![]() |
Csőben sült karfiol pulykafalatokkal Főétel/Szárnyasból készült ételek |
| Főoldal | Szakácskönyv | Levesek | Főételek | Főzelkek | Köretek | Saláták | Desszertek | Uzsonnák | Fórum |
| Hozzávalók 4 adagra.: |
Kalória (Kcal) | Szénhidrát (g) |
| 1 fej karfiol | 150 | 20 |
| pulykamell | 105 | 0 |
| 1 ek. olaj | 90 | 0 |
| kefir | 110 | 8 |
| 2 dl tej | 70 | 10 |
| 3 tojás | 210 | 0 |
| 1 g. fokhagyma | 50 | 10 |
| petrezselyem | 40 | 8 |
| só | 0 | 0 |
| majoranna | 0 | 0 |
| bors | 0 | 0 |
| Összesen: | 825 | 56 |
| Egy adag: | 207 | 14 |
| Elkészítése: |
| A karfiolt megmossuk, rózsáira szedjük, és tejes vízben, amiben pici édesítő és só is van, félpuhára főzzük. Lecsepegtetjük, és egy kiolajozott jénaira szedjük. A pulykát csíkokra vágjuk, kevés olívaolajon egy serpenyőben a fűszerekkel, sóval, borssal megpirítjuk. A karfiolokra lapátoljuk a húsokat is. A kefirt összekeverjük a tojással, megsózzuk, borsozzuk, majd a karfiolos húsra öntjük, és az egészet 200 fokon kb. 45 perc alatt készre sütjük. Tálaláskor friss petrezselyemmel megszórjuk. |