25 April 2026 15:26:54
Üzenőfal
Üzenet küldéséhez be kell jelentkezni

26 August 2015 10:25:36
Mi a helyzet a ligával?

04 August 2015 18:44:12
Válaszod meg is kaptad Grin Smile

04 August 2015 14:28:39
Most már elmondod mit találtál ki?

04 August 2015 14:05:53
Sikerült letölteni a játékot akinek gondja volt? Ha az én linkemmel nem ment most már fent van másik verzió is(CODEX)

28 July 2015 19:09:01
Indulhat is a PCM 11-es móka! Smile

Archívum
Felhasználók
Online vendégek: 1

Online tagok: 0

Regisztráltak: 928
Legújabb tag: Iyuit01
Bejelentkezés
Felhasználónév

Jelszó

Még nem regisztráltál?
Regisztráció

Elfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése
Szavazás
Kis Dario kalandjai videős vagy szöveges formátumban legyen?

Szavazáshoz be kell jelentkezni
100. Tour de France útvonalterv PCM 2010-hez
jegember95
#1 Hozzászólás nyomtatása
12 August 2010 19:15:00
Hegyi segítő

Regisztrált: 09.07.09

A mai napon támadt egy elég érdekes, és egyben őrült gondolatom, miszerint mivel néhány év múlva eljön a 100. Tour, el szeretném készíteni a saját verziómat.Csak itt vagyok gondban mivel nem tudom, hogy milyen start, és célállomások lennénék illőek a 100. Tourhoz.Ezért szeretném a segítségeteket kérni ehhez.Arra kérnélek titeket, hogy írjátok le ide, hogy, hol induljon a tour, milyen hegyeket másszanak meg, és milyen történelmi helyekre mennyenek el a virtuális kerekesek.Remélem ti is támogattok ebben, az érdekes projektembem.Úgyhogy bátran írjátok le a saját terveiteket, hogy minél hamarabb elkészüljön ez az érdekes kiegészitő.Wink

andyschleck
#2 Hozzászólás nyomtatása
12 August 2010 20:24:42
U23-as versenyző

Regisztrált: 18.07.10

hát ha hegy akkor Mont Ventoux és Alpe d Huez remélem helyesen írtam , egyik hegyi befutó és ha igazán kemény Tourt akarsz akkor a tourmalet befutó is mehet GrinGrin

Nota
#3 Hozzászólás nyomtatása
12 August 2010 20:41:11
Tour de France győztes

Regisztrált: 17.04.09

Tetszik az ötleted de nem tudom nem jutott e már másnak az eszébe ez és nem valósította e meg. Na mindegy, mondom az én ötleteimet.

Én végre ennek a versenynek a rajtját nem vinném külföldre, sőt. Kicsit megfordítanám a versenyt és egy Champs Elysées prológot vagy csapatidőfutamot tennék az elejére. Egyiket se venném túl rövidre vagy hosszúra, ha egyéni akkor olyan 8-10 km, ha csapat akkor meg 18-20 lenne megfelelő. Mindkettő elég különleges indítás lenne és evvel egy szakaszt gyakorlatilag nyernénk mert így nem lenne muszáj oda érkeznie a versenynek és mégis elindul valahogy a nagy kör, mégsem sima sprint és kész és már egy TT is le van tudva.
A következő ötletem az lenne hogy a TT-ket minél hamarabbra kellene hozni a versenyen belül hogy utána már ne lehessen arra taktikázni.
Nem kérdés hogy az Alpokat a végére kell hagyni, szóval először a Pireneusok felé kellene venni az irányt és meg kellene mászni a nagy hegyeket de nem szabadna túl sok hegyibefutót hagyni mert az túl korán eldöntheti a versenyt. Szóval nagy pireneusi hegyek mint idén voltak csak nem befutónak, a hegytetőtől még kell hagyni vagy 30-40 kilómétert. Így kialakul kik szökhetnek, kik gyúrhatnak szakaszsikerre és kik az összetettre. Minél hamarabb kellenének ezek a szakaszok, tehát gyorsan le kellene érni, max a 7-dik, 8-dik szakaszra már felfelé kellene indulni. Ezután jöhetnének a tipikus átvezető meg sprintszakaszok dögivel úgy hogy minél több nagyvárost meg szép környéket érintsenek. Kellene ugye egy jó hosszú TT is lehetőleg jó laposon minél hamarabb, olyan 14-15-diknek. Na és akkor ezután jöhetne a durva része, hegyek unásig. Hegyi befutót ide se tennék azért sokat, de a 19-dik meg a 21-dik az kell hogy legyen. És hogy mi a 20-dik? Nálam tuti egy heggyel kezdődő sprint lenne mondjuk Milánóban zárulva. Így a sprinterek is motiváltak a hegyek kibírására és a legvégsőik megmaradnak az izgalmak is mert az uccsó szakaszon is nagy változás lehetne a sorrenden. Ehhez persze az kellene hogy valamelyik mítikus nagy hegyen záródjon a verseny. Az csak a baj ugye hogy a ceremóniának nem lenne meg a szokásos háttere de talán a 100-dik Tour lehetne ennyiben is különleges.

Biztos sok minden van ami nem tetszik neked az ötletek közül, de szerintem azért vannak benne jók is, gondold át!
A 2009-es Giro d'Italia tippelde győztese
A 2009-es Tour de France tippelde győztese

Nota
#4 Hozzászólás nyomtatása
12 August 2010 20:46:27
Tour de France győztes

Vagy az sem uccsó ötlet lehet hogy minél több egynapos klasszikus útvonalát vagy befutóját használná a Tour. Így aztán sokkal inkább kedvezne az ezeken jó versenyzőknek mint a tipikus Tour menőknek a verseny.

andyschleck
#5 Hozzászólás nyomtatása
13 August 2010 08:11:06
U23-as versenyző

Abban nem értek veled egyet Nota ,hogy ne legyenek hegyi befutók , szerintem igenis kell legalább 4 hegyi befutós szakasz mert csak ott teszik igazán oda magukat az összetett menők . Ha nincs hegyi befutó , akkor néha nagyon unalmas egy-egy hegyi szakasz is ...

Boonen
#6 Hozzászólás nyomtatása
13 August 2010 08:27:47

Vízhordó

Regisztrált: 22.04.10

Egyet értek az előttem szólóval. Lehet, hogy jobban kedvezne a "jó" versenyzőknek viszont nem kedvezne a mégjobb az az a hegyimanóknak tour menőknek. Ha olyan jók mutassák meg magukat hegyen is. A hegyimenők bírják a síkot viszont a síkosok nem a hegyet itt a gond.

andyschleck
#7 Hozzászólás nyomtatása
13 August 2010 08:45:58
U23-as versenyző

hát igen ...

Lighter33
#8 Hozzászólás nyomtatása
13 August 2010 15:28:28

Hegyi segítő

...database editor Grin Grin
Szerkesztette: Lighter33 - 13 August 2010 15:28:51
Grin

Boonen
#9 Hozzászólás nyomtatása
13 August 2010 17:45:38

Vízhordó

Regisztrált: 22.04.10

Ezt nem értem.. Mi hát igen és mi database editor? alap pcm-es kiadás értékeivel megyek mármint a kieg daily-sal.

Nota
#10 Hozzászólás nyomtatása
13 August 2010 19:15:05
Tour de France győztes

Én nem az mondtam hogy ne legyen hegyi befutó. Olvassátok el!
Csupán annyit akartam mondani hogy nem véletlen hogy a vlóságban sem teszik vele tele a versenyt mert 21 szakasz van, és nem szabad a versenyt a 10-diken eldönteni. Én pl Pireneusokban úgy csinálnám hogy csak 1 hegyi befutó és ott is csak egy kisebb de meredek hegyre. Tehát max 5-6 km de az vagy 7-8%-os, a többi szakaszon meg durva hegyek de a legkomolyabb 10-15 km-es hegyi befutók csak az uccsó 4-5 napban kellenének.

Régebben én is a hegyi befutókért voltam odáig, de legyünk őszinték hogy ezek eléggé megjósolhatóak az esetek 70-80%-ában és nagyon ritkák a meglepetések és néha sokkal érdekesebb tud lenni egy rövid hegy amit megnyomnak mert sok olyan versenyző van akinek ez nem fekszik és sok olyan akinek meg direkt ez a jó. Ott van pl egy Gilbert aki simán meg tud nyerni 10% feletti meredekségű emelkedőket is ha nem hosszabb mint 3-4 kilométer. Aki meg akar az nyugodtan próbálkozhat ott is ahol nem a hegyen ér véget az etap. Nem sok csapat van akinek embere maradna egy durván meghúzott hegyről lejtmenetben az uccsó 20-30 kilóra. Max Astana manapság vagy esetleg Radioshack jobb napokon.

Na mindegy ez az én véleményem és szerintem így is a legjobb hegyimenők nyernék az összetettet, legfeljebb nem 10 percel csak 5-el.

Lighter33
#11 Hozzászólás nyomtatása
13 August 2010 23:38:38

Hegyi segítő

Boonen írta:
Ezt nem értem.. Mi hát igen és mi database editor? alap pcm-es kiadás értékeivel megyek mármint a kieg daily-sal.

Andyschleck - gondolom Én - arra mondta, hogy a sprinterek nem bírják a hegyet (ha nem erre, akk nemtom Grin), Én meg erre válaszoltam azzal, hogy database editor.
Grin

jegember95
#12 Hozzászólás nyomtatása
14 August 2010 01:03:13
Hegyi segítő

Na már kezd is a fejemben körvonalazódni ez az egész.
Akkor a 100. tour egy Champs-Elyseés-i Csapat TT- vel fog kezdődni, majd felmennek Roubaix-ig, majd irány a pireneusok. A 8.-9. szakasz lesz már a pireneusokban, ott 3 v. 4 hegyi etapot tervezek, 1 hegyi befutóval.Ez már igy 11 v. 12 szakasz lesz, és akk jönnek a jóöreg átvezető szakaszok, mik között lesz 1-2 olyan szakasz, amik a szökevényeknek kedveznek.Aztán jön a borzalom.Az alpokban nagyon kemény szakaszokat tervezek, és még nem tudom hogy az Alpe d'Huez-en, vagy a Mont Ventoux-on lesz egy hegyi ddőfutam.Hoztam is néhány szintrajzot ízlitőül:
Bourg d'Oisans-Isola 2000
kepfeltoltes.hu/100814/bourg_d__oisans-isola_2000_www.kepfeltoltes.hu_.png
Bourg d'Oisans-Mont Ventoux
kepfeltoltes.hu/100814/bourg_d__oisans-mont_ventoux_www.kepfeltoltes.hu_.png
A Nota ötlete, miszerint egy hegyes sprint befutós szakasz is kell, tetszett, és az én szakaszom, nem is akárhová, hamen Sanremo-ba megy(bár 1-2 hegyet lehet ki veszek belőle)
Isola 2000-San Remo:
kepfeltoltes.hu/100814/isola2000-sanremo_www.kepfeltoltes.hu_.png
La Mure-Valloire:
kepfeltoltes.hu/100814/la_mure-valloire_www.kepfeltoltes.hu_.png
Saint-Etienne-Col du Joux Plane:
kepfeltoltes.hu/100814/saint-ettiene-col_du_joux_plane_www.kepfeltoltes.hu_.png
Pragelato-Les Deux Alpes:
kepfeltoltes.hu/100814/pragelato-les_deux_alpes_www.kepfeltoltes.hu_.png
Saint Michel de Mauriennne-Mont Ventoux:
kepfeltoltes.hu/100814/saint_marienne-mont_ventoux_www.kepfeltoltes.hu_.png
Még messze nem véglegesek ezek a szakaszok, de az alap ötlet már megvan, már csak a részleteket kéne összerakni, amiben kérném a ti segitségeteket, hogy elkészüljön minden idők legyjobb Tour de France Útvonala.Wink

Nota
#13 Hozzászólás nyomtatása
14 August 2010 19:16:46
Tour de France győztes

Nekem tetszik. Akkor ezek szerint van akinek tetszett egy-két ötletem arról nem is beszélve hogy mások nem sokkal álltak elő pedig itt lenne a remek alkalom hogy csak dumálni kell mert megvalósítja más.

andyschleck
#14 Hozzászólás nyomtatása
14 August 2010 19:38:37
U23-as versenyző

tetszik pár szakasz alpe d1huez hegyi befutó és a mont ventoux hegyi időfutam legyen benne sztem az jó ötlet tényleg

jegember95
#15 Hozzászólás nyomtatása
14 August 2010 20:23:13
Hegyi segítő

Nas már a pireneusokban, is van már pár elképzelésem, tehát ott nem lesz gondom.viszont az átvezető szakasokban kérnék konkrét ötleteket, mert semmi elképzelésem sincs h mi lenne ezeknek ideális.Igazából Roubaix-tól a pireneusokig kellenek ötletek és a pireneusoktól az alpokig.
Szintrajokat is küldhettek, amit én az openrunnerrel csinálok, de ha tudtok más ilyen oldalt csinálhatjátok azzal is.

Ugrás a fórumra:

1,052,387 egyedi látogató