Cycling Manager Hungary :: Pro Cycling Manager :: Pro Cycling Manager 2009
|
Doppingos kiegészítő
|
|
| Nota |
13 October 2010 10:11:10
|
Tour de France győztes![]() Hozzászólások: 661 Regisztrált: 17.04.09 |
Furán hangozhat a cím de nagyjából leírja mit is akarnék. Régebben csináltam reális kiegészítőket ami hatalmas munka volt és nehéz volt átlátni. Aztán ahogy egyre másra jöttek a doppingügyek úgy elment tőle a kedvem. Mire összehoztam volna a statokat addigra csomó bringást elmeszeltek és szponzorok léptek ki csapatok mögül. Ekkor döntöttem úgy hogy csinálok egy teljesen fantázia adatbázis ahol csak a csapatok között szerepelnének ma is létező meg régebbi és kitalált csapatok, a versenyzők pedig mind teljesen kitalált bringások lennének az országok erősségeit figyelembe véve. Aztán rájöttem hogy ezzel két bibi van: Először is iszonyat meló kitalálni egyéniségeket ilyen mennyiségben mert nem akartam volna hogy valaki pont olyan legyen mint mondjuk Cancellara csak épp a neve más. A másik probléma meg az hogy csomó mindent át kellett volna írni az adatbázisban és pl a kommentárok nagy része is mehetett volna a kukába. Nem említve azt a problémát hogy lehet hogy a végén a kutyát nem érdekelte volna hogy nevesincs bringásokat menedzseljen. Na ekkor megint a reális DB jött képbe, hisz elég rég voltak nagyobb doppingesetek és csapatok sem nagyon szűntek meg. Na ez úgy idén nyáron A Giró után és a Tour előtt-alatt fogalmazódott meg bennem. Aztán ugye mind tdjuk mi jött. Doppingügyek, csapat megszűnések és összeolvadások és teljes fejetlenség. A mai napig nem tudni hogy ki nyerte a Tourt és hogy vajon ki nem bukott le aki doppingolt. Semmi nem oldja meg ezt a problémát és bárki akar reális kiegészítőt csinálni az verheti a fejét a falba ezek miatt. Képzeljük el mit csinálna az EA ha minden évben megszűnne egy-két BL-es focicsapat és a legnagyobb sztárok közül eltiltanának hármat négyet. Hogy oldaná ezt meg a FIFA-ban? És ekkor jutott eszembe hogy emelkedjünk felül a moralizáláson és nézzük csak a komor valóságot. Azt hogy Contador nem azért nyert mert volt benne némi Clenbuakármi hanem mert ő a világ egyik legjobb hegyimenője aki szétdolgozza magát a sikerért. Valverde győzelmi arzenálja nem attól olyan hatalmas mert egy zsáknyi vére évekkel ezelőtt egy doktorhoz került. Ha nem létezne doppingolás akkor is ezek a versenyzők lennének a legjobbak, és nagyon kevés tehetségtelen versenyzőből csinál klasszist egy szer. Mi lenne ha összemérhetné erejét Ullrich Armstrongal hogy top10-be kerüljenek a Tour-on? Mi lenne ha Valverde és Mosquera is harcolhatnának a Vuelta győzelemért? Mi lenne ha viszont láthatnánk Iban Mayo-t vagy épp Herast, Di Luca-t? Ne az döntsön hogy ki milyen jól maszkolja a szereket, legalább a játékban ne. Ezért csinálok egy doppingos kiegészítőt amiben minden jó kerekes benne lesz úgy elosztva őket fantázia csapatokban hogy minél több jó versenyt láthassunk és vívhassunk. Nem lennének óriás csapatok és nem lennének semmire sem jó ProTour egyletek akik csak a szökésben bízhatnak. Kiegyensúlyozott csapatok lennének ahol vannak jó összetett menők, sprinterek, klasszikus menők és segítők a megfelelő arányban. Ezzel persze nem azt mondom hogy egyelően jók lennének a csapatok csak azt hogy nagyon sok csapatnak lenne keresnivalója még a legnagyobb versenyeken is. Lenne karakterük a kluboknak, lennének öreg rókákat alkalmazó sztárcsapatok és fiatalokra építő kisebbek de jól balanszírozva. Egyelőre még messze van a megvalósulástól a kiegészítő de már van benne munka bőven. Örülnék neki ha páran kommentelnétek az ötletet mert ha sokunknak tetszik akkor motiváltabb lennék a melóra ami néha nagyon unalmas is tud lenni. Bevonni a munka fő részeibe nem nagyon szeretnék senkit több ok miatt de segítséget szívesen vennék egy-két téren. Egy jó terep erre az idősebb doppingosok statja mert őket kicsit nehezebb belőni. Szóval ne fogja magát senki vissza, írjátok meg mit gondoltok pl Ullrich, Heras, Hamilton, Jaksche, Kohl, Mayo, vagy épp Pecharroman tulajdonságairól. Ha van olyan csapat amit szívesen vennétek azt is megírhatjátok bár már most is van pár ötletem. Csak pár példa hogy felkeltsem az érdeklődést: ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ha bárkinek van jó ötlete az ne fogja magát vissza. És biztatni is szabad. A 2009-es Giro d'Italia tippelde győztese A 2009-es Tour de France tippelde győztese |
|
|
|
|
13 October 2010 18:55:45
|
|
Csapattulajdonos![]() Hozzászólások: 526 Regisztrált: 10.04.09 |
Tetszik az ötlet! Egy szép adatbázist össze lehet belőle hozni. A segítségemet sajnos nem tudom felajánlani, de azt hiszem 1-2 hasznos ötlet nem árt. Jó dolog hogy kiegyensúlyozzuk a legerősebbek között az erőviszonyokat, de szerintem amire még inkább figyelni kell az a segítők helyzete! Szóval azt is próbáld kiegyensúlyozni! Továbbá ha ilyen fél-reális csapatok lesznek akkor mindenképpen érdemes utánanézni hogy ki volt abban a csapatban sok évig és ott szerepeltetni. Mondok példákat. Ullrich és Zabel neve összeforrt a T-mobilelal. Pantani - Mercatone Uno. De hogy kisebb nevet is említsek: Jakob Piil-ről nekem egyből a CSC ugrik be. Sok sikert az adatbázishoz! |
|
|
|
| akvik |
13 October 2010 19:32:29
|
U23-as versenyző![]() Hozzászólások: 29 Regisztrált: 21.07.09 |
Szia Nota! Anno csináltam egy kieget az összes nagy öreggel és nemcsak a doppingosokkal hanem benne volt jalabertől kezdve merckxen át mindenki.ha kellennek statok csak szólj.voltak hozzá trikóim egyéni arcok meg összes fotó a játékosokhoz. ![]() |
|
|
|
| akvik |
13 October 2010 19:34:51
|
u.i.: az egész adatbázis reális volt és a versenyeken télleg szinte csak a legjobbak nyertek.ha kell megpróbálom megkeresni azt a db-t.
![]() |
|
|
|
| Nota |
13 October 2010 22:50:40
|
Keresd csak meg akviv! Jól jönne pár stat. Lehet persze hogy nem voltam egyértelmű de ez egy mai DB lesz, vagyis inkább 2010 januári. Szóval Piil már nem lesz benne mivel önszántából időben visszavonult. Csak olyan bringások lesznek pluszban akik ha mondjuk úgy nem buknak le akkor még jó eséllyel elkezdték volna ezt az idényt. Nem akarok egy nyugdíjas otthonnyi régi klasszist behozni mert az másra lenne jó. Ez a DB egy karrier DB lesz azzal a különbséggel hogy kicsit olyan lesz mintha egy párhuzamos világegyetemben játszódna. Figyelembe veszem azt is hogy jópár nagyágyú képességei koptak volna az idővel, tehát pl Ulle nem lesz esélyes a Tour megnyerésére. A segítőket is magától értetődően kiegyensúlyozom. Nem fogok görcsösen ragaszkodni ahhoz hogy eredeti csapatukba kerüljenek a bringások, nemzeti alapon közelítem meg a kérdést. Ettől még pl egy svájci csapatban nem csak svájciak lesznek, de pl egy olasz csapat nagyrészt olaszokból, az amcsik meg amerikaiakból áll majd. Szóval bocs azoktól akik amolyan history DB-re vágynak ahol a legjobbak csaphatnak össze. Én nem akarom összemérni őket, csak egy reális DB-t akarok aminek nem tesz keresztbe az hogy éppen ki bukik le vagy hogy melyik szponzor gondolja meg magát. A 2009-es Giro d'Italia tippelde győztese A 2009-es Tour de France tippelde győztese |
|
|
|
| Peter14 |
14 October 2010 03:25:24
|
U23-as versenyző![]() Hozzászólások: 20 Regisztrált: 16.09.10 |
nekem ez is nagyon tetszik szerintem nagyon jó dolgot lehet ebből kihozni nekem csak egy kérdésem hogy magyar csapatokat is lehet bele rakni 1-2-t azért kérdezem mert nem tom jól értetem-e a dolgokat hogy ilyen téren is vársz-e őtleteket u.i.: csak egy ötlet és gondoltam inkább megkérdezem mint hogy jó ötlet legyen és ne szólaljak meg
aláírás: Figlár Péter ![]() |
|
|
|
| Dragon |
14 October 2010 12:20:23
|
|
Hegyi segítő ![]() Hozzászólások: 371 Regisztrált: 10.07.09 |
Az ötlet nekem is nagyon tetszik és az említett history DB is sem rossz dolog de rengeteg munka ezeknek a megvalósítása. A magyar kommentárra már én is gondoltam akár hogy felveszem a a hangom de se programom a fordítási képességem elég alacsony ezért mindig feladtam de ha valaki ezt megtudja oldani onnan már nincs gond.Mondjuk ha lenne több jelentkező a szöveg felmondására lehetne közvéleményt is kérni hogy ki melyiket hallaná vissza szívesebben a játékban. A history DB is talán megvalósítható lenne ha lenne rá igény DE baromira nehéz lenne összevetni a régi nagyokat a mostaniakkal Pl.: Eddie Merckx vs Alejandro Valverde. A 2010-es Tour de France tippelde nyertese. A 2010-es La Vuelta Espana tippelde ezüstérmese. A 2011-es La Vuelta Espana tippelde nyertese. SIPOS JÁNOS SOSEM FELEDÜNK EL! |
|
|
|
| Nota |
14 October 2010 15:08:53
|
Persze lenne magyar csapat is, de túlzásba nem akarom vinni. Sajnos az a reális hogy max 2 magyar klub legyen, egy nagyon erős és egy igencsak gyenge. Az erősnek én a Hell Energy Cycling Team-et gondoltam míg a gyenge lehetne mondjuk egy bringafan.hu csapat. A Hell mezét nagyjából megcsináltam már de utóbbit csak most találtam ki úgyhogy akinek van kedve az akár próbálkozhat is.
A 2009-es Giro d'Italia tippelde győztese A 2009-es Tour de France tippelde győztese |
|
|
|
| akvik |
14 October 2010 23:54:54
|
nekem igazából megvolt egy komplett db amin rengeteget dolgoztam.sok versenyt néztem át stb..ha sikerül megtalálnom akk épp átírhatom majd az új pcmre ha valaki segít benne..
![]() |
|
|
|
| Nota |
15 October 2010 11:31:48
|
Nem nem, én a 09-re csinálnám ezt a kieget mert a 10 egyelőre nem az igazi és szerintem nem is lesz. Talán a 11.
A 2009-es Giro d'Italia tippelde győztese A 2009-es Tour de France tippelde győztese |
|
|
|
| Peter14 |
15 October 2010 13:12:06
|
U23-as versenyző![]() Hozzászólások: 20 Regisztrált: 16.09.10 |
én sem gondoltam sokkal több magyarra mondjuk én csak egyre max 2re számítottam és akkor ezek szerint jól számoltam
aláírás: Figlár Péter ![]() |
|
|
|
| pepecs98 |
13 August 2013 12:30:44
|
Vízhordó![]() Hozzászólások: 77 Regisztrált: 08.09.12 |
Végül mi lett az adatbázissal ? Elkészült? |
|
|
|
| Nota |
14 August 2013 22:55:02
|
Nem, sajnos mint már annyi projektem ez is a gépemen porosodik félig készen. Idáig egy kieget csináltam még a 2006-os játékhoz, azóta csak tervek voltak, időm nem volt elég megcsinálni. Egyébként most is van egy félkész ötletem, de ezt már csak babonából sem hoztam itt nyilvánosságra, de legyen elég annyi róla hogy nem ennyire nagyszabású, és picit visszarepít minket az időben. Remélem be tudom majd fejezni, bár ezer más dolgom is van, de hát ilyen ez a felnőtt élet! A 2009-es Giro d'Italia tippelde győztese A 2009-es Tour de France tippelde győztese |
|
|
|
| pepecs98 |
15 August 2013 11:38:06
|
Vízhordó![]() Hozzászólások: 77 Regisztrált: 08.09.12 |
Ha letöltök egy történelmi adatbázist a pcm daily ről azt hogy kell betenni a játékba? |
|
|
|
| Ugrás a fórumra: |