![]() |
Vajon párolt tintahal Főétel/Halból készült ételek |
| Főoldal | Szakácskönyv | Levesek | Főételek | Főzelkek | Köretek | Saláták | Desszertek | Uzsonnák | Fórum |
| Hozzávalók 4 adagra.: |
Kalória (Kcal) | Szénhidrát (g) |
| tintahal | 83 | 0 |
| 2 dkg vaj | 150 | 0 |
| 1 doboz kefir | 150 | 8 |
| 1 csapott ek. liszt | 70 | 14 |
| Egy citrom leve | 25 | 2 |
| őrölt bors | 0 | 0 |
| majoranna | 0 | 0 |
| só | 0 | 0 |
| Összesen: | 478 | 24 |
| Egy adag: | 120 | 6 |
| Elkészítése: |
| A halat sózom, borsozom, megszórom majorannával. Tűzálló edénybe annyi margarint olvasztok, hogy az alját belepje, majd rádobom a tintahalakat. Mikor már mind a két felét megkapattam, annyi vizet öntök alá, hogy ne égjen oda. Beleöntöm egy fél citrom levét, és puhára párolom fedő alatt. (vigyázzunk, a tintahal a felére összesül). Kivesszük a halakat, és a visszamaradt léből, kefirből és a lisztből mártást készítünk. |