![]() |
Zöldfűszeres túróval töltött csirkecomb Főétel/Szárnyasól készült ételek |
| Főoldal | Szakácskönyv | Levesek | Főételek | Főzelkek | Köretek | Saláták | Desszertek | Uzsonnák | Fórum |
| Hozzávalók 4 adagra.: |
Kalória (Kcal) | Szénhidrát (g) |
| felső csirkecomb | 440 | 0 |
| 25 dkg túró | 500 | 10 |
| 1 pohár kefir | 110 | 8 |
| 2 gerezd fokhagyma | 100 | 20 |
| só | 0 | 0 |
| oregánó | 0 | 0 |
| bazsalikom | 50 | 8 |
| zsálya | 50 | 8 |
| rozmaring | 50 | 8 |
| őrölt bors | 0 | 0 |
| Összesen: | 1300 | 62 |
| Egy adag: | 325 | 16 |
| Elkészítése: |
| A combokat megmossuk, szőrtelenítjük, ujjunkkal meglazítjuk óvatosan a bőrét, sózzuk, borsozzuk. A túrót kikeverjük a zúzott fokhagymával, a finomra vágott zöldfűszerekkel, sóval, borssal - s ha szükséges, 1-2 kanál kefirrel. A csirke bőre alá szuszakoljuk az illatos túrókrémet, majd tepsibe ültetjük. Pici vizet öntünk alá, fóliával szorosan lefedjük. Fólia alatt 30-35 percig pároljuk, majd a takarót levéve róla további kb. 20 perc alatt ropogósra sütjük. |