Cycling Manager Hungary :: Pro Cycling Manager :: Pro Cycling Manager 2010
|
Erősségek - Gyengeségiek
|
|
|
08 July 2010 21:47:45
|
|
Csapattulajdonos![]() Hozzászólások: 526 Regisztrált: 10.04.09 |
Ha sikerült elindítanod a játékot, akkor ide írd meg a véleményedet. Lehet szövegesen, vagy vázlatpontokba szedve is. El is kezdem! Erősség - Grafika Ami nagy újítás a játékban az egyértelműen a grafikai rész. Ehhez még hozzájön hogy a kamera is mozog. Így már egészen kerékpáros feelingje van a játéknak. Én a mimimum szint felett egy kicsivel játszom, de így is sokkal szebb és hangulatosabb mint az egy évvel ezelőtti játék. Gyengeség - Gépigény A gépigény egyértelműen nőtt, de akinek a PCM 2009 nem minimumon futott, annak ez is elcsorog. Másik tényező hogy a szép grafikának ára van. Gyengeség - Szakaszkészítés A szívem csücske. Nagyon szeretek saját pályákat készíteni a játékhoz. Jelenleg azonban úgy látom hogy a valóságot nehezebb modellezni ezzel az editorral mint a régivel. Mondom ezt azért, mert a GPS fáljokat nekem abszolút nem olvassa be a szerkesztő, kézzel meg reálisra megcsinálni kb. egyenlő a lehetetlennel. A 3D-s szerkesztési mód nagyon jó, könnyű kezelni, látványos - azonban ha valaki reális szakaszt akar annak kézileg esélye sincs. De cáfoljatok meg - lehet hogy én vagyok a béna! Erősség - Karrier mód Nekem ez a rész eddig is tetszett. Néhány új fejlesztéssel még jobb lett. A formaidőzítés-edzésbeállítás logikusabb lett egy fokkal, végre látom hogy melyik versenyre lesz toppon a versenyző és nem kell két képernyő között ingáznom és mentegetnem. Továbbá tetszik a rekordos újítás is. Egy idő után amikor szupercsapatot építettél akkor is van célja a karriernek. Így néhány óra játék után ez a benyomásom, várom a Ti véleményeteket is! |
|
|
|
| csicso27 |
08 July 2010 23:40:38
|
U23-as versenyző![]() Hozzászólások: 11 Regisztrált: 23.08.09 |
Sziasztok! Szép hasonlítás egyetértek! Csak egy dolog hiányzik,ma megnéztem a tour-t és a sprintet cavendish nyerte, hát szegény pcm2010-es barátaink 2-őt tekertek míg mark vagy 14....nekem hiányzik az az igen most széttépem a nyerget sprint.De amúgy eddig messze jobb a játékélmény mint a 09-ben. |
|
|
|
| Soldado |
09 July 2010 00:12:56
|
U23-as versenyző![]() Hozzászólások: 43 Regisztrált: 15.07.09 |
Amit nem értek, de ti talán megmondjátok az okát, az a Tourmalet-i szakasz. Ha jól látom akkor az a PCM-ben egy sík etap. 14. szakasz, amúgy. |
|
|
|
| Nota |
09 July 2010 01:23:54
|
Tour de France győztes![]() Hozzászólások: 661 Regisztrált: 17.04.09 |
Igen, ez a szakaszkészítés egyelőre nem klappol. Az az igazság hogy Nyugat-Európai helyeknél legenerálódik a jó domborzat, de én ott sem látom az utat amit be kellene rajzolni. Így aztán tényleg lehetetlen pontos szakaszokat csinálni pedig tényleg érdemes lenne mert gyönyörű a táj az előző verziókhoz képest és mindent pontosan meg lehet rajzolni. Ez a szakaszosdi még nagyon kiforratlan, de legalább lesz miben előrelépni jövőre.
A 2009-es Giro d'Italia tippelde győztese A 2009-es Tour de France tippelde győztese |
|
|
|
| Nota |
09 July 2010 02:07:12
|
Tour de France győztes![]() Hozzászólások: 661 Regisztrált: 17.04.09 |
Időközben rájöttem hogy lehet rárajzolni az utat a betöltött domborzatra. Szóval amikor újat kérsz akkor betöltöd a gpx fájlt, és aztán amikor kész akkor top nézetre mész és a jobb oldalon a palettás nézeten újra betöltöd ugyanazt a gpx fájlt és már látszik is a kijelölt út. De ez is csak nyugaton műxik, bár dolgozom rajta hogy valahogy idehaza is megoldjuk.
A 2009-es Giro d'Italia tippelde győztese A 2009-es Tour de France tippelde győztese |
|
|
|
| Monof |
09 July 2010 14:40:17
|
|
Csapattulajdonos ![]() Hozzászólások: 437 Regisztrált: 12.04.09 |
Nota írta: Időközben rájöttem hogy lehet rárajzolni az utat a betöltött domborzatra. Szóval amikor újat kérsz akkor betöltöd a gpx fájlt, és aztán amikor kész akkor top nézetre mész és a jobb oldalon a palettás nézeten újra betöltöd ugyanazt a gpx fájlt és már látszik is a kijelölt út. De ez is csak nyugaton műxik, bár dolgozom rajta hogy valahogy idehaza is megoldjuk. Na ez tök jó. Lehet h majd én is ránézek, hogy mi hogy megy benne. ![]() Egy összefoglalót kellen írni a szakaszkészítésről majd. "Az élet szép, csak élni tudni kéne... " Az oldal és a csapat egyik alapító tagja. 2011-es Giro d'Italia tippelde győztese |
|
09 July 2010 15:21:58
|
|
Csapattulajdonos![]() Hozzászólások: 526 Regisztrált: 10.04.09 |
Monof írta: Nota írta: Időközben rájöttem hogy lehet rárajzolni az utat a betöltött domborzatra. Szóval amikor újat kérsz akkor betöltöd a gpx fájlt, és aztán amikor kész akkor top nézetre mész és a jobb oldalon a palettás nézeten újra betöltöd ugyanazt a gpx fájlt és már látszik is a kijelölt út. De ez is csak nyugaton műxik, bár dolgozom rajta hogy valahogy idehaza is megoldjuk. Na ez tök jó. Lehet h majd én is ránézek, hogy mi hogy megy benne. ![]() Egy összefoglalót kellen írni a szakaszkészítésről majd. Előbb nekünk is meg kellene tanulnunk szakaszt készíteni, aztán jöhet majd az összefoglaló. ![]() Próbálkoztam ma, de nekem a .gpx fáljokat egyáltalán nem akarja betölteni (országtól függetlenül), bármit csinálok... :S így meg nehéz lesz reális szakaszokat készíteni. |
|
|
|
| attyhor |
10 July 2010 10:50:56
|
U23-as versenyző![]() Hozzászólások: 23 Regisztrált: 11.07.09 |
Erősség: - szép - reálisnak tűnik pár szakasz után - tetszett, hogy a szakasz végére ~200km után a legjobbak is fáradtak kicsit - szakasz közben a virtuális állás megjelenítése Gyengeség (volt?): - (a második szakasz betöltésénél 2x reseteltem a gépem, azt hittem lefagyott, annyi ideig töltött) a grafika átállítása után remek sebességgel ment a játék. Gyengeség: Szerkesztette: attyhor - 10 July 2010 11:36:07 |
|
|
|
| bwin |
13 July 2010 16:19:56
|
U23-as versenyző![]() Hozzászólások: 15 Regisztrált: 11.07.10 |
Erősség: Grafika - Első benyomás: Áll leesve![]() Könnyebb adatbázis-szerkesztő. Itt egy hátrányt is megemlítenék. Nincs az a táblás megoldás, amit hiányolok egy kicsit, mert úgy egyszerűbb volt a top versenyzőknek külön változtatgatni az értékeit, ha utálod őket (én pl. így vagyok Evans-szel, ezért nálam mindig gagyi ).Stage Race-nél azok a hegyleírások, hogy ennyi meg annyi %, meg hogy milyen hosszú. Animációk meg a dizájn Potential-nak nagyobb jelentősége van, mint eddig. Prológ tulajdonság bevezetése. Eddig nem volt esély sprinterrel prológot nyerni, de most már van. Nézzük csak pl. Farrart mostani Tour-on Top10-ben volt első szakaszon. Gyengeség: Szakaszszerkesztő: Megpróbáltam vagy 10x, de nem tudok route-ot varázsolni a road-ból meg checkpointokat tenni meg ilyeneket. Ha valaki tud rá megoldást, szóljon! Egyébként az engem nem zavar, hogy nem lehet valósághűre csinálni a szakaszt. Én azt gondolom, hogy azért csinálták meg ők a szakaszokat, hogy nekünk ne kelljen. Esetleg vártam volna valamilyen újítást karrier módban vmi tréninget, ahol külön lehet a versenyzőkkel mint egy verseny foglalkozni, vagy bármi. Személyesen sokat kellett szenvednem, hogy működésre bírjam a játékot (nem a játék gyengéje). Összességében szerintem messze jobb, mint a PCM-ek eddig, és szívesen várnám az online versenyeket is, mert nem tudom, hogy milyen jó vagyok valójában ![]() |
|
|
|
| Patrikk |
13 July 2010 17:27:16
|
|
Vízhordó ![]() Hozzászólások: 159 Regisztrált: 14.04.09 |
Na én is feltelepítettem laptopra mivel gépen nem sikerült sehogyse elindítani... Első benyomás: ![]() ![]() ![]() Elképesztően szép, és még nem is max. graf.-on... Gyönyörű! Mivel csak egy hegyi, egy sík meg egy időfutamot tudtam menni bővebbet csak később tudok modani, de a képi megjelenítés így is szembeötlő volt. Szerkesztette: Patrikk - 13 July 2010 17:28:00 "A győztesek sosem adják fel, aki feladja sosem lesz győztes!" ![]() |
| OGrady |
23 July 2010 07:34:52
|
Vízhordó![]() Hozzászólások: 153 Regisztrált: 16.05.09 |
E-mail! Nem tudom, de szerintem a memóriád kevés vagy a videokarid gyenge... Nekem egy Sony Vaio notebook-on elfut full grafikán... És még csak nem is akad... Ami szerintem nagy gyengesége a játéknak, hogy a DB editor és Stage Editor nem sokat változott az elmúlt pár évben... Amúgy a GPS-fájlokat tedd át tga formátumba. Akkor már vinnie kell... Grafikailag majdnem tökéletes. Bár a Mallorca-i futamon érdekesen belementem a házakba... Tehát a bugok itt is kellemetlenkednek.Ami zavar eléggé, hogy mindig ráfogják a csapatokra, hogy nem adják se a nevüket, semmilyüket a játékhoz... Kicsit több utána járás. 30 perc alatt meg lehet csinálni két csapatot és nem is kell pl.: a BMC-nél érdeklődni, hogy jaj Lance Amstrong te miért nem adod a neved a játékhoz. Pedig szerintem ő lenne az első, aki még be is vállalná, hogy játszik vele! Lusták egyszerűen a készítők és ennyi. Még mindig az otthoni a jó...Amúgy nekem az energia géllel nem csinál semmit, se sprintnél (befutónál) semmikor. Nem tölt vissza semmit. csak villog zölden, majd narancs-vörös és végül szürke... Azt pá!... Tudom, hogy kéne használni, de semmi reakció... Contador tök lazán lehajrázott és még csak a nyomában sem voltam... ![]() |
|
|
|
| Ugrás a fórumra: |