Diabetesz lap
Rakott kelkáposzta
Főétel/Szárnyasból készült ételek/Egytál ételek

Kezdőlap Szakácskönyv Mozogjunk Cikkek Táblázatok Címem Fórum

Hozzávalók
4 adagra.:
Kalória (Kcal) Szénhidrát (g)
20 dkg darált púlykahús 240 0
1 gerezd fokhagyma 4 1
1 kisfej hagyma 40 8
1 kisfej kelkáposzta 216 49
1 ek. olaj 90 0
kakukkfű 0 0
rozmaring 0 0
őrölt bors 0 0
majoranna 0 0
0 0
petrezselyem 30 5
Összesen: 620 63
Egy adag: 155 16
Elkészítése:
A kelkáposztát vékony csíkokra vágom, és sós vízben 10 percig főzöm.
Addig kevés olajon megpirítom a apróra vágott hagymát és a zúzott foghagymát, rádobom a darált húst és fehéredésig hevítem, majd egy keveés víz hozzáadásával fedő alatt párolom a fűszerekkel együtt.

Egy jénai tál aljára szedem a káposzta felét, ráhalmozom a darálthúsos ragut, majd befedem a maradék káposztával. Ráöntöm a kefirt, enyhén sózom borsozom, és közepes melegségű sütőben 20 perc alatt készre sütöm.

Eredeti:
Saját recept
Táblázatok:
A recept szénhidrát és kalórtiaértékét a következő netes táblázatok alapján számoltam ki:
Kalóriaguru