Könyvünk azoknak az egészségügyben dolgozó szakembereknek – orvosoknak, ápolónőknek, orvostanhallgatóknak és orvosi asszisztenseknek – nyújt segítséget, akik munkájuk során német anyanyelvű pácienseket gyógyítanak. Segítséget nyújt az anamnézis megállapításában, a vizsgálat során és a diagnózis német nyelven történő ismertetésében. Könnyen érthető formában ismerteti Önökkel a páciensek kérdéseire adott lehetséges válaszokat, a leletek eredményeinek a magyarázatát.

A tankönyvhöz tartozik egy CD, melyen érdekes orvos-páciens beszélgetések hallhatók. A hanganyag teljes tartalma a könyv második felében olvasható. A dialógusokhoz számos lexikai és nyelvtani gyakorlat kapcsolódik. A könyv 13 fejezetből áll. Mindegyik fejezet részletesen tárgyalja az orvostudomány egy bizonyos szakterületét. Könyvünk egyénileg és csoportosan egyaránt hasznosan forgatható. Úgy lett megszerkesztve, hogy a német tanárok orvosi szakismeretek nélkül is oktathassanak belőle.

Az egyes szakterületek szövegeinek lektorálását sok éve praktizáló, német anyanyelvű szakorvosok végezték. Ezúton is köszönet illeti dr. Eva Bagossy, dr. Christiane Münch, dr. Jens Münch, dr. Romana Richter és Christina Hoferichter lelkiismeretes és szakszerű munkáját. Könyvünk nem jöhetett volna létre Bagossy László, Bagossy Péter és Árpási Zoltán sokoldalú segítsége nélkül. A gazdag illusztrációk Gál András munkái, a szerkesztés dr. Horváth Gábor, a hanganyag lektorálása Christian Freund színvonalas munkája.