Diabetesz lap
Nemzeti szelet
Főétel/Marhahúsból ételek
Főoldal Szakácskönyv Levesek Főételek Főzelkek Köretek Saláták Desszertek Uzsonnák Fórum

Hozzávalók
4 adagra.:
Kalória (Kcal) Szénhidrát (g)
fehérpecsenye 120 0
20 dkg zöldségkeverék(lehetőleg olyan amiben piros, fehér, zöld zöldségek vannak) 72 12
4 gerezd fokhagyma 135 26
1 hagyma 40 8
1 ek. olaj 900 0
1 csapott ek. liszt 70 14
őrölt bors 0 0
majoranna 0 0
0 0
Összesen: 1337 60
Egy adag: 120 15
Elkészítése:
A húson keresztül húzunk egy sárgarépát, egy petrezselyem gyökeret és egy kisebb kovászos uborkát. Az olajon megpirítjuk a karikára vágott hagymát és az egész foghagymákat, majd a hús minden oldalát fehéredésig hevítjük. Felöntjük egy kevés vízzel, és puhára pároljuk. A végén mellé öntjük a zöldségeket, és azokat is megpároljuk. Az ételt szeletekre vágjuk, hústálra helyezzük, mellé halmozzuk a zöldséget, és piciny nemzetiszín zászlót tűzünk belé. (Célszerű kuktában elkészíteni).