Cycling Manager Hungary :: Profi Kerékpársport :: Minden egyéb
|
Balaton kör
|
|
| atti |
10 August 2009 22:00:31
|
U23-as versenyző![]() Hozzászólások: 12 Regisztrált: 30.07.09 |
Sziasztok! Úgy döntöttünk haverokkal, hogy körbetekernénk 2 nap alatt a Balatont. Tudnátok adni hasznos tanácsokat hol milyen az út, mit vigyünk magunkkal, hol érdemes megszállni, ha a balaton nyugati végéről indulunk, melyik oldalon induljunk stb előre is kösz |
|
|
|
| OGrady |
11 August 2009 06:59:34
|
Vízhordó![]() Hozzászólások: 153 Regisztrált: 16.05.09 |
Szerintem Hévíz vagy Keszthely. Esetleg Balatongyörök, ott relatíve jó szállást megfizethető áron lehet találni. Célszerű az északi parton végigtekernetek, ott jóval hegyesebb-dombosabb szakaszok vannak. Mert ha nem így tennétek, akkor igencsak ráunnátok a tekerésre. A déli part jóval lankásabb és gyorsabb "szakaszokat" tartalmazz.Ha két nap alatt akarjátok teljesíteni, akkor el kéne érnetek legalább Balatonakarattyáig vagy Bvilágosig. Ám ha jól értékelem a szakaszt akkor Almádiban már elfáradtok. Szóval ajánlatos előtt felkészítő edzéseket végezni. 30-40 km-erek naponta hegyi,sík, dombos szakaszon. Akkor lazán végignyomjátok. Én spec. apámmal 160 km-t 3/4 nap alatt jártunk meg mountain bike-kal. Igaz nem is tudtam leülni utána, hiába zselés az ülésem... :S Szerintem így érdemes menni. Attól függően, hogy meg akartok-e állni ebédelni, vagy nem... "Az ebédlős szakasz" 1. nap: Reggeli indulás kb. 5-6 óra felé Keszthely (Hévíz) megállás ebédelni: Révfülöp, Zánka, Akali (mind jó helyek) folytatva tekerés egészen Almádiig min. Maximum Bvilágosig. 2. nap: Déli parton végig Megállás ebédelni: Bszemes és Bboglár között... Választhattok. Utána már könnyű lesz. Balatonberény után néhány km-rel még lesz pár dombocska. De az már nem sok Keszthelyig. ![]() Ami fontos: -vigyetek magatokkal energiadús csokit, pl.: sportszelet, vagy ehhez hasonlókat. -min. fejenként 1-2 liter fagyasztott tej (2,8%). (Segít a tápanyag lebontásában és rengeteg energiát ad) -legyen nálatok min. 1 széldzseki, vagy impregnált ruha. -Mindig libasorban menjetek, a két "legerősebb" ember (fizikailag és mentálisan) legyen a sereghajtó és a húzó ember. -A felvezető ember mindig kb. 100-200 m-rel járjon előrébb, mint a többiek. -A sereghajtónak a kereke mindig az előttelévőnek a kereke mellett haladjon, hogy jól látható legyen gépjárművezetők számára, hogy menetoszlop van. ![]() Van még néhány szakasz ahol nincs kiépítve teljes terjedelmével a biciklis út, ott lehet, hogy vagy járda, vagy főút van. Lásd(B.szemes). Nagyjából ennyi |
|
|
|
| OGrady |
11 August 2009 07:00:25
|
Ja atti (drusza) mindig tervezzétek meg az útvonalatokat, nehogy letérjetek valahol! ![]() |
|
|
|
| Fresi |
11 August 2009 11:19:24
|
Hegyi segítő![]() Hozzászólások: 347 Regisztrált: 16.05.09 |
Szerintem menyjetek végig a bringaúton, ott annyira nagy gond nem lehet. Kb. 200 km, amire két napotok van. Tehát nap 100 km, azt kilehet bírni simán egy normál erőnléttel, edzés nélkül is. Nyilván nem fogjátok megszakítani magatokat. Ami fontos, hogy vigyetek magatokkal defektjavító szettet (gumileszedő, belső, pumpa) + néhány szerszámot. Ha ez megvan akkor nagy gond nem lehet. |
|
|
|
| atti |
11 August 2009 14:39:01
|
Köszönöm a hasznos tanácsokat. |
|
|
|
| atti |
11 August 2009 21:02:36
|
És szerintetek az 1 nap alatt teljesíthető szakasz,ha Keszthelyről indulnánk Tihanynál komp és Szántódról vissza Keszthelyre? |
|
|
|
| OGrady |
12 August 2009 06:03:40
|
atti szerintem az úgy nem poén, mivel kimaradtok a keleti partról, ott is vannak látnivalók. ![]() De ahogy gondoljátok. ![]() Fresi még néhol nincs kiépítve teljes terjedelmével a cangás út. Szóval ott vagy a mellékutakon mennek, vagy a járdán, vagy a főút marad. Lásd Balatonszemes. A régi utat ott lezáratta a minisztérium, és magánüdülőt létesített belőle! :S |
|
|
|
| atti |
12 August 2009 12:18:35
|
OGrady írta: atti szerintem az úgy nem poén, mivel kimaradtok a keleti partról, ott is vannak látnivalók. ![]() De ahogy gondoljátok. ![]() Fresi még néhol nincs kiépítve teljes terjedelmével a cangás út. Szóval ott vagy a mellékutakon mennek, vagy a járdán, vagy a főút marad. Lásd Balatonszemes. A régi utat ott lezáratta a minisztérium, és magánüdülőt létesített belőle! :S Nyár végén körbetekernénk az egészet is, csak először felmérjük a terepet Mit gondolsz 1 nap alatt meg tudnánk tenni ezt a távot? És az igaz. hogy Badacsony környékén nincs kiépített kerékpárút? |
|
|
|
| OGrady |
17 August 2009 06:44:15
|
Badacsony környékén még nem lett kijelölve a cangás útvonal, de aztán lehet, hogy meg van már. Passzolom régen voltam ott. De ha így is lenne, akkor keress valami más megoldást, főúton nem lehet cangázni, hacsak nincs tiltótábla. Én faterommal mindig főúton tekertünk, és soha nem volt semmi bajunk. A legfontosabb, hogy kb. 5-6 méter követési távolság meglegyen, mivel ha jön egy Zil, vagy egy IFA, akkor célszerű távol lenni tőle. És abba az 5-6 méterbe kocsi is befér. Így normálisan tudnak előzni, és kisebb a valószínűsége a baleset okozásnak. ![]() |
|
|
|
| OGrady |
17 August 2009 06:48:41
|
1 napot én kb. 12-14 órára értek. Na most, ha edzetlen vagy, akkor kb. 15-25-ös tempóval számolod, akkor az 180 km. De annyit egy edzetlen ember nem igen tud letekerni. Ha 25-35-ös átlaggal számolod, az akár 420 km is lehetne, de ebbe belejön, hogy fáradsz és már nem bírod úgy a tempót, az kb. 300 km körül-re jön ki. De akkor is kizárolag versenycangával tudsz menni. Én mounti-val csináltam a "gyengébb" tempót és hát a végére elég fáradt voltam, ám a kisebb áttét illetve a nagyobb gumifelület jobban is elfáraszt, mint a szingos kerék. |
|
|
|
| Bot |
01 December 2009 17:59:23
|
|
Ifi versenyző ![]() Hozzászólások: 4 Regisztrált: 30.11.09 |
Hello! Ha valaki körbe akarja tekerni a Balatont, akkor ajánlani tudom hogy legyen nála rengeteg magas és gyorsan felszívódó szénhidrát tartalmú étel(banán, süti, szendvics, csoki, szőlőcukor) és sok folyadék (ne legyen szénsavas és túl édes). Én júliusban tekertem körbe egy nap alatt. Reggel 6-kor indultam a déli part nyugati részéről (Bélatelep, Fonyódtól 1-2 km) kelet felé és kb. délután 5-re értem körbe. Személyesen tapasztaltam a szénhidrát hiányát mivel Füred környékén eléheztem ,mert korán reggel nem volt étvágyam és nem volt nálam elég kaja (gyorsan kértem másoktól úgyhogy hamar rendbe jöttem). Ajánlani tudom az óránkénti 5-10 perces pihenőket, a minnél kevesebb cuccot, vékony kerekű biciklit (én crossal mentem) és néhány korty víz fogyasztását 10 km-enként. Továbbá nem árt, ha van valaki aki elkísér autóval technikai és egyéb gondok esetére. A táv nagy része bicikli út, de vannak szakaszok ahol országúton vagy főúton kell menni pár km-et (főleg a Badacsonynál). Út közben sok a kút úgyhogy gyakran fellehet tölteni a vízkészleteket csak figyelni kell, nehogy szem elől tévesszük ezeket. |
|
|
|
| Ugrás a fórumra: |

,mert korán reggel nem volt étvágyam és nem volt nálam elég kaja (gyorsan kértem másoktól úgyhogy hamar rendbe jöttem). Ajánlani tudom az óránkénti 5-10 perces pihenőket, a minnél kevesebb cuccot, vékony kerekű biciklit (én crossal mentem) és néhány korty víz fogyasztását 10 km-enként. Továbbá nem árt, ha van valaki aki elkísér autóval technikai és egyéb gondok esetére. A táv nagy része bicikli út, de vannak szakaszok ahol országúton vagy főúton kell menni pár km-et (főleg a Badacsonynál). Út közben sok a kút úgyhogy gyakran fellehet tölteni a vízkészleteket csak figyelni kell, nehogy szem elől tévesszük ezeket.