Cycling Manager Hungary :: Profi Kerékpársport :: Vuelta a Espana
Oldal: 1 / 2: 12
|
|
Vuelta 2010
|
|
| andyschleck |
21 August 2010 12:01:44
|
U23-as versenyző![]() Hozzászólások: 74 Regisztrált: 18.07.10 |
Egy hét múlva kezdődik , gondoltam itt az ideje egy ilyen témát nyitni . |
|
|
|
| andyschleck |
21 August 2010 12:09:53
|
Nézzük az esélyesebb versenyzőket : Sastre (CTT) Arroyo (GCE) Le Mevel (FDJ) Nibali (LIQ) Pellizotti ??? (LIQ) Menchov (RAB ) Löfkvist (SKY) A.Schleck (SAX) F.Schleck (SAX) Van Garderen ?? (THR) J.Rodriguez (KAT) Igor Antón (EUS) Szerkesztette: andyschleck - 21 August 2010 12:10:07 |
|
|
|
| attila |
21 August 2010 14:58:50
|
U23-as versenyző![]() Hozzászólások: 15 Regisztrált: 03.07.10 |
Akkor hozzászólnék én is Sastre: Egy top10 kinéz neki legjobb esetben. Hogy miért? Ez lesz idén a 3. körversenye, nem lehet ennyi versenynapot kibírni jó formával. Nagy kérdés még, hogy miután már tudja hogy eligazol mennyire lesz motivált, és csapattársak mennyire fogják segíteni, hiszen pl Hushovd elég élesen kritizálta a spanyolt. Arroyo: Neki is egy top10et gondolnék elsőre. Hiába volt 2. a Girón, azért ott is csak egy top10es helyezése lett volna a hosszú szökése nélkül, mégegyszer pedig biztos nem fogják elengedni. Le Mevel: Ő lehet a legjobb francia, de még a 10 környékére sem várnám Őt. Nibali: Ő érdekes lehet, hiszen eredetileg nem indult volna a Vueltán. Giron már megmutatta mire képes, és akkor még nem is volt csúcsformában. Vele számolni kell, minimum top5be várom az olaszt. Pelizotti: Ha el is indulhat, nem lesz még formában, Nibalit fogja segíteni. Menchov: Már 2szer megnyerte a spanyol kört, van már tapasztalata. Ha meg tudja tartani a Touron mutatott formáját, akkor Ő nyerhet, hiszen kiváló hegyi-és TT menő, ráadásul erős csapata is van. Löfkvist: Elég fiatal versenyző, 10-15. helyre várom. Fehér trikóban benne lehet a top3ban. A.Schleck: Ha meg tudja tartani a touron lévő formáját, nálam Ő a favorit. F.Schleck: Jó kérdés mennyire heverte ki kulcscsonttörését. Előzetesen szerintem mindenki úgy számol vele, mint Andy segítője, ám Andy gyengélkedésével akár át is veheti tőle a vezető szerepet csapaton belül. Van Garderen: fiatal amerikai ugyan 3.lett a Dauphine Liberén, bár ez láttuk Brajkovic esetében mennyit számít. Nem várok tőle nagy eredményt összetettben, 10. hely környéke. J.Rodriguez: Touron remekül ment a hegyekben, ha tartja a formáját 5ben végezhet, bár időfutamokon rengeteget veszíthet. Igor Anton: egész évét a Vueltának szentelte, itt akar nagyot alkotni, és fog is. Hegyre remekül megy, időfutamban gyengébb, de a spanyol körön 5 hegyibefutó is lesz, tehát az időfutam most mellékes. Szó mi szó dobogóra állhat madridban. Aki kimaradt: Ezequiel Mosquera: Ő is hasonlóan Antonhoz csak a Vueltára készült, kiváló hegyimenő, bár időfutamon sokat veszíthet, de 5be várom a spanyolt. Tehát akik nálam esélyesek: Menchov Valamelyik Schleck Nibali Anton Mosquera |
|
|
|
| andyschleck |
21 August 2010 16:37:55
|
Tényleg Mosquera-t kihagytam , bár sztem összetettben nem esélyes .. meg nem az esélyeseket írtam hanem az esélyesEBBeket !!!
Szerkesztette: andyschleck - 21 August 2010 16:56:18 |
|
|
|
| Sipetya |
21 August 2010 19:15:54
|
|
Hegyi segítő ![]() Hozzászólások: 427 Regisztrált: 15.04.09 |
Azért Mosquera oda fog érni a top5-re, mint ahogy az utóbbi 3 évben. Van Garderen meg nem 3 hetes menő, nem is indult egyiken sem, de lehet, hogy az lesz, még fiatal és tehetséges, bármi lehet belőle. Nem hiszem hogy a minél jobb összetett helyezésért fog menni, hanem egy-két szakaszra teszi oda magát. Andy Frankot fogja segíteni, most nem ő lesz az első számú ember. Szerkesztette: Sipetya - 21 August 2010 19:16:42 ![]() |
|
|
|
| Sipetya |
21 August 2010 19:29:36
|
|
Hegyi segítő ![]() Hozzászólások: 427 Regisztrált: 15.04.09 |
Én Menchov-Frank Schleck csatát várok. Menchov mellett az szól, hogy erősebb a hegyekben, és a TT-ben is jobb, azonban Franknak ott van a hegyekben Andy, aki szerintem az életben nem fogja magára hagyni, plusz még erősebb a csapata is, TTT-n hozhatnak is valamennyit, ezenkívül Frank nem teljesítette a Tourt, szóval több ereje lehet bár azóta csak egy egynaposon vett részt.
Szerkesztette: Sipetya - 21 August 2010 19:32:07 ![]() |
|
|
|
| Nota |
22 August 2010 19:08:25
|
Tour de France győztes![]() Hozzászólások: 661 Regisztrált: 17.04.09 |
Én Menchovtól nem várok semmi különlegeset mert: - Ő soha nem tudott még két jó 3 hetest egy szezonban menni - Már aláírta a szerződést a Geox-hoz és nem hinném hogy erős csapat támogatja majd - A Vuelta már nem pálya neki, a szakaszsiker többet jelent neki mint egy dobogó Sastre-nál sem várok jó összetett helyezést mert iszonyat ki van már facsarva. Husit tök nem értem miért ócsárolta ha egyáltalán igaz mert egy Cervelós vezető szerint Carlost nem kereste a vezetés új szerződéssel és tisztában voltak vele hogy tárgyal más csapatokkal. Szerintem végre rendeződik majd a helyzet a spanyollal a Geox-nál mert ott max 2 körversenyt kell majd mennie és ebből az egyiken nem lesz rajta súly mert Menchovot segíti majd a Tour-on ez tuti. Hogy emellett Vuleta-t vagy Giro-t megy majd az szerintem csak rajta múlik majd. Le Mevel szerintem egy vicc, én semmi nagyot nem várok tőle se itt se később. Nem mondom nagyon jó kerekes de hogy egy csapat összetett menője legyen... Casar nagyságrendekkel jobb nála. Én Nibali-tól várok nagy eredményt, ha nem vigyáznak a spanyolok akkor megnyeri az orruk előtt a körversenyüket. Szerintem bizonyítani akar hogy jövőre ő lehessen a vezér legalább a Giro-n. Ha most dobogót hoz akkor ezzel nem is lesz gond. Na Arroyo-ra kíváncsi leszek mert most eldől hogy egyetlen kiugró eredmény volt e amit kijött nála vagy képes lesz e nagy teljesítményre akkor is ha már elvárják és nem a trikóért csak a pozícióért, jó esetben a dobogóért kell küzdeni. Ez főleg fejben fog eldőlni mert képességei alapján top10-es versenyző. Schleck-éknél egyértelmű hogy Frank lesz a vezér ha lesz ereje. Andy szerint már két nagy kört sem lehet 100%-osan végigmenni, szóval nem hiszem hogy megpróbálná ő maga megnyerni a versenyt. Ettől még alakulhat úgy hogy neki kell mennie mert Frank lába nem bírja. Frank akár meg is nyerheti de ha a Nibali-Menchov-Rodriguez hármas közül egy jó formában lesz akkor tuti nem nyer. Rodriguez jó lehet de neki is lábában a Tour és könnyen lehet hogy elfárad a végére. Löfkvist remek tehetség de az utóbbi időben megállt a fejlődése, legalábbis adós a jó eredményekkel. Szerintem sosem lesz belőle Tour győztes de a Vuelta akár kedvezhet is neki. Szimpatikus csöndes gyerek de kissé unalmas is. Mosquera nálam a titkos favorit bár nem is igazán titok hogy neki ez a fő versenye minden szezonban. A felvezető versenyeken úgy tűnt hogy javuló formája a versenyre ideális lesz és tudjuk mire képes, szóval tőle dobogót várok. Garderenről és Antónról én nem tudok eleget, a kisebb versenyeken elért eredményeik csalókák lehetnek. Meglepnének a jó összetett eredménnyel. Pellizottiról tudtok valamit amit én nem? Indulhat? A 2009-es Giro d'Italia tippelde győztese A 2009-es Tour de France tippelde győztese |
|
|
|
| andyschleck |
22 August 2010 21:46:02
|
hát a liquigas előzetes rajtlistájában ottvan ... |
|
|
|
| Fresi |
23 August 2010 13:22:51
|
Hegyi segítő![]() Hozzászólások: 347 Regisztrált: 16.05.09 |
Sastrétól szép dolog, hogy elindul a vueltán is, elvégre már van két kemény 3 hetes a lábában ebben az évben, ráadásul már nem mai gyerek. Én nem várok tőle sokat, maximum a 10. hely környékére várom. Talán egy szakaszt nyerhet. Arroyora kíváncsi leszek, a nagyszerű giro után vajon tud-e még egyszer hasonlóan szerepelni? Gondolom bizonyítani szeretné, hogy nem véletlen volt. LeMevelnek nem sikerült a Tour, pedig a franciák bíztak benne nagyon, lehet, hogy ott a 2.szakaszon történt bukása zavarta meg, de az is lehet, hogy gyengébb volt csak simánt, mint ahogy azt várták. Végülis nem tartomelképzelhetetlennek, hogy beférjen a tízbe. Menchov tudja hogyan kell vueltát nyerni, nem lepődnék meg rajta ha hazavinné az aranysárga trikót idén. Szép dolog lenne ha gt győzelemmel búcsúzna a rabobanktól. Nibali: ha tudja hozni a giro formáját akkor akár nyerhet is, de mindenképpen az első 6-ba várom. F Schleck: nem tudom milyen formában van a kulccsonttörés után, ha rendesen feltud készülni akkor akár a végső győzelemért is harcba szállhat. Ráadásul az öccse személyében kiváló segítője lesz. Mosquera a sötét ló. Nem sokat tudunk róla, mert keveset látni versenyezni, szinte csak a vueltán. Kérdés hogy a csapata milyen erős lesz és hogy bírja at időfutamot. |
|
|
|
| Martin |
23 August 2010 14:07:57
|
U23-as versenyző![]() Hozzászólások: 24 Regisztrált: 24.07.10 |
Tony Martin nem indul? Van már hivatalos nevezési lista? |
|
|
|
| andyschleck |
23 August 2010 16:28:39
|
Nem indul ! |
|
|
|
| Dranzer |
25 August 2010 09:40:42
|
U23-as versenyző![]() Hozzászólások: 52 Regisztrált: 29.05.09 |
Ha már sokan leírták véleményüket, akkor már én is. ![]() Sastrétól tényleg szép dolog, hogy itt is elindul, de szerintem nem fog sokat hozzátenni az idei Vueltához. 10-be talán még beférhet. Arroyo se fog nagyot alkotni, szerintem az idei év fénypontja volt neki a Giro. Ő talán a top10 vége. Le Mevel... Sehol sem lesz véleményem szerint. Nibali nekem az egyik favorit, nálam ő a legesélyesebb, ha mégsem nyer, akkor is top3. Menchov a másik, ott lehet az elején, de nem hinném hogy ő örül majd a végén. top3 Löfkvist. Én is körülbelül a 10.-15. helyre várom őt, nem hinném, hogy sok mindent látnánk majd tőle. Csak megjön majd mindig egy kis hátránnyal. Schleck testvérekről meg csak akkor fog kiderülni a tuti, amikor már elkezdődött a verseny, úgyhogy róluk ennyit most, bár szerintem Frank nem fog most Vueltát nyerni. Szerencsés Top3 max. Van Garderen-t megmondom őszintén, nem ismerem. Nem tudom mire képes. De valószínű, hogy nem véletlen nem halottam róla. De majd meglátjuk. Rodrigez mindenképp top10 számomra. Benne van a lábában a Tour, de azért talán 1 szerencsés szakaszgyőzelem összejöhet neki. Igor Anton. top5 mindenképp, de onnantól csak jobb lehet, kíváncsi leszek rá. Mosquera szintén, biztosan nagyon fog menni most. Jó Vuelta lesz ez szerintem. ![]() |
|
|
|
| Dragon |
27 August 2010 13:51:27
|
|
Hegyi segítő ![]() Hozzászólások: 371 Regisztrált: 10.07.09 |
Valaki tud már hivatalos rajtlistát?
A 2010-es Tour de France tippelde nyertese. A 2010-es La Vuelta Espana tippelde ezüstérmese. A 2011-es La Vuelta Espana tippelde nyertese. SIPOS JÁNOS SOSEM FELEDÜNK EL! |
|
|
|
| Telecom |
27 August 2010 14:24:51
|
U23-as versenyző![]() Hozzászólások: 20 Regisztrált: 26.08.09 |
http://en.wikiped...spa%C3%B1a |
|
|
|
| Lighter33 |
28 August 2010 22:49:01
|
|
Hegyi segítő ![]() Hozzászólások: 362 Regisztrált: 17.04.09 |
Nagyon király ez az éjszakai kezdés
![]() |
|
|
|
| Fresi |
29 August 2010 16:01:21
|
Látványos volt ez az esti szakasz, én csak azt sajnálom, hogy a "versenyt" alig mutatták, elrajtoltak aztán beértek. Jó lett volna ha közben is látjuk a csapatokat... Igaz a szűkúton alig mertek melléjük menni a motorosok. |
|
|
|
| Fresi |
19 September 2010 23:26:10
|
Véget ért a Vuelta is, nem sokat beszéltünk róla, de azért néhány szót megérdemel, mert egy nagyszerű versenyt láthattunk az elmúlt 3 hét során. Sok minden történt a versenyen érdekes szakaszok voltak, nem mentek nagy átlagokat de ez a pokoli melegnek is betudható. Nibali nyerte az összetettet, 20 év óta először nyert újra olasz. Ez volt a Liquigas második GT győzelme a szezonban. A cápa végig jól versenyzett, borzasztó kiegyensúlyozott volt és a kritikus pillanatokban is higgadt tudott maradni. Szakaszt ugyan nem nyert, de megnyerte a kombinációs trikót, jelezvén, hogy azért aktív volt a szakaszokon. Nibali 25 éves ha továbbra is így fejlődik véleményem szerint Contador és A Schleck szintjére emelkedhet. Mosquera, a veterán spanyol remekül ment, a 2. helyen végzett nem sokkal Nibali mögött. Kicsit sajnálom, mert valószínűleg ez volt a legnagyobb esélye a Vuelta győzelemre, de nem neki össze pedig mindent megtett... Velits 3. helyezése óriási meglepetés. Persze tudtuk, hogy nagy tehetség (u23-as világbajnok volt) de szerintem arra kevesen gondoltak, hogy dobogóra állhat és ez nem a Arroyo féle szitu volt. Rodriguez szintén jól ment a hegyeken de az időfutam nagyon nem az ő világa, így nem lehet (vagy nagyon nehéz) manapság GT-t nyerni. Szerintem nem is fog. F Schleck is egészen jól ment sérüléséből felépülve, pláne ha azt is beleszámítjuk, hogy szinte csapat nélkül ment. Kíváncsi lettem volna, mit tud 100%-os állapotban... A verseny elött Menchovot is sokan esélyesnek tartottuk, de azoknak lett igaza akik azt mondták, hogy nem tud egy évben 2 jó GT-t menni. Arroyotól is többet vártam volna egy ilyen Giro után, de úgylátszik egyszer volt Budán kutyavásár. |
|
|
|
| Nota |
20 September 2010 08:26:22
|
Igen, Nibali nagy tehetség de ne felejtsük azért el hogy ez a mezőny nem hasonlítható még egy Giro mezőnyhöz sem, nem beszélve a Tour-ról. Én nem látom benne a Tour győzelem lehetőségét. Talán egy dobogó majd egyszer össze jön neki, de több nem nagyon. Hiába volt itt Menchov vagy épp Purito Rodriguez ha nem voltak jó formában. Szerintem legalábbis a jó eredménye ellenére a katusha sztárja sem volt olyan formában mint a Tour-on és ennek is köszönhető a rossz TT-je. Ennél azért jobban megy az időfutamokon amikor jó passzban van. Mosquera pedig egyáltalán nem nyerő típus, látszik ez az eredményeiből is. Az adottságai meg vannak de nem tud nyerni, míg Nibalira pont az ellenkezője igaz, minden áron győzni akar és ezt láthattuk a nehéz szakaszokon is. Frank Schleck ennyit tud, vagy legalábbis nem sokkal többet. A három hét neki már túl hosszú. Az ilyen versenyeken inkább csak segítőnek való és nem menőnek. Nekem nem csak Velits okozott nagy meglepetést de Roche és Nieve is mert szinte végig jól mentek és előkelő helyen végeztek az összetettben. Luis Leon pedig mostmár bizonyította hogy nem három hetes bringás, és a nagy emelkedők nem fekszenek túlságosan neki. Nem érzem hogy jó vásárt csinált volna vele a Rabo mert Április utáni versenyeken már nem látok sok esélyt a jó szereplésére. Velits egy rakéta volt csak tudnám mitől. Erősen kételkedem az eredménye tisztaságában de igazából konkrét indok nélkül. Egyszerűen gyanús ha valaki így megy, miközben látjuk hogy az utóbbi 4-5 évben hogy lassult meg a mezőny. Már nincsenek Armstrongi, Bassoi attackok és nem nagyon kell tartaniuk még a sprintereknek sem a limitidőtől. Főleg úgy furcsa a dolog hogy komoly segítség nélkül érte el mindezt. Néha Van Garderen ott volt az elejében de akkor meg még nem volt tiszta hogy melyikükért is mennek. Kívánom neki hogy tisztán érjen el nagy eredményeket és sose bukjon le mert az sokat jelentene a szlovák sportnak és talán közvetetten a magyarnak is! A 2009-es Giro d'Italia tippelde győztese A 2009-es Tour de France tippelde győztese |
|
|
|
| Nota |
20 September 2010 08:35:19
|
Ja és igen, nagy verseny volt sok nagy csatával és látványos szakaszokkal. Ilyen versenyek kellenek hogy a Vuelta megközelítse a másik két kör színvonalát mert az tény hogy egyelőre sokkal kisebb a presztízs értéke a Vuelta győzelemnek mint mondjuk a Tour dobogónak. Tetszettek a szakaszok és az is hogy nem vitték túlzásba a nagy hegyeket így végig izgalmas maradt a verseny. Esetleg az egy hosszú sík TT helyett lehetne egy rövidebb sík meg egy hegyi de ezen már lehet vitatkozni. Sajnálom Antón-t mert megint nem derült ki hogy hogyan bírná a harmadik hetet. A dobogó mindenképp elérhető lett volna neki de talán a győzelemtől sem volt messzi. Persze a győzelemhez nem szabad esni és ez egyelőre számára a legnagyobb kihívás. Remélem jövőre lesz Antón és egy nem rossz Contador meg talán egy erős Geox-szos Sastre is. Carlosnak már ki kellene hagyni a Giro-t és a Tour-on csak segíteni Menchovot aki meg a Giro-n készülne a Tour-ra. Így aztán Carlos jól mehetne a Vuelta-n. Szerintem így logikus. Talán Wiggins-nek is inkább a Vueltával kellene próbálkoznia és nem a Tour-ral és akkor már egész erős mezőny jöhetne össze.
A 2009-es Giro d'Italia tippelde győztese A 2009-es Tour de France tippelde győztese |
|
|
|
| andyschleck |
20 September 2010 13:30:59
|
Inkább Notával értek egyet , Nibali nyert , de egy viszonylag gyenge mezőnyben . Az utolsó hegyen pl. szerintem perceket kapott volna Condatortól és Andy Schlecktől is. Időfutamon jól megy , de egy Touron még az első 5 be se biztos hogy beférne . Persze én Andynak szurkolok , de Nibalinál nagyobb tehetségnek tartom minden elfogultság ellenére ,sokkal jobb hegyeken és időfutamokon is egyre erősebb. Antónt énis nagyon sajnálom , elég jól ment dobogó biztios volt neki. |
|
|
|
Oldal: 1 / 2: 12
| Ugrás a fórumra: |