![]() |
Foghagymás tengeri halfilé Főétel/Halból készült ételek |
| Főoldal | Szakácskönyv | Levesek | Főételek | Főzelkek | Köretek | Saláták | Desszertek | Uzsonnák | Fórum |
| Hozzávalók 4 adagra.: |
Kalória (Kcal) | Szénhidrát (g) |
| Egy tengeri halfilé | 90 | 0 |
| 1 gerezd fokhagyma | 50 | 10 |
| őrölt bors | 0 | 0 |
| majoranna | 0 | 0 |
| só | 0 | 0 |
| 2-3 dl tej pácnak | 45 | 5 |
| Összesen: | 200 | 15 |
| Egy adag: | 50 | 4 |
| Elkészítése: |
| A fagyos halat szobahomérsékleten felengedjük, megszórjuk apróra vágott fokhagymával, tejjel leöntjük, úgy, hogy ellepje, majd a páclével együtt a hűtobe tesszük és 3-4 óráig állni hagyjuk. Ezután lecsurgatjuk a halszeletekrol a tejet, fuszerrel meghintjük, borsozzuk, sózzuk.
Teflonedényben megolvasztjuk a margarint, beletesszük a halat és fedo alatt, mindkét oldalán 2,5-2,5 percig puhára pároljuk (óvatosan fordítjuk meg oket, mert könnyen széteshetnek), majd a fedot levéve, mindkét oldalát megpirítjuk. |