![]() |
Töltött paprika Főétel/Szárnyasból készült ételek/Egytál ételek |
Kezdőlap | Szakácskönyv | Mozogjunk | Cikkek | Táblázatok | Címem | Fórum |
Hozzávalók 4 adagra.: |
Kalória (Kcal) | Szénhidrát (g) |
50 dkg darált pulykaús | 240 | 0 |
1 tojás | 76 | 1 |
1 fej vöröshagyma | 40 | 8 |
4 db paprika | 177 | 42 |
10 dkg kapor | 32 | 7 |
petrezselyemzöld | 60 | 10 |
só | 0 | 0 |
bors | 0 | 0 |
Hozzávalók a szószhoz 4 adagra.: |
Kalória (Kcal) | Szénhidrát (g) |
4 dl paradicsomlé | 68 | 17 |
Folyékony édesítő | 1 | 2 |
1 ek. liszt | 1 | 2 |
babérlevél | 0 | 0 |
só | 0 | 0 |
bors | 0 | 0 |
Összesen: | 695 | 99 |
Egy adag: | 174 | 25 |
Elkészítése: |
A vöröshagymát felaprítjuk, kevés olajon megfonnyasztjuk. A darált húshoz adjuk a hagymát, a tojást, aprított kaprot, sózzuk, borsozzuk, jól elkeverjük.
A paprikák magházát, szárát eltávolítjuk. A keletkezett üregbe töltjük a tölteléket. Ha van maradék töltelék, abból gombócokat készítünk.
A fedeles lábas aljára elterítjük a paprikákat. Hozzáadjuk a babérleveleket és felöntjük a paradicsomlével. Hozzáadjuk az édesítőszert. Ha túl sűrűnek találjuk, egy kis vízzel higíthatjuk, és újra felforraljuk.
Amikor a paprikák megfőttek, kiemeljük őket. A levet vizes habarással besűritjük, majd a paprikákat visszatéve, jól összeforraljuk.
Legvégül az apróra vágott petrezselymet is hozzáadjuk. |
Eredeti: |
Saját recept |
Táblázatok: |
A recept szénhidrát és kalórtiaértékét a következő netes táblázatok alapján számoltam ki: |
Kalóriaguru |