![]() |
Kefíres karaj Főétel/Sertésból készült ételek |
Főoldal | Szakácskönyv | Levesek | Főételek | Főzelkek | Köretek | Saláták | Desszertek | Uzsonnák | Fórum |
Hozzávalók 4 adagra.: |
Kalória (Kcal) | Szénhidrát (g) |
sertéskaraj | 150 | 6 |
1 ek. olaj | 90 | 0 |
1 pohár kefir | 110 | 8 |
1 csapott ek. liszt | 70 | 14 |
lecsó | 45 | 9 |
zeller | 30 | 5 |
1 hagyma | 40 | 8 |
2 gerezd fokhagyma | 100 | 20 |
só | 0 | 0 |
szerecsendió | 0 | 0 |
petrezselyem | 50 | 8 |
őrölt bors | 0 | 0 |
Összesen: | 685 | 78 |
Egy adag: | 172 | 20 |
Elkészítése: |
A serpenyőben tedd forró olajra a kivert, fűszerezett karajt. Mindkét oldalát kissé pirítsd meg, és kevés víz aláöntéssel (szükség szerint többször is) párold majdnem készre. Készítsd el a habarást: a lisztet keverd ki a kefirrel habarásnak, fűszerezd petrezselyemmel, majd öntsd a párolt húsra, és kevés víz hozzáadásával forrald össze. |