![]() |
Rakott kelkáposzta Főétel/Szárnyasból készült ételek/Egytál ételek |
| Kezdőlap | Szakácskönyv | Mozogjunk | Cikkek | Táblázatok | Címem | Fórum |
| Hozzávalók 4 adagra.: |
Kalória (Kcal) | Szénhidrát (g) |
| 20 dkg darált púlykahús | 240 | 0 |
| 1 gerezd fokhagyma | 4 | 1 |
| 1 kisfej hagyma | 40 | 8 |
| 1 kisfej kelkáposzta | 216 | 49 |
| 1 ek. olaj | 90 | 0 |
| kakukkfű | 0 | 0 |
| rozmaring | 0 | 0 |
| őrölt bors | 0 | 0 |
| majoranna | 0 | 0 |
| só | 0 | 0 |
| petrezselyem | 30 | 5 |
| Összesen: | 620 | 63 |
| Egy adag: | 155 | 16 |
| Elkészítése: |
| A kelkáposztát vékony csíkokra vágom, és sós vízben 10 percig főzöm. Addig kevés olajon megpirítom a apróra vágott hagymát és a zúzott foghagymát, rádobom a darált húst és fehéredésig hevítem, majd egy keveés víz hozzáadásával fedő alatt párolom a fűszerekkel együtt. Egy jénai tál aljára szedem a káposzta felét, ráhalmozom a darálthúsos ragut, majd befedem a maradék káposztával. Ráöntöm a kefirt, enyhén sózom borsozom, és közepes melegségű sütőben 20 perc alatt készre sütöm. |
| Eredeti: |
| Saját recept |
| Táblázatok: |
| A recept szénhidrát és kalórtiaértékét a következő netes táblázatok alapján számoltam ki: |
| Kalóriaguru |