sajtot lereszeljük. A spárgát megpucoljuk, fás végét levágjuk. Lobogó sós vízbe állítjuk és kb. 10 perc alatt puhára főzzük. Lecsepegtetjük.
A csicsókát meghámozzuk, kockára vágjuk és a spárga főzővizében megfőzzük. A vizet leöntjük róla és krumplinyomóval átpréseljük. Hozzáadunk 2 doboz kefirt és 1 púpozott evőkanál vajat.
Belekeverjük a reszelt sajtokat és a tojásokat. Sózzuk, borsozzuk.
A maradék vajat felolvasztjuk.
Egy magas falú tepsit kivajazunk. 1 réteg réteslapot belerakunk, alaposan megkenjük vajjal, jöhet a következő réteslap amit szintén megkenünk vajjal. Ezt addig csináljuk, míg el nem fogy a réteslapunk.
Erre öntjük rá a burgonyás krémet. A szélén lévő kilógó réteslapot belenyomkodjuk a belső szélébe.
Tetejére szorosan egymás mellé fektetjük a spárgákat és megkenjük olvasztott vajjal.
Előmelegített sütőbe rakjuk és kb. 50 perc alatt aranybarnára sütjük.
|