25 April 2026 21:37:32
Üzenőfal
Üzenet küldéséhez be kell jelentkezni

26 August 2015 10:25:36
Mi a helyzet a ligával?

04 August 2015 18:44:12
Válaszod meg is kaptad Grin Smile

04 August 2015 14:28:39
Most már elmondod mit találtál ki?

04 August 2015 14:05:53
Sikerült letölteni a játékot akinek gondja volt? Ha az én linkemmel nem ment most már fent van másik verzió is(CODEX)

28 July 2015 19:09:01
Indulhat is a PCM 11-es móka! Smile

Archívum
Felhasználók
Online vendégek: 1

Online tagok: 0

Regisztráltak: 928
Legújabb tag: Iyuit01
Bejelentkezés
Felhasználónév

Jelszó

Még nem regisztráltál?
Regisztráció

Elfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése
Szavazás
Kis Dario kalandjai videős vagy szöveges formátumban legyen?

Szavazáshoz be kell jelentkezni
Közép-Európa DB
#1 Hozzászólás nyomtatása
28 July 2009 13:08:16
Csapattulajdonos

Regisztrált: 10.04.09

users.atw.hu/cycling-manager/images/dblogo.jpg

Mint ahogy korábban említettem a fórumon, jelenleg egy saját készítésű adatbázison dolgozom. Ez a Közép-Európa Adatbázis (DB=Database). A fent említett térképen láthatjátok az országokat amelyek kiemelt szerepet kapnak az adatbázisban. Minden információt itt fogok közölni a kiegészítővel kapcsolatban, szóval érdemes lesz figyelni a topicot!
Íme az első információdarabkák:

Nyelv: MAGYAR

Megjelenési időpont: nincs meghatározva, készül (ne is kérdezzétek)

Készítők:
Cycling Manager Hungary oldaláról: akvik, Monof, E-mail
FM Hungary részéről: 555shoe

Csapatlista:
Pro Cycling Manager 2009 alapjáték összes csapata (valós névvel természetesen)
Plussz:
Betonexpressz 2000 - Limonta - Magyarország
AC Sparta Praha - Csehország
CK Windoor's Priban - Csehország
Cycling Club Bourgas - Bulgária
Dukla Trencin Merida - Szlovákia
Legia - Felt - Lengyelország
Loborika - Horvátország
Motomat - Delo Revije - Szlovénia
Mroz Continental Team - Lengyelország
Radenska KD Financial Point - Szlovénia
Sava - Szlovénia
Team Untensilnord - Lengyelország
Tusnad Cycling Team - Románia

Jelenleg a csapatok grafikái, adatbázisa készen van - már "csak" a versenyzők értékelése hiányzik.

Amiben segítséget szeretnék kérni tőletek:
- versenyzőfotók a lengyel csapatokhoz (kivéve Legia - Felt) névvel ellátva - keretek a www.uci.ch-n!
- leggyakoribb román és bolgár nevek összegyűjtése, keresztnév és vezetéknév egyaránt kell, minimum 25-25
- ezen kívül bárminemű saját szorgalomból vett segítséget szívesen fogadok természetesen (pl. ha valaki csinál egy adag bajnoki/vezetői trikót a csapatoknak, hasznos infókkal lát el a versenyzőkről, stb.)

FSchleck
#2 Hozzászólás nyomtatása
28 July 2009 22:28:26
U23-as versenyző

Regisztrált: 16.05.09

Szia!
Leggyakoribb román vezetéknevek:
Popescu
Popa
Radu
Ionescu
Şerban
Matei
Mazilescu
Gheorghe
Constantin
Stan
Dumitrescu
Mihai
Ioniţă
Dumitru
Dinu
Tudor
Dobre
Barbu
Ştefan
Florea
Ene
Vasile
Clivet
Marin
Ghiţă
Georgescu
Stoica
Diaconu
Diaconescu
Mocanu
Oprea
Ichim

Fiú keresztnévből a top 10:
1. Andrei
2. Alexandru
3. Stefan
4. David
5. Mihai
6. Ionut
7. Florin
8. Daniel
9. Gabriel
10. Matei

OGrady
#3 Hozzászólás nyomtatása
29 July 2009 07:57:45
Vízhordó

E-mail a Nero Converter-em nem engedi a kép átméretezését. Tudsz valami jó progit hozzá? Mert a Mroz-nak már meg vannak a fotói. És megpróbálok valami infót is szerezni róluk.

Amúgy a felfedezésben is megtalálhatóak lesznek az országok???

#4 Hozzászólás nyomtatása
29 July 2009 08:48:07
Csapattulajdonos

Sziasztok!

FSchleck köszönöm a neveket, ha tudsz akkor még egy pár keresztnév elkellene hogy nagyobb legyen a generálási skála!

O'Grady: ami ingyenes: GIMP vagy IrfanView, rákeresel és letöltöd. Én az AdobePhotoshopot meg a Macromedia Fireworksot használom grafikázásra! Köszönöm a segítségeteket!

Felfedezés: megpróbálom beletenni, ha találok (kapok) neveket az országokhoz akkor sima ügy lesz! Az a szerencse hogy a lengyelek, szlovénok, csehek, szlovénok benne vannak alapból, ahhoz nem kell hozzányúlnom. "Csak" Horvátország, Románia, Bulgária, meg Magyarország kell. Magyarország és Horvátország (Szerbiával) együtt megvan (régebbi részből), az no problem, viszont Bulgáriát és Romániát azt most, nekem kell összeszednem, megcsinálnom.

( Jelenleg amúgy a versenyeknél járok, ez talán a legnagyobb meló, mert szakaszokat kell csinálnom, bejegyezni az adatbázisba és utána tesztelni )

OGrady
#5 Hozzászólás nyomtatása
29 July 2009 11:42:06
Vízhordó

Nevek [szerkesztés]

A bolgár nevek jellemzően három névből állnak: utónév + apai név + vezetéknév. (A bánáti bolgároknál az apai név szokása eltűnt, s náluk további sajátosság, hogy a vezetéknév áll elől, s azt követi az utónév.)

Az apai név másik vezetéknévként használatos, önálló használata (mint például az oroszban) ismeretlen. Az apai név az apa utóneve -ov/-ova vagy -ev/-eva végződéssel ellátott változata, például Ivan - Ivanov(a), viszont egyes idegen nevek után, amennyiben azok végződéssel ellátott változata szokatlanul hangzana, nincs kitéve a végződés. Az apai név halálig megmarad, nem befolyásolja a házasság.

A vezetéknevek nagy többsége utónévből ered. Legelterjedtebb végződés vezetékneveknél az -ov/-ova, ritkábba a -szki/-szka, -ki/-ka és -ics (egyszerre hím- és nőnem) végződés. Előfordulnak ritkán végződés nélküli vezetéknevek is, ezek is természetesen azonos formában használatosak férfiaknál és nőknél. A leggyakoribb vezetéknevek: Ivanov(a) (Иванов(&#1072Wink), Georgiev(a) (Георгиев(&#1072Wink), Dimitrov(a) (Димитров(&#1072Wink), Petrov(a) (Петров(&#1072Wink), Nikolov(a) (Николов(&#1072Wink), Hrisztov(a) (Христов(&#1072Wink), Sztojanov(a) (Стоянов(&#1072Wink), Todorov(a) (Тодоров(&#1072Wink), Iliev(a) (Илиев(&#1072Wink), Vaszilev(a) (Василев(&#1072Wink). A bánáti bolgároknál a vezetékneveknek nincs nőnemű változata, tehát például akinek Bulgáriában Marija Ivanova a neve, a bánáti bolgároknál ugyanaz Ivanov Marija lesz.

Régebben gyakori volt a vezetéknév nemzedékenkénti változtatása: a született gyermek vezetékneve nem apja vezetékneve, hanem apja apai neve lett (azaz apai nagyapja keresztneve végződéssel ellátva).

Házasság esetén a régi szokás szerint a nő vezetékneve megváltozott, eredeti vezetéknevét lecserélte férje vezetéknevére. Bár ma is ez a legelterjedtebb szokás, ma már előfordul az eredeti vezetéknév megtartása, ill. a két vezetéknév kombinálása kötőjellel. Ma már jogilag a férfi is felveheti felesége vezetéknevét vagy választhatja a kötőjeles kombinálást, ez azonban a gyakorlatban nem terjedt el.

A leggyakoribb bolgár utónevek: Georgi (Георг&#1080Wink, Dimitar (Димитъ&#1088Wink, Petar (Петъ&#1088Wink, Marija (Мари&#1103Wink, Hriszto (Христ&#1086Wink, Todor (Тодо&#1088Wink, Nikolaj (Никола&#1081Wink, Vaszil (Васи&#1083Wink, Sztefan (Стефа&#1085Wink.

OGrady
#6 Hozzászólás nyomtatása
29 July 2009 12:28:22
Vízhordó

E-mail a Mroz Continental Team-et nagyjából összeszedtem. Képek, plusz leírás róluk! Ennyit tudtam most szerezni... Csak kéne egy e-mail cím! Grin

#7 Hozzászólás nyomtatása
29 July 2009 14:07:24
Csapattulajdonos

Köszönöm a segítséget! Később meglátom mennyit tudok majd belőle hasznosítani! Wink

O'Grady a dolgokat a -ra küldheted. csak jelölj meg tárgyat, mert sokszor nem kapok meg leveleket :S Köszi!

OGrady
#8 Hozzászólás nyomtatása
29 July 2009 14:10:26
Vízhordó

E-mail írta:
Köszönöm a segítséget! Később meglátom mennyit tudok majd belőle hasznosítani! Wink

O'Grady a dolgokat a -ra küldheted. csak jelölj meg tárgyat, mert sokszor nem kapok meg leveleket :S Köszi!

Kérek ide visszajelzést, hogy megkaptad, mert akkor keresem a köv. lengyeltSmile

#9 Hozzászólás nyomtatása
29 July 2009 14:28:41
Csapattulajdonos

Megkaptam, ezúton is köszönöm! Kitűnő munka, csak így tovább! Wink
Várom a következő csapatot Smile

Szerk.: a versenyzőképekből elég ha csak a talált képet küldöd, majd átrakom én tga-ba Wink
Versenyzőkről majd még annyi infót írj hogy kb. mennyire tehetséges (1-8-ig van a PCM-ben), meg hogy kb. melyik hasonló szintű csapattal tudták tartani a lépést 1-1 kisebb-nagyobb versenyen. köszi
Szerkesztette: E-mail - 29 July 2009 15:02:00

OGrady
#10 Hozzászólás nyomtatása
29 July 2009 15:10:04
Vízhordó

E-mail írta:
Megkaptam, ezúton is köszönöm! Kitűnő munka, csak így tovább! Wink
Várom a következő csapatot Smile

Szerk.: a versenyzőképekből elég ha csak a talált képet küldöd, majd átrakom én tga-ba Wink
Versenyzőkről majd még annyi infót írj hogy kb. mennyire tehetséges (1-8-ig van a PCM-ben), meg hogy kb. melyik hasonló szintű csapattal tudták tartani a lépést 1-1 kisebb-nagyobb versenyen. köszi

Mroz CTeam

Liquigas-sal, DHL-lel, CCC-vel, Legia Felt-tel, Miche - Silver Cross - Selle Italia-val, Lampre-NGC-vel. Változó erővel, de a Lampre-t is be tudják néha venni. Smile Oké. Bár én már direkt átszerkesztettem tga-ba! Grin

A CCC-Pol-os tag azok 4-5ös tehetségűek, a többiek 2-3-as.

OGrady
#11 Hozzászólás nyomtatása
29 July 2009 15:14:06
Vízhordó

Asszem holnap küldöm a másikat! Most megyek kicsit cangázni! Pfft Asszem egész jó az Astana. Pár futamot megnyertem. Bakker Horner nem tudom behozni 2.-nak sem... :S Pedig elég erős! És működik a vonatozás is. És én spec. nem vagyok erősebb Chris-nél, mégis faképnél hagytam őt is és Freire-t is ToAustralia-n. Napolitano meg esélyes volt a győzelemre és egy nagyot bukott féltávnál. Mondjuk a csapata visszahozta a mezőnybe, de sok ereje nem maradhatott, mivel 4 perc-et kellett ledolgoznia a mezőnnyel szemben. Igaz, direkt meghajtottam Bazayev-vel a mezőnyt! Grin

OGrady
#12 Hozzászólás nyomtatása
30 July 2009 10:47:55
Vízhordó

E-mail egyelőre csak ennyit tudtam összeszedni, erről a csapatról: Team Untensilnord

http://www.world-...ilnord.htm

OGrady
#13 Hozzászólás nyomtatása
30 July 2009 10:48:53
Vízhordó

Amúgy ez az oldal tartalmazza az összes continental-is csapatot a 2009-es évre! Smile

jano91
#14 Hozzászólás nyomtatása
30 July 2009 22:56:08

Vízhordó

Regisztrált: 23.05.09

nehany napig nem volt netem igy egy kicsit lemaradtam...szal a roman nevekel kapcsolatban szeretnem ha nehany romaniai magyar nev is bekerulne hiszen romaniban nagyon sok magyar el ugy kb 2mila igy nehany magyar nevet ide is be lehet vesni...csak enyit szeretem volna elmondani

#15 Hozzászólás nyomtatása
31 July 2009 11:12:11
Csapattulajdonos

jano91: természetesen Magyar nevek is lesznek Román nemzetiséggel. Az elején is tervbe volt, csak nem részleteztem Wink Főleg úgy hogy az egyetlen ütőképes román csapat Csíkszeredai, ami még mindig egy magyarlakta város!

OGrady
#16 Hozzászólás nyomtatása
31 July 2009 12:00:51
Vízhordó

E-mail elég Continental csapatot láttál azon az oldalon? Grin

#17 Hozzászólás nyomtatása
13 August 2009 08:11:35
Csapattulajdonos

Új hírem van a Közép Európa DB-vel kapcsolatban!

Nem tudom olvastátok-e, de a PCMDaily is készít egy ilyen témájú adatbázist. Mikor olvastam náluk a cikket, arra gondoltam hogy minek készítsek én egy külön adatbázist amikor az övék bővebb és reálisabb. A saját adatbázis helyett besegítek nekik. Nem tudom mikor tudjuk kiadni az adatbázist, dolgozunk rajta!

Ne ijedjetek meg, hiányt nem fogtok tartalmilag szenvedni, sőt. A csomagban több csapat, verseny, felszerelés lesz - mint ami az enyémben lett volna. Továbbá ha ez kész akkor még tervezem hogy egy Magyar Patchhel kedveskedek Nektek, ami erre az adatbázisra épül, csak lesz még benne plusz 1-2 magyar csapat, verseny, szabadon igazolható magyar tehetségek. Ezenkívül 555shoe-val tervezzük egy Fantasy magyar DB kiadását amiben kitalált magyar versenyek lesznek (pl. Tour de Hongrie - ugye ez most nincs de mi eljátsszunk a gondolattal és megcsináljuk!).

OGrady
#18 Hozzászólás nyomtatása
16 August 2009 12:48:06
Vízhordó

PCMdaily-seket kérdezd már meg, hogy hogy a fenébe lehet vb-n indulni, mert jó lenne magyarokkal küldeni a VB-t...

555shoe
#19 Hozzászólás nyomtatása
25 August 2009 08:13:08

U23-as versenyző

Regisztrált: 17.04.09

Megint tudtam magam aktivizálni. Remélem nem késtem még el!
Gemenci Nagydíj trikók:
img523.imageshack.us/img523/4629/timegemenc.png
img148.imageshack.us/img148/5355/pointgemenc.png
img269.imageshack.us/img269/1362/mountaingemenc.png
img198.imageshack.us/img198/6382/younggemenc.png

Sipetya
#20 Hozzászólás nyomtatása
27 August 2009 11:55:07

Hegyi segítő

Regisztrált: 15.04.09

Mikorra várható a Közép-Európa DB?
kepfeltoltes.hu/100112/matthews_www.kepfeltoltes.hu_.png