Diabetesz lap
Tengeri halfilé kapros-kefíres spárgával
Főétel/Halból készült ételek
Főoldal Szakácskönyv Levesek Főételek Főzelkek Köretek Saláták Desszertek Uzsonnák Fórum

Hozzávalók
4 adagra.:
Kalória (Kcal) Szénhidrát (g)
60 dkg tengeri halfilé 90 0
60 dkg spárga 90 22
10 dkg vaj 750 0
1 ek. liszt 70 14
1 pohár kefir 110 8
1 csokor kapor 30 5
citromlé 12 1
őrölt bors 0 0
0 0
Összesen: 1152 52
Egy adag: 288 13
Elkészítése:
A halat nagyobb szeletekre vágjuk, enyhén megsózzuk és félrerakjuk. A spárgát megpucoljuk, és 4-5 cm-es darabokra vágjuk. 5 dkg vajat felolvasztunk egy nagyobb serpenyőben és a spárgát belerakjuk. Megsózzuk, kevés vizet öntünk alá és lefedve puhára főzzük. (kb 15-20 perc) A lisztet a kefirrel simára keverjük. A spárgára öntjük. Sózzuk, borsozzuk és az apróra vágott kaporral, valamint a citromlével ízesítjük. A halat a maradék vajon megsütjük. A tejszínes spárgára fektetve tálaljuk.