Diabetesz lap
Foghagymás tengeri halfilé
Főétel/Halból készült ételek
Főoldal Szakácskönyv Levesek Főételek Főzelkek Köretek Saláták Desszertek Uzsonnák Fórum

Hozzávalók
4 adagra.:
Kalória (Kcal) Szénhidrát (g)
Egy tengeri halfilé 90 0
1 gerezd fokhagyma 50 10
őrölt bors 0 0
majoranna 0 0
0 0
2-3 dl tej pácnak 45 5
Összesen: 200 15
Egy adag: 50 4
Elkészítése:
A fagyos halat szobahomérsékleten felengedjük, megszórjuk apróra vágott fokhagymával, tejjel leöntjük, úgy, hogy ellepje, majd a páclével együtt a hűtobe tesszük és 3-4 óráig állni hagyjuk. Ezután lecsurgatjuk a halszeletekrol a tejet, fuszerrel meghintjük, borsozzuk, sózzuk.

Teflonedényben megolvasztjuk a margarint, beletesszük a halat és fedo alatt, mindkét oldalán 2,5-2,5 percig puhára pároljuk (óvatosan fordítjuk meg oket, mert könnyen széteshetnek), majd a fedot levéve, mindkét oldalát megpirítjuk.