![]() |
Egybe fasírt Főétel/Marhahúsból készült ételek |
Főoldal | Szakácskönyv | Levesek | Főételek | Főzelkek | Köretek | Saláták | Desszertek | Uzsonnák | Fórum |
Hozzávalók 4 adagra.: |
Kalória (Kcal) | Szénhidrát (g) |
20 dkg marha darálthús | 80 | 6 |
1 gerezd fokhagyma | 50 | 10 |
1 hagyma | 40 | 8 |
1 ek. olaj | 90 | 0 |
1 tejbeásztatott zsemle | 150 | 30 |
őrölt bors | 0 | 0 |
majoranna | 0 | 0 |
só | 0 | 0 |
Összesen: | 400 | 54 |
Egy adag: | 103 | 14 |
Elkészítése: |
A darált húst összekeverjük a zsemlével, a fűszerekkel. Az apróra vágott hagymát és a zúzott foghagymát kevés olajon megdinszteljük, és ezt is hozzákeverjük a fasírtalaphoz.
Egy tűzállótál alját kikenünk olajjal, a masszából cipószerű halmot képzünk rá, majd fél óra alatt forró sütőben arany barnára sütjük. (Célszerű a sütőbe egy kislábasba vizet tenni, így nem szárad ki a fasírtunk).
|