Diabetesz lap
Sült pulykacomb sárgarépás mártással
Főétel/Szárnyasból készült ételek
Főoldal Szakácskönyv Levesek Főételek Főzelkek Köretek Saláták Desszertek Uzsonnák Fórum

Hozzávalók
4 adagra.:
Kalória (Kcal) Szénhidrát (g)
1 pulyka felsőcomb 300 6
10 dkg sárgarépa 35 8
1 hagyma 40 8
2 gerezd fokhagyma 100 20
5 dkg vaj 375 0
2 húsleves-kocka 30 1
0 0
kakukkfű 0 0
őröltkömény 0 0
őrölt bors 0 0
Összesen: 880 43
Egy adag: 220 11
Elkészítése:
A combot mossuk meg, majd töröljük szárazra. Sózzuk, borsozzuk, megszórjuk a kakukkfűvel. A felforrósított vajban a combot a hagymával és a sárgarépával együtt aranysárgára előpirítjuk, felöntjük egy kevés levessel, majd előmelegített sütőbe toljuk. Kb. 60-90 percig sütjük. Gyakran kenegessük a húst a sült szafttal, és ha kell, öntsünk hozzá levest. A sütési idő leteltével kapcsoljuk ki a sütőt, és hagyjuk a combot benne 10 percet pihenni. A sült szaftot egy kis levessel felfőzzük, egy lábasba szűrjük, és tovább főzzük, míg egy kicsit besűrűsödik. A szaftot a húshoz tálaljuk.