Diabetesz lap
Töltött paprika
Főétel/Szárnyasból készült ételek/Egytál ételek

Kezdőlap Szakácskönyv Mozogjunk Cikkek Táblázatok Címem Fórum

Hozzávalók
4 adagra.:
Kalória (Kcal) Szénhidrát (g)
50 dkg darált pulykaús 240 0
1 tojás 76 1
1 fej vöröshagyma 40 8
4 db paprika 177 42
10 dkg kapor 32 7
petrezselyemzöld 60 10
0 0
bors 0 0
Hozzávalók a szószhoz
4 adagra.:
Kalória (Kcal) Szénhidrát (g)
4 dl paradicsomlé 68 17
Folyékony édesítő 1 2
1 ek. liszt 1 2
babérlevél 0 0
0 0
bors 0 0
Összesen: 695 99
Egy adag: 174 25
Elkészítése:
A vöröshagymát felaprítjuk, kevés olajon megfonnyasztjuk. A darált húshoz adjuk a hagymát, a tojást, aprított kaprot, sózzuk, borsozzuk, jól elkeverjük. A paprikák magházát, szárát eltávolítjuk. A keletkezett üregbe töltjük a tölteléket. Ha van maradék töltelék, abból gombócokat készítünk. A fedeles lábas aljára elterítjük a paprikákat. Hozzáadjuk a babérleveleket és felöntjük a paradicsomlével. Hozzáadjuk az édesítőszert. Ha túl sűrűnek találjuk, egy kis vízzel higíthatjuk, és újra felforraljuk. Amikor a paprikák megfőttek, kiemeljük őket. A levet vizes habarással besűritjük, majd a paprikákat visszatéve, jól összeforraljuk. Legvégül az apróra vágott petrezselymet is hozzáadjuk.

Eredeti:
Saját recept
Táblázatok:
A recept szénhidrát és kalórtiaértékét a következő netes táblázatok alapján számoltam ki:
Kalóriaguru