![]() |
Spanyol halpaprikás édesburgonyával Főétel/Halból készült ételek |
Főoldal | Szakácskönyv | Levesek | Főételek | Főzelkek | Köretek | Saláták | Desszertek | Uzsonnák | Fórum |
Hozzávalók 4 adagra.: |
Kalória (Kcal) | Szénhidrát (g) |
35 dkg tengeri halfilé | 90 | 0 |
3 közepes édesburgonya | 96 | 22 |
fűszerpaprika | 0 | 0 |
1 evőkanál olaj | 90 | 0 |
3 dkg margarin | 228 | 0 |
1 közepes vöröshagyma | 40 | 8 |
1 halászlé-kocka | 50 | 3 |
1 fokhagyma | 50 | 10 |
3 paradicsom leve | 50 | 10 |
Petrezselyem zöld | 30 | 5 |
Egy citrom | 25 | 2 |
őrölt bors | 0 | 0 |
kakukkfű | 0 | 0 |
só | 0 | 0 |
Összesen: | 749 | 60 |
Egy adag: | 188 | 15 |
Elkészítése: |
A hagymát félbevágjuk, vékonyan felszeleteljük, majd az olajban lassan puhára sütjük. Közben megpucoljuk az édesburgonyát, kockákra vágjuk, a hagymához adjuk a fűszerporokkal és a kakukkfűvel együtt. Felöntjük a paradicsomok levével és hallevessel. 20-25 percig rotyogtatjuk. A halszeleteket 3-4 centis darabokra vágjuk, a leveshez adjuk és 5 percig fedő alatt megfőzzük. Közben lereszeljük a citrom héját, amit a petrezselyem zölddel és a préselt fokhagymával egy mozsárban összetörünk. Tálalás előtt sózzuk, borsozzuk a levest, belekeverjük a petrezselymes keveréket és belecsavarunk kb fél citrom levét. |