![]() |
Rakott pulykamell Főétel/Szárnyasból készült ételek |
Főoldal | Szakácskönyv | Levesek | Főételek | Főzelkek | Köretek | Saláták | Desszertek | Uzsonnák | Fórum |
Hozzávalók 4 adagra.: |
Kalória (Kcal) | Szénhidrát (g) |
4 pulykaemell filé | 105 | 0 |
1 gerezd fokhagyma | 50 | 10 |
1 kisfej hagyma | 40 | 8 |
30 dkg mirelit Mediterrán zöldségkeverék | 85 | 18 |
10 dkg sajt | 290 | 2 |
1 ek étolaj | 90 | 0 |
só | 0 | 0 |
Összesen: | 660 | 38 |
Egy adag: | 165 | 10 |
Elkészítése: |
A pulykamellet sózom, borsozom, és az olajon elősütöm, majd tűzálló tál aljába fektetem. A zöldségkeveréket a visszamaradt olajon a karikára vágott hagymával, és a zúzott foghagymával megpirítom, sózom, borsozom, majd kevés víz hozzáadásával puhára párolom. Ha kész, a pulykára halmozom, megszórom reszelt óvári sajttal, és 10 perc alatt forró sütőben készre sütöm.
|