Diabetesz lap
Káposztás hús
Főétel/Sertéshúsból készült ételek
Főoldal Szakácskönyv Levesek Főételek Főzelkek Köretek Saláták Desszertek Uzsonnák Fórum

Hozzávalók
4 adagra.:
Kalória (Kcal) Szénhidrát (g)
12 dkg sertéscomb 300 6
10 dkg savanyúkáposzta 25 4
2 dkg lecsó 45 9
1 hagyma 40 8
2 gerezd fokhagyma 100 20
1 csapott ek. liszt 70 14
1 pohár kefir 110 8
1 ek olaj 90 0
majoranna 0 0
őröltkömény 0 0
őrölt bors 0 0
pirospaprika 0 0
0 0
Összesen: 780 69
Egy adag: 195 18
Elkészítése:
Az apróra vágott hagymát megdinsztelem az olajon. Rádobom a kockára vágott húst megszórom pirospaprikával, majd felöntöm annyi vízzel, hogy még ne lepje el. Hozzáadom a lecsót (ezzel ellepi a folyadék a húst), sózom, borsozom, hozzáadom az őrölt köményt és a fokhagymát. Mikor a hús félig megfőtt, beterítem a kicsavart savanyú káposztával. Ilyenkor már nem szabad keverni, csak finoman nyomkodni, mert odatapad. Ha kész, behabarom kefires liszttel.