Diabetesz lap
Zöldspárgás rétes
Desszert

Kezdőlap Szakácskönyv Mozogjunk Cikkek Táblázatok Címem Fórum

Hozzávalók
4 adagra.:
Kalória (Kcal) Szénhidrát (g)
50 dkg zöld spárga 100 19
25 dkg főtt csicsóka 183 44
1 réteslap 60 18
3 tojás 227 3
10 dkg margarin 410 0
2 kefir 220 16
1 dkg reszeltsajt 34 0
0 0
bors 0 0
Összesen: 1234 100
Egy adag: 206 17
Elkészítése:
sajtot lereszeljük. A spárgát megpucoljuk, fás végét levágjuk. Lobogó sós vízbe állítjuk és kb. 10 perc alatt puhára főzzük. Lecsepegtetjük. A csicsókát meghámozzuk, kockára vágjuk és a spárga főzővizében megfőzzük. A vizet leöntjük róla és krumplinyomóval átpréseljük. Hozzáadunk 2 doboz kefirt és 1 púpozott evőkanál vajat. Belekeverjük a reszelt sajtokat és a tojásokat. Sózzuk, borsozzuk. A maradék vajat felolvasztjuk. Egy magas falú tepsit kivajazunk. 1 réteg réteslapot belerakunk, alaposan megkenjük vajjal, jöhet a következő réteslap amit szintén megkenünk vajjal. Ezt addig csináljuk, míg el nem fogy a réteslapunk. Erre öntjük rá a burgonyás krémet. A szélén lévő kilógó réteslapot belenyomkodjuk a belső szélébe. Tetejére szorosan egymás mellé fektetjük a spárgákat és megkenjük olvasztott vajjal. Előmelegített sütőbe rakjuk és kb. 50 perc alatt aranybarnára sütjük.
Eredeti:
Nosalty.hu Az eredeti recepthez képest a burgonya helyett csicsókát használtam.

Táblázatok:
A recept szénhidrát és kalórtiaértékét a következő netes táblázatok alapján számoltam ki:
Kalóriaguru
Kalóriabázis