Diabetesz lap
Spenótos-fetás csirketekercs sonkaköntösben
Főétel/Szárnyasból készült ételek
Főoldal Szakácskönyv Levesek Főételek Főzelkek Köretek Saláták Desszertek Uzsonnák Fórum

Hozzávalók
4 adagra.:
Kalória (Kcal) Szénhidrát (g)
4 darab csirkemellfilé 440 0
10 dkg spenót 20 2
40 dkg fetasajt 820 4
4 szelet sonka 155 0
1 ek olaj 90 0
Összesen: 1525 6
Egy adag: 382 2
Elkészítése:
A megtisztított csirkemelleket fólia közé téve óvatosan kb. 3 mm vékonyra klopfoljuk és besózzuk mindkét oldalukat. A spenótot forrásban lévő sós vízbe dobjuk pár pillanatra, leszűrjük és kezünkkel alaposan kicsarajuk belőle a vizet. A csirkemellekre egyenlően elosztva szétterítjük a spenótot, rámorzsoljuk a feta sajot, megspricceljük olívaolajjal és felgöngyölítjük. Minden csirkerolád köré tekerünk egy szelet sonkát. A tekercseket alufóliával bélelt tepsire helyezzük, meglocsoljuk kevés olívaolajjal és 200 fokos sütőben (alul-felül állás) kb. fél óra alatt pirosra sütjük.