![]() |
Káposztás hús Főétel/Sertéshúsból készült ételek |
Főoldal | Szakácskönyv | Levesek | Főételek | Főzelkek | Köretek | Saláták | Desszertek | Uzsonnák | Fórum |
Hozzávalók 4 adagra.: |
Kalória (Kcal) | Szénhidrát (g) |
12 dkg sertéscomb | 300 | 6 |
10 dkg savanyúkáposzta | 25 | 4 |
2 dkg lecsó | 45 | 9 |
1 hagyma | 40 | 8 |
2 gerezd fokhagyma | 100 | 20 |
1 csapott ek. liszt | 70 | 14 |
1 pohár kefir | 110 | 8 |
1 ek olaj | 90 | 0 |
majoranna | 0 | 0 |
őröltkömény | 0 | 0 |
őrölt bors | 0 | 0 |
pirospaprika | 0 | 0 |
só | 0 | 0 |
Összesen: | 780 | 69 |
Egy adag: | 195 | 18 |
Elkészítése: |
Az apróra vágott hagymát megdinsztelem az olajon. Rádobom a kockára vágott húst megszórom pirospaprikával, majd felöntöm annyi vízzel, hogy még ne lepje el. Hozzáadom a lecsót (ezzel ellepi a folyadék a húst), sózom, borsozom, hozzáadom az őrölt köményt és a fokhagymát. Mikor a hús félig megfőtt, beterítem a kicsavart savanyú káposztával. Ilyenkor már nem szabad keverni, csak finoman nyomkodni, mert odatapad. Ha kész, behabarom kefires liszttel. |