Diabetesz lap
Rakott spárga
Főétel/Egytál ételek
Főoldal Szakácskönyv Levesek Főételek Főzelkek Köretek Saláták Desszertek Uzsonnák Fórum

Hozzávalók
4 adagra.:
Kalória (Kcal) Szénhidrát (g)
fél kg spárga 15 2
20 dg füstöltsonka 370 0
20 dg sajt 280 2
3 tojás 45 0
1 kefir 110 8
0 0
bors 0 0
Összesen: 820 205
Egy adag: 12 4
Elkészítése:
A spárgát tisztítsd meg, távolítsd el róla a kemény részeket, és vágd fel 3 centis darabokra. Sós vízben főzd félpuhára. Amíg fő, vajazz ki egy tűzálló tálat. A megfőtt spárgát szórd a tál aljába, rá pedig az apróra vágott füstölt sonkát. Keverd össze a reszelt sajtot a kefirrel, üsd bele és keverd hozzá a tojásokat, majd sózd és borsozd meg. Öntsd a spárgára a keveréket, és told a forró sütőbe. Ha a teteje aranybarna, akkor már jó is.