![]() |
Tengeri halfilé kapros-kefíres spárgával Főétel/Halból készült ételek |
| Főoldal | Szakácskönyv | Levesek | Főételek | Főzelkek | Köretek | Saláták | Desszertek | Uzsonnák | Fórum |
| Hozzávalók 4 adagra.: |
Kalória (Kcal) | Szénhidrát (g) |
| 60 dkg tengeri halfilé | 90 | 0 |
| 60 dkg spárga | 90 | 22 |
| 10 dkg vaj | 750 | 0 |
| 1 ek. liszt | 70 | 14 |
| 1 pohár kefir | 110 | 8 |
| 1 csokor kapor | 30 | 5 |
| citromlé | 12 | 1 |
| őrölt bors | 0 | 0 |
| só | 0 | 0 |
| Összesen: | 1152 | 52 |
| Egy adag: | 288 | 13 |
| Elkészítése: |
| A halat nagyobb szeletekre vágjuk, enyhén megsózzuk és félrerakjuk. A spárgát megpucoljuk, és 4-5 cm-es darabokra vágjuk. 5 dkg vajat felolvasztunk egy nagyobb serpenyőben és a spárgát belerakjuk. Megsózzuk, kevés vizet öntünk alá és lefedve puhára főzzük. (kb 15-20 perc) A lisztet a kefirrel simára keverjük. A spárgára öntjük. Sózzuk, borsozzuk és az apróra vágott kaporral, valamint a citromlével ízesítjük. A halat a maradék vajon megsütjük. A tejszínes spárgára fektetve tálaljuk. |