![]() |
Joghurtos tőkehal Zsuzsa módra Főétel/Halból készült ételek |
| Főoldal | Szakácskönyv | Levesek | Főételek | Főzelkek | Köretek | Saláták | Desszertek | Uzsonnák | Fórum |
| Hozzávalók 4 adagra.: |
Kalória (Kcal) | Szénhidrát (g) |
| 40 dkg tőkehalfilé | 89 | 0 |
| 1 joghurt | 87 | 8 |
| 2 tojás | 140 | 0 |
| fokhagyma | 141 | 15 |
| 1 db piros húsú paprika | 20 | 3 |
| 1 ek. olaj | 90 | 0 |
| só | 0 | 0 |
| bors | 0 | 0 |
| majoranna | 0 | 0 |
| 5 dkg reszelt sajt | 18 | 1 |
| Összesen: | 585 | 27 |
| Egy adag: | 147 | 7 |
| Elkészítése: |
| A fagyasztott halat felolvasztjuk, és az olívával kikent hőálló tálba vagy tepsibe helyezzük, és megsózzuk.
A piroshúsú paprikát rákarikázzuk a halszeletekre.
A joghurtba belekeverjük a reszelt fokhagymát, a tojásokat és az őrölt borsot, ezzel nyakonöntjük a halszeleteket.
Rászórjuk a reszelt sajtot, és meghintjük fűszerpaprikával.
Addig sütjük, amíg szép piros nem lesz. A halnak tulajdonképpen nem kell sok idő.
|