Diabetesz lap
Joghurtos tőkehal Zsuzsa módra
Főétel/Halból készült ételek
Főoldal Szakácskönyv Levesek Főételek Főzelkek Köretek Saláták Desszertek Uzsonnák Fórum

Hozzávalók
4 adagra.:
Kalória (Kcal) Szénhidrát (g)
40 dkg tőkehalfilé 89 0
1 joghurt 87 8
2 tojás 140 0
fokhagyma 141 15
1 db piros húsú paprika 20 3
1 ek. olaj 90 0
0 0
bors 0 0
majoranna 0 0
5 dkg reszelt sajt 18 1
Összesen: 585 27
Egy adag: 147 7
Elkészítése:
A fagyasztott halat felolvasztjuk, és az olívával kikent hőálló tálba vagy tepsibe helyezzük, és megsózzuk. A piroshúsú paprikát rákarikázzuk a halszeletekre. A joghurtba belekeverjük a reszelt fokhagymát, a tojásokat és az őrölt borsot, ezzel nyakonöntjük a halszeleteket. Rászórjuk a reszelt sajtot, és meghintjük fűszerpaprikával. Addig sütjük, amíg szép piros nem lesz. A halnak tulajdonképpen nem kell sok idő.