Diabetesz lap
Egybe fasírt
Főétel/Marhahúsból készült ételek
Főoldal Szakácskönyv Levesek Főételek Főzelkek Köretek Saláták Desszertek Uzsonnák Fórum

Hozzávalók
4 adagra.:
Kalória (Kcal) Szénhidrát (g)
20 dkg marha darálthús 80 6
1 gerezd fokhagyma 50 10
1 hagyma 40 8
1 ek. olaj 90 0
1 tejbeásztatott zsemle 150 30
őrölt bors 0 0
majoranna 0 0
0 0
Összesen: 400 54
Egy adag: 103 14
Elkészítése:
A darált húst összekeverjük a zsemlével, a fűszerekkel. Az apróra vágott hagymát és a zúzott foghagymát kevés olajon megdinszteljük, és ezt is hozzákeverjük a fasírtalaphoz. Egy tűzállótál alját kikenünk olajjal, a masszából cipószerű halmot képzünk rá, majd fél óra alatt forró sütőben arany barnára sütjük. (Célszerű a sütőbe egy kislábasba vizet tenni, így nem szárad ki a fasírtunk).