Cycling Manager Hungary :: Pro Cycling Manager :: Pro Cycling Manager 2010
|
100. Tour de France útvonalterv PCM 2010-hez
|
|
| jegember95 |
12 August 2010 19:15:00
|
Hegyi segítő![]() Hozzászólások: 287 Regisztrált: 09.07.09 |
A mai napon támadt egy elég érdekes, és egyben őrült gondolatom, miszerint mivel néhány év múlva eljön a 100. Tour, el szeretném készíteni a saját verziómat.Csak itt vagyok gondban mivel nem tudom, hogy milyen start, és célállomások lennénék illőek a 100. Tourhoz.Ezért szeretném a segítségeteket kérni ehhez.Arra kérnélek titeket, hogy írjátok le ide, hogy, hol induljon a tour, milyen hegyeket másszanak meg, és milyen történelmi helyekre mennyenek el a virtuális kerekesek.Remélem ti is támogattok ebben, az érdekes projektembem.Úgyhogy bátran írjátok le a saját terveiteket, hogy minél hamarabb elkészüljön ez az érdekes kiegészitő.![]() |
|
|
|
| andyschleck |
12 August 2010 20:24:42
|
U23-as versenyző![]() Hozzászólások: 74 Regisztrált: 18.07.10 |
hát ha hegy akkor Mont Ventoux és Alpe d Huez remélem helyesen írtam , egyik hegyi befutó és ha igazán kemény Tourt akarsz akkor a tourmalet befutó is mehet ![]() ![]() |
|
|
|
| Nota |
12 August 2010 20:41:11
|
Tour de France győztes![]() Hozzászólások: 661 Regisztrált: 17.04.09 |
Tetszik az ötleted de nem tudom nem jutott e már másnak az eszébe ez és nem valósította e meg. Na mindegy, mondom az én ötleteimet. Én végre ennek a versenynek a rajtját nem vinném külföldre, sőt. Kicsit megfordítanám a versenyt és egy Champs Elysées prológot vagy csapatidőfutamot tennék az elejére. Egyiket se venném túl rövidre vagy hosszúra, ha egyéni akkor olyan 8-10 km, ha csapat akkor meg 18-20 lenne megfelelő. Mindkettő elég különleges indítás lenne és evvel egy szakaszt gyakorlatilag nyernénk mert így nem lenne muszáj oda érkeznie a versenynek és mégis elindul valahogy a nagy kör, mégsem sima sprint és kész és már egy TT is le van tudva. A következő ötletem az lenne hogy a TT-ket minél hamarabbra kellene hozni a versenyen belül hogy utána már ne lehessen arra taktikázni. Nem kérdés hogy az Alpokat a végére kell hagyni, szóval először a Pireneusok felé kellene venni az irányt és meg kellene mászni a nagy hegyeket de nem szabadna túl sok hegyibefutót hagyni mert az túl korán eldöntheti a versenyt. Szóval nagy pireneusi hegyek mint idén voltak csak nem befutónak, a hegytetőtől még kell hagyni vagy 30-40 kilómétert. Így kialakul kik szökhetnek, kik gyúrhatnak szakaszsikerre és kik az összetettre. Minél hamarabb kellenének ezek a szakaszok, tehát gyorsan le kellene érni, max a 7-dik, 8-dik szakaszra már felfelé kellene indulni. Ezután jöhetnének a tipikus átvezető meg sprintszakaszok dögivel úgy hogy minél több nagyvárost meg szép környéket érintsenek. Kellene ugye egy jó hosszú TT is lehetőleg jó laposon minél hamarabb, olyan 14-15-diknek. Na és akkor ezután jöhetne a durva része, hegyek unásig. Hegyi befutót ide se tennék azért sokat, de a 19-dik meg a 21-dik az kell hogy legyen. És hogy mi a 20-dik? Nálam tuti egy heggyel kezdődő sprint lenne mondjuk Milánóban zárulva. Így a sprinterek is motiváltak a hegyek kibírására és a legvégsőik megmaradnak az izgalmak is mert az uccsó szakaszon is nagy változás lehetne a sorrenden. Ehhez persze az kellene hogy valamelyik mítikus nagy hegyen záródjon a verseny. Az csak a baj ugye hogy a ceremóniának nem lenne meg a szokásos háttere de talán a 100-dik Tour lehetne ennyiben is különleges. Biztos sok minden van ami nem tetszik neked az ötletek közül, de szerintem azért vannak benne jók is, gondold át! A 2009-es Giro d'Italia tippelde győztese A 2009-es Tour de France tippelde győztese |
|
|
|
| Nota |
12 August 2010 20:46:27
|
Vagy az sem uccsó ötlet lehet hogy minél több egynapos klasszikus útvonalát vagy befutóját használná a Tour. Így aztán sokkal inkább kedvezne az ezeken jó versenyzőknek mint a tipikus Tour menőknek a verseny.
A 2009-es Giro d'Italia tippelde győztese A 2009-es Tour de France tippelde győztese |
|
|
|
| andyschleck |
13 August 2010 08:11:06
|
Abban nem értek veled egyet Nota ,hogy ne legyenek hegyi befutók , szerintem igenis kell legalább 4 hegyi befutós szakasz mert csak ott teszik igazán oda magukat az összetett menők . Ha nincs hegyi befutó , akkor néha nagyon unalmas egy-egy hegyi szakasz is ... |
|
|
|
| Boonen |
13 August 2010 08:27:47
|
|
Vízhordó ![]() Hozzászólások: 125 Regisztrált: 22.04.10 |
Egyet értek az előttem szólóval. Lehet, hogy jobban kedvezne a "jó" versenyzőknek viszont nem kedvezne a mégjobb az az a hegyimanóknak tour menőknek. Ha olyan jók mutassák meg magukat hegyen is. A hegyimenők bírják a síkot viszont a síkosok nem a hegyet itt a gond. |
|
|
|
| andyschleck |
13 August 2010 08:45:58
|
hát igen ... |
|
|
|
| Lighter33 |
13 August 2010 15:28:28
|
|
Hegyi segítő ![]() Hozzászólások: 362 Regisztrált: 17.04.09 |
...database editor
Szerkesztette: Lighter33 - 13 August 2010 15:28:51 ![]() |
|
|
|
| Boonen |
13 August 2010 17:45:38
|
|
Vízhordó ![]() Hozzászólások: 125 Regisztrált: 22.04.10 |
Ezt nem értem.. Mi hát igen és mi database editor? alap pcm-es kiadás értékeivel megyek mármint a kieg daily-sal. |
|
|
|
| Nota |
13 August 2010 19:15:05
|
Én nem az mondtam hogy ne legyen hegyi befutó. Olvassátok el! Csupán annyit akartam mondani hogy nem véletlen hogy a vlóságban sem teszik vele tele a versenyt mert 21 szakasz van, és nem szabad a versenyt a 10-diken eldönteni. Én pl Pireneusokban úgy csinálnám hogy csak 1 hegyi befutó és ott is csak egy kisebb de meredek hegyre. Tehát max 5-6 km de az vagy 7-8%-os, a többi szakaszon meg durva hegyek de a legkomolyabb 10-15 km-es hegyi befutók csak az uccsó 4-5 napban kellenének. Régebben én is a hegyi befutókért voltam odáig, de legyünk őszinték hogy ezek eléggé megjósolhatóak az esetek 70-80%-ában és nagyon ritkák a meglepetések és néha sokkal érdekesebb tud lenni egy rövid hegy amit megnyomnak mert sok olyan versenyző van akinek ez nem fekszik és sok olyan akinek meg direkt ez a jó. Ott van pl egy Gilbert aki simán meg tud nyerni 10% feletti meredekségű emelkedőket is ha nem hosszabb mint 3-4 kilométer. Aki meg akar az nyugodtan próbálkozhat ott is ahol nem a hegyen ér véget az etap. Nem sok csapat van akinek embere maradna egy durván meghúzott hegyről lejtmenetben az uccsó 20-30 kilóra. Max Astana manapság vagy esetleg Radioshack jobb napokon. Na mindegy ez az én véleményem és szerintem így is a legjobb hegyimenők nyernék az összetettet, legfeljebb nem 10 percel csak 5-el. A 2009-es Giro d'Italia tippelde győztese A 2009-es Tour de France tippelde győztese |
|
|
|
| Lighter33 |
13 August 2010 23:38:38
|
|
Hegyi segítő ![]() Hozzászólások: 362 Regisztrált: 17.04.09 |
Boonen írta: Ezt nem értem.. Mi hát igen és mi database editor? alap pcm-es kiadás értékeivel megyek mármint a kieg daily-sal. Andyschleck - gondolom Én - arra mondta, hogy a sprinterek nem bírják a hegyet (ha nem erre, akk nemtom ), Én meg erre válaszoltam azzal, hogy database editor.
![]() |
|
|
|
| jegember95 |
14 August 2010 01:03:13
|
Na már kezd is a fejemben körvonalazódni ez az egész. Akkor a 100. tour egy Champs-Elyseés-i Csapat TT- vel fog kezdődni, majd felmennek Roubaix-ig, majd irány a pireneusok. A 8.-9. szakasz lesz már a pireneusokban, ott 3 v. 4 hegyi etapot tervezek, 1 hegyi befutóval.Ez már igy 11 v. 12 szakasz lesz, és akk jönnek a jóöreg átvezető szakaszok, mik között lesz 1-2 olyan szakasz, amik a szökevényeknek kedveznek.Aztán jön a borzalom.Az alpokban nagyon kemény szakaszokat tervezek, és még nem tudom hogy az Alpe d'Huez-en, vagy a Mont Ventoux-on lesz egy hegyi ddőfutam.Hoztam is néhány szintrajzot ízlitőül: Bourg d'Oisans-Isola 2000 ![]() Bourg d'Oisans-Mont Ventoux ![]() A Nota ötlete, miszerint egy hegyes sprint befutós szakasz is kell, tetszett, és az én szakaszom, nem is akárhová, hamen Sanremo-ba megy(bár 1-2 hegyet lehet ki veszek belőle) Isola 2000-San Remo: ![]() La Mure-Valloire: ![]() Saint-Etienne-Col du Joux Plane: ![]() Pragelato-Les Deux Alpes: ![]() Saint Michel de Mauriennne-Mont Ventoux: ![]() Még messze nem véglegesek ezek a szakaszok, de az alap ötlet már megvan, már csak a részleteket kéne összerakni, amiben kérném a ti segitségeteket, hogy elkészüljön minden idők legyjobb Tour de France Útvonala. ![]() |
|
|
|
| Nota |
14 August 2010 19:16:46
|
Nekem tetszik. Akkor ezek szerint van akinek tetszett egy-két ötletem arról nem is beszélve hogy mások nem sokkal álltak elő pedig itt lenne a remek alkalom hogy csak dumálni kell mert megvalósítja más.
A 2009-es Giro d'Italia tippelde győztese A 2009-es Tour de France tippelde győztese |
|
|
|
| andyschleck |
14 August 2010 19:38:37
|
tetszik pár szakasz alpe d1huez hegyi befutó és a mont ventoux hegyi időfutam legyen benne sztem az jó ötlet tényleg |
|
|
|
| jegember95 |
14 August 2010 20:23:13
|
Nas már a pireneusokban, is van már pár elképzelésem, tehát ott nem lesz gondom.viszont az átvezető szakasokban kérnék konkrét ötleteket, mert semmi elképzelésem sincs h mi lenne ezeknek ideális.Igazából Roubaix-tól a pireneusokig kellenek ötletek és a pireneusoktól az alpokig. Szintrajokat is küldhettek, amit én az openrunnerrel csinálok, de ha tudtok más ilyen oldalt csinálhatjátok azzal is. |
|
|
|
| Ugrás a fórumra: |