![]() |
Csőben sült karfiol pulykafalatokkal Főétel/Szárnyasból készült ételek |
Főoldal | Szakácskönyv | Levesek | Főételek | Főzelkek | Köretek | Saláták | Desszertek | Uzsonnák | Fórum |
Hozzávalók 4 adagra.: |
Kalória (Kcal) | Szénhidrát (g) |
1 fej karfiol | 150 | 20 |
pulykamell | 105 | 0 |
1 ek. olaj | 90 | 0 |
kefir | 110 | 8 |
2 dl tej | 70 | 10 |
3 tojás | 210 | 0 |
1 g. fokhagyma | 50 | 10 |
petrezselyem | 40 | 8 |
só | 0 | 0 |
majoranna | 0 | 0 |
bors | 0 | 0 |
Összesen: | 825 | 56 |
Egy adag: | 207 | 14 |
Elkészítése: |
A karfiolt megmossuk, rózsáira szedjük, és tejes vízben, amiben pici édesítő és só is van, félpuhára főzzük. Lecsepegtetjük, és egy kiolajozott jénaira szedjük. A pulykát csíkokra vágjuk, kevés olívaolajon egy serpenyőben a fűszerekkel, sóval, borssal megpirítjuk. A karfiolokra lapátoljuk a húsokat is. A kefirt összekeverjük a tojással, megsózzuk, borsozzuk, majd a karfiolos húsra öntjük, és az egészet 200 fokon kb. 45 perc alatt készre sütjük. Tálaláskor friss petrezselyemmel megszórjuk. |