![]() |
Nyúl vadasan Főétel/Egytál ételek |
Főoldal | Szakácskönyv | Levesek | Főételek | Főzelkek | Köretek | Saláták | Desszertek | Uzsonnák | Fórum |
Hozzávalók 4 adagra.: |
Kalória (Kcal) | Szénhidrát (g) |
1 tálca nyúl hátulja | 160 | 0 |
1 fej vöröshagyma | 40 | 8 |
Leveszöldség | 42 | 9 |
Mustár | 95 | 4 |
1 kefir | 110 | 8 |
1 ek. liszt | 70 | 14 |
1 ek. olaj | 90 | 0 |
Folyékony édesítő | 1 | 2 |
Egy kiskanál ecet | 0 | 0 |
só | 0 | 0 |
bors | 0 | 0 |
majoranna | 0 | 0 |
kakukkfű | 0 | 0 |
babérlevél | 0 | 0 |
Összesen: | 608 | 45 |
Egy adag: | 152 | 12 |
Elkészítése: |
A vöröshagymát felaprítjuk, kevés olajon megfonnyasztjuk. Rádobjuk a nyulat, és mindkét oldalát megpirírjuk. Felöntjük vízzel, és befűszerezzük. Én a mustárt is mellé szoktam már ilyenkor keverni. Fedő alatt félpuhára főzzük. Ekkor melléadjuk a leveszöldséget, és az egészet puhárafőzzük. Ha kész, kivesszük a husokat, majd a zöldséges levet behabarjuk lisztes kefirrel, hozzá adjuk az ecetet, és kóstolgatvaa hatást, az édesítőszert. Én nem szoktam összetörni a zöldséget, így az finom köret a hús mellé.
|