Diabetesz lap
Vajon párolt tintahal
Főétel/Halból készült ételek
Főoldal Szakácskönyv Levesek Főételek Főzelkek Köretek Saláták Desszertek Uzsonnák Fórum

Hozzávalók
4 adagra.:
Kalória (Kcal) Szénhidrát (g)
tintahal 83 0
2 dkg vaj 150 0
1 doboz kefir 150 8
1 csapott ek. liszt 70 14
Egy citrom leve 25 2
őrölt bors 0 0
majoranna 0 0
0 0
Összesen: 478 24
Egy adag: 120 6
Elkészítése:
A halat sózom, borsozom, megszórom majorannával. Tűzálló edénybe annyi margarint olvasztok, hogy az alját belepje, majd rádobom a tintahalakat. Mikor már mind a két felét megkapattam, annyi vizet öntök alá, hogy ne égjen oda. Beleöntöm egy fél citrom levét, és puhára párolom fedő alatt. (vigyázzunk, a tintahal a felére összesül). Kivesszük a halakat, és a visszamaradt léből, kefirből és a lisztből mártást készítünk.