Cycling Manager Hungary :: Profi Kerékpársport :: Minden egyéb
|
Cancellara
|
|
| Nota |
13 April 2010 21:19:38
|
Tour de France győztes![]() Hozzászólások: 661 Regisztrált: 17.04.09 |
Sziasztok! Megint topikot nyitok egy személynek, nevezetesen Fabian Cancellara-nak. Az ürügy az hogy a svájci erőember az utóbbi időkben mindent megnyer amit csak akar. Nagyon kutakodnunk kell az emlékeinkben hogy olyan versenyt találjunk ahol el tudták volna kapni. Egyszerűen hihetetlen a csávó. Hiába állnak össze hátul, nem képesek az ő tempóját tartani. Komoly spekulálásokba kezdtek már a legkomolyabb szakírók és edzők azügyben hogy mire lehet még képes Cancellara. Van aki úgy véli hogy akár Tourt is nyerhet ha veszít 5-6 kilót. Persze jó kérdés hogy érdemes e ezzel foglalkoznia Fabiannak. Szerintem ő nem lenne képes arra hogy 3 héten keresztül komoly erőbedobással tekerjen, ráadásul a legdurvább hegyekben szinte biztosan komoly perceket kapna. Mondjuk taktikával sok mindent lehetne kompenzálni. Az mondjuk biztos sokaknak betenne ha Cancellara mellé igazi erőembereket tennénk és meghúznának minden sík szakaszt. Aztán a nagy hegyimanók már lehet hogy a hegyek előtt elfáradnának. Nem hegyi befutós hegyi szakaszokon a végén akár perceket is tudna a riválisokra verni egy jó Cancellara. Na ezen lehetne spekulálni. Ti mit gondoltok erről, szerintetek milyen versenyeket kellene megcéloznia a nagy svájcinak? A 2009-es Giro d'Italia tippelde győztese A 2009-es Tour de France tippelde győztese |
|
|
|
| tibo |
16 April 2010 19:35:45
|
|
Csapattulajdonos ![]() Hozzászólások: 367 Regisztrált: 18.04.09 |
Személy szerint én imádom a császár stílusát. Nagyon tudatosan készül és versenyekre és lehet látni hogy minden szezonra próbál valami új célt kitűzni. Tour-t soha nem fog nyerni mert az 1 dolog hogy valaki lefogy 6 kilót és hajj de erős lesz akkor. Ez nem csak azon múlik. 2000 méter magas hegyeken a tüdő kapacitás is nagyon fontos, ott van pl: Lance akinek parádés értékei vannak és könnyebben kapsz levegőt akkor gyorsabb is vagy a hegyen. Én nem látog esélyt rá hogy 1 Contador felét megtudjon verni. A spanyol gyerek időfutamban is jó, síkon meg nem tudnak rá annyit verni hogy hegyen ne hozza be. Igaz hogy nyert már svájci kört és Tirreno-Adri. versenyt Cancellara ahol azért vannak hegyek, de a Tour nem neki való. A tourt nyerje most inkább Andy és reméljük lesz tovább saxo bank is. |
|
|
|
|
16 April 2010 20:45:18
|
|
Csapattulajdonos![]() Hozzászólások: 526 Regisztrált: 10.04.09 |
Cancellara Tourra nem alkalmas. Már a Svájci kört is úgy kellett szervezni hogy meg tudja nyerni. ![]() Viszont így embert még nem láttam menni síkon mint ő. Lassan már autóversenyen lesz a helye.... ![]() Hogy mondták az okosok hogy a Paris-Roubaix-n majd nem tud kiszakítani úgy embereket (konkrétan Boonen-t), mert nincsenek hegyek. Aha, láttuk. Ami még durva hogy az uccsó 50-en egy egyenkéntit rendezett, de olyan időt ment mintha előtte nem lett volna az a 210 kili. OFF Paris-Roubaix Szegény Boonen azért próbálkozott bőszen. Lószolgatott, az nem jött össze. Egyszer ment hátra kb. az egész versenyen - Cancellara ott is hagyta. Ez elég buta hiba volt, szerintem a csapatvezető tépte a haját a kocsiban mert biztos kiadta hogy fiam a budiba is kísérd el! Amúgy nem mintha máshol lett volna esélye, de kevésbé kínos vereség lett volna. Leukemans is eltaktikázta magát, ha nem megy Cancellaraval akkor szerintem egy dobogóra simán esélyes lett volna látva a múlt heti formáját. Viszont a Cervelo-sok ügyesen mentek. A csapatmunka, Hushovd 2. és Hammond 4. helye is ott van! Jár nekik a gratuláció. OFF Hammond Róla elég keveset hallunk, miközben azért összehozott Burghardtnak anno egy Gent-Wevelgemet - ő maga második lett. Most meg Husinak egy 2. hely, magának egy 4. Nem egy rossz srác! Asszem örülnénk ha egy magyar versenyző is így tudna menni! ON Cancellara Olvastam hogy a következő célja a Tour. Időfutammal nyitunk - ha jól tudom, ott felveheti a sárgát. Aztán jönnek az "északi" szakaszok, ahol megint nehéz lesz tőle elvenni ha ilyen formát mutat. A hegyekben meg remélem hogy Andy Schlecknek fogja majd azt átadni. A további szakaszokon biztosan hasznos segítő lesz, legyen szó hegyről, síkról, dombról! |
|
|
|
| Fresi |
27 April 2010 22:48:25
|
Hegyi segítő![]() Hozzászólások: 347 Regisztrált: 16.05.09 |
Szerintem nyerhetne Tour-t is! Gondoljatok bele: pár évvel ezelött Wiggins hol volt (3 heteseket tekintve)? Sehol. Most meg már simán dobogóesélyes a Tour-on. Akkor Cancellara is az lehetne, mert ő is van legalább akkora tehetség, ha nem nagyobb. Időfutamban és síkon verhetetlen, lejtenetben zseniális, jól helyezkedik, technikás, támadószellemű versenyző. Szerintem, ha két évet készüne hegyekre (lefogyna) akkor akár a végső győzelemért is mehetne a Tour de France-on, de ha nyerni nem is tudna akkor sztem a 10be beférne. Csak az a kérdés, hogy megérné-e Cancellaranak rááldoznia erra a pályafutását-.. Nehéz kédés, most ő a legjobb időfutammenő, klasszikusokat nyer, 1-1 szakasz itt-ott amott. Én mindenesetre örülnék ha megprábáná de nem látok rá sok esélyt. |
|
|
|
| Nota |
28 April 2010 06:12:03
|
Örömmel látom hogy ennyiőtöket eltaláltam ezzel a topikkal. Fabian zseniális, ez biztos. Akár milyen segítséggel készül, ez a teljesítmény akkor is egyedülálló. Sokan mondtunk véleményt arról hogy nyerhet e Tourt, de ha belegondoltok az a legdurvább hogy elképzelni azért nem nehéz. Valószínűleg nem fog erre 2-3 szezont áldozni mert jó eséllyel csak egy top10 jöhetne vele össze ami azért érdekesen nézne ki a legjobb eredményei között. Az viszont biztos hogy idővel szeretne majd minden olyan versenyt megnyerni amit megenged az alkata. Szóval szinte biztosra vehető az Amstel Gold meg a Liége és társaik megnyerése is a közeljövőben. Ha pedig már ezek lesznek a céljai akkor a szokásos korai sárgába öltözése is jó ideig tart majd a Tour-okon. Ne felejtsük el hogy a versenyzők eredményei között fontos helyen szokták hozni a sárgában töltött napok számát, és ebben Fabian versenyre kelhet a legnagyobbakkal is. Ez is lehet egy cél, meg persze a minél több szakaszsiker. Talán egy neki megfelelő rendezés esetén még a ponttrikó is összejöhet talán. Ha nagyon akarná akkor még a pöttyös megnyerése is szóba jöhetne. A 2009-es Giro d'Italia tippelde győztese A 2009-es Tour de France tippelde győztese |
|
|
|
| Peter14 |
16 September 2010 16:32:04
|
U23-as versenyző![]() Hozzászólások: 20 Regisztrált: 16.09.10 |
én régóta szeretem őt és főleg akkor volt nagyon szimpi mikor a Touron vissza fogta a mezőnyt most abba nem akarok belemenni hogy mi volt de szerintem igaza volt és egyértelmű hogy van tekintélye mert a szakasz után mindenki reklamált hogy nem tudott szökni de ha annyira akartak volna akkor szöktek volna de nem szöktek röviden ennyi
aláírás: Figlár Péter ![]() |
|
|
|
| Nota |
16 September 2010 19:50:08
|
Hát ebben nem értünk egyet, de az látszik a példádból hogy milyen tekintélye van. Szinte biztosra veszem hogy nagykutya lesz miután befejezi a pályafutását. Bármit el tudok róla képzelni, akár csapatvezetést, akár az UCI elnökségét is. Addig meg még nyer ezt-azt. Szurkolok neki hogy ezek a győzelmek minél változatosabbak legyenek.
A 2009-es Giro d'Italia tippelde győztese A 2009-es Tour de France tippelde győztese |
|
|
|
| Ugrás a fórumra: |