![]() |
Görög sertésragu Főétel/Sertésból készült ételek/Egytál ételek |
Kezdőlap | Szakácskönyv | Mozogjunk | Cikkek | Táblázatok | Címem | Fórum |
Hozzávalók 4 adagra.: |
Kalória (Kcal) | Szénhidrát (g) |
30 dkgsertéscomb | 735 | 0 |
1 ek. olaj | 90 | 0 |
1 vöröshagyma | 40 | 8 |
2 gerezd fokhagyma | 9 | 2 |
25 dkg zöldbab | 70 | 20 |
15 dkg gomba | 59 | 5 |
20 dkg zöldpaprika | 54 | 13 |
10 dkg paradicsom | 18 | 4 |
15 dkg ecetes uborka | 17 | 4 |
citromlé | 22 | 7 |
100 g petrezselyem | 32 | 7 |
só | 0 | 0 |
őrölt bors | 0 | 0 |
Összesen: | 1146 | 70 |
Egy adag: | 287 | 18 |
Elkészítése: |
Az apróra vágott vöröshagymát a felhevített olajon átfuttatjuk. Hozzáadjuk a kockára vágott húst, és erős lángon átpirítjuk, a rozmaringgal és sóval őrölt borssal ízesítjük, majd kevés vízzel felengedve, fedő alatt pároljuk. Amikor a hús félig megpuhult, beletesszük a zúzott fokhagymát, a felszeletelt gombát, a karikára vágott zöldpaprikát, paradicsomot, uborkát és a kisebb darabokra vágott zöldbabot. A finomra vágott petrezselyemmel ízesítjük, majd kevés vizet ráöntve puhára pároljuk. Tálalás előtt citromlével ízesítjük. Egytálételként fogyasztjuk. |
Eredeti: |
Tutireceptek |
Táblázatok: |
A recept szénhidrát és kalórtiaértékét a következő netes táblázatok alapján számoltam ki: |
Kalóriaguru |