: Dae Jang-geum :: A palota ékköve :: A Jewel In The Palace :
FŐOLDAL A SOROZAT TÖRTÉNELMI HÁTTÉR GALÉRIA SZEREPLŐK EPIZÓDISMERTETŐK FÓRUM

Jang-geum
A palota ékköve (Dae Jang-geum) egy 2003-as TV-sorozat, melyet a dél-koreai MBC TV csatorna készíttetett. Az 54 részes (epizódonként 60 perces) sorozat - elindítva a "koreai kulturális hullámot" - világszerte nagy sikert aratott. A palota ékköve Magyarországon először 2008. március 10-től, a Magyar Televízió műsorán volt látható, a sorozat ismétlésére azóta többször is sor került.
A valós történelmi alapon nyugvó sorozat az 1500-as évekbeli Koreába repít minket; a megárvult kislányból királyi orvossá váló Jang-geum viszontagságos életútját követhetjük nyomon. Édesapja elhurcolását illetve édesanyja halálát követően a kis Jang-geum leghőbb vágya teljesül, mikor a palotába kerülve udvarhölgy-tanonc válik belőle. Habár társai eleinte alacsony származása, később pedig kreativitása és ügyessége miatt kiutálják maguk közül, Han udvarhölgy nagyon megkedveli és tanítványául fogadja az eleven kislányt. Évekkel később azonban mind Han udvarhölgy, mind pedig a királyi konyha kiváló udvarhölgyévé váló Jang-geum a - lány édesanyjának haláláért is felelős - Choi-család ármánykodásainak áldozatává válik, és felségárulás vádjával száműzik őket. Szeretett tanítója halálát követően egyedül - a lánynak nyílt csodálattal és szerelemmel adózó, királyi testőrségi tiszt - Min Jeong-ho képes lelket önteni az oly sokszor magára hagyott Jang-geumbe, aki végül kitanulja a gyógyítást, és visszatér a palotába, hogy bosszút álljon...

Új oldalunkon, a kdorama.uw.hu-n röviden ismertetésre került a K-dorama és a koreai hullám jelentése és kialakulása; egyúttal összevonásra került az általunk eddig készített valamennyi, történelmi, kosztümös K-doramával foglalkozó honlap.

Legújabb oldalunk, yi-san.atw.hu témájául a hazánkban 2012. július 9-től láható, de sokak által már korábban, feliratosan megtekintett, és így megkedvelt, 2007-es dél-koreai sorozat: a Yi San (A korona hercege) szolgált.

A Magyar Televízió újabb dél-koreai filmsorozatot indított útjára; ez A korona hercege (Yi San), melyet 77 epizódon keresztül, július 9-től 16:30-as kezdettel vetítenek.

Ismét új oldalt indítottunk, a dong-yi.atw.hu-t. Mivel a Magyar Televízióban most sugárzott új dél-koreai sorozat, A királyi ház titkai (Dong-yi) hangvételében nagyban hasonlít A palota ékkövéhez, valószínűleg ennek is sok lelkes, magyar nézője lesz.

A Magyar Televízióban február 28-án, vagyis jövő hét hétfőn veszi kezdetét egy újabb, nagyszabású dél-koreai sorozat. Dong Yi, a királyi ágyas története A királyi ház titkai címmel 60 epizódon keresztül, hétköznaponta 18:20-tól lesz látható.

Új banner került fel az oldalra, amely a "Reklámozz minket!" menüponton keresztül érhető el.

Az "Epizódismertetők" menüpont az 54. rész leírásával, a 37-45. epizód pedig egyéni címmel valamint képekkel egészült ki.

Elindítottuk új oldalunkat, a queen-seondeok.atw.hu-t. Reméljük, hogy A Silla királyság ékkövének (The Great Queen SeonDeok), ennek az új dél-koreai sorozatnak is legalább akkora rajongótábora lesz, mint A palota ékkövének.

Az 53. rész ismertetőjével folytatódik az epizódok leírása.

A jövő héten kerül megrendezésre az első Formula-1-es Koreai Nagydíj. A yeongami pálya lassan haladó építése miatt kis híján elmaradó verseny a 2010-es világbajnokság 17. futama lesz.

A Magyar Televízió egy új dél-koreai sorozatot tűz műsorára. Az ugyancsak az MBC TV csatorna által készítetett, 60 részes The Great Queen Seondeok, A Silla királyság ékköve címmel október 27-től lesz látható.

Az 52. rész leírása is felkerült az Epizódismertetők közé.

A sorozat történelmi háttere a kettészakadó Korea múltjának illetve jelenének rövid ismertetésével, a Galéria pedig ehhez kapcsolódóan 26 képpel bővült.

A szavazás harmadik kérdése is a lezártak közé került. Az eredmény alapján megkezdtük az újabb menüpontok összeállítását; egyidejűleg - hosszabb szünet után - a honlap tartalma is bővült: a Galéria További szereplők részlege 18 képpel, az Epizódismertetők pedig az 51. rész leírásával.

Új szavazás került ki az oldalra. A honlap fejlesztésével kapcsolatban szeretnénk megtudni, ki melyik menüpontnak örülne a legjobban. Ezzel együtt lezárásra kerültek az előző kérdések, az eredmények a Lezárt szavazások linkre kattintva érhetők el.

Az epizódismertetők a 49. és az 50. rész leírásával gyarapodtak.

A Szavazáshoz rögtön két kérdés is felkerült. Arra lennénk kíváncsiak, hogy milyennek találjátok a honlapot, illetve, hogy a sorozat negatív szereplői közül ki lett sokak kedvence.

A Galéria a sorozat ihlette képregényekkel és ugyancsak a Dae Jang-geum alapján készült rajzfilm képkockái alkotta montázsokkal bővült.

A 48. rész ismertetőjével folytatódik az epizódok leírása.

A sorozat első felét képező epizódok egyes jeleneteiből 30 kép került fel a Galériába.

Újabb epizódismertetővel bővült az oldal, immár olvasható a 47. rész leírása is.

A 28. résztől kezdve további kilenc epizód egészült ki egyéni címmel valamint képekkel.

Az epizódok leírása a 46. rész ismertetőjével gyarapodott.

A színészek médiamegjelenéseiről 25 kép került fel a Galériába. A mappában - az interjús fotókon kívül - Yeo Woon-kye (Jeong főudvarhölgy) gyászszertartásán és Kim Yeo-jin (Jang-Deok) esküvőjén készült fényképek is megtalálhatók.

20 képpel és 2 epizódleírással bővült az oldalt. A Jang-geumről készült fotókat a Galériában, a 44. és a 45. rész leírását az Epizódismertetőkön belül bárki megtekintheti.

Megnyílt a "Galéria", s ezzel együtt kilenc háttérkép került feltöltésre.

Két újabb, a 42. és a 43. rész ismertetőjével bővült az epizódok leírása.

Megújult a honlap. Az oldal nem csupán átalakult külsőt, de megújult tartalmat is kapott, illetve kapni fog. A "Szereplők" menüpont a további szereplők listájával, az első 27 epizód ismertetője képekkel bővült, az új aloldalakon pedig elérhetővé vált "A palota ékköve" részeinek letöltése (a megaupload.com tárhelyről) valamint honlapunk három, különböző méretű bannere.
Az elkövetkezendő hónapokban a hiányzó epizódismertetők mellett a "Galéria" képei, a "Szavazás" első kérdése, illetve amennyiben a Magyar Televízió ismét műsorra tűzi a sorozatot, ennek időpontja is feltöltésre kerül.


Utoljára frissítve: 2015. április 15.

Yeo Woon-kye (1940-2009)
Vetítés dátuma


Eredeti vetítés dátuma:
2008. március 10-től

Utolsó ismétlés dátuma:
2011. július 18-tól

Hirdetés


Szavazás

Lezárt szavazások

Reklámozz minket! | Fórum | Letöltés
© 2009-2015 dae-jang-geum.atw.hu & kdorama.uw.hu