Diabetesz lap
Húsvéti sonka, főttojással
Főétel/Szárnyasból készült ételek
Főoldal Szakácskönyv Levesek Főételek Főzelkek Köretek Saláták Desszertek Uzsonnák Fórum

Hozzávalók
4 adagra.:
Kalória (Kcal) Szénhidrát (g)
1 kötözött, füstölt pulykasonka 370 0
4 tojás 280 0
ecetes torma 78 15
egész bors 0 0
Kakukkfű 0 0
köménymag 0 0
majoranna 0 0
Összesen: 728 15
Egy adag: 182 4
Elkészítése:
A sonkát, lehetőleg púlykasonkát, a főzés előtt fél napra hideg vízbe áztatjuk (hogy ne legyen annyira sós).
Az áztató vizet leöntjük, a sonkát egy fazékba tesszük és annyi hideg vizet engedünk rá, hogy ellepje. Mellé dobunk egy kávéskanál köménymagot, 10 szem egészborsot, kakukkfüvet, majorannát.
Lassú tűzön kb. három és fél óra alatt puhára főzzük.
A sonkát a főzőlében hagyjuk kihűlni. A főzőlé tetején megdermedt zsiradékot kanállal leszedjük, s csak aztán vesszük ki a sonkát a főzőléből. Hűtőbe tesszük tálalásig (a hálót akkor fejtjük le a sonkáról, miután kifagyott).
A sonka főzőlevében elkészített főtt tojást kínálunk mellé.