Diabetesz lap
Spanyol halpaprikás édesburgonyával
Főétel/Halból készült ételek
Főoldal Szakácskönyv Levesek Főételek Főzelkek Köretek Saláták Desszertek Uzsonnák Fórum

Hozzávalók
4 adagra.:
Kalória (Kcal) Szénhidrát (g)
35 dkg tengeri halfilé 90 0
3 közepes édesburgonya 96 22
fűszerpaprika 0 0
1 evőkanál olaj 90 0
3 dkg margarin 228 0
1 közepes vöröshagyma 40 8
1 halászlé-kocka 50 3
1 fokhagyma 50 10
3 paradicsom leve 50 10
Petrezselyem zöld 30 5
Egy citrom 25 2
őrölt bors 0 0
kakukkfű 0 0
0 0
Összesen: 749 60
Egy adag: 188 15
Elkészítése:
A hagymát félbevágjuk, vékonyan felszeleteljük, majd az olajban lassan puhára sütjük. Közben megpucoljuk az édesburgonyát, kockákra vágjuk, a hagymához adjuk a fűszerporokkal és a kakukkfűvel együtt. Felöntjük a paradicsomok levével és hallevessel. 20-25 percig rotyogtatjuk. A halszeleteket 3-4 centis darabokra vágjuk, a leveshez adjuk és 5 percig fedő alatt megfőzzük. Közben lereszeljük a citrom héját, amit a petrezselyem zölddel és a préselt fokhagymával egy mozsárban összetörünk. Tálalás előtt sózzuk, borsozzuk a levest, belekeverjük a petrezselymes keveréket és belecsavarunk kb fél citrom levét.