Diabetesz lap
Kefíres karaj
Főétel/Sertésból készült ételek
Főoldal Szakácskönyv Levesek Főételek Főzelkek Köretek Saláták Desszertek Uzsonnák Fórum

Hozzávalók
4 adagra.:
Kalória (Kcal) Szénhidrát (g)
sertéskaraj 150 6
1 ek. olaj 90 0
1 pohár kefir 110 8
1 csapott ek. liszt 70 14
lecsó 45 9
zeller 30 5
1 hagyma 40 8
2 gerezd fokhagyma 100 20
0 0
szerecsendió 0 0
petrezselyem 50 8
őrölt bors 0 0
Összesen: 685 78
Egy adag: 172 20
Elkészítése:
A serpenyőben tedd forró olajra a kivert, fűszerezett karajt. Mindkét oldalát kissé pirítsd meg, és kevés víz aláöntéssel (szükség szerint többször is) párold majdnem készre. Készítsd el a habarást: a lisztet keverd ki a kefirrel habarásnak, fűszerezd petrezselyemmel, majd öntsd a párolt húsra, és kevés víz hozzáadásával forrald össze.