![]() |
Káposztás hús Főétel/Sertéshúsból készült ételek |
| Főoldal | Szakácskönyv | Levesek | Főételek | Főzelkek | Köretek | Saláták | Desszertek | Uzsonnák | Fórum |
| Hozzávalók 4 adagra.: |
Kalória (Kcal) | Szénhidrát (g) |
| 12 dkg sertéscomb | 300 | 6 |
| 10 dkg savanyúkáposzta | 25 | 4 |
| 2 dkg lecsó | 45 | 9 |
| 1 hagyma | 40 | 8 |
| 2 gerezd fokhagyma | 100 | 20 |
| 1 csapott ek. liszt | 70 | 14 |
| 1 pohár kefir | 110 | 8 |
| 1 ek olaj | 90 | 0 |
| majoranna | 0 | 0 |
| őröltkömény | 0 | 0 |
| őrölt bors | 0 | 0 |
| pirospaprika | 0 | 0 |
| só | 0 | 0 |
| Összesen: | 780 | 69 |
| Egy adag: | 195 | 18 |
| Elkészítése: |
| Az apróra vágott hagymát megdinsztelem az olajon. Rádobom a kockára vágott húst megszórom pirospaprikával, majd felöntöm annyi vízzel, hogy még ne lepje el. Hozzáadom a lecsót (ezzel ellepi a folyadék a húst), sózom, borsozom, hozzáadom az őrölt köményt és a fokhagymát. Mikor a hús félig megfőtt, beterítem a kicsavart savanyú káposztával. Ilyenkor már nem szabad keverni, csak finoman nyomkodni, mert odatapad. Ha kész, behabarom kefires liszttel. |