![]() |
Rakott spárga Főétel/Egytál ételek |
| Főoldal | Szakácskönyv | Levesek | Főételek | Főzelkek | Köretek | Saláták | Desszertek | Uzsonnák | Fórum |
| Hozzávalók 4 adagra.: |
Kalória (Kcal) | Szénhidrát (g) |
| fél kg spárga | 15 | 2 |
| 20 dg füstöltsonka | 370 | 0 |
| 20 dg sajt | 280 | 2 |
| 3 tojás | 45 | 0 |
| 1 kefir | 110 | 8 |
| só | 0 | 0 |
| bors | 0 | 0 |
| Összesen: | 820 | 205 |
| Egy adag: | 12 | 4 |
| Elkészítése: |
| A spárgát tisztítsd meg, távolítsd el róla a kemény részeket, és vágd fel 3 centis darabokra. Sós vízben főzd félpuhára. Amíg fő, vajazz ki egy tűzálló tálat. A megfőtt spárgát szórd a tál aljába, rá pedig az apróra vágott füstölt sonkát. Keverd össze a reszelt sajtot a kefirrel, üsd bele és keverd hozzá a tojásokat, majd sózd és borsozd meg. Öntsd a spárgára a keveréket, és told a forró sütőbe. Ha a teteje aranybarna, akkor már jó is. |