![]() |
Húsvéti sonka, főttojással Főétel/Szárnyasból készült ételek |
Főoldal | Szakácskönyv | Levesek | Főételek | Főzelkek | Köretek | Saláták | Desszertek | Uzsonnák | Fórum |
Hozzávalók 4 adagra.: |
Kalória (Kcal) | Szénhidrát (g) |
1 kötözött, füstölt pulykasonka | 370 | 0 |
4 tojás | 280 | 0 |
ecetes torma | 78 | 15 |
egész bors | 0 | 0 |
Kakukkfű | 0 | 0 |
köménymag | 0 | 0 |
majoranna | 0 | 0 |
Összesen: | 728 | 15 |
Egy adag: | 182 | 4 |
Elkészítése: |
A sonkát, lehetőleg púlykasonkát, a főzés előtt fél napra hideg vízbe áztatjuk (hogy ne legyen annyira sós). Az áztató vizet leöntjük, a sonkát egy fazékba tesszük és annyi hideg vizet engedünk rá, hogy ellepje. Mellé dobunk egy kávéskanál köménymagot, 10 szem egészborsot, kakukkfüvet, majorannát. Lassú tűzön kb. három és fél óra alatt puhára főzzük. A sonkát a főzőlében hagyjuk kihűlni. A főzőlé tetején megdermedt zsiradékot kanállal leszedjük, s csak aztán vesszük ki a sonkát a főzőléből. Hűtőbe tesszük tálalásig (a hálót akkor fejtjük le a sonkáról, miután kifagyott). A sonka főzőlevében elkészített főtt tojást kínálunk mellé. |