![]() |
Rakott pulykamell Főétel/Szárnyasból készült ételek |
| Főoldal | Szakácskönyv | Levesek | Főételek | Főzelkek | Köretek | Saláták | Desszertek | Uzsonnák | Fórum |
| Hozzávalók 4 adagra.: |
Kalória (Kcal) | Szénhidrát (g) |
| 4 pulykaemell filé | 105 | 0 |
| 1 gerezd fokhagyma | 50 | 10 |
| 1 kisfej hagyma | 40 | 8 |
| 30 dkg mirelit Mediterrán zöldségkeverék | 85 | 18 |
| 10 dkg sajt | 290 | 2 |
| 1 ek étolaj | 90 | 0 |
| só | 0 | 0 |
| Összesen: | 660 | 38 |
| Egy adag: | 165 | 10 |
| Elkészítése: |
| A pulykamellet sózom, borsozom, és az olajon elősütöm, majd tűzálló tál aljába fektetem. A zöldségkeveréket a visszamaradt olajon a karikára vágott hagymával, és a zúzott foghagymával megpirítom, sózom, borsozom, majd kevés víz hozzáadásával puhára párolom. Ha kész, a pulykára halmozom, megszórom reszelt óvári sajttal, és 10 perc alatt forró sütőben készre sütöm.
|