![]() |
Egybe fasírt Főétel/Marhahúsból készült ételek |
| Főoldal | Szakácskönyv | Levesek | Főételek | Főzelkek | Köretek | Saláták | Desszertek | Uzsonnák | Fórum |
| Hozzávalók 4 adagra.: |
Kalória (Kcal) | Szénhidrát (g) |
| 20 dkg marha darálthús | 80 | 6 |
| 1 gerezd fokhagyma | 50 | 10 |
| 1 hagyma | 40 | 8 |
| 1 ek. olaj | 90 | 0 |
| 1 tejbeásztatott zsemle | 150 | 30 |
| őrölt bors | 0 | 0 |
| majoranna | 0 | 0 |
| só | 0 | 0 |
| Összesen: | 400 | 54 |
| Egy adag: | 103 | 14 |
| Elkészítése: |
| A darált húst összekeverjük a zsemlével, a fűszerekkel. Az apróra vágott hagymát és a zúzott foghagymát kevés olajon megdinszteljük, és ezt is hozzákeverjük a fasírtalaphoz.
Egy tűzállótál alját kikenünk olajjal, a masszából cipószerű halmot képzünk rá, majd fél óra alatt forró sütőben arany barnára sütjük. (Célszerű a sütőbe egy kislábasba vizet tenni, így nem szárad ki a fasírtunk).
|