24 April 2026 19:10:13
Üzenőfal
Üzenet küldéséhez be kell jelentkezni

26 August 2015 10:25:36
Mi a helyzet a ligával?

04 August 2015 18:44:12
Válaszod meg is kaptad Grin Smile

04 August 2015 14:28:39
Most már elmondod mit találtál ki?

04 August 2015 14:05:53
Sikerült letölteni a játékot akinek gondja volt? Ha az én linkemmel nem ment most már fent van másik verzió is(CODEX)

28 July 2015 19:09:01
Indulhat is a PCM 11-es móka! Smile

Archívum
Felhasználók
Online vendégek: 1

Online tagok: 0

Regisztráltak: 928
Legújabb tag: Iyuit01
Bejelentkezés
Felhasználónév

Jelszó

Még nem regisztráltál?
Regisztráció

Elfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése
Szavazás
Kis Dario kalandjai videős vagy szöveges formátumban legyen?

Szavazáshoz be kell jelentkezni
Erősségek - Gyengeségiek
#1 Hozzászólás nyomtatása
08 July 2010 21:47:45
Csapattulajdonos

Regisztrált: 10.04.09

Ha sikerült elindítanod a játékot, akkor ide írd meg a véleményedet. Lehet szövegesen, vagy vázlatpontokba szedve is. El is kezdem!

Erősség - Grafika
Ami nagy újítás a játékban az egyértelműen a grafikai rész. Ehhez még hozzájön hogy a kamera is mozog. Így már egészen kerékpáros feelingje van a játéknak. Én a mimimum szint felett egy kicsivel játszom, de így is sokkal szebb és hangulatosabb mint az egy évvel ezelőtti játék.

Gyengeség - Gépigény
A gépigény egyértelműen nőtt, de akinek a PCM 2009 nem minimumon futott, annak ez is elcsorog. Másik tényező hogy a szép grafikának ára van.

Gyengeség - Szakaszkészítés
A szívem csücske. Nagyon szeretek saját pályákat készíteni a játékhoz. Jelenleg azonban úgy látom hogy a valóságot nehezebb modellezni ezzel az editorral mint a régivel. Mondom ezt azért, mert a GPS fáljokat nekem abszolút nem olvassa be a szerkesztő, kézzel meg reálisra megcsinálni kb. egyenlő a lehetetlennel. A 3D-s szerkesztési mód nagyon jó, könnyű kezelni, látványos - azonban ha valaki reális szakaszt akar annak kézileg esélye sincs. De cáfoljatok meg - lehet hogy én vagyok a béna!

Erősség - Karrier mód
Nekem ez a rész eddig is tetszett. Néhány új fejlesztéssel még jobb lett. A formaidőzítés-edzésbeállítás logikusabb lett egy fokkal, végre látom hogy melyik versenyre lesz toppon a versenyző és nem kell két képernyő között ingáznom és mentegetnem. Továbbá tetszik a rekordos újítás is. Egy idő után amikor szupercsapatot építettél akkor is van célja a karriernek.

Így néhány óra játék után ez a benyomásom, várom a Ti véleményeteket is!

csicso27
#2 Hozzászólás nyomtatása
08 July 2010 23:40:38
U23-as versenyző

Regisztrált: 23.08.09

Sziasztok!
Szép hasonlítás egyetértek!
Csak egy dolog hiányzik,ma megnéztem a tour-t és a sprintet cavendish nyerte, hát szegény pcm2010-es barátaink 2-őt tekertek míg mark vagy 14....nekem hiányzik az az igen most széttépem a nyerget sprint.De amúgy eddig messze jobb a játékélmény mint a 09-ben.

Soldado
#3 Hozzászólás nyomtatása
09 July 2010 00:12:56
U23-as versenyző

Regisztrált: 15.07.09

Amit nem értek, de ti talán megmondjátok az okát, az a Tourmalet-i szakasz. Ha jól látom akkor az a PCM-ben egy sík etap. 14. szakasz, amúgy.

Nota
#4 Hozzászólás nyomtatása
09 July 2010 01:23:54
Tour de France győztes

Regisztrált: 17.04.09

Igen, ez a szakaszkészítés egyelőre nem klappol. Az az igazság hogy Nyugat-Európai helyeknél legenerálódik a jó domborzat, de én ott sem látom az utat amit be kellene rajzolni. Így aztán tényleg lehetetlen pontos szakaszokat csinálni pedig tényleg érdemes lenne mert gyönyörű a táj az előző verziókhoz képest és mindent pontosan meg lehet rajzolni. Ez a szakaszosdi még nagyon kiforratlan, de legalább lesz miben előrelépni jövőre.
A 2009-es Giro d'Italia tippelde győztese
A 2009-es Tour de France tippelde győztese

Nota
#5 Hozzászólás nyomtatása
09 July 2010 02:07:12
Tour de France győztes

Regisztrált: 17.04.09

Időközben rájöttem hogy lehet rárajzolni az utat a betöltött domborzatra. Szóval amikor újat kérsz akkor betöltöd a gpx fájlt, és aztán amikor kész akkor top nézetre mész és a jobb oldalon a palettás nézeten újra betöltöd ugyanazt a gpx fájlt és már látszik is a kijelölt út. De ez is csak nyugaton műxik, bár dolgozom rajta hogy valahogy idehaza is megoldjuk.
A 2009-es Giro d'Italia tippelde győztese
A 2009-es Tour de France tippelde győztese

Monof
#6 Hozzászólás nyomtatása
09 July 2010 14:40:17

Csapattulajdonos

Regisztrált: 12.04.09

Nota írta:
Időközben rájöttem hogy lehet rárajzolni az utat a betöltött domborzatra. Szóval amikor újat kérsz akkor betöltöd a gpx fájlt, és aztán amikor kész akkor top nézetre mész és a jobb oldalon a palettás nézeten újra betöltöd ugyanazt a gpx fájlt és már látszik is a kijelölt út. De ez is csak nyugaton műxik, bár dolgozom rajta hogy valahogy idehaza is megoldjuk.

Na ez tök jó. Lehet h majd én is ránézek, hogy mi hogy megy benne. Smile
Egy összefoglalót kellen írni a szakaszkészítésről majd.
"Az élet szép, csak élni tudni kéne... "

Az oldal és a csapat egyik alapító tagja.

2011-es Giro d'Italia tippelde győztese

www.cycling-manager.hu
#7 Hozzászólás nyomtatása
09 July 2010 15:21:58
Csapattulajdonos

Regisztrált: 10.04.09

Monof írta:
Nota írta:

Na ez tök jó. Lehet h majd én is ránézek, hogy mi hogy megy benne. Smile
Egy összefoglalót kellen írni a szakaszkészítésről majd.

Előbb nekünk is meg kellene tanulnunk szakaszt készíteni, aztán jöhet majd az összefoglaló. Smile

Próbálkoztam ma, de nekem a .gpx fáljokat egyáltalán nem akarja betölteni (országtól függetlenül), bármit csinálok... :S így meg nehéz lesz reális szakaszokat készíteni.

attyhor
#8 Hozzászólás nyomtatása
10 July 2010 10:50:56
U23-as versenyző

Regisztrált: 11.07.09

Erősség:
- szép
- reálisnak tűnik pár szakasz után
- tetszett, hogy a szakasz végére ~200km után a legjobbak is fáradtak kicsit
- szakasz közben a virtuális állás megjelenítése
Gyengeség (volt?):
- (a második szakasz betöltésénél 2x reseteltem a gépem, azt hittem lefagyott, annyi ideig töltött) a grafika átállítása után remek sebességgel ment a játék.
Gyengeség:
Szerkesztette: attyhor - 10 July 2010 11:36:07

bwin
#9 Hozzászólás nyomtatása
13 July 2010 16:19:56
U23-as versenyző

Regisztrált: 11.07.10

Erősség: Grafika - Első benyomás: Áll leesveSmile
Könnyebb adatbázis-szerkesztő. Itt egy hátrányt is megemlítenék. Nincs az a táblás megoldás, amit hiányolok egy kicsit, mert úgy egyszerűbb volt a top versenyzőknek külön változtatgatni az értékeit, ha utálod őket (én pl. így vagyok Evans-szel, ezért nálam mindig gagyi Grin).
Stage Race-nél azok a hegyleírások, hogy ennyi meg annyi %, meg hogy milyen hosszú.
Animációk meg a dizájn
Potential-nak nagyobb jelentősége van, mint eddig.
Prológ tulajdonság bevezetése. Eddig nem volt esély sprinterrel prológot nyerni, de most már van. Nézzük csak pl. Farrart mostani Tour-on Top10-ben volt első szakaszon.
Gyengeség: Szakaszszerkesztő: Megpróbáltam vagy 10x, de nem tudok route-ot varázsolni a road-ból meg checkpointokat tenni meg ilyeneket. Ha valaki tud rá megoldást, szóljon! Egyébként az engem nem zavar, hogy nem lehet valósághűre csinálni a szakaszt. Én azt gondolom, hogy azért csinálták meg ők a szakaszokat, hogy nekünk ne kelljen.
Esetleg vártam volna valamilyen újítást karrier módban vmi tréninget, ahol külön lehet a versenyzőkkel mint egy verseny foglalkozni, vagy bármi.
Személyesen sokat kellett szenvednem, hogy működésre bírjam a játékot (nem a játék gyengéje).
Összességében szerintem messze jobb, mint a PCM-ek eddig, és szívesen várnám az online versenyeket is, mert nem tudom, hogy milyen jó vagyok valójábanSmile

Patrikk
#10 Hozzászólás nyomtatása
13 July 2010 17:27:16

Vízhordó

Regisztrált: 14.04.09

Na én is feltelepítettem laptopra mivel gépen nem sikerült sehogyse elindítani...

Első benyomás: ShockShockShock

Elképesztően szép, és még nem is max. graf.-on... Gyönyörű! Mivel csak egy hegyi, egy sík meg egy időfutamot tudtam menni bővebbet csak később tudok modani, de a képi megjelenítés így is szembeötlő volt.
Szerkesztette: Patrikk - 13 July 2010 17:28:00
"A győztesek sosem adják fel, aki feladja sosem lesz győztes!"

img30.imageshack.us/img30/2553/giro2009.jpg

http://www.cycling-manager.hu
OGrady
#11 Hozzászólás nyomtatása
23 July 2010 07:34:52
Vízhordó

Regisztrált: 16.05.09

E-mail!

Nem tudom, de szerintem a memóriád kevés vagy a videokarid gyenge... Nekem egy Sony Vaio notebook-on elfut full grafikán... És még csak nem is akad...

Ami szerintem nagy gyengesége a játéknak, hogy a DB editor és Stage Editor nem sokat változott az elmúlt pár évben... Amúgy a GPS-fájlokat tedd át tga formátumba. Akkor már vinnie kell...

Grafikailag majdnem tökéletes. Bár a Mallorca-i futamon érdekesen belementem a házakba... Grin Tehát a bugok itt is kellemetlenkednek.

Ami zavar eléggé, hogy mindig ráfogják a csapatokra, hogy nem adják se a nevüket, semmilyüket a játékhoz... Kicsit több utána járás. 30 perc alatt meg lehet csinálni két csapatot és nem is kell pl.: a BMC-nél érdeklődni, hogy jaj Lance Amstrong te miért nem adod a neved a játékhoz. Pedig szerintem ő lenne az első, aki még be is vállalná, hogy játszik vele! Grin Lusták egyszerűen a készítők és ennyi. Még mindig az otthoni a jó...

Amúgy nekem az energia géllel nem csinál semmit, se sprintnél (befutónál) semmikor. Nem tölt vissza semmit. csak villog zölden, majd narancs-vörös és végül szürke... Azt pá!... Tudom, hogy kéne használni, de semmi reakció... Contador tök lazán lehajrázott és még csak a nyomában sem voltam... Sad

Ugrás a fórumra:

1,052,283 egyedi látogató