Diabetesz lap
Zöldfűszeres túróval töltött csirkecomb
Főétel/Szárnyasól készült ételek
Főoldal Szakácskönyv Levesek Főételek Főzelkek Köretek Saláták Desszertek Uzsonnák Fórum

Hozzávalók
4 adagra.:
Kalória (Kcal) Szénhidrát (g)
felső csirkecomb 440 0
25 dkg túró 500 10
1 pohár kefir 110 8
2 gerezd fokhagyma 100 20
0 0
oregánó 0 0
bazsalikom 50 8
zsálya 50 8
rozmaring 50 8
őrölt bors 0 0
Összesen: 1300 62
Egy adag: 325 16
Elkészítése:
A combokat megmossuk, szőrtelenítjük, ujjunkkal meglazítjuk óvatosan a bőrét, sózzuk, borsozzuk. A túrót kikeverjük a zúzott fokhagymával, a finomra vágott zöldfűszerekkel, sóval, borssal - s ha szükséges, 1-2 kanál kefirrel. A csirke bőre alá szuszakoljuk az illatos túrókrémet, majd tepsibe ültetjük. Pici vizet öntünk alá, fóliával szorosan lefedjük. Fólia alatt 30-35 percig pároljuk, majd a takarót levéve róla további kb. 20 perc alatt ropogósra sütjük.