Diabetesz lap
Csőben sült karfiol pulykafalatokkal
Főétel/Szárnyasból készült ételek
Főoldal Szakácskönyv Levesek Főételek Főzelkek Köretek Saláták Desszertek Uzsonnák Fórum

Hozzávalók
4 adagra.:
Kalória (Kcal) Szénhidrát (g)
1 fej karfiol 150 20
pulykamell 105 0
1 ek. olaj 90 0
kefir 110 8
2 dl tej 70 10
3 tojás 210 0
1 g. fokhagyma 50 10
petrezselyem 40 8
0 0
majoranna 0 0
bors 0 0
Összesen: 825 56
Egy adag: 207 14
Elkészítése:
A karfiolt megmossuk, rózsáira szedjük, és tejes vízben, amiben pici édesítő és só is van, félpuhára főzzük. Lecsepegtetjük, és egy kiolajozott jénaira szedjük. A pulykát csíkokra vágjuk, kevés olívaolajon egy serpenyőben a fűszerekkel, sóval, borssal megpirítjuk. A karfiolokra lapátoljuk a húsokat is. A kefirt összekeverjük a tojással, megsózzuk, borsozzuk, majd a karfiolos húsra öntjük, és az egészet 200 fokon kb. 45 perc alatt készre sütjük. Tálaláskor friss petrezselyemmel megszórjuk.