![]() |
Foghagymás tengeri halfilé Főétel/Halból készült ételek |
Főoldal | Szakácskönyv | Levesek | Főételek | Főzelkek | Köretek | Saláták | Desszertek | Uzsonnák | Fórum |
Hozzávalók 4 adagra.: |
Kalória (Kcal) | Szénhidrát (g) |
Egy tengeri halfilé | 90 | 0 |
1 gerezd fokhagyma | 50 | 10 |
őrölt bors | 0 | 0 |
majoranna | 0 | 0 |
só | 0 | 0 |
2-3 dl tej pácnak | 45 | 5 |
Összesen: | 200 | 15 |
Egy adag: | 50 | 4 |
Elkészítése: |
A fagyos halat szobahomérsékleten felengedjük, megszórjuk apróra vágott fokhagymával, tejjel leöntjük, úgy, hogy ellepje, majd a páclével együtt a hűtobe tesszük és 3-4 óráig állni hagyjuk. Ezután lecsurgatjuk a halszeletekrol a tejet, fuszerrel meghintjük, borsozzuk, sózzuk.
Teflonedényben megolvasztjuk a margarint, beletesszük a halat és fedo alatt, mindkét oldalán 2,5-2,5 percig puhára pároljuk (óvatosan fordítjuk meg oket, mert könnyen széteshetnek), majd a fedot levéve, mindkét oldalát megpirítjuk. |