![]() |
Vajon párolt tintahal Főétel/Halból készült ételek |
Főoldal | Szakácskönyv | Levesek | Főételek | Főzelkek | Köretek | Saláták | Desszertek | Uzsonnák | Fórum |
Hozzávalók 4 adagra.: |
Kalória (Kcal) | Szénhidrát (g) |
tintahal | 83 | 0 |
2 dkg vaj | 150 | 0 |
1 doboz kefir | 150 | 8 |
1 csapott ek. liszt | 70 | 14 |
Egy citrom leve | 25 | 2 |
őrölt bors | 0 | 0 |
majoranna | 0 | 0 |
só | 0 | 0 |
Összesen: | 478 | 24 |
Egy adag: | 120 | 6 |
Elkészítése: |
A halat sózom, borsozom, megszórom majorannával. Tűzálló edénybe annyi margarint olvasztok, hogy az alját belepje, majd rádobom a tintahalakat. Mikor már mind a két felét megkapattam, annyi vizet öntök alá, hogy ne égjen oda. Beleöntöm egy fél citrom levét, és puhára párolom fedő alatt. (vigyázzunk, a tintahal a felére összesül). Kivesszük a halakat, és a visszamaradt léből, kefirből és a lisztből mártást készítünk. |