![]() |
Részeges hal Főétel/Halból készült ételek |
Főoldal | Szakácskönyv | Levesek | Főételek | Főzelkek | Köretek | Saláták | Desszertek | Uzsonnák | Fórum |
Hozzávalók 4 adagra.: |
Kalória (Kcal) | Szénhidrát (g) |
4 szelet ponty | 400 | 0 |
5 dkg liszt | 175 | 45 |
fűszerpaprika | 0 | 0 |
1 evőkanál olaj | 90 | 0 |
3 dkg margarin | 228 | 0 |
1 közepes vöröshagyma | 40 | 8 |
0,5 dl bor | 80 | 3 |
1 babérevél | 0 | 0 |
őrölt bors | 0 | 0 |
majoranna | 0 | 0 |
só | 0 | 0 |
Összesen: | 1013 | 56 |
Egy adag: | 254 | 14 |
Elkészítése: |
A halszeleteket megmossuk, jól besózzuk. A hagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk. Elkészítés: A halat paprikás lisztben megforgatjuk, és kevés felhevített olajban mindkét oldalát hirtelen megsütjük. Az apróra vágott vöröshagymát felolvasztott margarinban aranysárgára pirítjuk, borral felöntjük. Babérlevéllel, őrölt borssal, mustárral ízesítjük, majd az elősütött halakat beletéve, félig lefedve körülbelül 15 percig pároljuk. |