24 April 2026 19:10:23
Üzenőfal
Üzenet küldéséhez be kell jelentkezni

26 August 2015 10:25:36
Mi a helyzet a ligával?

04 August 2015 18:44:12
Válaszod meg is kaptad Grin Smile

04 August 2015 14:28:39
Most már elmondod mit találtál ki?

04 August 2015 14:05:53
Sikerült letölteni a játékot akinek gondja volt? Ha az én linkemmel nem ment most már fent van másik verzió is(CODEX)

28 July 2015 19:09:01
Indulhat is a PCM 11-es móka! Smile

Archívum
Felhasználók
Online vendégek: 1

Online tagok: 0

Regisztráltak: 928
Legújabb tag: Iyuit01
Bejelentkezés
Felhasználónév

Jelszó

Még nem regisztráltál?
Regisztráció

Elfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése
Szavazás
Kis Dario kalandjai videős vagy szöveges formátumban legyen?

Szavazáshoz be kell jelentkezni
Cycling Manager Hungary :: Profi Kerékpársport :: Minden egyéb
 Téma nyomtatása
Critérium du Dauphiné 2011
Fresi
#1 Hozzászólás nyomtatása
04 June 2011 12:55:04
Hegyi segítő

Regisztrált: 16.05.09

Holnaptól kezdődik a Tour egyik legnagyobb felvezető versenye a Critérium du Dauphiné! Az indulók között megtaláljuk Szeghalmi Bálintot a Lampre színeiben. A szakaszokat elnézve nehéz verseny lesz prológgal, hosszú időfutammal kemény hegyi szakaszokkal.
Szóval érdemes lesz figyelemmel követni az Eurosporton és persze ide lehet írni a versenyről, a Tour-menőkről nomeg Szegáról! Smile

Nota
#2 Hozzászólás nyomtatása
04 June 2011 16:23:51
Tour de France győztes

Regisztrált: 17.04.09

Titkon reméltem ezt legalább adja az eurosport, bár lehet hogy nem tudom majd rendesen követni. Ez igazi teszt sok versenyzőnek, és sokan itt tudják kiharcolni a csapattagságot is. Sajnálom hogy a nagymenők ilyenkor még nem hajtják ki magukat, de így legalább van esélye csillogni a második vonalnak. Nem tudom van e esélye Szeghalminak a Tour csapatba kerülni, de az szinte biztos hogy a Giro-t végig nyomók nem mennek majd a francia körre. Így aztán a lampre vagy Petacchira lesz kihegyezve, vagy Cunego-ra. Kaschechkin is indul a Dauphinén és ha nagyot megy akkor még ő is lehet opció, illetve Bole is szerzett már nevet a mezőnyben. Az olaszok tele vannak jó versenyzőkkel, biztos nehéz lehet kivívni a csapattagságot. Szegának az lenne a legjobb ha nagyot tudna menni Bole-nak vagy Kaschnak és megmutatná hogy még így sincs limitveszélyben a nap végén. Nem kell neki jó eredményt elérnie, elég ha úgy jut ki a Tour-ra mint az első feláldozandó katona. Ez is iszonyat nagy megtiszteltetés lenne neki, és szerintem karrierje egyik csúcspontja. Szurkoljunk neki!
A 2009-es Giro d'Italia tippelde győztese
A 2009-es Tour de France tippelde győztese

Fresi
#3 Hozzászólás nyomtatása
04 June 2011 17:02:04
Hegyi segítő

Szerintem egy Tour Szegának nagyon erős lenne, még. Ez ez első éve a legjobbak között, ehhez képest csak "lángosharapókon" versenyzett eddig. Ráadásul egy Tourral kezdeni a háromhetes pályafutásodat borzasztó néhéz lehet... Egyébként még a szezon elött egy interjúban elmondta, hogy a legnagyobb esélye a Vueltára van, a Girora azt monda lehetetlen a Tourra pedig nem valószínű. A Vuelta idejére visztont jó formába kerülhet szóval arra van sansz. Én nagyon örülnék neki ha ott indulhatna, de valóban elég jó a Lampre kerete, szóval azt sem venném biztosra.
A Tour helyett szerintem az osztrák körre nevezik majd, ami szintén egy elég jó verseny és Lampre az utóbbi években mindíg indult, igaz a gyengébbik sorral, de ott lehet hogy egy kicsit szabadabban versenyezhetne.
Szerkesztette: Fresi - 04 June 2011 17:03:27

Fresi
#4 Hozzászólás nyomtatása
04 June 2011 21:07:44
Hegyi segítő

Erre ma kiderült, hogy az osztrák körversenyen biztos nem indul Szega, mert nincs ott az induló csapatok között a Lampre.

Nota
#5 Hozzászólás nyomtatása
04 June 2011 21:30:41
Tour de France győztes

A lampre azért jó csapat Szegának mert nem félnek új emberekhez nyúlni, nem kevés Kelet-Európai-t fedeztek már fel a profi világnak. Az hogy sok e neki a Tour azért nem azon múlik hogy hány éve van a "nagyok" között. Nem véletlen hogy őt küldik a Dauphiné-re. Simán el tudom képzelni hogy a lampre idén a Giro mellett inkább a Vuelta-ra fog összpontosítani és akkor a Tour-ra nem a legerősebb bandát küldik majd. Persze nem tudok többet másoknál, csak tippelek, de láttunk már ilyesmit olasz meg spanyol csapatoktól. És ha így alakulna akkor lehetne Tour Szegának. Persze most kapásból egy olyanra sem emlékszem hogy egy csapat a Tour-t "adja fel", de vannak furcsa dolgok. Az nem árt ha azért a Dauphinén nagyot megy mint segítő.

Fresi
#6 Hozzászólás nyomtatása
05 June 2011 18:54:54
Hegyi segítő

Boom nyerte a rövid prológot, Szega 150. jött be 44" hátránnyal, csapatából 2 emmert is megelőzött bár szerintem ők nem tették oda magukat, Malori legalábbis biztos nem, vele nem tudom mi történhetett.

Fresi
#7 Hozzászólás nyomtatása
07 June 2011 18:29:57
Hegyi segítő

Hát Szegának nem megy valami jól eddig. Tegnap és ma is az utolsó gruppettóval jött és jelenleg a 175. helyen áll 18'44" hátránnyal. Holnap az időfutam sem kedvez neki utőna meg jönnek a néhéz szakaszok, szóval nagyon nehéz lesz, remélem azét végigmegy!

#8 Hozzászólás nyomtatása
07 June 2011 19:07:05
Csapattulajdonos

Regisztrált: 10.04.09

Csodát azért ne várjunk Szegától. A Tusnad és a Lampre nem egy kategória. Nehéz feladat vár rá, de próbál helytállni - ezt nyilatkozta is. Drukkoljunk neki, de azért ne ringassuk álmokba magunkat! Pl. a Tour szerintem tök esélytelen, főleg látva azt hogy már itt gondjai vannak. Ha a nyáron sikerülne viszont formába jönnie és megszoknia a nemzetközi mezőnyt akkor a Vuelta talán összejöhet (ha nem visz bivalyerős sort a Lampre) - bár nem hiszem hogy végig tudna ott menni. De kívánom neki hogy cáfoljon meg!

Rátérve egy kicsit a Dauphine-re: Degenkolb nyert ma. Végre egy ügyes német sprinter Zabel után! Régóta figyelgetem a srácot. Anno a Thüringer Energie Teamben nevelkedett, versenyzett és szerzett világbajnoki bronzérmet. Már akkor látszott hogy jó versenyző lehet belőle, nem véletlenül került a HTC-hez. A Thüringer Energie amúgy sem egy rossz csapat, ha valaki már oda bekerül akkor onnan már csak egy lépés a profi mezőny. Még két példát említenék: Marcel Kittel - ő Degenkolb kortársa, U23-as Európa Bajnok, nagyon jól bírja az időfutamot és a sprintet is - mostanság a Skil-Shimanonál keresi a kenyerét. A Dönkerki 5 naposon nyert egy pár szakaszt... (5-ből 3-at, vagy 4-et....). Az utolsó versenyző aki jó lett és thüringiában kezdett: Tony Martin. Talán nem kell bemutatnom senkinek... :-)

Fresi
#9 Hozzászólás nyomtatása
07 June 2011 19:27:36
Hegyi segítő

Szegával kapcsolatban Emillel maximálisan egyetértek.

A németek meg egyértelműen feljövőben vannak, gyanítom, hogy lassan visszatér majd a pénz a német kerékpársportba és megint lesz német körverseny és ütős csapat is a legjobbaknál.

Nota
#10 Hozzászólás nyomtatása
08 June 2011 21:33:30
Tour de France győztes

Szerintem Szega megint kitett magáért, a Tour hosszú időfutamán 6 percet kapott Martin-tól. Basso csak 8 mp-el volt nála gyorsabb. Olyanokkal végzett egy környéken mint Gusev, Boom, vagy Zubeldia. Na nem mondom hogy ők csúcsformában tették oda nagyon magukat, de ez nem is kell hogy érdekeljen minket. Szega olyat hajtott ami vállalható, és akár egy csapatidőfutamon is használható lett volna. Meglátjuk mi lesz a hegyeken. Ha tud az elején segíteni és simán bejön a grupetóval akkor elégedettek lesznek vele az olaszok mert ez lehet a dolga.

Fresi
#11 Hozzászólás nyomtatása
08 June 2011 23:14:41
Hegyi segítő

Igen ma szépen ment Szega, és sikerült egy picit előrébb lépnie az összetettben is. Ez vállalható volt tőle ma mindenképpen. Hogy a hegyeken mire lesz képes meglátjuk, remélem hogy azért van nagyobb célja is minthogy az utolsó csoporttal érkezzen,

Nota
#12 Hozzászólás nyomtatása
09 June 2011 06:08:45
Tour de France győztes

Szerintem próbáld a menedzser oldaláról nézni a dolgokat. Szeghalmit nem azért igazolták hogy jó eredményeket érjen el, csak azért hogy a nálánál jobbakat segítse akár már az első kilométereken. Nekik most nem hiányzik hogy még egy srác legyen aki a saját érdekeit nézi és nem a csapatét. Szóval vízhordás meg tempó diktálás az első 100 kilón utána meg okosan jönni a sprinterekkel. Egy szökés jót tehetne Szega lelkének is és a respektjének, de csak ha reggel ezt lehetőségként vetik fel neki. Idén az kell legyen a célja hogy megragadjon a profik között.

Fresi
#13 Hozzászólás nyomtatása
11 June 2011 18:58:36
Hegyi segítő

Szeghalmi feladta a versenyt, ahogy Kondrut és Kashechkin is a Lampréból. Egyenlőre nem tudni, hogy miért.

Nota
#14 Hozzászólás nyomtatása
11 June 2011 21:54:48
Tour de France győztes

Reméljük nem bukás vagy ilyesmi!

Fresi
#15 Hozzászólás nyomtatása
12 June 2011 10:08:15
Hegyi segítő

Közben megvan, szerencsére nem bukás, egyszerűen elfáradt. Nagyon-nagy menés van ezen a versenyen, nem is csoda, hogy nem bírta a több napig tartó megmérettetést. Még Zabriskie nyilatkozta, amikor az első 3 hetes versenyét mente (Vuelta), hogy alig bírta ki, mert elötte ilyen megterhelést még soha nem kapott... Szóval ezért is kirtikus az eslő 3 hetes mindíg mit fentebb is említettem. De egyébként Szega még 1 hetesen sem kapott ekkora megterhelést, szóval én nem csodálkozom rakta, hogy nem tudott végig menni. Érdemes belegondolni pl. hogy a tegnapi igen nehéz szakon is mentek majdnem 39-es átlagot.. És ez még nem is a Tour.

Sipetya
#16 Hozzászólás nyomtatása
12 June 2011 13:41:19

Hegyi segítő

Regisztrált: 15.04.09

Egyszer jó lenne ha egyáltalán egy szakaszon beférne a top 100-ba, mert ez így egyre cinkesebb..
kepfeltoltes.hu/100112/matthews_www.kepfeltoltes.hu_.png

Fresi
#17 Hozzászólás nyomtatása
13 June 2011 10:49:26
Hegyi segítő

Talán majd a Szlovén körversenyen jobban megy Szega, ott azért gyengébb mezőny lesz, jó lenne, ha simán végigmené és azrét elől is menne.

A verseny egyébként Wiggins nyerte, elsősorban a jó időfutamának köszönhetően. A hegyekben sem ment rosszul, amolyan időfutam stílusban, csak a saját tempóját mente nem figyelt a többiekre, de így is tartotta a lépést velük. Rodriguez tűnt nagyon erősnek megis nyerte az utolsó két napot. A Többiek nagyjából azt hozták, amire lehetett számítani tőlük, így a Tour elött.
Figyelemre méltó a franciák jó szereplése, Kern, Peraud és Voeckler is az első 10-ben végzett. Kíváncsian várom, hogy a Touron, hogyan szerepelek majd ők ill. a többi jó francia. Azt gondolom, hogy ha a TOP 10-be nem is tudnak majd bekerülni, bár szerintem lesz francia ott, de szakaszokat nyerhetnek szép számmal.
Voeckler nekem a nagy kedvencem és idén elképesztően jól megy. Nem véletlenül vezeti a Europe Tour-t. Ráadásul a Word Tourban is rendre jól szerepelt ebben az évben. Bár szerintem ő inkább 1-2 szakaszra fog rámenni.

Nota
#18 Hozzászólás nyomtatása
13 June 2011 21:45:33
Tour de France győztes

Én hajlamos vagyok azt gondolni hogy a sportág sokat tisztult, már egy kezdő fiatal is képes nagy eredményeket elérni, és sokkal kiegyenlítettebb a mezőny, sokkal többen bírják a tempót és sokkal többre képesek azok akik évek óta hangos szószólói a tiszta sportnak lásd Voeckler.

Úgy látom hogy Wiggins jó lesz a Tour-on, bár nagyon kétlem hogy ez akár a dobogóra elég lenne de talán egy top10 össze jöhet ha nem lesz sok rossz napja. Evans az aki ideális állapotúnak tűnik a hátralévő idő függvényében és Vino is újra pályára került. Nála is csak a top10 lehet a cél, bár gondolom a duma a dobogóról szól majd. Van Den Broeck nagy tehetség de nem tudom elképzelni hogy a dobogó alsó fokán felül harcoljon. Samu nem volt meggyőző, neki még sokat kell javulnia a Tour-ig, Basso pedig kifejezetten aggasztó formát mutatott, pedig nagyon kellene egy jó Basso egy erős liquigas élén a Tour-ra. Sajnos beigazolódott hogy Tony Martin ilyen testfelépítéssel nem lesz képes jól menni a meredek hegyeken, neki is le kell csontosodnia mint Wigginsnek hogy esélye legyen egy jó összetett eredményre majd egyszer. Idén maradnak a TT-k. Szerintem a francik nem mennek majd jól, esélytelennek látom hogy 10-be kerüljenek. Gadret már nem lesz olyan formában mint a Giro-n és a többiek azért nem elég erősek. A hegyi trikóért viszont nagyot harcolhatnának, mert a közvetlen élvonal mögött sok jó francia kerekes van.

Fresi
#19 Hozzászólás nyomtatása
13 June 2011 23:25:07
Hegyi segítő

Jó Tdf-re van kilátás, hiszen ott lesz Contador aki szerintem erős lesz nagyon, a legnagyobb kihívója Andy lehet aki nagyon készül erre a Tourra és bizos hogy nagyon erős lesz... És ott van még jópár ember aki akár a dobogóra is felállhat simán. Vinokourov, Basso, Wiggins, Fank, Evans, Van Garderen, Klöden, Samu stb.
Szóval erős lesz a mezőny és nehéz jósolni. Már nagyon várom Smile

Ugrás a fórumra:

1,052,283 egyedi látogató