Diabetesz lap
Görög sertésragu
Főétel/Sertésból készült ételek/Egytál ételek

Kezdőlap Szakácskönyv Mozogjunk Cikkek Táblázatok Címem Fórum

Hozzávalók
4 adagra.:
Kalória (Kcal) Szénhidrát (g)
30 dkgsertéscomb 735 0
1 ek. olaj 90 0
1 vöröshagyma 40 8
2 gerezd fokhagyma 9 2
25 dkg zöldbab 70 20
15 dkg gomba 59 5
20 dkg zöldpaprika 54 13
10 dkg paradicsom 18 4
15 dkg ecetes uborka 17 4
citromlé 22 7
100 g petrezselyem 32 7
0 0
őrölt bors 0 0
Összesen: 1146 70
Egy adag: 287 18
Elkészítése:
Az apróra vágott vöröshagymát a felhevített olajon átfuttatjuk. Hozzáadjuk a kockára vágott húst, és erős lángon átpirítjuk, a rozmaringgal és sóval őrölt borssal ízesítjük, majd kevés vízzel felengedve, fedő alatt pároljuk. Amikor a hús félig megpuhult, beletesszük a zúzott fokhagymát, a felszeletelt gombát, a karikára vágott zöldpaprikát, paradicsomot, uborkát és a kisebb darabokra vágott zöldbabot. A finomra vágott petrezselyemmel ízesítjük, majd kevés vizet ráöntve puhára pároljuk. Tálalás előtt citromlével ízesítjük. Egytálételként fogyasztjuk.

Eredeti:
Tutireceptek
Táblázatok:
A recept szénhidrát és kalórtiaértékét a következő netes táblázatok alapján számoltam ki:
Kalóriaguru