24 April 2026 21:54:37
Üzenőfal
Üzenet küldéséhez be kell jelentkezni

26 August 2015 10:25:36
Mi a helyzet a ligával?

04 August 2015 18:44:12
Válaszod meg is kaptad Grin Smile

04 August 2015 14:28:39
Most már elmondod mit találtál ki?

04 August 2015 14:05:53
Sikerült letölteni a játékot akinek gondja volt? Ha az én linkemmel nem ment most már fent van másik verzió is(CODEX)

28 July 2015 19:09:01
Indulhat is a PCM 11-es móka! Smile

Archívum
Felhasználók
Online vendégek: 1

Online tagok: 0

Regisztráltak: 928
Legújabb tag: Iyuit01
Bejelentkezés
Felhasználónév

Jelszó

Még nem regisztráltál?
Regisztráció

Elfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése
Szavazás
Kis Dario kalandjai videős vagy szöveges formátumban legyen?

Szavazáshoz be kell jelentkezni
Cycling Manager Hungary :: Profi Kerékpársport :: Giro d'Italia
 Téma nyomtatása
GIRO 2010
Fresi
#1 Hozzászólás nyomtatása
14 May 2010 21:24:14
Hegyi segítő

Regisztrált: 16.05.09

Beszéljük meg itt a Giro-n történteket.

Fresi
#2 Hozzászólás nyomtatása
14 May 2010 21:37:08
Hegyi segítő

No lassan eltelt egy hét a Giro d' Italia-ból, kigyűlytöttem, hogy az esélyesnek tartott versenyzők hogy állank jelenleg:
1 Vincenzo Nibali (Ita) Liquigas-Doimo 18:55:38
2 Ivan Basso (Ita) Liquigas-Doimo 0:00:13
4 Alexandre Vinokourov (Kaz) Astana 0:00:33
5 Vladimir Karpets (Rus) Team Katusha 0:00:39
9 Linus Gerdemann (Ger) Team Milram 0:01:04
16 Cadel Evans (Aus) BMC Racing Team 0:01:59
21 Michele Scarponi (Ita) Androni Giocattoli 0:02:35
23 Stefano Garzelli (Ita) Acqua & Sapone 0:02:49
26 Damiano Cunego (Ita) Lampre-Farnese Vini 0:03:45
31 Bradley Wiggins (GBr) Sky Professional Cycling Team 0:04:36
81 Domenico Pozzovivo (Ita) Colnago-CSF Inox 0:12:17
138 Gilberto Simoni (Ita) Lampre-Farnese Vini 0:22:10
167 Marzio Bruseghin (Ita) Caisse d'Epargne 0:26:18

HÁt úgy néz ki Wiggins-ig bezárólag maradtak esélyesek, a többiek már nem valószínű, hogy bele tudnak szólni az összetettbe, pedig még igazi hegyek nem is voltak. Hollandiában eléggé megrostálódott a mezőny a sok bukás és az oldalszél miatt, így alakultak ki a különbségek. A csaptidőfutam érdekes volt, számítottam rá, hogy Bassoék jók lesznem de arra nem hogy meg is nyerik azt. Egyenlőre úgy néz ki neki nekik van a legjobb csapatuk.

Sajnos úgylátom egykét gárda nem vette eléggé komolyan a Giro-t és amolyan második sorral jöttek ide ami nem tesz túl jót a versenynek... Szívesebben látnám mondjuk Ricco és csapatát vagy mondjuk Viscontiékat az ISD-t, pl. a Cofidis vagy a Cassie helyett akik eddig nem sokat csináltak.

Speedy7
#3 Hozzászólás nyomtatása
15 May 2010 11:01:29
Vízhordó

Regisztrált: 13.04.09

Én nagyon drukkolok Nibalinak, aki szerintem már nyerhet egy 3 hetes versenyt. Mondjuk azt tegyük hozzá, hogy egy Touron még nem lenne esélye, de itt a Giron van. A Liquigasnak nagyon erős a csapata. Egy kicsit attól tartok, hogy Basso majd többet akar és ahelyett, hogy beállna segítőnek, az összetettre hajt rá. Tavaly is probléma volt ez a csapatuknál. Hajrá Nibali!Grin

Fresi
#4 Hozzászólás nyomtatása
15 May 2010 20:40:07
Hegyi segítő

Hát nagyon komoly volt a mai etap, szépen átíródott az összetett is, amire én pl. nem nagyon gondoltam volna... A legnagyobb vesztese a napnak szerintem Basso és Nibali akik benne voltak egy bukásban pont a döntő rész elött és már nem tudtak felzárkózni az élbolyhoz. De érdekes volt, hogy a Liquigas, amely eddig olyan erősnek tűnt most nem tudott mit kezdeni a helyzettel, nem tudták érdemben segíteni Bassot és Nibalit. Érdekes volt, hogy többször Nibalinak kellett várnia Bassora, emiatt nem tudott Nibali elmenni Scarponival, aki majdnem fel is ért az élre. Nem tudom, hogy mi az oka Basso megingásának: lehet hogy a bukás után fájt valamije ezért nem tudott rendesen menni? Mondjuk holnap okosabbak lesünk, hiszen hegyi befutó következik és ott vélhetően kiderül, hogy kik az erősek és kik lehetnek harban az összetettért.
Sastre is kapott ma 5 percet amivel sztem kiszállt a végső győzelemért vívott harcból, ennyi hátrány már nem tud ledolgozni, hiába jó az utolsó héten.
Ami meglepetés volt számomra az Pinotti szereplése ma, egész jól tartotta magát, kíváncsi leszek holnap vajon bírja-e.

#5 Hozzászólás nyomtatása
16 May 2010 09:18:49
Csapattulajdonos

Regisztrált: 10.04.09

Mára megjött az Olasz időjárás hozzánk! Nagyszerű...

De beszéljünk inkább a tegnapról. Igen érdekes szakasz volt, régóta vártam már egy esős klasszikust, amit most egy esős klasszikus Giro szakasz formájában meg is kaptam. Smile

A versenyzők annyira nem várták ahogy észrevettem. Nibali és Agnoli szépen összehoztak egy bukást, ennek köszönhetően Basso és Nibali leszakadt. Nibalinak ugye Basso segítése a feladat ezért mindenképpen meg kellett várnia őt, pedig láthatóan erősebb volt. Lehet hogy a Liquigasnak itt úszott el a Giro d' Italia-ja... Bár ha Nibali erős akkor még visszaszerezheti a trikót, Basso tegnap elég gyengécskének tűnt, de lehet hogy aztán feltámad. Meglátjuk!

Aminek örültem hogy elöl két nagyöreg harcolt a győzelemért - Vinokourov és Evans. Evanset a világbajnokság óta nagyon kedvelem. Végre mer támadni, össze is jön neki a siker! Ezt kell csinálni egy jó bringásnak! Pont ő nyilatkozta le a Giro előtt hogy a tegnapi szakasz nagy befolyással lesz az összetettre ezért ott figyelni kell. Jól csinálta az Ausztrál, figyelt és össze is jött neki a szakaszgyőzelem. Vinokurov rózsaszínben van, jól is megy neki, de vele kétségeim vannak az összetettet illetően. A harmadik hét nagyon extra brutál lesz, szerintem ott veszítheti majd el a rózsaszín trikót. Azért egy háromhetest nem lehet edzésen leszimulálni....

Pinotti és Arroyo: jót mentek tegnap, igaz hogy gumiztak de akkor is nagy csoda volt hogy elöl vannak. Gerdemannak és Karpetsnek is örültem volna ha elöl maradnak, két nagy ígéret akik eddig semmit nem váltottak be igazán, tehetségük alapján kijárna már nekik valami egy háromhetesen is.

Ma újból hegyi befutó, azokat várom előre akik ma is elöl voltak, plusz Nibalit, Bassot és Scarponit. Szerintem ma nem tud majd senki komoly időhátrányt kiosztani - hacsak nem lesz megint bukás.

A lényeg hogy JÓ VERSENY legyen! Smile

tibo
#6 Hozzászólás nyomtatása
16 May 2010 11:18:42

Csapattulajdonos

Regisztrált: 18.04.09

Huh basszus csak most jött vissza a netem eben a rossz időben.
De egyből reagálok is Grin
Én is Evansnak drukkoltam, mióta kiderült hogy eljön a Lottobol teljesen máshogy versenyez. A világbajnokságra is már úgy ment mint BMC rájder és győzött. Végre bátran támad is mert eddig minden évben csak tette a kereket a hegyen.
Megérdemelné a győzelmet. Vinot még mindig nem kedvelem, de nagyot szenvedett a sárral le a kalappal előtte is.Garzelli is látszott hogy készült erre a szakaszra de valahogy ez a hideg idő nemkedvezett neki látszott hogy Evans támadásánál szenved görcsöl.Pinotti nekem nem meglepi mert a Strade Bianchi versenyen is jól ment itt.
Sastre nem gyenge csak kevés a kilométer a lábában 4-5 versenynappal nem lehet girót nyerni akármennyire szeretem a matadort. Pozzato meg ismét fölöslegesen ígérgetett.
Bassonak szintén a hideg idővel lehetett gondja mert ő nem esett akkorát.Majd ma megtudjuk hogy bírja lába a hegyeket.
Felhívnám a figyelmet pár emberre:
Millar tegnap 11-ig összetett 3 ! Egyre jobban birja 1 kis emelkedőket igaz a hegyekben lefog szakadni.
Richie Porte: tegnap 16 összetett 10. Nem rosz ettől az eddig noname ausztráltól
Arroyo pedig a végén top 10 környékén lehet.

Fresi
#7 Hozzászólás nyomtatása
16 May 2010 19:43:45
Hegyi segítő

Elég fura szakasz volt a mai, nem nagyon értettem a Lampre taktikáját, mentek egész nap de nem érték utol az elmenést pedig nem voltak messze, a legnagyobb előnyük is csak 3 perc volt, így aztán nem tudott szakaszt nyerni Cunego.
A nagyok ma túlélőnapot tarottak szerintem, úgylátszik a tegnap sokat kivett mindenkiből. Scarponi csapata próbált tempót menni a végén, úgylátszik még talán nekik van a legerősebb soruk a hegyen. Evans és Vino szinte egyedül versenyeznek, A Liquigasnál pedig nagyon hiányzik Szmyd jó formája... Basso eddig nekem nem tűnik annyira acélosnak, bár még rámcáfolhat a 3. héten. Nibali meg nem erre a versenyre készült, lehet hogy a Liquigas megint 2 szék közül a pad alá esik?

Nota
#8 Hozzászólás nyomtatása
16 May 2010 20:48:56
Tour de France győztes

Regisztrált: 17.04.09

Na én már a hegyi befutó után írok nagy okosan.

Először is összefoglalnám a Giro eddigi rám gyakorolt hatását. Én csalódott vagyok, sokkal jobb versenyt vártam az olasz körtől, hisz az utóbbi pár évben nálam már a Tour elé lépett ami most elúszni látszik. Sajnos nagyon sok csapat B vagy inkább C csapatot hozott, és csak részsikerekre vágynak. "Csak legyen rajtunk pár napig a hegyi trikó", "Csak mutassuk meg magunkat a TV-ben" stb...
A csapatok akikkel nagyon nem vagyok megelégedve (és akkor még finom voltam): Cofidis, Colnago, Footon, d'Epargne Caisse, Sky, Omega Pharma, Ag2R, Rabobank
Azt hiszem ez egy kicsit sok egy ilyen kaliberű versenynél.
Persze vannak pozitív meglepetések is. Itt van ez a Porte gyerek, ma is csodálatosan ment, és a gyenge felhozatal miatt esélye van megőriznie a fehér trikót. Pinotti is valamelyest meglepett, bár azért ő az a típusú versenyző aki motiváltan nagyon sok mindenre képes. Persze amikor csak segítenie kell meg spórolnia a TT-kre akkor nem szakad meg a hegyeken, de a mai szakasz is jól mutatja mire képes valójában. Azért persze nem vagyok naív, biztos vagyok benne hogy idővel kicsúszik a top10-ből, de tetszik ahogy küzd. Chris Sorensen nagyot küzdött, nagyon megérdemelte a győzelmet. Gadret formája is jónak tűnik, ami szerintem nem túl jó jel neki a Tour előtt. Nem hinném hogy kitart addig ez a forma, pedig egy hegyi trikóra jó lehetne. Na de ha a Giro-n jön ez össze akkor nem nagyon fog bánkódni.
Scarponi nagyon erős, de saját hibáján kívül már nem látok esélyt a győzelmére ebben a kiegyenlített mezőnyben. Sajnos az egyetlen erős csapat a Liquigas-é, és náluk is van némi probléma az összeszedettséggel. Így aztán picit kontrollálatlan a verseny. Ennyi hazaérés azért nagyon meglepő egy háromhetes elején. Félek tőle hogy picit leértékelik ezzel a Giro szakaszgyőzelmet. Ez nem is annyira a mai győztesre vonatkozik, de azért rossz nézni hogy a nagyoknak ennyire nem kell a szakaszsiker. Végig azt hittem hogy Scarponi megpróbálja a mait behúzni, és szerintem meg lett volna hozzá az ereje is, csak jobban kellett volna kontrollálni a szökést. Konkrétan nem szabadott volna 17 embert elengedni, max 6-8-at és nem ilyen Sörensen-féléket.
Van valaki akinek nagyon szurkolok idén, és ez pedig Simoni. Szeretnék tőle egy nagy magányos szökést látni a hegyek között. Ez mondjuk lehetne a 20-dik szakaszon, az tipikusan erre lett kitalálva. Akkor sem lennék persze nagyon szomorú ha ezt a szökést Sastre hajtaná végre, bár Gibbo legendásan fejezhetné ezzel be a karrierjét. Sajno egyelőre egyikőjükön sem látszik hogy akár csak kibírnák a 20-dik szakaszig. Most szombatig nem jön túl sok érdekesség, igazi sprinter/szökevény szakaszok lesznek, és a gyenge sprinter felhozatal miatt Farrar-nak simán kinéz vagy 2 szakaszsiker. Greipel-ben szerintem továbbra sem lesz erő, McEwen és Petacchi már nincs, legfeljebb ilyen Sabatini, Bonnet kaliberű emberekkel kell majd küzdenie.

Azért én még nagy versenyt várok az utolsó héten, és addig is bármi megtörténhet. Én nem örülnék ha több komoly bukás is lenne még, szóval csak óvatosan fiúk. Talán az idő is javul valamelyest mert akkor sokkal jobb teljesítményt nyújthatnak majd a 40 kilós hegyimanók.
A 2009-es Giro d'Italia tippelde győztese
A 2009-es Tour de France tippelde győztese

tibo
#9 Hozzászólás nyomtatása
18 May 2010 09:44:24

Csapattulajdonos

Itt válaszolok a Gorilla kérdésre Grin
Greipel szerintem nem készült igazán a giro ra.
Lehet neki év elejére lett a formája időzítve és most már nem tudja tartani.
Vagy az is lehet hogy ez a hideg nehéz szakaszokból álló giro nem fekszik neki.
Nem mindenki bírja jól izomzatilag a hideget és most sok rajta a a nyomás is. Lehet föladja, vagy ha nem szerintem az utolsó sprint szakaszok egyikén még egyet villan de nem többet.
Más:
Sastra nem fog eljutni a hegyekig a ha így marad Sad
Az idei giro rol még én is írok 1 kis elemzést mint Nota mert szerintem eddig tényleg gyenge.

Fresi
#10 Hozzászólás nyomtatása
18 May 2010 22:10:26
Hegyi segítő

Szerintem azért annyira nem gyenge az idei verseny sem, persze van jónéhány bringás aki elférne a mezőnyben, bár mondjuk nem biztos, hogy pl. egy felkészülési fázisban lévő Armstrong kéne erre a Giro-ra...

Egyébként valamit kellene kezdeni a GT-kel, mert ez ha így folytatódik nem lesz túl szerencsés dolog szerintem. Most ugye a Giro-n a kalifornai körverseny miatt kevesebb a nagy név, gyengébb a mezőny, ha ez így marad, az biztosan nem tesz jót a versenynek. A Vuelta hasonló gondokkal küzd csak ott arról van szó, hogy a VB miatt adják fel sokan a versenyt, sokan pedig már nincsenek akkora formába az idény vége felé.

Én a VB-t pl. betenném nyárra a Tour de France elé, akkor a nemzeti bajnokságok és a TdF miatt sokan jó formában vannak, szóval szerintem nem lenne annyira nehéz felkészülni rá.
Szerkesztette: Fresi - 18 May 2010 22:15:48

#11 Hozzászólás nyomtatása
19 May 2010 19:08:32
Csapattulajdonos

Regisztrált: 10.04.09

Giro d'Italia összetett:

1. Arroyo
2. Kiserlovski
3. Porte
4. Xavi Tondo
5. Vinokourov
6. Sastre

Na jó nem a tippeldében vagyunk Grin. De azért kissé érdekes a mostani felállás. Porte még tarthatja így a rózsaszín trikót szerintem keddig, szerdáig. A harmadik hét így lesz igazán érdekes. Kiváncsi vagyok az Arroyo - Kiserlovski - Pore - Tondo négyesre hogy mennyire tudják magukat elöl tartani, mert egész jó formát mutattak az eddigi 1,5 hét alatt. Azért furcsa lenne ha egy szökésből lehetne Girót nyerni - de a harmadik hét durva lesz, és a Vino-Evans-Basso triásznak is lesz még ehhez egy két szava. Várom a folytatást, és a Ti véleményeiteket is!

tibo
#12 Hozzászólás nyomtatása
19 May 2010 19:26:00

Csapattulajdonos

Ezz igen emberek ez már verseny Grin
Imádom az ilyen tökös szökéseket Pereiro Sio is így nyert Tourt és akkor is ámultam hogy 20 percre elengedte a mezőny.
De ez a nap nem semmi.
Hatalmas volt a táv szinte mint 1 világbajnokság és megijedtek az élmenők is.
Pihenni akartak még a Grappa emelkedőre de ez nem jött ki jól.
Porte előtt le a kalappal a hegyeket nem fogja birni de a fehér trikó még meglehet neki, jó formát mutat.
Arrayo mondtam hogy ott lehet de Sastre, Sastre olyat húzott ma Grin
Hatalmas az öreg matador. A Monte Grappán szerintem a Liquigas nagyot fog menni, darálni fogják a mezőnyt.

yossarian14
#13 Hozzászólás nyomtatása
19 May 2010 20:03:30
U23-as versenyző

Regisztrált: 04.05.09

Ez nagyon durva! Azért 10 perc különbségek nem kevesek. Izgalmas lesz a következő másfél hét. Kár hogy nem láttam ezt a szakaszt!

Sipetya
#14 Hozzászólás nyomtatása
19 May 2010 20:51:42

Hegyi segítő

Regisztrált: 15.04.09

Hát nem olyan biztos az hogy Porte leszakad hegyen. Az egyetlen hegyi befutós szakaszon 17. lett, Wigginssel meg Kiserlovskival együtt jött, Arroyot verte... Igaz a 3. héten nem csak a szakasz végén lesznek durva emelkedők.
kepfeltoltes.hu/100112/matthews_www.kepfeltoltes.hu_.png

Sipetya
#15 Hozzászólás nyomtatása
19 May 2010 20:55:12

Hegyi segítő

Regisztrált: 15.04.09

És az milyen hogy Laurent Didier 9. összetettben?!Grin Jó kis versenyző a luxemburgi jó formában is van, de hogy top10...
kepfeltoltes.hu/100112/matthews_www.kepfeltoltes.hu_.png

yossarian14
#16 Hozzászólás nyomtatása
19 May 2010 21:01:29
U23-as versenyző

Regisztrált: 04.05.09

Ha jól tudom az utolsó hét durva lesz, mindenesetre Porte jó poziciból várhatja a hátralévő szakaszokat Smile

tibo
#17 Hozzászólás nyomtatása
19 May 2010 21:04:17

Csapattulajdonos

Sipetya írta:
És az milyen hogy Laurent Didier 9. összetettben?!Grin Jó kis versenyző a luxemburgi jó formában is van, de hogy top10...

Didier tudtommal franciaGrin
Viszont ő elég jól bírja a kis hegyeket már tavasszal is szépen szökdösött. Porte-nak nagyon drukkolok de nem szabad elfelejteni e hogy ő neki a fehér trikó a cél.

tibo
#18 Hozzászólás nyomtatása
19 May 2010 21:06:41

Csapattulajdonos

Tévedtem tényleg Luxemburgi Grin u23 ban voltak már győzelmei.

Fresi
#19 Hozzászólás nyomtatása
19 May 2010 22:22:27
Hegyi segítő

Szépen átíródott az összetett a mai nap, ami szerintem jót tett a versenynek így még izgalmasabb lett Smile
Mondjuk azért az érdekes, hogy ez hogyan történhetett meg, mert 50 fős csoportot ritkán szokatak csak úgy elengedni, pláne ha ottvan benne egy Sastre egy Wiggins meg jónéhány olyan versenyző aki veszélyes lehet.
Amikor elkezdődött a közvetítés arra gondloltam, hogy diriket engedték el őket had menyjenek, úgyis van egy csomó hátányunk majd faragnak belőle az utolsó 60 kem-en. De nem tudtak. A főmezőnyben nem voltak ott a segítők. Elvileg az Astanának kellett volna menni, mert övék volt a rózsa de nem tudtak menni, mert Vinonak nincsa csapata, ráadásul ma -talán a 2 legjobb- segítője nem is ért vélba (Gasparotto, Iglinskiy). Gondolom az egész mezőny arra várt, hogy majd a kazahok mennek... A Liquigasnál 3an is szökésben voltak így nekik nem volt érdekük menni, legalábbis az elején nem. Aztán később már mentek volna csak nem volt igazán segítő, az utolsó 30-ason már a nagyok mentek minden csapatból. Evansék nem tudtak mit csináni, az egyetlen épkézláb embere Bookwater vot csak ott vele ha jó láttam. Garzelli ás Scarponi csapatából szinteén voltak elől ők nem nagyon mentek, meg nem is tudtak hátul. Így végül a favoritok kezdték el az üldzöést de nem túl nagy sikerrel.

Nagyon kiváncsi leszek, hogy hogyan fog alakulni az összetett sorsa, azok az emberek akik most előrekerültek vajon tudják-e tartani magukat (Porte, Wiggins, Sastre, Arroyo) a hegyekben, mert a neheze még hátra van és mondjuk a Zoncolanon simán beszedhet bárki 3-4 percet. Szóval érdekes lesz.Smile

Fresi
#20 Hozzászólás nyomtatása
20 May 2010 22:50:46
Hegyi segítő

Hihetetlen, de minden napra jut valami érdekesség ezen a Giro-n! Pedig a mai egy szinte teljesen sík szakasz volt csak a vége elött volt egy kis dombocsa mégis mennyi minden történtSmile A nagyok akik tegnap kaptak most adtak, persze nem sokat, csak 10 másodpercet, de ez aszthiszem jelzés értékű: ha akarnak akkor tudnak menni azért ők is! Szerintem nagyon nagy menés lesz a hegyekben, mert Bassoéknak, Vinoéknak menni kell de nagyon, hogy legyen esélyük nyerni és szerintem ezt megis fogják tenni, legalábbis a mai nap alapján azt mondom. Mert egyébént nem lesz könnyű levenni Porte-ről a rózsaszínt, nem olyan rossz a hegyen és az időfutamra sztem összekapja magát és van egy elég komoly előnye, szóval itt menni kell, mint a veszedelem, ebből meg csak mi nézők jöhetünk ki jól Smile

Ugrás a fórumra:

1,052,309 egyedi látogató