindenkinek okozott gondot ez a lejtmenet. Remélem holnap igazi verseny lesz mert különben tippelni sem egyszerű. Kivételesen egyet kell értsek veled... ![]() Bár nem ismerjük az igazi okokat,a részleteket hogy valójában mi vezetett ide. Valójában ezzel megölik a versenyt. Nyilván most ez volt a cél. (gondolom az ő véleményüket sokszor nagy ívben leszarják és igazi "elméleti" emberek mondják meg merre van az arra, akik még sosem ültek kerékpáron és ilyesmi vezethetett idáig) |
|
|
|
| Nota |
06 July 2010 08:16:01
|
További érdekes megnyilatkozások. Riisúgy nyilatkozott hogy az egész dologról nem tudott semmit, és ezt a versenyzőknek kell eldönteni mivel ők mennek ezeken a veszélyes utakon. Aztán jött egy hosszabb Cancellara interjú amiben arról beszélt hogy ez így volt fair és egyáltalán nem sajnálja hogy elvesztette vele a sárgát, nem szabad önzőnek lenni, ... Csak egyszer szólta el magát amikor is: "a kerékpár nem egyéni sport, csapatsport így hát vártam a hátul levő Schleck-ekre, és hát arra hogy összeérjen a mezőny" Szóval akkor most milyen fair-ségről beszélünk. Ez sima taktika volt. Martin meg valami olyasmivel fejezte be a diplomatikus mondókáját hogy ez egy jó ötlet volt, különben a nagy favoritok sok időt vesztettek volna. Hát igen, ez erről szólt és nem az útviszonyokról. A legjobban az zavar hogy a Saxo bank azzal fogta vissza azokat akik hajtottak volna hogy ez nem fair és nézzék meg ők feláldozzák még a sárgát is mert milyen rendesek és jólelkűek szóval maradjon mindenki a seggén és protestáljanak az útviszonyok ellen. De könyörgöm akkor mit szólnak a pavé-hoz? Az nem veszélyes? Szóval sunyi mód valami sportszerűség mögé bújtak miközben egyáltalán nem voltak sportszerűek. A sporthoz hozzátartozik az esés is és az is hogy erre ki hogy tud reagálni, milyen gyorsan kap új bringát, hogy hozzák fel a társak, stb. A szakasz után lehetett volna protestálni ma délben, vagy lehordani a szervezőket a sajtóban de nem kellett volna a versenyt elrontani. Ez nagyon nem volt fair az erős sprintelni tudó versenyzőkkel szemben. Nekik ez volt az egyik nagy esélyük. Milyen lenne már ha az egyik hegyi befutónál verseny helyett demonstrálnának a srácok és együtt jönnének be? A 2009-es Giro d'Italia tippelde győztese A 2009-es Tour de France tippelde győztese |
|
|
|
| Szasza78 |
06 July 2010 08:28:34
|
Érdekes nyilatkozatok. Kíváncsi vagyok, vajon akkor is sztrájkoltak volna-e, ha nem maradnak le a hegyi menők?! Gondolom nem... Cancellara mindenkit beültetett a hintába ![]() |
|
|
|
| tibo |
06 July 2010 09:06:59
|
|
Szerintem pedig így volt sportszerű mert az úttal valami nem volt rendben nem a víz miatt csúsztak el hanem valószínűleg valamilyen olaj került az útra. És ezt nem én találtam ki hanem sok kerekes nyilatkozta pl Armstrong is. Az esti adásban lehetett rajta látni hogy nagyon megviselt. Különben meg ha valaki nagyon menni akart volna az mér nem ment? A cervelo mér nem ment tovább? azért mert Cancellara szólt nekik? Nem. Azért mert a csapatvezetés őket is kérte hogy ne menjenek mert súlyos sérülések történtek és pl Sastre sem volt elől. Szerintem a Freire esetet ne hasonlítsuk össze mert az már az uccsó 3 km belül volt és nem 85 estek el törtök bordájukat, csuklójukat. Most mindenki a Saxobankra mutogat de ha Contador esett volna akkor is ez lett volna. Ha 75 ereszkedsz lefele és halálfélelmed van a csúszós úttól aznap te sem akarsz már nagyon támadni. Bár hozáteszem azért a végén sprinthalyrá lehetett volna.Az más dolog ha valaki ma esik és szál ki a versenyből ugyan is ezzel számolnak a macskakövön. Amúgy meg nemhogy örülnének a franciák is mint majom a.... mert 3-4 napig francián lesz a sárga trikó. |
|
|
|
| Sipetya |
06 July 2010 09:52:49
|
|
Tiboval kell hogy egyetértsek. Nem tudom felfogni, hogy mi értelme volt a Vueltát, a Girot és most a Tour ilyen terepekre vinni. Folyton csak az esés van belőle, így még a hegyi szakaszok előtt leszűkül az esélyesek tábora 3-4 főre. Szerintem ez így volt fair, hogy megvártak mindenkit akit tudtak(kivéve Vanvdeveldet), mivel nem csak 10-12 ember bukott, hanem gyakorlatilag az egész mezőny ottmaradt. És szerintem senki sem akar a szervezők hülyeségéből Tourt nyerni. Lancenek sem tetszett ez az egész, le is nyilatkozta hogy mi a fenét keres itt, és mért nem van a tengerparton. Akár még a motorosok is demonstrálhattak volna mert ha jól tudom közülük is buktak páran... Még valami: azoknak a véleményét kéne meghallgatni a fórumon, aki versenyszerűen kerékpározik (mint pl: Tibo), mert ők szerintem sokkal jobban megértik ezt az egészet. Szerkesztette: Sipetya - 06 July 2010 09:56:50 ![]() |
|
|
|
| Sipetya |
06 July 2010 10:08:06
|
|
Vandevelde a Giro után a Tourt is feladni kényszerült. Farrart és Deant kórházba szállították, mindketten tudják folytatni, igaz Farrar csuklótöréssel. Most a Garmin vezetősége biztos örülhet ezeknek az utaknak...
![]() |
|
|
|
| Ugrás a fórumra: |