![]() |
Nemzeti szeletFőétel/Marhahúsból ételek |
| Főoldal | Szakácskönyv | Levesek | Főételek | Főzelkek | Köretek | Saláták | Desszertek | Uzsonnák | Fórum |
| Hozzávalók 4 adagra.: |
Kalória (Kcal) | Szénhidrát (g) |
| fehérpecsenye | 120 | 0 |
| 20 dkg zöldségkeverék(lehetőleg olyan amiben piros, fehér, zöld zöldségek vannak) | 72 | 12 |
| 4 gerezd fokhagyma | 135 | 26 |
| 1 hagyma | 40 | 8 |
| 1 ek. olaj | 900 | 0 |
| 1 csapott ek. liszt | 70 | 14 |
| őrölt bors | 0 | 0 |
| majoranna | 0 | 0 |
| só | 0 | 0 |
| Összesen: | 1337 | 60 |
| Egy adag: | 120 | 15 |
| Elkészítése: |
| A húson keresztül húzunk egy sárgarépát, egy petrezselyem gyökeret és egy kisebb kovászos uborkát. Az olajon megpirítjuk a karikára vágott hagymát és az egész foghagymákat, majd a hús minden oldalát fehéredésig hevítjük. Felöntjük egy kevés vízzel, és puhára pároljuk. A végén mellé öntjük a zöldségeket, és azokat is megpároljuk. Az ételt szeletekre vágjuk, hústálra helyezzük, mellé halmozzuk a zöldséget, és piciny nemzetiszín zászlót tűzünk belé. (Célszerű kuktában elkészíteni). |