Diabetesz lap
Sült csirkecombok hagymás sütőtökkel
Főétel/Szárnyasból készült ételek
Főoldal Szakácskönyv Levesek Főételek Főzelkek Köretek Saláták Desszertek Uzsonnák Fórum

Hozzávalók
4 adagra.:
Kalória (Kcal) Szénhidrát (g)
2 csirke alsócomb 110 0
1 ek citromlé 25 2
1 gerezd fokhagyma 50 10
1 ek. olaj 90 0
1 lilahagyma 40 8
150 g sütőtök 113 24
répa 35 8
brokkoli 25 2
őrölt bors 0 0
majoranna 0 0
0 0
petrezselyem 30 5
Összesen: 518 59
Egy adag: 130 15
Elkészítése:
A citromlevet, az olajat, a fokhagymát, a kakukkfüvet és a petrezselymet aprítóba teszem és simára aprítom. Előveszek egy mély tálat, beleteszem a csirkecombokat, sózom és borsozom őket, majd végül a fűszerkeverékkel is jó alaposan összeforgatom. A sütőtököt 3-4 centis kockákra vágom, a hagymákat pedig hatodolom. Előveszek egy hőálló tálat, mondjuk egy jénait, amibe ez mind belefér. Vékonyan kiolajozom, a közepére teszem a csirkecombokat, rájuk kanalazom a visszamaradt fűszerkeveréket, és köréje szórom a sütőtökkockákat, amiket megszórok a hagymával. 30 percig 180 fokon fólia alatt sütöm, majd újabb 30 percig fólia nélkül pirítom. Párolt zöldséggel tálalom (brokkoli, répa).