![]() |
Rakott kelkáposzta Főétel/Szárnyasból készült ételek/Egytál ételek |
Kezdőlap | Szakácskönyv | Mozogjunk | Cikkek | Táblázatok | Címem | Fórum |
Hozzávalók 4 adagra.: |
Kalória (Kcal) | Szénhidrát (g) |
20 dkg darált púlykahús | 240 | 0 |
1 gerezd fokhagyma | 4 | 1 |
1 kisfej hagyma | 40 | 8 |
1 kisfej kelkáposzta | 216 | 49 |
1 ek. olaj | 90 | 0 |
kakukkfű | 0 | 0 |
rozmaring | 0 | 0 |
őrölt bors | 0 | 0 |
majoranna | 0 | 0 |
só | 0 | 0 |
petrezselyem | 30 | 5 |
Összesen: | 620 | 63 |
Egy adag: | 155 | 16 |
Elkészítése: |
A kelkáposztát vékony csíkokra vágom, és sós vízben 10 percig főzöm. Addig kevés olajon megpirítom a apróra vágott hagymát és a zúzott foghagymát, rádobom a darált húst és fehéredésig hevítem, majd egy keveés víz hozzáadásával fedő alatt párolom a fűszerekkel együtt. Egy jénai tál aljára szedem a káposzta felét, ráhalmozom a darálthúsos ragut, majd befedem a maradék káposztával. Ráöntöm a kefirt, enyhén sózom borsozom, és közepes melegségű sütőben 20 perc alatt készre sütöm. |
Eredeti: |
Saját recept |
Táblázatok: |
A recept szénhidrát és kalórtiaértékét a következő netes táblázatok alapján számoltam ki: |
Kalóriaguru |